Skocz do zawartości

Draft 2026

Wyparlo

Rekomendowane odpowiedzi

42 minuty temu, LONGER01 napisał(a):

https://basketball.realgm.com/wiretap/285561/Wizards-Jazz-Open-To-Trading-Down-From-Top-Two-Picks-After-NBA-Draft-Lottery

Trochę to zastanawiające że niby taki mocny draft a #1 i #2 do wyciągnięcia 

Głębia. Tu czy masz #5 czy #8 możesz równie dobrze trafić. Nie wiem czy rozsądne jest rozmawiać o sprzedaży #1 czy #2 bo na moje to wymysły pismaków ale podmiany #1 za #3 już były i ekipy czy to z Weberem czy Penny nie narzekały a asset był. Z drugiej strony masz case Tatuma jako przestrogę. 

Wyjątkiem jest 1 na 2.  Bo jeżeli jazz ( nie powini) iść za wszelką cenę po AJ kto bogatemu zabroni. 

2 godziny temu, LONGER01 napisał(a):

https://basketball.realgm.com/wiretap/285561/Wizards-Jazz-Open-To-Trading-Down-From-Top-Two-Picks-After-NBA-Draft-Lottery

Bardziej zastanawiający jest ten artykuł. Przecież akurat Wizards I Jazz transferami w lutym pokazali ,że już nie chca tankować. Zarówno Jazz a zwłaszcza Wizards potrzebują too2 talentu. Więc GM Wizards puszcza oko do Ainge;a możemy dac Wam nr 1 za Wasz nr 2 jeśli dacie dobrą cenę. A Aigne no cóż Peterson albo Dybantsa sa idealni do JAzz . Więc nie bardzo wiem po co by mieli robić ruch w dół.. Nie po to oddawali różne wybory za JJJ by teraz rozmawiac nr 2 draftu , który Jazz ma pierwszy raz w historii

Już się mierzą? Gdzie są wyniki? 

dobra ogarnąłem przecież widać draft express w dolnym rogu

dybantsa wzrostowo jak boozer. Ale boozer fajny ma ten wingspan i reach. Peterson stabilnie i wysoko. 

Edytowane przez karl

Godzinę temu, LONGER01 napisał(a):

Acuff sie obronił, Flemings malutki

Rrzecież Acuff jeszcze niższy niż Flemings.. Problemem Flemingsa o ile to nie błąd to rozstaw ramion bo tu wychodzi jakiś T-Rex.. I to go na pewno mocno pociagnie w dół. ale Acuf z TOP 10 najniższy. Burries też jak na sg to słabo.. Wagner ma trochę słabą ramę ale wzrostowo się broni.

Peterson trochę niższy niż zakładam ale łapska ma długie co potwierdza ,że on powinien być dobry po obu stronach parkietu

A w ogóle czy ktoś oglądał powtórke losowania draftu? Bo tam był taki przypadł ,że Jazz wylosowano jako nr 2 i jako nr 3.. Przez co zrobił sie jakiś kocioł i zrobiono ponowne losowanie. Troche mnie to zdziwiło bo myślalem dotychczas ,że się usuwa z bębna kulki zwycięzców a z tego co widze to się losuje jakąs zwycięską kombinacje liczb które wskazuje na zespoł

Inside NBA Draft Lottery: How Jazz's duplicate selection nearly led to Hawks getting No. 3 pick

7 godzin temu, LONGER01 napisał(a):

czasami sie pojawiaja takie teksty w przypadku draftow, ale poten zaden nie traduje down wysokich pickow.

Pewnie ogloszenie ala w fantasy, jak ktos pisze ze wynieni Nikola Jokicia.

A oczekuje Doncicia + Townsa etc 

Oni obaj są niscy. Kolega zapewne ma na myśli że się obronił spekulacje że może byc jeszcze niższy i dochodzi ledwo do 6”0. 
Jest ciut lepiej tylko kłopotem jest ich niska waga która na razie robi ich nieprzydatnym do NBA (z marszu). W obu przypadkach muszą nabrać siły. Ile wtedy zostanie z szybkości nie wiadomo. Każdy ma plusy i minusy. 

10 godzin temu, ely3 napisał(a):

Rrzecież Acuff jeszcze niższy niż Flemings

Ale zupełnie inny typ prospectow. Acuffa pomiary dają nadzieję (i wizualnie też tak to oceniałem, nie wyglądał na fatalnego fizycznie gracza) pod kątem D w przyszłości jakieś, a pomiary Flemingsa tworzą ograniczenie ogromne przy bronieniu wyżej, co miało być jego zaletą.

Pomiary Mary wrzucają go do możliwego wyboru nawet Clippers z #5.

11 minut temu, january napisał(a):

Pomiary Mary wrzucają go do możliwego wyboru nawet Clippers z #5.

Dlatego pisałem w wątku Clippers ,że powinni rozapatrzyć pójście w dół bo branie Mary z 5 to raczej przesada a mogą coś uzyskać dodatkowo od Hawks czy Mavs

12 minut temu, january napisał(a):

a pomiary Flemingsa tworzą ograniczenie ogromne

Jeśli to nie jest błąd z tymi jego rękoma to on wypada poza TOP 10 a może i loterię bo jak wspomniałes taki niski T-Rex nie ma szans bycia wybitnym obrońcą

Ale z tym Acuffem to problem bo na poziomie NCAA oborńcą był wybitnie słabym. Nie wiem czy się tego nauczy bo widze to na przykłądzie Keyonte jak ciężko się nauczyć dobrej obrony

23 minuty temu, ely3 napisał(a):

Ale z tym Acuffem to problem bo na poziomie NCAA oborńcą był wybitnie słabym. Nie wiem czy się tego nauczy bo widze to na przykłądzie Keyonte jak ciężko się nauczyć dobrej obrony

Raczej opisywano go jako najgorszego w D z prospektów nie tylko z 1rd ;)  jesteś dla niego łaskawy. 

W temacie jazz trwa dyskusja o prospektach z racji że mają -#2. 
Lepiej tu jak się odniosę do paru tematów. 

Martwi sytuacja że niebywały fizyczny talent Quaintance nie będzie brał udziału w mini grach 5 na 5.  Według info z Combine skupia się na rozmowach z klubami i już jest po OKC i CHIC.  Ciekawe co z tym jego kolanem bo pomiary fizyczne ma świetne. Podobno w korytarzach mijany robi nieźle wrażenie jeżeli chodzi o posturę.  Ciekawe. 

Królem pomiarów jednak Mara. Jak obaj trafią do OKC będzie rzeź. 

(#12&17) 

29 minut temu, ignazz napisał(a):

Królem pomiarów jednak Mara. Jak obaj trafią do OKC będzie rzeź.

Mara do Thunder nie trafi . On ogólnie po pomiarach notuje znaczący skok notowań.. I coraz częsciej jest notowany w TOP10 . Poza tym choćby Golden potrzebuje centra wiec nawet jak nie top 10 to będzie wybierany najpewniej przez Golden

Trzeba przyznać że Wagler wypada coraz lepiej. 3,11 s na 3/4 po strzelcu się nie spodziewałem. potwierdził shooting drills 80% spot up celności. 

Wyglada na szybszego od paru typowych rozgrywajkow. 

Edytowane przez ignazz

W dniu 12.05.2026 o 10:47, january napisał(a):

a pomiary Flemingsa tworzą ograniczenie ogromne przy bronieniu wyżej, co miało być jego zaletą.

Nadal jesteś tak krytyczny co do Flemingsa? Bo wyniki z drugiego dnia wygląda mocno na plus. Skocznosć szybkość zwrotność sa na eltiarnym poziomie. OSobiście ogólnie mam go nizej niż miałem ale wygląda on całkiem dobrze

Caleb też trochę spadł w moich oczach po testach atletyczności..

ALE TOP 3 wygląda z innej bajki. Dybantnsa rzucający 68% za 3 off dribble Boozer czy PEterson mają ogólnie 59% za 3 w tych testach. Każdy z nich szybki skoczny ( no Dybantsa to tu akurat jest atletycznym fenomenem)

Do tego wszyscy jarają się MArą i słusznie ale Morez Johnson też wygląda super dobrze. Całe trio z Michigan powinno pójśc w loterii

Za to Paet może nawet wypaść z pierwszej rundy a Philon raczej w TOP 20 też nie powinien pójść Nawet Ament za dobrze nie wypadł

• 2 tygodnie później...
Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Ta jasne. Tak samo była mowa jak w zeszłym roku brali Sorbrera czy jak mu tak było

A niby za kogo on ma wskoczyć w rotacji? Jaylina? Dorta? Nie mówię ,że nie jest dobry ale Thunder ma głębie składu i pozbywali sie nawet niektórych podkoszowych jak Dieng bo nie było dla niego żadnych minut