Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, memento1984 napisał(a):

ile masz dzieci w wieku szkolnym "gdzies w US"?

Mówiło o tym dwóch Polaków (chodzących do liceum w dwóch różnych stanach). Sugerujesz, że trollują? 

Ale zakładam oczywiście, że nie musi tak być dosłownie w każdej szkole. Może w tych mniej konserwatywnych stanach pledge of allegiance jest tylko od święta. 

9 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Mówiło o tym dwóch Polaków (chodzących do liceum w dwóch różnych stanach). Sugerujesz, że trollują? 

Ale zakładam oczywiście, że nie musi tak być dosłownie w każdej szkole. Może w tych mniej konserwatywnych stanach pledge of allegiance jest tylko od święta. 

czyli ze w niektorych stanach niektore szkoly taka ciekawostke maj'o?

fascynujace.

ciekawe jakie osobliwosci mozna znalezc w szkolach w calej Unii Europejskiej?

21 minut temu, memento1984 napisał(a):

czyli ze w niektorych stanach niektore szkoly taka ciekawostke maj'o?

fascynujace.

ciekawe jakie osobliwosci mozna znalezc w szkolach w calej Unii Europejskiej?

Z takich ciekawszych rzeczy to w jednym landzie jest kilka tysięcy klas bez rodowitych Niemców. W sumie to chyba bardziej pojebane niż modlitwa do flagi. :) 

17 godzin temu, Życie_to_mem napisał(a):

W sumie to chyba bardziej pojebane niż modlitwa do flagi. :) 

To nie jest pojebane tylko niestety smutna konswkewncja tego ,że młodzi Niemcy wolą płacić wyższe podatkiniż posiadać dzieci więc jedyne dzieci w wieku szkolnych to imigranckie. 

zresza byśmy za chwilę nie mieli podobnie skoro u mnie w pracy większosć kobiet i facetów między 30 a 35 rokiem życia nie ma dzieci i nie chce ich mieć. W przedszkolu jak moja córa zaczynała to w roczniku było 50 aplikacji przyjęto 35. Jak kończyła to do przedszkola było 12 aplikacji połowa z Ukrainy i Białorusi

I teraz zastanawiają się czy nie wygasić rekrutacji do jednego przedszkola bo w 4 przedszkolach mają teraz tylko prośb o przyjęcie ,że od biedy uzbierają 2 klasy 25 osobowe

38 minut temu, ely3 napisał(a):

To nie jest pojebane tylko niestety smutna konswkewncja tego ,że młodzi Niemcy wolą płacić wyższe podatkiniż posiadać dzieci więc jedyne dzieci w wieku szkolnych to imigranckie. 

zresza byśmy za chwilę nie mieli podobnie skoro u mnie w pracy większosć kobiet i facetów między 30 a 35 rokiem życia nie ma dzieci i nie chce ich mieć. W przedszkolu jak moja córa zaczynała to w roczniku było 50 aplikacji przyjęto 35. Jak kończyła to do przedszkola było 12 aplikacji połowa z Ukrainy i Białorusi

I teraz zastanawiają się czy nie wygasić rekrutacji do jednego przedszkola bo w 4 przedszkolach mają teraz tylko prośb o przyjęcie ,że od biedy uzbierają 2 klasy 25 osobowe

A mówiliśmy, że przyczyną braku dzietności nie jest brak przedszkoli, to nie wierzyłeś.

10 minut temu, ignazz napisał(a):

Ale to się zmienia jednak przez parę lat i wielu znajomych miało problem z przedszkolem czy żłobkiem. Limity były mniejsze niż chętnych parę lat temu. Więc to łańcuch przyczynowo skutkowy i jedno nie wyklucza drugiego. 

jeśli ktoś nie chce mieć dzieci z tego powodu to nawet lepiej że ich nie ma 

Godzinę temu, fluber napisał(a):

A mówiliśmy, że przyczyną braku dzietności nie jest brak przedszkoli, to nie wierzyłeś.

Ja ci mówiłem o braku żłobków a nie przedszkoli. Coś pomyliłeś

I nadal widać ,że spadki dzietności sa najniejsze na terenach gdzie dostępność złobków jest wysoko a największe tam gdzie ich nie ma po prostu

Co oczywiście jest jedna ze składowych ale w duzych miastach jest to czynnik dość ważny

12 minut temu, ely3 napisał(a):

Ja ci mówiłem o braku żłobków a nie przedszkoli. Coś pomyliłeś

I nadal widać ,że spadki dzietności sa najniejsze na terenach gdzie dostępność złobków jest wysoko a największe tam gdzie ich nie ma po prostu

Co oczywiście jest jedna ze składowych ale w duzych miastach jest to czynnik dość ważny

W dużych miastach jest rzekomo kilkadziesiąt procent wolnych miejsc 

https://www.money.pl/gospodarka/koniec-boomu-na-zlobki-w-duzych-miastach-zamykaja-sie-hurtowo-7217792249911968a.html

Nie wiedziałem gdzie to napisać, bo pasuje zarówno do wątku random shit, football europejski jak i polski Youtube. 😉 

W każdym razie Krychowiak założył swój podcast na Youtube i robi wywiady z Dodą, OSTRem, Janem Englertem, Remigiuszem Mrozem i Ryśkiem z Klanu. Brzęczek i Czesław też się pojawili. Nie widziałem żadnego odcinka ale z tego co widzę po komentarzach to chyba daje radę.

W sumie to nie spodziewałem się, że akurat Grzesiu odnajdzie się w takiej formule, bo nigdy nie słynął ani z dobrego flow w rozmowie ani ze zbyt szerokich horyzontów. 

9 godzin temu, Życie_to_mem napisał(a):

nigdy nie słynął ani z dobrego flow w rozmowie ani ze zbyt szerokich horyzontów. 

Krychowiak zawsze miał szerokie zainteresowania poza piłką (podróże, moda, biznes) i wybijał się inteligencją na tle innych zawodników więc wcale się nie dziwie, że umie pogadać 

Cesarstwo — ok. 550 00 publikacji

Francja — 265 000

Włochy — 200 000

Anglia i Szkocja — 170 000

Niderlandy Północne — 160 000

Hiszpania — 110 000

Niderlandy Południowe — 70 000

Szwajcaria — 45 000

Szwecja — 29 000

Brandenburgia-Prusy — 26 000

Rzeczpospolita — 25 000

Dania — 14 000

Portugalia — 10 000

Ameryki — 6 000

Węgry (z Siedmiogrodem) — 3 500

Imperium Osmańskie — 400

Rosja — 100

Zachowane państwowe publikacje drukowane przed 1701.