Skocz do zawartości

Liga Tatuma

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

Bez wielkiego Tre Jonesa Spurs jest -12,4 także tego ;]

Tego jakoś rozkminić nie potrafię. Starałem się takim pozytywnym okiem patrzeć na grę Tre. Wyciągać przed nawias dobre aspekty. Skupiony zauważyć co poprawia gdy jest na boisku gdy tyle się pisze o tym niezbędnym rozgrywającym dla Victora i serio nie odkryłem tych pozytywów. Victor gra znacząco lepiej od już dłuższego czasu i coraz mniej poprawę łączę z podmianą Sochana na Tre w grze z piłką. Raczej naturalny rozwój mi wychodzi. Tym bardziej że kluczowe podania coraz bardziej bierze na siebie Devin. Spurs grają strasznie nierówno falami i kłopot jest wtedy gdy siada Victor bo obrona wtedy znika. Jeżeli masz to szczęście że siadasz z nim to staty masz lepsze. Jak musisz dalej biegać i mordować się w najgorszej obronie z rezerwowym centrem to cyfry spadają. Ja serio mimo prób nie widzę tu wpływu rozgrywania przez Tre na wyniki zespołu. Sochan jest obecnie najbardziej krytykowanym graczem spurs ale on potrafi seryjnie dokładać cegiełkę po cegiełce idąc naprzód konsekwentnie. U Tre nie widzę powtarzalności. Ani przebłysku geniuszu. Ot taki wyrobnik. Solidny na punkcie rezerw spurs na pewno. Ale błysku nie widzę. 

Cyfry go jednak chwalą i trudno tu dyskutować. 

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

Skupiony zauważyć co poprawia gdy jest na boisku gdy tyle się pisze o tym niezbędnym rozgrywającym dla Victora i serio nie odkryłem tych pozytywów. Victor gra znacząco lepiej od już dłuższego czasu i coraz mniej poprawę łączę z podmianą Sochana na Tre w grze z piłką.

Wembanyama jest dużo skuteczniejszy z Tre.

Ale overall to każdy raczej wie jaki jest sufit undersized PG bez trójki i non-factora w D w obecnej lidze, Jones nabija sobie on/offy będąc jedynym PG jakiego mają w rotacji Spurs. 

(no i grając w fatalnym teamie)

• 2 miesiące temu...
20 minut temu, vero1897 napisał(a):

Ostatecznie wyszło na to, że facet nie jest nawet MVP w swojej drużynie x D

Chyba lepiej., Przynajmniej fani Celtics nie włamią się do jego domu, żeby mu podziękować po bostońsku., Pomalować sprayem ściany, porozbijać trofea i nasrać do łóżka 

11 minut temu, mayor napisał(a):

Chyba lepiej., Przynajmniej fani Celtics nie włamią się do jego domu, żeby mu podziękować po bostońsku., Pomalować sprayem ściany, porozbijać trofea i nasrać do łóżka 

Jak tak czytam twoje posty to bardziej bym się spodziewał takiego zachowania po tobie.

Godzinę temu, vero1897 napisał(a):

Ostatecznie wyszło na to, że facet nie jest nawet MVP w swojej drużynie x D

Zastanówmy się chwilę. Czy napisałbyś ten post przed finałem? 

Tatuma broni nie tylko to jak prowadził ofensywę, jak punktował ale też jaką robotę odwalił w defensywie, podobnie zresztą jak Brown 

Czepianie się Jasona za brak fmvp to jak czepiać się Duncana czy Manu że to Parker dostał fmvp  

On nie musi monopolizować gry jak właśnie Doncica bo ma szeroką kadrę wartościowych graczy. No i nie ma tej mentalności co jednak nie przeszkadza mu być liderem Celtów 

Ktoś musiał dostać te nic nieznaczącą nagrodę za efford całego zespołu 

Ja bym dał Alowi i też by było ok 

Edytowane przez josephnba

Teraz, josephnba napisał(a):

Uważamy że to było 60 lat temu 

Niestety niewiele się zmieniło.,Boston cały czas ma reputację rasistowskiego kurwidołka .,Szczególnie w sportach ta segregacja i rasistowskie zachowania są widoczne.,Wymiana  Mookie Bettsa i te rasistowskie akcje na Fenvay to bardziej współczesne wydarzenia 

27 minut temu, josephnba napisał(a):

Zastanówmy się chwilę. Czy napisałbyś ten post przed finałem? 

Tatuma broni nie tylko to jak prowadził ofensywę, jak punktował ale też jaką robotę odwalił w defensywie, podobnie zresztą jak Brown 

Czepianie się Jasona za brak fmvp to jak czepiać się Duncana czy Manu że to Parker dostał fmvp  

Joe, ja wyśmiewam jedynie fakt, że ktoś kto wg autora tematu miał niby być materiałem na twarz ligi nie będzie nawet tą główną postacią kojarzoną z tym sukcesem Celtics. A omówimy się, Jaylen Brown nie zagrał tutaj żadnej all time serii.

Larry Bird chyba przegrał MVP finałów z Cedriciem Maxellem, a Curry z Andre Iguodalą, więc jakoś myślę, że najmniejszym problem Tatuma i tego tematu jest to, że nie dostał nagrody przyznawanej przez 9 czy 11 ludzi w jednostronnych seriach. 

2 minuty temu, BMF napisał(a):

Larry Bird chyba przegrał MVP finałów z Cedriciem Maxellem, a Curry z Andre Iguodalą, więc jakoś myślę, że najmniejszym problem Tatuma i tego tematu jest to, że nie dostał nagrody przyznawanej przez 9 czy 11 ludzi w jednostronnych seriach. 

Tylko Larry Bird zdobywał seryjne MVP rs. Tatum nie potrafi wygrać indywidualnie nic, nawet jak poprzeczka nie jest ustawiona na jakimś nadzwyczajnym poziomie, jak to było w tym konkretnym przypadku. No i omówmy się impactu na poziomie Curry 15 to on nie miał.

Zanim Bird zdobywał seryjnie MVP, to doprowadził do tytułu Celtics, ale dali rolesowi MVP za jednostronne finał z przeciętnymi Rockets - co nie zmienia, że Bird pewnie był już wtedy twarzą ligi/materiałem na twarz ligi, a po latach nikt nie myśli o tamtych Celtics jako ekipie Cedrica Maxwella. 

To, że przez 8 stron tego tematu ludzie pisali @Kubbas, że ci Celtics mają dojebany roster i ten Tatum może ot co wygrać tytuł i nie będzie miało to wielkiej indywidualnej wartości - i w sumie to się sprawdziło, tj. okazało się, że Celtics mają faktycznie top roster, a Tatum faktycznie  wygrał tytuł i za bardzo nie poprawił swojej pozycji ~top5 gracza w lidze - to naturalnie inna sprawa. 

1 minutę temu, BMF napisał(a):

To, że przez 8 stron tego tematu ludzie pisali @Kubbas, że ci Celtics mają dojebany roster i ten Tatum może ot co wygrać tytuł i nie będzie miało to wielkiej indywidualnej wartości - i w sumie to się sprawdziło, tj. okazało się, że Celtics mają faktycznie top roster, a Tatum faktycznie  wygrał tytuł i za bardzo nie poprawił swojej pozycji ~top5 gracza w lidze - to naturalnie inna sprawa. 

No i o tym właśnie napisałem. Bo nawet ci słusznie żartujący z tego tematu i tak pewnie zakładali luźno fmvp dla Jaysona w przypadku tytułu Celtics a to, że nie dostał mimo, że nie wymagało to niewiadomo jakiej linijki to jednak lekkie rozczarowanie. Już nie chodzi o samą statuetkę a o fakt, że Tatum zagrał takie sobie te Finały z perspektywy gracza top 5 ligi.

5 minut temu, steve napisał(a):

no, ale kto porownuje w ogole Tatuma do Birda czy Currego?

Na mnie nie patrz.

7 minut temu, BMF napisał(a):

Zanim Bird zdobywał seryjnie MVP, to doprowadził do tytułu Celtics, ale dali rolesowi MVP za jednostronne finał z przeciętnymi Rockets - co nie zmienia, że Bird pewnie był już wtedy twarzą ligi/materiałem na twarz ligi, a po latach nikt nie myśli o tamtych Celtics jako ekipie Cedrica Maxwella. 

yup prawda, mieliscie racje ja nie mialem

ogolnie nazwe tematu wg mnie moznaby zmienic na "Jak mocny roster trzeba zrobic wokol Tatuma zeby on tego nie spierdolil i wygral tytul"

bo to jaka pokraką byl w tych finalach, zadne asysty nie przyslonia tego.

jego gra ogolnie nie robi postepu, poza playmakingiem co trzeba oddac, a ja na ten postep liczylem

duzo asyst ale 39% z pola w finalach przy takim supporcie

wiadomo to ze Luka sie jakos specjalnie na Celtach nie wyzywal to zasluga tego ze i Brown i Tatum sa ciezcy na obwodzie do przejscia i malo jest takich 2 way superstarow co dalej focusuja sie na obronie nie wazne jak wielkimi nazwiskami sa

Tatum dalej gra albo wejscie na basket albo troja, w finalach nie widzialem zadnego in-between game, Bill Simmons tez o tym mowil, tu bym sie troche dopartywal dlaczego nie ma postepu, bo albo wali glowa w mur, albo wali troje