Skocz do zawartości

Plotki, transfery, wydarzenia - zaczynamy sezon 2009/10

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

czy nie jest tak ze gdy dwie druzyny robia trejd, a obie sa ponizej salary cap to salary wymienianych graczy nie musi sie "pokrywac". Czyli mozna wymienic gracza 15mln za 10mln (w uproszczeniu). Gdzie jest Pietrsa jak go potrzebuja :)

masz racje wtedy mozna wymienic goscia co zarabia 20 mln nawet na typka co zarabia minimum jesli tylko druga druzyna ma miejsce w sc

Mialo byc gdzie jest "Pietras", sorry za literowke.

Dzieki matek, tak mi sie wlasnie obilo o uszy, ze salary wymienianych graczy gdy druzyny sa ponizej SC nie musi sie "pokrywac".

To bylaby zbrodnia gdy Walsh po tych "swietnych" dwoch latach i graniem wiekszymi leszczami niz byli w NY dwa lata temu (jak widac nawet takie cuda sa mozliwe) nagle dorzucil do druzyny kogos takiego jak Arenas. Fajnie jest sobie poczytac o Arenasie i jego dziwnych pomyslach, ale tylko gdy gra dla kogos innego :)

Rok temu Nowiztki powiedział że karierę skończy w Dallas ale po kolejnym 1st round exit to już nie jest takie pewne. Osobiście liczę po tej informacji na zwiększone działanie władz Mavs aby sciągnąć jakimś sposobem top free agenta. Nie od dziś wiadomo, że Cuban ma w planach pozyskanie Lebrona.

Rok temu Nowiztki powiedział że karierę skończy w Dallas ale po kolejnym 1st round exit to już nie jest takie pewne. Osobiście liczę po tej informacji na zwiększone działanie władz Mavs aby sciągnąć jakimś sposobem top free agenta. Nie od dziś wiadomo, że Cuban ma w planach pozyskanie Lebrona.

Ja tam z checia zobacze go gdzie indziej, zresztajemu rowniez tego zycze, chociaz gdyby zagral u boku jednego z top~15 w mavs to rowniez moze byc interesujace. Ale mysle, ze zmiana otoczenia zrobi mu dobrze.

Bardzo mozliwe ze zostanie, ale Dirk jesli chce mistrza to powinien uciekac. Nie sadze, aby zrobili wielkie zmiany, a lebrona raczej nie pozyskaja

A ja tam jestem realistą - kasa misiu,kasa = jak Cuban kogoś zachce, to go sobie sprowadzi, płacąc wszystkie możliwe podatki od luksusu.

Może Wade? :wink:

kasa kasa, ale najlepsi i tak dostana najwyzsze kontakty, a beda szukac dla siebie ponadto najlepszych mozliwosci do wygrania obraczki dla swojej panny.... mavs juz tyle lat garja niby dobrze a jakos nic z tego nie wychodzi, jakiej kasy by w to cuban nie pakowal. Ale twierdze tez tak przez pryzmat tego, ze nie jestem jakims wielkim zwolennikiem tej druzyny.

Co do wade'a to mozei niezly pomysl w sumie on jako slasher, a dirk dobry rzucajacy mogloby sie to sprawdzic

No to wszystko jasne - witam w klubie. Podejrzewam, ze historia i tym razem zatoczy kolo i Nets beda miesli podobna historie. 8-10 lat po 40-55 zwyciestw w RS wzmocnia sie bardzo, oczywiscie wytraduja mase wybitnych zawodnikow, ale mimo ogromnych inwestycjii.... Prokhorov: przybij piatke Mark!

Bardzo mozliwe ze zostanie, ale Dirk jesli chce mistrza to powinien uciekac. Nie sadze, aby zrobili wielkie zmiany, a lebrona raczej nie pozyskaja.

tak, najlepiej prosto do ligi niemieckiej - tam drużyna z nim w składzie miała by jakieś szanse na mistrza

face it, to on jest głównym problemem dallas, bez względu na to ile ppg by nie wyciągał

gosciu ostatnie PO gra na bardzo wysokim poziomie i nawet porownanie go w Po do LBJ uwazam za niestosowne ( na korzysc Dirka)

w przebudowe Mavs wierze ale w odejscie Dirka juz mniej......

dodatkowo komplikuje sie podczas dobrej gry Suns sytuacja Amare ktory mimo slabszej D jest na pewno tym jednym z top 6-7 FA 2010

ostatnio przerazil mnie news polaczony z drugim....

Spurs po workoutach ogladajac potencjalny £pick no.3 D.Favoursa sa nim zauroczeni i zapowiedzieli run po 3 kosztem 20

byloby milo ale dodajac zainteresowanie Nets Parkerem juz nie lepiej......

taki koszt nawet dostajac Harrisa nie bardzo mi pasuje....

no chociaz Harris?

anyone komentarz?

Ten Favors to jednak może być przekozak. A jeśli na workoutach wypada tak dobrze to... sam nie wiem co z niego może wyrosnąć. Rozwój z Popem i Timmym może być najlepszą rzeczą jaka go spotka, do tego będzie miał Manu i Hilla czyli personel, który potrafi podać dobre entry passy.

A własnie. Mając Hilla, którego rozwój jest oczywsitością i kontrakt Jeffersona, za który można będzie brać ciekawe rzeczy wg mnie Parkera można oddać.

Z obecnym składem Spurs już nic nie zrobia. Duncan to już nie pierwsza opcja mimo, że bardzo chciałby nią być. Potrzeba zmian, takie jest moje zdanie.

A backcourt Favors-Duncan wyglada kusszząco :]

Ten Favors to jednak może być przekozak. A jeśli na workoutach wypada tak dobrze to... sam nie wiem co z niego może wyrosnąć. Rozwój z Popem i Timmym może być najlepszą rzeczą jaka go spotka, do tego będzie miał Manu i Hilla czyli personel, który potrafi podać dobre entry passy.

A backcourt Favors-Duncan wyglada kusszząco :]

Ale w jaki sposób Favors mialby trafić do Spurs? Nie widze opcji zeby Nets go odpuscili i zdecydowali sie na jakąkolwiek wymiane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.