tangiers Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Warto obejrzeć "Zadzwoń do Saula"? Rewelacja, 1szy sezon troche niemrawy, bardziej tytulem wstepu i zarysowania postaci w danym stadium, potem juz fajnie widac zachodzace zmiany w ich kreacjach. Ostatni sezon powalil mnie na łopatki, czasem bardziej wygladalo to jak teatr, a nie serial. Sama fabuła mimo, że to cięzki pod wzgledem gatunku rodzaj dramatu(obyczaje nie sa zbyt nośne), juz zaczela sie zazębiac(dużo Gusa z BB), a sceny między braćmi McGill to czasem prawdziwy spektakl aktorski. Must watch. p.s. co do Gomorry, to odcinek z Ciro w Sofii oglądałem jakby to był film, pachniało mi troche klimatem z Pushera. Edytowane 20 Grudnia 2017 przez tangiers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Nie wiem czy było wspominane ale Netflix stworzył gówno stulecia czyli Star Trek Discovery Nigdy nie byłem wielkim fanem ale oni stworzyli potworka. Scenariusz nie ma sensu. Koncepcja napędu jest po prostu idiotyczna A gra aktorska koszmarna Omijać szerokim łukiem Za to serial Expanse jest bardzo dobry a drugi sezon lepszy niż pierwszy, Świetna koncepcja przyszłości. Dobre ujęcia, pomysł i nawet niezła gra To akurat polecam jeśli ktoś lubi sci-fi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danp Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Potwierdzam, dla mnie Expanse zajebisty. Edytowane 20 Grudnia 2017 przez danp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 "ST discovery" zbiera bardzo dobre opinie w fandomie, na pomidorach też ma aż 83%, więc nie wiem skąd taka krytyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 "ST discovery" zbiera bardzo dobre opinie w fandomie, na pomidorach też ma aż 83%, więc nie wiem skąd taka krytyka.Bo każdy może mieć swoje zdanie i nie liczą się tylko cyferki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Jeśli podobał Wam się Mindhunter to na Netflixie warto też spojrzeć na Unabombera, serial o Tedzie Kaczyńskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 "ST discovery" zbiera bardzo dobre opinie w fandomie, na pomidorach też ma aż 83%, więc nie wiem skąd taka krytyka. Ale oglądałeś czy tylko wyrabiasz sobie opinię na podstawie głosu ogółu? Coś jak w Rejsie, że Polakom podobają się tylko te seriale które juz inni widzieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Bo każdy może mieć swoje zdanie i nie liczą się tylko cyferki? zdanie powinno być osadzone na czymś. Ale oglądałeś czy tylko wyrabiasz sobie opinię na podstawie głosu ogółu? oglądałem i mi się również podoba, a ostatnio mało który serial przyciąga moją uwagę na tyle, aby obejrzeć więcej niż jeden odcinek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Ostatnio na Netflixie wciągnąłem serial: "Manhunt: Unabomber" nakręcony w kooperacji z Discovery. Nie jest to "Mindhunter" ale obejrzeć warto i mam nadzieję, że będzie to "jeden z wielu" z tej serii. Kończę też głośny dokument "Making a Murderer" i o ile na początku dałem się wciągnąć, tak przy końcu jest to cholernie absurdalne i traci cały urok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 No to ja powiem ,że scenariusz jest pełen absurdów Statek więzienniczy wpadający głęboko w strefę wroga i przejmujący kapitana najważniejszej jednostki. Ciekawe skąd niby to wiedzieli. Ten wątek jest po prostu tak fatalnie wyjaśniony że nie ma żadnej logiki. Dosłownie żadnej Bo przecież chwile później już był głęboko w strefie własnej. Ten odcinek w całości to gwałt na logice Po drugie - kosmos jest próżnia. Koncepcja że jest jednym wielkim grzybem i dzięki pamięci grzyba można skakać z jednego wspomniania na drugie nawet nie wiem jak skomentować . Przecież całą ta koncepcja jest idiotycznie wytłumaczona . Do tego pierwsze dwa odcinki. Masz bitwę z Klingonami. Główny statek zostaje unieruchomiony i reszta go zostawia na pastwę losu? Dryfują kilkka miesięcy bez pomocy. Pokaż mi jaka nacja zostawia swój najważniejszy statek - jedyny z technologią maskowania na terenie wroga ? Po to by wróg łatwo przejął? Odcinek z obroną planety Pokoju. Po co przyleciał główny statek Klingonów i to sam? Czemu kapitan statku nei odleciał jak już wyał rozkaz odlotu? Bo mu jakaś laska wyskoczyła z głupim tekstem o honorze. Powalczyć z nią mógł już po odlocie. To mniej więcej tak jakby Nimitz pod Midway w kluczowym momencie zamiast wysłąć bombowce wolałby stoczyć pojedynek na szable z admirałem Kondo choć wie że niewysłanie bombowców przegra bitwę Rozumiem ,ze przeciwnicy ziemi musza przegrać ale nie musza przy okazji byś skończonymi kretynami bo to naprawde cud że jednocześnie są tacy groźni i tacy głupi Poza tym walki wręcz już w dzisiejszej cywilizacji nie występują za to w Star Treku są częstym sposobem rozstrzygania bitew. Ba najlepsze to że można teleportować człowieka na kompletnie nieznany statek. Ani razem nie wtapiają się w ściany - zawsze lądują na środku korytarza W każdym odcinku fabuła nie ma logiki. Gdyby tak ktokolwiek prowadził wojnę to trwałaby ona 2 dni bo poziom błędów Klingonów jest niewiarygodny Tak słabego serialu jak Star Trek nie oglądałem chyba nigdy - nie ma tam cienia sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 3 sezon fargo tak dobry jak dwa wcześniejsze, bo nie wiem czy odpalać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 3 sezon fargo tak dobry jak dwa wcześniejsze, bo nie wiem czy odpalać? Dużo gorszy, nawet nie stał koło 1 i 2. Przynajmniej dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Dużo gorszy, nawet nie stał koło 1 i 2. Przynajmniej dla mnie. +1 Ze 2-3 odcinki na niezłym poziomie, a reszta to nuda i ewidentny brak pomysłu na coś oryginalnego, ale utrzymanego w założeniu całej "serii". Sł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 3 sezon fargo tak dobry jak dwa wcześniejsze, bo nie wiem czy odpalać? Wg mnie świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 ja nie przebrnąłem przez pierwsze dwa odcinki, jakiś taki ciężki do ogarnięcia ten sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai3 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Jak czytam te recenzje na pomidorach czy gdzie indziej to jak z fb czy innym socjo eventem - best ever zalujcie ze was tam nie bylo , moje zycie takie piekne - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana Opublikowano 25 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Mocne zakończenie 3s gomorry, c'nie? ogólnie sezon sztos, jak każdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pg13 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Mocne zakończenie 3s gomorry, c'nie? ogólnie sezon sztos, jak każdy. Od początku sezonu to przeczuwałem. Mimo wszystko mam wątpliwości czy to był dobry ruch. Edytowane 27 Grudnia 2017 przez pg13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Wziełem i wciągłem 1s Humansów jedną dziurką, a obecnie wciągam drugą. Świetna tematyka, ciekawy, klimatyczny. Lubie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Widział ktoś Koronę królów? Bez tragedii, jakoś super na plus też nie ale przynajmniej póki co wiernie oddane więc na historii będą mogli puścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi