Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

Cieszymy się z Tobą że dojrzewasz. Witamy w drodze którą nazywamy życiem. Jak jeszcze dasz radę nabyć wiedzę że niezależnie od opcji politycznej wspomniane osoby zrobią identycznie to samo będę przeszczęśliwy. 
Ktokolwiek by nie rządził obecnie byś był na tym samym spotkaniu roboczym. Tylko inna frakcja by krzyczała za płotem granda hańba jak tak można! 

jednak lepiej jak wklejasz to co wypluwają LLMy niż jak sam tworzysz xD

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

Prosty przykład problem granicy. 

kto z PiSu biega po granicy z pizzą i wyzywa Straż Graniczną od c***ów/morderców itp?

Dziś nie trzeba latać z pizzą bo akurat nic się nie dzieje. Ale przyznacie że jeżeli cokolwiek pójdzie z inicjatywy jednych od razu drudzy to zaszczekają. Jeżeli trzeba wam takie oczywistości tłumaczyć to może rzeczywiście w imię obrony swojej partii politycznej dalej obrażajcie innych. 
To jest dla mnie niesamowite że w imię dobrego imienia jednej lub drugiej frakcji ludzie chętnie cisną bo „niewinnych” innych obywatelach tylko z tego powodu że ktoś się politycznie nie zgadza. 
Debile z Wiejskiej robią co chcą, popijają wódeczka, biorą w torbę co tylko można brać od wody mineralnej po nierealne kilometrówki ale najważniejsze aby Julek czy inny Wojtek dowalił Ignasiowi czy Jurkowi. A najlepiej jak przy stole całe rodziny ze soba nie rozmawiają. Bo polityka. 

Myślałem że macie więcej rozumu.
Jeszcze coś w imię ekipy Jarka chcecie mi coś  wytłumaczyć o życiu? Czego się niedouczylem   A z czym mam elementarny problem? Gdzie popełniłem błąd życiowy? 

Powtarzam od dawna że to sitwa. Akcja z sałatką jako tiebreakerem dalej błędnie rozpoznajecie jako miłość do Tuska. I to ja mam problem poznawczy? 

Powtarzam. Niezmiennie potężnie jestem zaskoczony że lekiem na całe zło jedni upatrują w tych drugich politykach i odwrotnie. Perpetum mobile. Nie może się nie udać. 

politykom 

9 minut temu, ignazz napisał(a):

Dziś nie trzeba latać z pizzą bo akurat nic się nie dzieje. Ale przyznacie że jeżeli cokolwiek pójdzie z inicjatywy jednych od razu drudzy to zaszczekają. Jeżeli trzeba wam takie oczywistości tłumaczyć to może rzeczywiście w imię obrony swojej partii politycznej dalej obrażajcie innych. 
To jest dla mnie niesamowite że w imię dobrego imienia jednej lub drugiej frakcji ludzie chętnie cisną bo „niewinnych” innych obywatelach tylko z tego powodu że ktoś się politycznie nie zgadza. 
Debile z Wiejskiej robią co chcą, popijają wódeczka, biorą w torbę co tylko można brać od wody mineralnej po nierealne kilometrówki ale najważniejsze aby Julek czy inny Wojtek dowalił Ignasiowi czy Jurkowi. A najlepiej jak przy stole całe rodziny ze soba nie rozmawiają. Bo polityka. 

Jeszcze coś w imię ekipy Jarka chcecie mi coś  wytłumaczyć o życiu? Czego się niedouczylem   A z czym mam elementarny problem? Gdzie popełniłem błąd życiowy? 

Powtarzam od dawna że to sitwa. Akcja z sałatką jako tiebreakerem dalej błędnie rozpoznajecie jako miłość do Tuska. I to ja mam problem poznawczy? 

Powtarzam. Niezmiennie potężnie jestem zaskoczony że lekiem na całe zło jedni upatrują w tych drugich politykach i odwrotnie. Perpetum mobile. Nie może się nie udać. 

politykom 

Splits GIFs - Find & Share on GIPHY

1 godzinę temu, ignazz napisał(a):

Jest sporo rzeczy, w których politycy zachowują się tak samo - kilometrówki, stanowiska w zarządach, pewnie że tak. Natomiast wyciąganie z tego wniosku, że we wszystkim są identyczni jest, delikatnie mówiąc, niezwiązane z faktami.

Zupełnie nie rozumiem jak tiebreakerem może być sałatka a nie np stosunek do prywatyzacji służby zdrowia. 

A to zawsze były takie różnice w kwestii służby zdrowia? Nie wiem. Bo za pierwszych rządów PO była padaka. Za rządów PiS była padaka ( dla tych bez poborów covidowych ) i teraz jest. Zapaść następuje tym szybciej im starzeje się społeczeństwo. Więc ja tu cudotwórcy dla tego systemu nie widzę wśród polityków. 

W programach wyborczych to jak w House of Cards raczej. Nikt nie dotyka kwestii służby zdrowia bo to karta bita zawsze była i ten resort dawali zawsze komuś kogo chcieli poświęcić. 

Jeżeli PiS ma program naprawczy to jestem w stanie na nich zagłosować. 

7 godzin temu, fluber napisał(a):

No w przypadku granicy platforma robi to samo co pis a w przypadku szpitali robi odwrotnie niż pis. Nie bardzo rozumiem analogię między tymi dwiema rzeczami.

Dali namiastke normalnosci, wiedzac ze problemy z finansami przyjda pozniej. W zaleznosci kto u steru, czy oni czy inni bedzie gadka dostosowana.

2 godziny temu, jack napisał(a):

Wynikałoby z tego, że każdy kto doczłapie się tytułu naukowego niejako za karę otrzymywał masę obowiązków organizacyjno-administracyjnych. Nie da się brać 10k i opierdalać w tym zakresie a wolny czas pożytkować bardziej twórczo i korzystnie finansowo? 

Tak, im wyżej jesteś w hierarchii tym więcej masz obowiązków organizacyjno-administracyjnych. 

Wykonywanie powyższych obowiązków powierzchownie i szybko jest defaultowym rozwiązaniem. Nie znam Profesora, który nie robi dodatkowo płatnych rzeczy poza tymi na etacie. Zresztą habilitowanego też nie, a z doktorów robi to tak z 80% (mówię tu o uczelni technicznej). 

Polska nauka jest na takim etapie, że ludzie po prostu masowo dorabiają. Doktoranci gdziekolwiek, zwykle w normalnych przyziemnych pracach, doktorzy w przemyśle i grantach, profesorowie przy ocenach grantów i w różnych gremiach eksperckich itd. Oczywiście poza tymi, którzy już wyjechali za granicę (Więcej grantów ERC dostali polscy naukowcy pracujący za granicą niż polscy naukowcy pracujący w Polsce - w tej chwili 20% polskich naukowców pracuje stale za granicą). 

Btw. Apropos reformowania nauki @jack. Zeby umiędzynarodowić polska naukę, ministerstwo postanowiło dawać ekstra kasę za dodatkowych studentów zagranicznych. Efekty w collegiach humanumach tego świata wyglądają tak:

https://www.akademia-pol.edu.pl/zakonczenie-nauki-studentow-anglojezycznych-awp-2024/

Edytowane przez fluber