Gregorius Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Miałem olbrzymi problem z najlepszym obrazem ale wybrałem jeden z obrazów artysty którego prace( i muzem) wywarły na mnie olbrzymie wrażenie. Kto ma okazje gorąco polecam wizyte w https://www.hrgigermuseum.com/ i przy okazji zwiedzenie zamku de Gruyeres . Piwko w knajpie naprzeciwko muzeum też spoko przez klimat. 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Ale to chyba w 3-4 osobowym drafcie Wielkanoc, Bożenarodzenie, Pascha, Nowy Rok, Noc Kupały, Swieto Peruna i wiele innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 12 godzin temu, MarcusCamby napisał(a): Chodzi o to, czy fasolka po bretońsku może być uznana jako zupa Tylko w wypadku gdy bigos to zupa 12 godzin temu, LAF napisał(a): No jedyne piwko jakie lubię to Desperados A nie lepsze piwo z sokiem? 12 godzin temu, Qcin_69 napisał(a): Kebab to jest u mnie kebab ścisła topka. Tam jest spore pole między gównianą masą mięsną ze zwiędniętymi frytkami do jakościowego kebaba z zajebistymi dodatkami Ale się burdel w tym ATF zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Teraz, jack napisał(a): nie lepsze piwo z sokiem? Niezbyt właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 11 minut temu, Gregorius napisał(a): Wielkanoc, Bożenarodzenie, Pascha, Nowy Rok, Noc Kupały, Swieto Peruna i wiele innych dokładnie, dodatkowo na świecie np Chiński Nowy Rok - liczebnie całkiem popularne święto, obchodzone nie tylko w Chinach ale też w innych grajach Azji Wschodniej, święto dziękczynienia w USA, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 1 minutę temu, LAF napisał(a): Niezbyt właśnie. Przecież to to samo tylko sokiem możesz sobie sam dosmaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 oznaczcie kto tam teraz wybiera pls Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Pls, ta wersja Disturbed to straszny efekciarski shit, oryginał chyba nr 1 u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 (edytowane) 2 minuty temu, BMF napisał(a): Pls, ta wersja Disturbed to straszny efekciarski shit, oryginał chyba nr 1 u mnie. 1 to nie, ale oryginał na pewno lepszy od tej gównianej przeróbki zatem fluberowi wrzucam przeróbkę skoro tak chciał! xD (Whiskey in the Jar poszła przeróbka przeróbki, więc nie ma żadnych 'coverowych' przeciwwskazań ) Edytowane 6 Grudnia 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 W sumie to ta przeróbka to byłby dobry pick w najgorszym poście. Dramat. Tak złe że aż śmieszne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 4 minuty temu, BMF napisał(a): Pls, ta wersja Disturbed to straszny efekciarski shit, oryginał chyba nr 1 u mnie. Nie wrzuciłem w ogóle oryginału. Ta wersja z koncertu to już przerobiony oryginał który był szybszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 1 minutę temu, fluber napisał(a): Nie wrzuciłem w ogóle oryginału. Ta wersja z koncertu to już przerobiony oryginał który był szybszy raczej nikt nie odpalił nawet tego co wrzuciłeś tbh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 W dniu 4.12.2023 o 10:34, fluber napisał(a): Mojej piosenki nie ma w żadnym rankingu:) Fluber wybierający Sound of Silence 2 dni później xDDDDDDDDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 6 minut temu, fluber napisał(a): Nie wrzuciłem w ogóle oryginału. Ta wersja z koncertu to już przerobiony oryginał który był szybszy Mi to się niestety z jednym kojarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 5 minut temu, P_M napisał(a): Fluber wybierający Sound of Silence 2 dni później xDDDDDDDDDDD Miał iść Sokół, jego nie ma w żadnym rankingu, ale nie będę wybierał po Rapparze:/ 7 minut temu, julekstep napisał(a): raczej nikt nie odpalił nawet tego co wrzuciłeś tbh Ale to jest właśnie mało znany fakt, że oryginał jest średniawy i piosenka dopiero w tej wolniejszej wersji zrobiła się popularna. Ale nie mogłem znaleźć w dobrej jakości dźwięku tej wersji ( a to ważne przy słuchaniu piosenki, sorry), więc wrzuciłem tę koncertową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 2 minuty temu, jack napisał(a): Mi to się niestety z jednym kojarzy Tak, pseudodramatyzm tego coveru pasuje do takich okoliczności. 14 minut temu, julekstep napisał(a): 1 to nie, ale oryginał na pewno lepszy od tej gównianej przeróbki Odrzucając (mój) rockowy bias top3 to Lennon, Bohemian Rhapsody i to. Szczęśliwie poszedł w drafcie bardzo ładny case dlaczego czasami less is more. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 15 minut temu, fluber napisał(a): Nie wrzuciłem w ogóle oryginału. Ta wersja z koncertu to już przerobiony oryginał który był szybszy zakładam że każdy zna w tej wersji i ta wersja jest jakieś pierdyliard razy lepsza od coveru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 1 minutę temu, julekstep napisał(a): i ta wersja jest jakieś pierdyliard razy lepsza od coveru Większość zna wersję koncertową. Wersja z 1964 została kompletnie zignorowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 3 minuty temu, fluber napisał(a): Większość zna wersję koncertową. Wersja z 1964 została kompletnie zignorowana. Obaj nie macie racji. In 1965, the song began to attract airplay at radio stations in Boston and throughout Florida. The growing airplay led Tom Wilson, the song's producer, to remix the track, overdubbing electric instruments and drums. This remixed version was released as a single in September 1965. Simon & Garfunkel were not informed of the song's remix until after its release. The remix hit No. 1 on the Billboard Hot 100 for the week ending January 1, 1966, leading the duo to reunite and hastily record their second album, which Columbia titled Sounds of Silence in an attempt to capitalize on the song's success. The remixed single version of the song was included on this follow-up album. Chyba, że masz na myśli, że ta wersja koncertowa to ta zremiksowana wersja, wtedy tak, masz rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 1 minutę temu, BMF napisał(a): Obaj nie macie racji. w sensie że nie znałeś w tej wersji którą wrzuciłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 19 minut temu, jack napisał(a): Mi to się niestety z jednym kojarzy Mi też, stąd duży sentyment do tej właśnie wersji i dlatego chciałem ją też tu umieścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi