Koelner Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 The Tudors warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Warto. Ktos tu chwalil serial - Luther. Obajrzalem. Niezle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 obejrzałem 4 z 6 sezonów produkcji HBO, The Oz. Pojawiają się prawie wszyscy aktorzy którzy grali duże role w The Wire ;] Anyway, serial prawi o więzieniu w stanach i nie rozpisując się za wiele - kładzie na cycki. No w koncu moze cos na poziomie... Ostatnio przebrnalem przez kilka produkcji ktore mnie załamały. Trzeba sprawdzic w takim razie. Zdecydowanie na poziomie. Najbardziej podoba mi się formuła, która polega na tym że jeden z więźniów jest jednocześnie pewnego rodzaju narratorem, tzn. na początku, co kilkanaście minut i na końcu wprowadza kolejne zagadnienia, przedstawia ciekawe metafory które są mocno związane z aktualnymi wydarzeniami dziejącymi się w więzieniu. Pojawią się też bardzo charakterystyczny dla The Wire sposób pokazywania świata i skomplikowanych problemów oczami prostych ludzi z ich , z pozoru, wręcz prostackim tokiem rozumowania który mimo wszystko przekonuje. Dla mnie takim przełomowym momentem, który przekonał mnie do The Wire była scena w której D'Angelo tłumaczył swoim dilerom zasady gry w szachy jako pomocy naukowej używając hierarchii panującej w organizacji przestępczej do której Ci należą od dziecka i jest dla nich naturalna. Kilka odcinków później jeden z tych dilerów tłumaczy dzieciakowi którym się opiekuje problem matematyczny. Dzieciak nie potrafi dokonać banalnego odejmowania, ale kiedy zamiast pomidorów, cukierków czy co tam było w zadaniu podstawili działki narkotyków momentalnie chywta o co chodzi. W Oz nie brakuje podobnej głębi i podobnie jak w The Wire, każdy bohater jest pokazany z tylu stron że nie da się jednoznacznie określić czy jest zły, czy dobry, czy lepszy od tamtego czy może nagorszy. To się ceni. Przy czym Oz jest o pół dekady starszym serialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Oz - http://www.imdb.com/title/tt0118421/;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Oz - http://www.imdb.com/title/tt0118421/;-)OH FUCK!! Musze to zobaczyć...gdzie findek to oglądasz?bo na iitv są 4 sezony i brakuje jednego odcinka w 4 sezonie...a 5 i 6 nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Isohunt, wkurwiają mnie te stronki z oglądaniem online. Jak nie urok to sraczka, jednego odcinka nie ma albo akurat jeden się zjebie, albo serwer się pieprzy - Praise the Lord and pass the ammunition ! - What ? - I don't know what to do, I've never done this confession thing before. Mój ulubiony zabawny cytat z Oz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxec Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 The Tudors warto? Niewarto :? Dno dna i puka od spodu ... Moim zdaniem oczywiście 8) Juz dużo lepszy - a propos epoki i tematu - jest "Henryk VIII - krwawy tyran" z Rayem Winstonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Drugi sezon Spartacusa się ukazał. Tak jak zapowiadali prequel. Standardowo jak na razie - duzo krwi, dużo ruchania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxec Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Drugi sezon Spartacusa się ukazał. Tak jak zapowiadali prequel. Standardowo jak na razie - duzo krwi, dużo ruchania... Chyba najlepszy opis "tego czegoś" w obu wydaniach :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me Myself and I Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 i dobra intryga z poziomu ostatnich odcinków, nie ma nudy jak w pierwszych @Maxec - to chyba oczywiste że serial historyczny z tego żaden, zresztą jak z każdego innego tego typu dzieła, które ma się oglądać. tak czy owak na odmóżdżenie fajny :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Breaking Bad. Kończę 1 sezon i jestem zawiedziony mocno. Da się oglądać, ale jestem nieco znużony. Cały środek sezonu jest do wycięcia. "Family affairs", jasne że są potrzebne ale zajmują zbyt dużo miejsca, są nudne i jest ZERO AKCJI. Nawet w tych odcinkach w których coś się dzieje, dzieje się zbyt mało. Obejrzałem juz pare seriali ale prawdę mówiąc ze wszystkich które obejrzałem (a które są na topie), to ten jest najsłabszy. Nawet 3 sezon Dextera jest ciekawszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 znacie jakieś stronki z drugim ,trzecim ,czwartym sezonem Tudorów? na ez są niedziałające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 znacie jakieś stronki z drugim ,trzecim ,czwartym sezonem Tudorów? na ez są niedziałające.Ja zawsze szukam na isohunt.com i thepiratebay.org. Nie lubię online bo zawsze są z tym jakies kłopoty. Na tych dwóch jest wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 http://iitv.info/tudorowie/ Jakie konkretnie problemy? Problemem to jest tracenie czasu aż ściągnie się plik + modlenie się o znośną jakość. Tutaj wszystko się ładuje w locie i nie ma żadnych problemów. Oczywiście niektóre odcinki nie są dodane - np. The Wire czy Sopranos o ile dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 http://iitv.info/tudorowie/ Jakie konkretnie problemy? Problemem to jest tracenie czasu aż ściągnie się plik + modlenie się o znośną jakość. Tutaj wszystko się ładuje w locie i nie ma żadnych problemów. Oczywiście niektóre odcinki nie są dodane - np. The Wire czy Sopranos o ile dobrze pamiętam. O chłopaku. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym ściągnął cokolwiek w gorszej jakości niż są na onlineach. Od 8 lat mi się nie zdarzyło ściągnąć czegoś innego zamiast tego co chciałem. Ściąganie sezonu to czasami godzina, trzy, stare seriale jak OZ sciagaja się dłużej ale i tak lepiej mieć na dysku, można usunąć po obejrzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 dziękuje Wam za pomoc. aby być w temacie "Uszczęśliwiliście mą duszę i bądźcie Błogosławieni" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zna ktoś Carnivale ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambis Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Findek Carnivale są genialne, ogólnie top3 jesli chodzi o mnie, a trochę rzeczy w życiu obejrzałem - miażdzą klimatem i wykonaniem. Niestety - jest i minus - tylko 2 sezony, a widać że był pomysł na więcej, więc serial jest urwany niestety i brakuje zakończenia. Dlatego top3 a nie top. Ale warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dirty Thirty Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Ma ktoś z was jakiś w miarę nowy serial, który ma w dupie obecną modę na poprawność polityczną i nie pojawiają się w nim pedały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubW Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 4 odcinek 4 serii Californication wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi