Skocz do zawartości

ATF POLSKA EKSTRAKLASA

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

Żurawski (mając lepszą renomę niż Lewandowski) trafił do Celticu tylko dlatego że był w kwiecie wieku, Lewandowski nie poszedłby do Dortmundu czy innego aspirującego do europejskiej czołówki klubu gdyby nie to, że przy dobrej jakości był młody- wiek to jeden z najcenniejszych assetow przy transferach, a Dortmund robił wówczas sporo tego typu transakcji- kupowanie potencjału, a nie jakości. 

Mdła pezypomnienia, Lewandowski był w pierwszym roku znacznie słabszym graczem niż Barrios, a po rundzie jesiennej był powodem do wielu szykan wsrod kibicow Bundesligi. 

Ta wypowiedź Kotlonia, mimo że teraz śmieszy, wtedy wcale nie była różna od ogólnej oceny Lewandowskiego, to że później wystrzelił to super, ale my oceniamy- w zamyśle- jakość jaką prezentował na boiskach w Lecznej, Bielsko-Białej i Szczecinie, a nie podczas całej swojej 15 letniej przygody - tu bazujesz na 2 sezonach w Lechu, a nie 15letniej karierze.

Lewandowski to nie jest zły wybór, ale to allstar, ale nie HoF- przynajmniej wg mojej skali 

Ale on był powodem szykan, bo nie wytrzymał ciśnienia w kilku super okazjach i marnował setki. Pilkarsko był spoko, to psycha w związku ze zmianą otoczenia i mlodego wieku nie dojechała. Jakieś tam szmaty nazywały go Lewandoofski, bo miał kiksy w prostych sytuacjach .

Edytowane przez Pablo81

6 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Jasne - bez spoilerów. Ale zauważ , że wraz z Vadisem, który w pojedynkę rzekomo, zdobył tytuł, odszedł też Guilherme w tym okienku, a Legia dużo pewniej obroniła tytuł.

Z całym szacunkiem, ale nie pisz nieprawdy. Guilherme odszedł pół roku później.

16 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Ogólnie jesteś zawsze w opozycji do tego, cokolwiek napiszę, w jakimkolwiek dziale. Tu też cię nie było, dopóki nie chodziło o mój pick. Poświęć może swój czas komuś innemu, ok?

Tu chodzi o Lewandowskiego, nie o Ciebie. Często włączam się w dyskusje na jego temat na forum.

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Ale zobacz @Qcin_69, że on zagrał tylko 1581 minut i zanotował 8g + 3a, co daje 0,62pkt/90min.

Patrzyłem na szybko ma transfery na Transfermarkt. Mój błąd.

Spoko, tylko w tej kwestii obrony tytułu przez Legie to też trzeba wziąć pod uwagę bardzo dobre okienko transferowe po odejściu właśnie Guilherme.

8 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Tak mi się teraz przypomniało, że gdyby nie banda amatorów z Legii swego czasu, to moglibyśmy tu mieć teraz dyskusję, kto lepszy - Lewy czy Salah :)

To głównie chyba był Trzeciak i jego stwierdzenie po co nam Lewandowski skoro mamy Arruabarrene. To raczej nie spojler.

12 minut temu, ernie9005 napisał(a):

Porównanie do Carlitosa, który jeszcze sam sobie kreował wiele sytuacji, uważam za nie na miejscu

tu bardziej mi chodziło o fakt, że gdy porównamy Carlirosa z Wisły a z reszty kariery w ESA, to nie ma co porównywać za bardzo i pod tym kątem szczyl Lewandowski plusuje, bo wyciągał absolutnego maksa z tych sezonów, tak obiektywnie 

niby mamy patrzeć na peak graczy ale z racji, że tu mamy zaledwie jeden wybitny sezon, to jakoś tak mi się gryzie, mało jest porównywalnych rozczarowań do Carlirosa niestety

9 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Ale zobacz @Qcin_69, że on zagrał tylko 1581 minut i zanotował 8g + 3a, co daje 0,62pkt/90min.

Patrzyłem na szybko ma transfery na Transfermarkt. Mój błąd.

ale ja nie twierdzę że Lewandowski jak bust, spowalniam tylko erekcje LBSa (btw, ciekawe? myśleć o Lewandowskim- wybrać Sobolewskiego) i studzę jego bmfofluberyzm, czyli styl wypowiedzi eksperckiej (bmfo) i irytująco-wschewchwiddzaco-bezkompromisowej- (luberowskiej) - Lewy spoko

napastnik, ale z konkretnego tieru, gdzie jego wybór niekoniecznie jest odpowiedni czasowo (od połowy wypowiedzi, po bmfo, jestem najebany, więc nie pamiętam co napisałem)

57 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Sprawdziłem Łotysza jako pierwszego z brzegu:

Rudnevs 53m - 33g/3a

Mamy 36 g + a /53 m = 0,68 pkt/m

Lewy 58 - 32g/ 15a

Mamy 47 g+a/ 58 meczów = 0.81 pkt/m

Żuraw 230m -121g/39a

Mamy 160 g+a /230m = 0,70 pkt/m

Sam widzisz, jak dobry był Robert biorąc pod uwagę też asysty.

Wywal te lowlighty Lewego z tematu z draftem. Staty wyglądają lepiej niż gra ;) Jakbym nie obejrzał filmiku to patrząc na staty możnaby nawet Lewego wyżej cenić:)

3 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

ale ja nie twierdzę że Lewandowski jak bust, spowalniam tylko erekcje LBSa (btw, ciekawe? myśleć o Lewandowskim- wybrać Sobolewskiego) i studzę jego bmfofluberyzm, czyli styl wypowiedzi eksperckiej (bmfo) i irytująco-wschewchwiddzaco-bezkompromisowej- (luberowskiej) - Lewy spoko

napastnik, ale z konkretnego tieru, gdzie jego wybór niekoniecznie jest odpowiedni czasowo (od połowy wypowiedzi, po bmfo, jestem najebany, więc nie pamiętam co napisałem)

chodziło o to, że bez problemu brał bym Lewego z następnym pickiem po Sobolu, bo na tym etapie Lewy nie był w ogóle brany pod uwagę, ale myślałem, że to oczywiste skoro Sobol raczej nikogo by nie zdziwił z pickiem 10-15 :) 

• Reikai odpiął/ęła ten temat