agresywnychomik Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): działa dzisiaj chyba poleciałoby z 5 dyskwalifikacji w obie strony tak ja patrzę po latach Dokladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 6 minut temu, Qcin_69 napisał(a): najlepszy alkohol -Śliwowica łącka To Twój pick czy @mac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, MarcusCamby napisał(a): Zupa ze świeżej fasoli a'la fasolka po bretońsku | Winiary Fasolka po bretońsku w postaci zupy - przepis - PrzyslijPrzepis.pl Zupa fasola po bretońsku - DoradcaSmaku.pl zupa z fasolki po bretońsku Przepisy, jak zrobić - Smaker.pl czyli pierwszy link już w tytule ma 'a'la' w drugim opis: Kolejna wariacja na temat fasolki po bretońsku. Tym razem w wersji gęstej, pożywnej zupy, pełnej smakowitych składników. Niech nikogo nie zmyli określenie "zupa", gdyż miska tego dania wystarczy za cały obiad. A może po prostu nazwać ją pomidorową z fasolą?;) w czwartym ('zupa z fasolki po bretońsku') jak się zjedzie ciut na dół to widać coś takiego: pls PROPONUJĘ TEŻ PICKNĄĆ ZUPĘ BIGOSOWĄ ZATEM https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zupa-bigosowa albo może podmienię ci fasolkę na danie a w zupie dam taki rarytas: https://aniagotuje.pl/przepis/zupa-golabkowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a): Czemu @Qcin_69 i @Kily wybieracie alkohol, skoro Mac jeszcze nie wybrał? Napisałem nawet post, żeby tak robić. Dla mnie alkohol nie ma znaczenia, nie wiem nawet co i w jaki sposób tu wybrac. Najchętniej bym wybrał jakiś napój "imprezowy", np energy drink czy Sprite Zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, MarcusCamby napisał(a): fajny sleeper, ten con carne. Zgadzam się. Uwielbiam no gołąbki też sztosik pick dla mnie na tle tych wszystkich kebabów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, MarcusCamby napisał(a): fajny sleeper, ten con carne. Zgadzam się. Uwielbiam 'zupa chili con carne' też jest ofc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 @karl chili con carne będzie wysoko jakby mi ktoś po drodze wziął roladę z kluskami to by to danie padło moim łupem tak sądzę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, mac napisał(a): sorry jak odebrałeś moją odpowiedź prowokacyjnie. Nie. Nie odebralem jako prowokacje. Po prostu staram się znalezc jakies wspolne kryteria oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, Qcin_69 napisał(a): no gołąbki też sztosik pick dla mnie na tle tych wszystkich kebabów Burgery czy kebaby jako danie są słabe jak na ATF. Wiadomo - często jedzone - ale żeby były smakowo jakąś topką, to nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 1 minutę temu, LAF napisał(a): To Twój pick czy @mac ? OK dobra teraz widzę, że Twój @Qcin_69 spodziewałem się czegoś lepszego Ja bym wybrał Gorzką Żołądkową ( różne smaki ) Tania a dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 7 minut temu, julekstep napisał(a): ale ja np. bardzo lubię fasolkę po bretońsku ale z żadnej strony nie widzę tego jako zupy, więc jak mam potem głosować? dać to za grzybową i flakami? sorry ale jak przypierdalałem się do delfinów, dinozaurów itp to nie mogę teraz wpisać dania jako zupy xD Niech decydujące będzie to, że jest konsumowana łyżką, a nie widelcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 1 minutę temu, julekstep napisał(a): 'zupa chili con carne' też jest ofc! Won za Don, ignorancie @Qcin_69 pracuje w gastronomii zawodowo, więc niech się wypowie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 1 minutę temu, LAF napisał(a): Ja bym wybrał Gorzką Żołądkową tylko ruda ale kminiłem nad nią tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, MarcusCamby napisał(a): Won za Don, ignorancie @Qcin_69 pracuje w gastronomii zawodowo, więc niech się wypowie lepiej https://chlebanaszego.blogspot.com/2017/07/zupa-schabowa.html to też mocny przysmak musi być! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a): @Qcin_69 pracuje w gastronomii zawodowo, więc niech się wypowie lepiej piknął flaki, więc pewnie już nie pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 5 minut temu, mac napisał(a): Ale też mam problem czy np rozważać jako miejsce na wyjazd turystyczny czy jako miejsce do osiedlenia na stałe. No wlasnie tutaj jest problem na razie robie miks obu z punktu widzenia Polaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 4 minuty temu, Qcin_69 napisał(a): no gołąbki też sztosik pick dla mnie na tle tych wszystkich kebabów jak bym znał tylko kebab kinga to też bym tak pisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a): tylko ruda ale kminiłem nad nią tez Po rudej nie masz większych kaców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Teraz, MarcusCamby napisał(a): Won za Don, ignorancie @Qcin_69 pracuje w gastronomii zawodowo, więc niech się wypowie lepiej chili con carne to legitne danie przecież, ja uwielbiam zwłaszcza z czerwonym ryżem ale ja w ogóle jestem sajkofanem wszystkiego co zawiera fasolę - zdecydowanie moje ulubione warzywo, stąd fasolka po bretońsku też sztos pick mimo że nie przepadam za kiełbasą i wolę wersję gdzie jest karkówka i oscypek xd ale to już moje kulinarne zboczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): tylko ruda ale kminiłem nad nią tez Ty wziąłeś piwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi