Skocz do zawartości

Draft 2023

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, Kosi napisał:

ranking AP nie ma żadnego znaczenia w kontekście kwalifikacji do Turnieju

Ale ja wcale tak nie twierdziłem. Bardziej mi chodziło o to co tam się stało ,że nie weszli skoro przed sezonem byli nr1 w rankingu. Ok pewnie ciut za wysoko bo realna wycena była ok 5-6 miejsca co nie zmienia faktu ,że byli uwazani za bardzo mocny team a tu nie ma ich w MM. I pytanie co tam się wydarzyło. Kontuzje. Gracze nie okazali się jednak tak fajni jak myślano . ?

A to ciekawe, bo wedlug niektorych mockow Brandon Miller wskoczyl na 2 miejsce przed Scottem. Henderson wydawal sie pewniakiem do nr 2, jako ze mial byc 1 w wiekszosci innych dratow. Wiadomo, zalezy kto wylosuje nr 2, ale dobry marzec u Millera moze go tylko na tej pozycji przykleic.

jak patrze na tegoroczny draft to straszna posłucha w zakresie wysokich, w I rundzie to w zasadzie tylko Wemba no i Jackson, oczywiscie biorać pod uwage ze Francuz bedzie grał na pozycji 4/5

A dzisiaj można rzucic już okiem na Texas,

co prawda w mockach na 2023 nie ma zadnych graczy z druzyny Texasu, ale juz na 24 aż -3 - Holland ( w okolicy top5), Mitchell i Hunter - 2nd 2024, ale to nadal mlodzi zawodnicy, wiec przy ew. dobrym MM nie zdziwie się jesli wywindują swoje pozycje.

MOglem jednak cos popierd.. ws. Texasu, bo kurcze jest kilka uniwerkow texas i także tych 3 zawodnikow, chyba nie jestes z Texas A&M

Edytowane przez Robaq

5 godzin temu, ely3 napisał:

byli uwazani za bardzo mocny team a tu nie ma ich w MM. I pytanie co tam się wydarzyło. Kontuzje. Gracze nie okazali się jednak tak fajni jak myślano . ?

Przyznam, że ten sezon z różnych względów nie mogłem śledzić, jak poprzednie, ale tak naprawdę to nic się nie wydarzyło. Przegrali kilka ważnych spotkań w końcówce z czołowymi ekipami ACC i nie tylko, i zamiast być w Top10 wypadli z turnieju (przykładowo bilans 25-8 już wygląda zupełnie inaczej niż 20-13). Tak to działa w NCAA, że przed sezonem patrzy się na potencjał (W składzie North Carolina mieliśmy 5 z 6 kluczowych zawodników z poprzedniego sezonu, który ekipa Tar Heels zakończyła na Final Four. Choć awansowali tam dość niespodziewanie, co też może podniosło ich przedsezonowe notowania), a w trakcie rozgrywek i po liczą się wyniki.

8 godzin temu, Robaq napisał:

patrze na tegoroczny draft to straszna posłucha w zakresie wysokich, w I rundzie to w zasadzie tylko Wemba no i Jackson, oczywiscie biorać pod uwage ze Francuz bedzie grał na pozycji 4/5

Nie jest to jakiś mocny draft w zakresie wysokich, ale jednak przeoczyłeś kilku graczy

J. Walker, T. Hendricks, K. Filipowski, D. Lively, N. Clowney powinni być w pierwszej rundzie a Walker to raczej na bank top10.

Do tego szereg ciekawych wysokich, którzy mogą wślizgnąć się na wysoką pozycję

J. Nnaji, D. Holmes, K. Ware, M. Gueye, Jackson Davis, Tubelis, Bona.

29 minut temu, Tecu napisał:

Nie jest to jakiś mocny draft w zakresie wysokich, ale jednak przeoczyłeś kilku graczy

J. Walker, T. Hendricks, K. Filipowski, D. Lively, N. Clowney powinni być w pierwszej rundzie a Walker to raczej na bank top10.

Do tego szereg ciekawych wysokich, którzy mogą wślizgnąć się na wysoką pozycję

J. Nnaji, D. Holmes, K. Ware, M. Gueye, Jackson Davis, Tubelis, Bona.

Bona się fajnie zapowiada ❤️

Ale Bonę to obstawiają. A przyszły rok.

A ja szukam patrzę w kontekście rim protectora  i pomocy dla Sacto. Także interesuje mnie defensywny kolek , który jednak coś tam też rzuci. 

Włączyłem michigan , które to trenuje Juwan Howard. Niby dwóch prospektów bufkin i Howard.

Niby według mockow obaj SG ale dość wysocy. Bufkin prowadzi grę,  dużo jest na jego barkach ale też chyba ma się za gwiazde bo czasem zamiast poszukać partnerów pcha się sam i robi straty. 

Na te chwile Michigan przegrywa z toledo 2 punktami ale myślę że nie odpada. 

O 2 ruszą Villanova z Whitemore który jest typowany na top10 draftu. 

Dzięki @LAF

Edytowane przez Robaq

5 godzin temu, Robaq napisał:

Włączyłem michigan , które to trenuje Juwan Howard. Niby dwóch prospektów bufkin i Howard.

Niby według mockow obaj SG ale dość wysocy. Bufkin prowadzi grę,  dużo jest na jego barkach ale też chyba ma się za gwiazde bo czasem zamiast poszukać partnerów pcha się sam i robi straty. 

Na te chwile Michigan przegrywa z toledo 2 punktami ale myślę że nie odpada. 

O 2 ruszą Villanova z Whitemore który jest typowany na top10 draftu. 

Tylko, że to nie ten turniej.

Oglądasz spotkania NIT, taki turniej pocieszenia.

March Madness zasadniczo zaczyna się jutro, pierwsze dwie rundy błyskawicznie, sporo meczów wieczorami.

3 godziny temu, Tecu napisał:

Tylko, że to nie ten turniej.

Oglądasz spotkania NIT, taki turniej pocieszenia.

March Madness zasadniczo zaczyna się jutro, pierwsze dwie rundy błyskawicznie, sporo meczów wieczorami.

Dzieki za info, sluszna uwaga, aczkowleik MM chyba jednak zaczelo sie wczoraj m.in meczem Texas A&M, który ogladalem moze z 5 minut, ale szukajac zawodnikow obu druzyn w mockach przerzucilem się na ten NIT i Michigan.

Dzisiaj widzę, że kolejne dwa mecz - tak przynajmniej mi pokazuje ESPN , ale kolejnych druzyn, z któych nie nalezy sie spodziewac zawodnikow w NBA.

Dopiero w czwartek zaczyna sie turniej tak na maksa, gdzie gra juz wieczorem Alabama, Kansas

Edytowane przez Robaq

Oglądam jednym okiem już od początku i zdecydowanie na 3 pierwsze mecze to Kansas wydaje się być najbardziej dojrzałe, ale dużo lepsze wrażenie póki co robi Wilson ( fajnie, fajnie wysoki, na te chwilę umieszczany w drafcie w okolicy 20 picku) niz Dick. 

EDit: Dick się rozegrał, chłopak jest naprawdę ciekawy.

Ciekawy również na tle swoich kolegów z druzyny i przeciwników Beekman z Virginy, dość wysoki rozgrywający, o b. wysokim skillsecie defensywnym. W ogóle komentatorzy mowili, ze wybrany DPOTY swojej konferencji czy dywizji. 

Pewnie za chwile przerzucę się na Alabamę poogladac Millera i Clowneya. 

No i pierwsza niespodzianka - Virginia nr 4 odpada z Furman nr 13.

Edytowane przez Robaq

Ehhh 

Chciałem sobie obejrzeć Alabamę a tu + 20 i nie da się przewinąć do początku.

Ogólnie ten ESPN Player jest słabo rozbudowany. 

W każdym razie włączyłem na San Diego i słyszę , że komentuje ten znany komentator z NBA. 

Co do meczu to ten Bradley ciekawy się wydaje. A zabawne jest to, że jak San Diego postawiło strefę to tamci się gubili. 

Arkansas to taki trochę mem Team. Mamy kolesia o nazwisku Black z fryzura jak LaMelo ( a jest biały ).

Na centrze gra skoczny bambo , który rozdaje bloki na prawo i lewo. 

No i wszystko dopełnia łysy.

A tak całkiem serio to duża przepaść jest pomiędzy tymi drużynami. Widać, że tamci nie dają rady w ataku. 

Ogólnie na ESPN Player nie da się cofać a można jedynie zatrzymać i to tyle. Słabo to wyglada. Nawet jak jest przerwa to cheer nie pokazują a jedyny plus to ta reporterka. 

Ale ten łysy to jednostka chorobowa, już był taki w NBA kiedyś. 

chyba z UCLA. ktoś pamięta nazwisko?

A ten obecny Łysy z Arkansas to Walsh, który też w ogole jest na II rundce zapowiadany

Edytowane przez Robaq