Stryder Opublikowano Wtorek o 08:22 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 08:22 Jak dla mnie bardzo zaskakujące decyzję liderów po obu stronach w samej końcówce. Jokic który normalnie jest jak superkomputer w wybieraniu najlepszych rozwiązań wybiera ryzykowne podanie zamiast dosyc łatwego dla niego floatera. Ant robi banalne kroki a ostatni akcja Jamala to nie byla na pewno najlepsza możliwa akcja. Generalnie wyglądało jakby obie drużyny były wypompowane w ostatnich minutach q4. Dla serii dobrze ze wygrala Minesota bo chociaż kibicuje Denver to chce oglądać ten pojedynek jak najdłużej najlepiej 6-7 meczów. Dodatkowo gdyby wygrało Denver pewnie więcej bylo gadania o tym challengu niz o samym meczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano Wtorek o 10:06 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:06 (edytowane) Ale potężne obsranko duetu Jokic-Murray w 4q. Wielkie chwile Goberta, i tylko pytanie, na ile Minesocie wystarczy paliwa, żeby bronić na takim poziomie agresji - inna sprawa, że na koniec 4q to i całe Denver oddychało już rękawami. Ten challenge z faulem Mcdanielsa na Brownie, to w sumie czemu nie uznali? Później jeszcze teatr Jokica i ofens Goberta też pocieszny (dla równowagi, dwa czy trzy wejścia pod kosz Jokica na kontakcie były puszczane bez gwizdka, nie było powtórek tych akcji to ciężko powiedzieć czy było tam z faulem czy bez) Ciekawa seria, ciekawe (czy i) kiedy Jokic-Murray wejdą na max poziom Edytowane Wtorek o 10:17 przez airmax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-rezerwa-rezerwy2 Opublikowano Wtorek o 10:46 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:46 ale że gruby pojdzie tak na kosz to sie nie spodziewałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano Wtorek o 11:17 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 11:17 Słabiutki jest na razie Jokic i Wolves dostali tlen, ale pewnie prędzej zacznie Jugol coś grać niż Edwards wyzdrowieje przez kilka dni. Poziom serii mocno średni tbh. Niemniej, dwa must-see mecze potencjalnie przed nami, a po G1 wyglądało trochę tak, że rutynowe 2-0 bardzo możliwe, wiec nie ma co narzekać. Dosunmu dobry chłopak jednak. Piękny zadymiarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano Wtorek o 12:18 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 12:18 1 godzinę temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): ale że gruby pojdzie tak na kosz to sie nie spodziewałem Ewidentnie adrenalina go poniosła albowiem nie trafił wcześniej sześciu tradycyjnych rzutów w Q4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano Wtorek o 17:07 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:07 (edytowane) 7 godzin temu, airmax napisał(a): Ten challenge z faulem Mcdanielsa na Brownie, to w sumie czemu nie uznali? było tam dokładnie to, co powiedział Tony Brothers jak wyjaśniał, Braun stopo zahaczył o nogę McD, na powtórce tej w zwolnionym wyraźnie było widać, nie wiem czemu komentatorzy nie ogarnęli. Widocznie cała góra była czysto (też mi się tak wydawało) 11 godzin temu, Kubbas napisał(a): Wow ale meczycho przyznam się ze przy minus 12 chyba w 2 kwarcie mówię a nie oglądam też zacząłem przwijać bo myślałem że po meczu no ale minny doszła na 47-48 więc uczciwie cofnąłem żeby obejrzeć comeBack potem na pocz Q4 jak bez Jokica Wolves nie mogli dojść i było bodajże 100-105 to znowu myślałem że po meczu. A tu proszę, wrócili i wyrwali. no szacun ogólnie, postawiła się Minnesota na całej kurvie, ten run z Q2 jak piłka zaczęła chodzić i na przemian albo 3pt albo penetracja otworzył im grę po kiepskich czterech kwartach od Q2 G1 do Q1 g2 Myślę że będzie długa seria. Edytowane Wtorek o 17:19 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Wtorek o 18:31 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:31 Jakoś nikomu nie przeszkadzają gwizdki gdy Nuggets dostają po japie, klasyk niemniej nie mam zamiaru niczego tym usprawiedliwiać, to jak frajersko stracili wyrobioną przewagę, to niejako highlights tego sezonu a Sota znowu ma momenty gdy wygląda jak najlepszy defensywny team w lidze, chyba trzeba będzie przyspieszyć powrót Watsona, bo jak po takim meczu patrzysz na nazwiska z ławki Nuggets, to nie jest to nic co wyrzuca cię z kapci bardzo ciężki moment, w Minny szykuje się piekło, a Jok ewidentnie kolejne playoffy nie jest sobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano Wtorek o 19:16 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:16 Jokic musi być lepszy w ataku to oczywiste ale obronę musi również mocno podciągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Wtorek o 19:44 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:44 Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): Jakoś nikomu nie przeszkadzają gwizdki gdy Nuggets dostają po japie, klasyk niemniej nie mam zamiaru niczego tym usprawiedliwiać, to jak frajersko stracili wyrobioną przewagę, to niejako highlights tego sezonu a Sota znowu ma momenty gdy wygląda jak najlepszy defensywny team w lidze, chyba trzeba będzie przyspieszyć powrót Watsona, bo jak po takim meczu patrzysz na nazwiska z ławki Nuggets, to nie jest to nic co wyrzuca cię z kapci bardzo ciężki moment, w Minny szykuje się piekło, a Jok ewidentnie kolejne playoffy nie jest sobą U nas akurat Jokic ma bardzo dobre notowania to i narzekania na sędziów są cichsze. Ale ogólny komentarz zza oceanu jest jednoznaczny że sędziowie w znacznym stopniu pomagają Denver na razie. Lubię Denver ale też dużo nierówności widzę. I nie chcę Ciebie przekonywać że się mylisz. A nieodgwizdanych w przeszłości klepania Joka pamiętam. Tylko trudno to wyrównywać teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Wtorek o 19:47 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:47 1 minutę temu, ignazz napisał(a): U nas akurat Jokic ma bardzo dobre notowania to i narzekania na sędziów są cichsze. Ale ogólny komentarz zza oceanu jest jednoznaczny że sędziowie w znacznym stopniu pomagają Denver na razie. Lubię Denver ale też dużo nierówności widzę. I nie chcę Ciebie przekonywać że się mylisz. A nieodgwizdanych w przeszłości klepania Joka pamiętam. Tylko trudno to wyrównywać teraz. po tym meczu też wszyscy mówią, że jest gwizdane pod Nuggets? 29 minut temu, agresywnychomik napisał(a): okic musi być lepszy w ataku to oczywiste ale obronę musi również mocno podciągnąć. mhm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Wtorek o 19:49 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:49 Główny zarzut to nie że występują oczywiste pomyłki na rzecz Denver tylko nierównomierna interpretacja i stosowanie gwizdków które w próżni mogą być poprawne lub do obrony. Co w praktyce oznacza że Denver mogą dużo więcej co po drugiej stronie ogranicza i wymusza na Min innego grania. i jasne że główne zarzuty były w G1 bo po co toczyć pianę po wygranym meczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Wtorek o 20:07 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:07 17 minut temu, ignazz napisał(a): Główny zarzut to nie że występują oczywiste pomyłki na rzecz Denver no następny, skąd to wiedza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Wtorek o 20:26 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:26 18 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): no następny, skąd to wiedza? Oglądają mecze i u jednych gwiżdżą każdy kontakt u drugich nie. W pierwszym meczu było oburzenie i komentarze grania w 8 dosyć logiczne moim zdaniem. I nie spodziewam się że jaki fan Denver przyznasz że coś tam jest w tym. Ja brutalnej gry Bowena też kiedyś nie zauważałem jako coś niesprawiedliwego. Tylko klaskałem. Najgorsze jest to że ci najgorsi sędziowie dostępni i dyspozycyjni dla interesów ligi dostają nagrody kolejnych spotkań mimo krytyki kibiców. Nie czytałeś tych komentarzy i filmików? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Wtorek o 20:37 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:37 2 minuty temu, ignazz napisał(a): Oglądają mecze i u jednych gwiżdżą każdy kontakt u drugich nie. Ty zdajesz sobie sprawę, co Ty w ogóle piszesz? po pierwszym meczu wciąż nie dowiedziałem się o jakie konkretnie akcje chodzi, poza pierwszą kwartą, która rzeczywiście była dziwna po tym meczu nie widzę prawie w ogóle narzekań na gwizdki dla Nuggets poza jakimiś dwoma wyjątkami jesteś w stanie podeprzeć, to czymkolwiek czy mam uznać, że tylko Ty wiesz jak oglądać mecze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano Wtorek o 20:42 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:42 latał jakis stat ze wilki gdy sa 0-2 maja bilans 0-8 i odwrotnie nuggets gdy wygrywaja 2-0 maja 8-0 , dobrze sie stalo ze ant sie ogarnal bo to moze byc jedyna sensowna seria w 1r . gobert chyba juz dawno tak dobrze nie wygladal na przeciw serba, sedziowe przy worownanej koncowce znowu pomagali nuggets ale na szczescie nie wystarczylo. najpierw aptekarski faul mcdanielsa na braunie, pozniej serb robi perfidne kroki (gobert go broni a nikola sobie przesuwa mocno os piwotu - antowi krokow nie odpuscili) , gobert zbiera i dobija - serb go bije po mordzie - and1 . wszystko w ostatnich 3 minutach przy walce kosz za kosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Wtorek o 20:52 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 20:52 (edytowane) to ten aptekarski faul? McDaniels nawet nie blokuje tego rzutu trzymając rękę na Braunie całą końcową sekwencje akcji, gdzie tu są choćby zalążki poprawnej pozycji obronnej? te utyskiwania komentatorów,to kabarecik jak to zwykle bywa, AND1 by może nie gwizdnęli, dwa FT już tak tu jeszcze przykład jak to tylko Nuggets gwiżdża byle kontakt jak pisałem, nawet nie chciałem o tych gwizdkach gadać, bo nie ma to znaczenia skoro się prowadziło 19ma nawet (tak gdzieś przeczytałem, nie wiem czy legit, ale było sporo) tyle już to lat oglądamy i cały czas zdziwko, że jednym gewiżdżą to a drugim nie, a oni po prostu są słabi w tym co robią Edytowane Wtorek o 21:00 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano Wtorek o 22:29 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 22:29 (edytowane) 1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): McDaniels nawet nie blokuje tego rzutu trzymając rękę na Braunie całą końcową sekwencje akcji nie o to poszło, o co poszło to Brothers tłumaczył. Ta ręka została widocznie uznana za marginal contact. W sumie ten kontakt nogami też się wydawał marginal tak na oko (nie widać jakoś zmiany położenia Brauna w powietrzu), ale tu sędziowie pewnie lepiej się znają / są szkoleni, więc zupełnie się nie upieram. Z chooiowych gwizdków (tak na oko, nie oglądałem żadnych powtórek) to Valanciunas zdaje się dostał kilka kiepskich gwizdków na pocz Q2, co zresztą zapoczątkowało run TWolvers. McDaniels dobry mecz tym razem, jestem fanem tego gościa, jego gry i wywiadów 2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): mhm no Jokic choiowo bronił już końcówkę Rs o czym zresztą Biodro pisał, w G1 nie było widać bo nie był atakowany, ale sztab TWolves czytał moje posty i postanowił że w G2 będą bardziej na niego nacierać. Gdyby Edwards był zdrowy to mielibyśmy parę posterów, a tak to w sumie nawet na takiej kompilacji niby nie wygląda to źle ale też ile tam jest dobrych jego zachowań, jak odliczyć kontestowanie jumperków Naza Reida / pchnięcie kulo Goberta czy airBalla z 1.5m SloMo? nie za wiele ...ale szczerze to im dłużej sobie myślę, tym bardziej mi się zdaje że conajmniej 1 mecz Nuggets w Mnpls urwo, ile razy zdaży się takie coś że obaj Murray i woźnica spalo się w Q4? Edytowane Wtorek o 22:37 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Wtorek o 23:30 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 23:30 (edytowane) Godzinę temu, rw30 napisał(a): nie o to poszło, o co poszło to Brothers tłumaczył. Ta ręka została widocznie uznana za marginal contact. W sumie ten kontakt nogami też się wydawał marginal tak na oko (nie widać jakoś zmiany położenia Brauna w powietrzu), ale tu sędziowie pewnie lepiej się znają / są szkoleni, więc zupełnie się nie upieram nie słuchałem tego wyjaśnienia, jak oglądam z odtworzenia to skipuje niemal wszystko jeśli on uznał kontakt z nogą za istotniejszy, a tą rękę za marginalną to w sumie podsumowuje ten cały bajzel i sens analizowania tego nie żebym się jakoś znał, ale jak lecisz po dunka na pełnej szybkości to często nie potrzeba wiele, a taki kontakt ręki gdzie masz minusowe szanse na blok, jesteś w zasadzie poza tą akcją i wyciągasz rękę trafiając najpierw nogę potem klate, to powinien być easy call, jesscze jakby JMD stał w miejscu i tą dłoń wyciągnął, po co ustalona jest prawidłowa pozycja obronna skoro mamy puszczać coś takiego? o, udało mi się znaleźć tą trójkę z rogu, to nie jest faul DDV? stopklatka do podglądu: w ogóle ta sekwencja to podsumowanie tego czy warto się tym przejmować, ja pewnie i tak będę, ale Wy chyba w większości nie powinniście ale jak mi jeden przyjdzie i powie, że Murray same fantom calle a drugi, że Sota nie może nikogo dotknąć, to obawiam się, że to dopiero przedbiegi i na koniec - na to poszedł się jebać jeden czelendż Edytowane Wtorek o 23:59 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Środa o 00:18 Udostępnij Opublikowano Środa o 00:18 5 godzin temu, agresywnychomik napisał(a): Jokic musi być lepszy w ataku to oczywiste ale obronę musi również mocno podciągnąć. slabiutko to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano Środa o 10:09 Udostępnij Opublikowano Środa o 10:09 13 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): to ten aptekarski faul? McDaniels nawet nie blokuje tego rzutu trzymając rękę na Braunie całą końcową sekwencje akcji, gdzie tu są choćby zalążki poprawnej pozycji obronnej? te utyskiwania komentatorów,to kabarecik jak to zwykle bywa, AND1 by może nie gwizdnęli, dwa FT już tak tu jeszcze przykład jak to tylko Nuggets gwiżdża byle kontakt jak pisałem, nawet nie chciałem o tych gwizdkach gadać, bo nie ma to znaczenia skoro się prowadziło 19ma nawet (tak gdzieś przeczytałem, nie wiem czy legit, ale było sporo) tyle już to lat oglądamy i cały czas zdziwko, że jednym gewiżdżą to a drugim nie, a oni po prostu są słabi w tym co robią W tej pierwszej akcji z dunkiem to już powinni odgwizdać niesportowy przy tej próbie podania - atak bez szans na dotknięcie piłki przy podaniu jokica. Przy samym wsadzie masz kontakt drugą ręką plus jeszcze ręka w siatce. Więc imho nie ma o czym gadać. randle tak samo - debilny faul od razu powinien być odgwizdany. Co to w ogóle było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi