Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2023/24

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Regis napisał(a):

Za Micica przepłaciłem w ...uj. Jeszcze w ostatniej chwili podniosłem o prawie 100, myślałem że będzie miał większw zainteresowanie:) 

Mam nadzieję że było warto, imo to absolutny top jeśli chodzi o 15-tki. 

Tzn jakiej produkcji sie po nim spodziewasz? Bo sie zapowiada na zwyklego rezerwowego...

1 godzinę temu, Lu- napisał(a):

Ktoś chciał jeszcze Malachiego Flynna, bo z apki nie widzę?

Nikt inny nie zlozyl bida.

Teraz, Lu- napisał(a):

:(

Co tu sie smucic skoro dostales gracza, ktorego chciales?

Ja zwykle z waivera celowalem w miare pewne 40stki, ale tegoroczny zestaw mi sie srednio podobal, a tych, ktorych rozwazalem i tak bym nie dostal bo poszli duzo drozej niz zakladalem.

Co zabawne Eubanksa chcialem PRZED trejdem Aytona, ale przy Nurkiciu to tylko podbilem kwote...

Z innych ruchow skomentowalbym Beasley vs Pat bo @piotreksuper postawil wiecej, ze to on bedzie startowal. IMO dla obu starczy minut, wiec to byla kwestia nizszej pensji.

7 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Tzn jakiej produkcji sie po nim spodziewasz? Bo sie zapowiada na zwyklego rezerwowego...

Wszystko ponad regularne 30-35 będzie na duży plus. Ja się zatrzymałem na tym,  jak miał być trzecim guardem po SGA i Giddeyu i powinno mu dać taką produkcję. 

Ale fakt, przepłaciłem strasznie. Szkoda. 

Rzuciłem okiem na składy, bo chyba co większe ruchy zakończone, wiec jak dla mnie czołówka kształtuje się następująco:

Pistons, Hornets, Clippers

- Pistons pod warunkiem, że Simmons będzie grał na przyzwoitym poziomie (a będzie ?) i zdrowia, bo jest tam wspomniany Simmons, bo jest George, bo jest Porzingis, bo jest Zion, więc kluczowi gracze opuszczają ostatnio kilkanaście/dziesiąt meczy. Na papierze wygląda to obiecująco. No i Micic to też w sumie niewiadoma, ale zakładając wersje optymistyczną to moc jest w drużynie.

- Hornets mają spory potencjał w młodych, bo można zakładać wzrost produkcji - Sochan, Wiseman, Murray, Green, jest też rookie Miller, więc pytanie o ich "sufit" na przyszły sezon. Są też minusy jak przyjście Blacka do Magic i rola Suggsa, czy też to czy Sochan utrzyma s5 (Wemby)?

- Clippers mają stabilny i równy skład z możliwością większej produkcji ze strony Kesslera i Poole'a. Nie wiem czy nie zabraknie produkcji na Utilu, bo Grimes i Williams raczej stracą (patrz: DiVincenzo i Holmgren). 

Dalej to jest szeroka grupa zespołów, te rożnice między powyższa trojką są wręcz uznaniowe - Raptors, Bucks, Lakers, Mavs, Grizzlies.

U pierwszych kuleje Util i rezerwa. W Bucks wiele zależeć będzie od rookie - Hendersona i dalszego rozwoju Sharpe'a i Avdiji oraz od produkcji Williamsa, o którą będzie na obecną chwilę trudniej w tych Blazers. Niemniej optymistycznie na powyższe zmienne patrzę. W Lakers też trochę bieda na Utilu (Landale, Theis). Mavs jeszcze niekompletni i będzie szukanie 15-stek, ale to chyba z tych, które zaskoczą już w sezonie, bo raczej teraz trafić w ciemno w kogoś kto odda będzie trudno, ale trzon zespołu mocny. Podobny pułap widzę w Grizzlies, kwestia czy Holiday nie poleci za mocno w dół w nowej drużynie i czy taki Patrick Williams przebije 30fp. 

Dalej mam Kings (choć polecą w dół jak saga z Hieldem nie zakończy się dobrą dla niego opcją), Celtics (mogą iść w górę, jak White i Sexton będą bliżej 40fp niż 30).

Ciekawi do śledzenia będą Knicks z uwagi na Cheta i Wemby, poza tym Schroder powinien ładnie punktować, Cunningham dalej rozwijać, no ale w dół ciągnie Ball i Bridges. 

Mocną drużyną byliby też Nuggets, ale Morant pogrzebał ich szanse. 

Na dole tabeli: Suns, Magic, Jazz, Heat.

Na koniec moi Bulls. W offseason zszedłem z SC poprzez oddanie w głównej mierze Mitchella (w zamian Mathurin) i sprzedaż Granta. Trzon zespołu stanowią - Doncic, Brunson, Claxton, Gordon i Nurkic (tu trzymam kciuki za jego zdrowie). Druga linia - Mathurin, G. Williams i Strus (ten wzięty ostatnio dla głębi na SG w miejsce Huntera i z uwagi na mniejsze fp). Liczę, że ta trójka zrobi skok jakościowy w produkcji fp,  a w przypadku pierwszej dwójki o łącznie 20fp. Przy takich założeniu i utrzymaniu produkcji przez innych to klaruje mi się top5 :D czekam na wyprowadzenie z błędu. Ruch na FA widzę jeszcze przez wymianę Kisperta - choć tu są też depth charty, że ma s5 w Wizards i wzięcie kogoś na poziomie 28-30fp. Z młodzieży którą mam - Jaquez, Podziemski, Smith, Sasser to liczę na tego pierwszego, że coś będzie grać. 

Edytowane przez Mar

Chciałbym skończyć w top5, ale nie będzie łatwo.

Po tym co jest na papierze najwyżej widzę akcje tych teamów: Lakers Jendrasa, Mavs Rogera, Clippers Shavlika i Bulls Mara.

W tierze nr 1 byłby też Wilk, który robi dużo punktów swoim znacznie ponadprzeciętnym zaangażowaniem, ale ostatnie transfery nie pomogły mu. Tym niemniej i tak będzie wysoko.

Krzemyk i Piotrek też mają fajne ekipy zdolne, by pobić się o top 5, a może i więcej.

14 minut temu, Lu- napisał(a):

Zapuka ktoś po Suggsa i/lub Wisemana?

Waivery?

W dniu 3.10.2023 o 12:40, Mar napisał(a):

Rzuciłem okiem na składy, bo chyba co większe ruchy zakończone, wiec jak dla mnie czołówka kształtuje się następująco:

Pistons, Hornets, Clippers

Przy takich założeniu i utrzymaniu produkcji przez innych to klaruje mi się top5 :D czekam na wyprowadzenie z błędu.

Dzieki za wrzucenie obszernych szacunkow. Ja w tym roku robie pelne projekcje statsow do innych lig, wiec wrzuce swoje zestawienie pozniej.

Na 1 rzut oka mnie szokuje koncepcja Hornets w Top3 bo jak dla mnie to druzyna bardziej na dolna polowke tabeli niz na walke [X], ale zobaczymy co mi wyjdzie jak skoncze robic projekcje.

[X] zwlaszcza bym sie nie zgodzil z ocena odnosnie mlodych - Wiseman bedzie walczyl o role rezerwowego centra i utrzymanie w lidze, a nie o wysokie fppg. JGreen dostal mnostwo nowej konkurencji do pilki i juz nie bedzie mial wolnej reki by robic co chce, a Sochan tez raczej wroci na swoja sciezke rolesa, a nie te eksperymenty z rozgrywaniem.

Edytowane przez wiLQ

W tm sensie zgoda, przeplacony. Ale pobrałem ponownie dlatego ze w między czasie zmienil sie paradygmat. White startuje wiec Carter mnie aż tak nie interesuje. A Hardy startował over Hardaway + hardaway jest na wylocie wiec może jakaś rola konkretniejsza z ławki się wykrystalizuje. To duże może jest, wiem. Tak czy siak Hardy imo wskakuje ze każdym razem jak Luka czy Kyrie nie grają wiec imo minimum 20 quality games tu jest. A zdropowalem go za Luka bo ten z kolei ma startować jak nie gra Morant. A jak grał bez Moranta robił około 38fpp. Nie wiem czy to powtórzy ale ze mogłem zmieścić 2/3 padło ze wracam do Hardiego kosztem Carter :) patrz jak Ci zajebiscie uargumentowalem :) 

Edytowane przez evitacre

• Roger zablokował(a) i odpiął/ęła ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.