Skocz do zawartości

Draft 2023

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Zajebisty meczyk Kansas. 

Duet Nowell & Johnson mega fajnie się ogląda.

Ciekawe czy Nowell zagra jeszcze bo widać było , że kostka go mocno bolała i mógł jechać na adrenalinie. 

Sporo znanych osobistości było na trybunach jak np owner Phoenix i mam nadzieje , że wezmą tego Nowella bo jego styl bycia na boisku mocno przypomina naszego floor general 

#20 oddana a na #50 może nie dotrwać po takim meczu 

Choć tu o handel po pick będzie dziecinnie prosto bo w drafcie 23 Charlotte i Indianapolis maja po 5 wyborów. 

A 9 innych ekip ma po 3

Orlando i OKC na pewno pójdą w konsolidacje wyborów bo już maja zbyt dużo młodego talentu moim zdaniem 

Edytowane przez ignazz

3 godziny temu, ignazz napisał:

Markquis Nowell tonight:

20 Points 19 Assists 5 Steals 3 Rebounds Most assists EVER in an NCAA Tournament game.

Na razie 59#

Szkoda ze taki niski. Ale któraś ekipa z NY powinna się skusić 

Argue oop 😀

3 godziny temu, ignazz napisał:

Na razie 59#

Ale to chyba niemożliwe bo w tym roku będzie tylko 58 wyborów bo Bulls i  76ers mają chyba zabrane wybory a i chyba wybór Nuggets który poszedł do Bulls został im zabrany

Krótko mówiąc 59 wybór oznacza ,że jest on poza draftem

Nie. Mylisz się. I się nie mylisz zależy jak liczysz. Z #59 pick ma prawo wybrać Wizz via BOS. To ze zabrano karnie wyższe picki 57&58 to numeracja pozostaje ze względu na ewentualne kwestie sałary. Jeżeli kiedyś przewinienie będzie grubsze i zabiorą komuś #1 to klub następny wybierze #2 jako pierwszy bo finanse będą niezmienne. 

ale sumarycznie graczy będzie 58. Tu zgoda. 

# sugeruje ze miałem na myśli przypisany numer wyboru a nie liczbę w totalu. Z reszta na TA on jest obecnie #59. 

https://www.tankathon.com/mock_draft

To ze w rzeczywistości podniesie dupe jako 57 zawodnik draftu to detal. 

Dziwne słowo przepadł w kontekście zabranego wyboru na stronach oficjalnych draftowych. 

Forfeited 

Pełen zwrotów akcji mecz UCLA - Gonzaga.

Najpierw w pierwszej połowie UCLA idą jak burza a tamci poza Drew nic nie trafiają a w drugiej UCLA przez 10 m nie może trafić do kosza a tamci jak nie trafiają to zdobywają punkty z ponowienia i Smith i Watson dołączając do Drew i obejmują przed końcem prowadzenie ( z -10 na + 10 ) i gdy wydaje się , że dowiozą to nagle UCLA zaczęło trafiać a tamci popełniać straty. 

Końcówka mega. Na + 2 Drew spudłował oba FT i Bailey trafił trójkę i mogło się wydawać , że jakoś uszło im płazem te 10 m bez punktu , ale nie bo z 11 metrów Smith ( ? ) odpala trójkę. 

I teraz najlepsze ich najlepszy lider ( J. Jaquez Jr ) bierze piłkę i wybija z autu zamiast wziąć odpowiedzialność za ostatnią akcje. No i ktoś tam robi starte i koniec meczu. 

Ogólnie ten J. Jaquez Jr to miękka faja ( pasowałoby by do Dallas ). Jak idzie drużynie to on wyglada kosmicznie a jak nie to ucieka od piłki.

Niby ten powrót z -10 to jego zasługa , ale jak przyszło co do czego to stwierdził , że będzie wybijał z autu. Zwłaszcza i truchtał do ataku gdzie trzeba było szybko oddać rzut. 

Ja sie jaram Adamą Sanogo z UConn, potęzny dorodny murzyn. Umie bronić tablicę, rzucić, a nawet i podać. Wydaje mi się, że PF w starym stylu, chyba nie umie za 3. 

Ja na centra to mozę być troche za niski, no ale ogólnie warty uwagi. 

Ja jestem ciekaw ile osób pójdzie droga Drew. 

Koleś był w mockach poprzedniego draftu late 2rd, zrezygnował z niego i został w NCAA. Teraz przed MM niby to samo czyli late 2rd, ale raczej poszybuje w górę. 

Edytowane przez LAF

13 minut temu, LAF napisał:

Ja jestem ciekaw ile osób pójdzie droga Drew. 

Koleś był w mockach poprzedniego draftu late 2rd, zrezygnował z niego i został w NCAA. Teraz przed MM niby to samo czyli late 2rd, ale raczej poszybuje w górę. 

To chyba nic nadzwyczajnego? Podejrzewam, że co roku się znajdą takie pojedyncze przypadki gdzie gracze liczą na awans za rok albo nie mają pewność co do bycia wybranym i wolą ten rok na Uniwerku zostać. Taki Smart swoją drogą odłożył decyzję o rok z takich pierwszych osób co mi przychodzą do głowy a coś aktualnie w lidze znaczą. Tylko nie jestem pewny czy to ty go krytykujesz dla zasady kosztem White'a czy robi to jednak @ptak. 😉 No a z tym odkładaniem to jednak ryzyko, że możesz przespać szansę, doznać groźnej kontuzji a dodając do tego straconą potencjalną kasę to nie dziwię się, że jest to zapewne niezbyt popularna decyzja.

Swoją drogą to czy nasz Karnowski przypadkiem nie było jedną z takich osób co się zasiedziała w NCAA za długo? Wiadomo u niego nie dojechało zdrowie ale chyba w tym ostatnim sezonie był dość istotnym grajkiem Gonzagi i wbili wtedy nawet do Finał Four a pomimo tego zapewne fakt, że był te 2-3 starszy od konkurentów niezbyt zachęcał (no i historia kontuzji).

8 minut temu, vero1897 napisał:

Swoją drogą to czy nasz Karnowski przypadkiem nie było jedną z takich osób co się zasiedziała w NCAA za długo?

Z tego co wiem to sposób prowadzenia się w PL był niezbyt i możliwe , że w Stanach było tak samo i może dlatego. 

Edytowane przez LAF

Brandon Miller ends up shooting 48% (116-240) on 2's this year. But the breakout by competition is stark:

- shot just 38.5% (55-143) on 2's vs top 50 teams

- 63% (61-97) vs all other teams

- 32% from 3 vs top 50

- 46% from 3 vs the rest

Prowokuje to do przemyśleń.

Ten Clowney też presji nie wytrzymał . On i Brandon mają słabe Mentality 

Ogólnie obrona San Diego była bardzo dobra. Ten murzynek pod koszem straszył blokami więc trzeba było odpalać z półdychy. Inna sprawa , że Brandon strasznie samicował w niektórych sytuacjach a lepiej było by podzielić się piłką.  Te szybkie trzy faule też nie pomogły bo nie zdążył złapać rytmu mieczowymi bo już musiał grzać ławę. 

Jedyny pozytyw to Bediako. Sporo mu brakuje jeszcze , ale ma zadatki na pójście w 1rd. 

Zresztą ten Bradley z San Diego też kupę zagrał. Upatruje tego w niezłej obronie po obu stronach parkietu. Ten rozgrywający Alabamy często gubił piłkę choć pociągnął zespół w końcówce , ale niewiele to dało. 

Edytowane przez LAF

No i matematycy odpadają. Pierwsza połowa nawet wyrównana natomiast w drugiej nie wpadało a do tego Evbuomwan , który rozgrywał fenomenalną pierwszą połowę zniknął. 

Blake Peters fajnie zaczął mecz od dwóch celnych trójek szkoda tylko, że w drugiej połowie celownik się uszkodził. Ogólnie widziałbym go w roli sharp shooter ( No i ilość Blake’ów w lidze musi się zgadzać ; D) więc spokojnie niech się dalej ogrywa w NCAA. 

Ogólnie MM pare zawodników wyjaśniało. To nie jest tak, że nagle ktoś spadnie mocno z 1 rd na koniec 2rd , ale jednak roszady będą.

Edytowane przez LAF

No szkoda tego Kansas. Nowell dwoił się i troił , ale nie było wsparcia. Ewidentnie widać, że zabrakło tego Johnsona. Dobra obrona Kansas powodowała dużą ilość strat przeciwnika. 

Zabrakło niewiele aby ta pogoń w końcówce się udała zwłaszcza, że znowu w tym MM FT w końcówce nie są zbyt pewnie wykonywane. 

Cóż zawodnicy Kansas napewno pójdą w górę jeżeli chodzi o draft. Po stronie przeciwników warto wyróżnić Goldina. Jego zasięg sprawiał kłopot w pomalowany.