MarcusCamby Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Chodzi o przypadek Clippers? Bo trochę nie rozumiem omawianej sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 18 minut temu, MarcusCamby napisał(a): Chodzi o przypadek Clippers? Bo trochę nie rozumiem omawianej sytuacji. Bull również się to tyczy Soncis po burdach będą niecałe 78mln, Heat również over 80 a jeszcze wybrali w drafcie grajka, Spurs również na chwilę obecną będą over80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Czemu @Cichy skasowałeś komentarz? Nie zdążyłem przeczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Chodzi chyba o to że kluby dają Birdy grajka które często wywalają ich salary over80 mln a i tak składają oferty z wyjątków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) 4 minuty temu, kuba2419 napisał(a): Bull również się to tyczy Soncis po burdach będą niecałe 78mln, Heat również over 80 a jeszcze wybrali w drafcie grajka, Spurs również na chwilę obecną będą over80 Ale problemem nie jest dawanie MLE mając +80baniek z birdami. Problemem jest dawanie mle jak nie masz w realnych kontraktach salary minus 4.5mlm 2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a): Czemu @Cichy skasowałeś komentarz? Chciałem go poprawić i dodać że wciągnąłem Ciebie w dyskusje, bo wydawało mi się że cytowany przepis o mle nie jest martwy i ktoś zwrocilby na niego uwagę (np ty, tak mi się wydaje ;)) Edytowane 1 Listopada 2023 przez Cichy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 3 minuty temu, Cichy napisał(a): Ale problemem nie jest dawanie MLE mając +80baniek z birdami. Problemem jest dawanie mle jak nie masz w realnych kontraktach salary minus 4.5mlm Jakiś przykład? Zazwyczaj jak ktoś ma $$$ w salary to najpierw je wykorzystuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 4 minuty temu, Cichy napisał(a): Chciałem go poprawić i dodać że wciągnąłem Ciebie w dyskusje, bo wydawało mi się że cytowany przepis o mle nie jest martwy i ktoś zwrocilby na niego uwagę (np ty, tak mi się wydaje ;)) Wydaje mi się, że nie masz racji. To byłaby podwójna kara dla Clippers, gdyby zastrzegając Hassana Whiteside nie mogli korzystać z full MLE. W RL NBA wyjątki mają znaczenie na wysokość wyjątku - full MLE dla klubów z mniejszym capspace lub room MLE dla klubów bez capspace. Oczywiście jak ktoś zabierze Hassana Clippers, to tracą oni prawa do full MLE i tak samo odbywa się to w RL NBA. Swoją drogą, kiedy @kolader możemy się spodziewać wyboru? Palce mnie już świerzbią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Teraz, kuba2419 napisał(a): Jakiś przykład? Zazwyczaj jak ktoś ma $$$ w salary to najpierw je wykorzystuje. Chodzi o przypadek: Masz 30 mln w kontraktach Zastrzegasz birdy na 24 mln Do salary liczy się więc 54 mln Nie masz wtedy wolnego hajsu na FA, ani praw dla MlE/LLE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a): Wydaje mi się, że nie masz racji. To byłaby podwójna kara dla Clippers, gdyby zastrzegając Hassana Whiteside nie mogli korzystać z full MLE. No to sie mylilem;) Niemniej nie rozumiem dlaczego ma być to traktowane jako kara. Intencją idącą za dodaniem najpierw luxa a później innych przepisów było to by sprawić, że liga będzie ciekawsza, ciężej będzie zbudować super ekipę za +100 mln. Dlatego najpierw wprowadzono luxa a później wprowadzano inne zasady które utrudniały utrzymywanie u siebie zawodników oraz ściąganie zbyt łatwo innych. Pewnie nie odkopiemy dyskusji z e-basketu, ale takie przepisy jak ten z MLE imo byly wprowadzane po to by nie bylo zbyt latwo w simce. Dlatego wydawalo mi sie ze sciaganie MLE dzieki wirtualnym birdom jest zabronione ( jest wbrew intencjom, ktore przyswiecaly kiedy tworzone byly te wszystkie przepisy;D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Czyli kolejny spory odchył względem RL NBA @Cichy może ja się mylę w kwestii zasad simki. Mówię tylko jak to wygląda w RL NBA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) I cos czego wklepujac nigdy nie sprawdzalem (i nie kojarze aby inni wklepujacy kiedykolwiek anulowali oferte z tego powodu) Martwy przepis (aczkolwiek ja specem od przepisow nigdy nie bylem) Edytowane 1 Listopada 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Teraz, MarcusCamby napisał(a): Czyli kolejny spory odchył względem RL NBA no w simce trzeba tworzyc te odchyly bo lux jest czyms abstrakcyjnym. nie oplacamy przeciez z niego czasu Komiszy na simowanie, albo serwerow na strone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzuLcU Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Nie wiem na czym w końcu stanęło, ale w ostatnich dwóch latach znalazłem dwa przypadki podobne do mojego. 40 76 po birdach są na minusie, zkładają MLE i MLE* brak informacji o nieważność oferty. 41 Jazz podobnie jak 76 w 40 i w dodatku podpisują z LLE Hensona. dalej nie szukam bo mi się nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Sie skasuje dopisek w temacie FA i bedzie jak ta lala! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 6 minut temu, julekstep napisał(a): Sie skasuje dopisek w temacie FA i bedzie jak ta lala! Pomyśl teraz o tym, że ignorujac i kasując ten przepis ułatwiasz Krzemykowi walkę o kolejnego threepeata jak zacznie przedłużać swoich mutantów;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Jestem w gościach z trasy zjadę ok 22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 34 minuty temu, Cichy napisał(a): Pomyśl teraz o tym, że ignorujac i kasując ten przepis ułatwiasz Krzemykowi walkę o kolejnego threepeata jak zacznie przedłużać swoich mutantów;) Przeciez on i tak na minusie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Julek znowu przepisy nagina. Będziesz siedział! Będziesz siedział! (i simował) przydałoby się podsumowanie przepisów siepnąć, bo się stare wersje z rzeczywistością mijają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Teraz, eMeS napisał(a): Julek znowu przepisy nagina. Będziesz siedział! Będziesz siedział! (i simował) przydałoby się podsumowanie przepisów siepnąć, bo się stare wersje z rzeczywistością mijają Przecież @SzuLcU dał dwa przykłady z poprzednich lat zgodne z RL NBA. Nie rozumiem bicia piany, bo wychodzi, że nikomu to przez lata nie przeszkadzało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) 16 minut temu, eMeS napisał(a): przydałoby się podsumowanie przepisów siepnąć, bo się stare wersje z rzeczywistością mijają to niech @Krzemo ogarnia karnie za 3peat nie na darmo jest w końcu CFO od przepisów! 16 minut temu, eMeS napisał(a): Julek znowu przepisy nagina. Edytowane 1 Listopada 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi