Skocz do zawartości

Plotki, transfery, wydarzenia - zaczynamy sezon 2009/10

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

ja licze ze moze uda sie sign and trade z kims i wcisnac im Denga. wtedy jest dwoch all star i jeszcze troche miejsca. tylko ciekawe czy tacy Toronto, Heat, cavs czy jazz by go zechcieli. najlepsza opcja dla bykow to JJ+Bosh i licze wtedy na top3 wschodu.

jeszcze niech wypierdola tego VDN, zeby przez niego nie stracic szans na jakiegos lux playera

edit:

podobno Blazers chca dac dla Cambyego 20 mln na 2 lata... wiem ze oden jest niepewny ale to bedzie wjebanie kasy w tego dziadka, ktory tez moze sie w kazdej chwili polamac

Trail Blazers sign Camby to two-year extension

Posted Apr 20 2010 4:26PM

PORTLAND, Ore. (AP) -- Marcus Camby has signed a two-year contract extension with the Portland Trail Blazers.

Terms of the deal were not immediately disclosed Tuesday.

The 6-11, 235-pound center was acquired from the Los Angeles Clippers on Feb. 16 in exchange for Travis Outlaw and Steve Blake. He started 23 regular season games for the Trail Blazers, reinforcing a position depleted by injuries to Greg Oden and Joel Przybilla.

Portland went 17-6 with Camby in the lineup, and the 36-year-old grabbed 17 rebounds Sunday as the Trail Blazers beat Phoenix in Game 1 of their first-round playoff series.

In a statement, general manager Kevin Pritchard said Camby has been a "great fit for us."

• 2 tygodnie później...

TORONTO (AP) -- Chris Bosh is asking his Twitter followers to help decide his NBA future.

The five-time All-Star posted two messages to his almost 96,000 followers Friday night, ending a week of silence with a post that read: "Been wanting to ask. Where should I go next season and why?"

About an hour later, Bosh posted a second message that read: "Ok... Let me rephrase the question. Should I stay or should I go?"

Ciekawe. Widać, że koleś jest bardzo przejęty tym.

Mnie się to bardziej podoba 8)

Sam Smith writes that Carmelo Anthony would like to be a Knick, although it is unclear if he is merely offering his opinion or reporting information provided by a source.

"Plus, I believe Carmelo’s almost committed to New York and Durant likely will stay," Smith writes.

Anthony could become a free-agent after the 2010-2011 season.

Read more: http://www.realgm.com/src_wiretap_archives/66301/20100501/melo_wants_to_be_a_knick/#ixzz0mi9iYFYz

• 3 tygodnie później...

The Knicks might consider swapping Eddy Curry for Gilbert Arenas, according to ESPN.com …

Read more: http://hoopshype.com/#ixzz0oTQBE2gr

Oh my fucking God :lol: Arenas jaki jest taki jest, ale przy jego formie w ostatnim sezonie ... k****, to nie jest Marbury czy Francis, on ciągle gra top b-ball w lidze. KWAME BROWN ? Jakby dorzucili Danillo to bym się zastanowił.

Do Knicks i tak nie przyjdzie nikt z trójki Bosh, Lebron, Wade.

Tak, byliby idiotami ponieważ Arenas to nie jest emerytowany, skończony gracz z sytym kontraktem tylko na poziomie 20-10-4 który grał w ostatnim sezonie dobrze jak nigdy i wymienianie go na Kwamego to zbrodnia. Poza tym, co ,mają Walla to znaczy że mają za darmo oddać gracza kalibru Arenasa ? Pewnie, że z powodu Walla i jego przeszłości cena może być zaniżona, ale KWAME BROWN ? TEN KWAME BROWN ? Może ja o czymś nie wiem, ale jeżeli za niego można pozyskać Carona Butlera, Gasola czy Arenasa to chyba wezmę go w FB.

Nie wiem co Ty Findek pierdolisz o jakimś Kwame, Wizz robią miejsce w salary, będa mogli podpisac jednego maxa, a majac juz Walla i kilku dobrych graczy wychodzą z bagna jakim był Arenas-Butler-Jamison

Z kolei Nyckz mając trio Arenas-McGrady-James robią pierwszą w hisotrii "huj.mnie.boli.mój.team.i.koledzy" drużynę.

Kilka rzeczy:

- to może być tylko plotka

- naprawdę myślisz, że Arenas będzie miał kiedyś 10 asyst? Bo na razie miał raz 7 i znając jego grę mogę się założyć, że nigdy nie zrobi 10

- spadający kontrakt można pchnąć dalej

- jestem w stanie zrozumieć taki ruch Wizards - patrz punkt wyżej i punkt niżej

- rebuilding ma swoje prawa, Suns też kiedyś oddali 20-8 Marburego "za darmo"

Btw, rozjebało mnie to:

The wizards were gunning for that #1 spot and hit the target. Good for them. They had John Wall in their cross-hairs and took aim at turning their team around and shot for the stars. Shoot, with a little bit of luck, every team has a shot to turn around their fortune. No more riding shotgun for them in this league. Now lets see if they pull the trigger on Wall or shoot themselves in the foot and go another direction. Couldnt have happened to a better team. David Stern has to be happy Arenas will be a mentor to the NBA's next big star. Go Wiz!!

Nie. Ty pojmij, że oni nie oddają go za "NIC". Oni się go pozbywają, pozbywają się głównego balastu jaki im pozostał. Pozbywają się cancera w prime, który zdobywając 30 pkt zabiera te punkty swoim kolegom, ma problemy z ego i z głową.

Trafiło im się wielkie szczęście, ze dostali PG na lata, który pewnie wkrótce będzie all-starem albo i superstarem(taką mam nadzieję). Tylko, że Wall lubi mieć piłkę w łapach, Arenas również. Widzisz konflikt interesów?

A teraz jak będzie wyglądał ich cap. Dając Howardowi jeszcze na rok kontrakt(moga to zrobić) będą walczyć o PO i rozwijać młodych- Blatche, Wall. Będą mogli do nich dokoptować również jakiegoś wolnego agenta za maxa.

Za rok jak im spadnie Howard i Edek będą mogli podpisać kolejnego free agenta. Wtedy na wybiegu będzie Perk i on powinien być ich celem nr 1.

Wizzards muszą zrobić tego deala.

- to może być tylko plotka

Oczywiście, że tak. Piszemy hipotetycznie.

- naprawdę myślisz, że Arenas będzie miał kiedyś 10 asyst? Bo na razie miał raz 7 i znając jego grę mogę się założyć, że nigdy nie zrobi 10

10 pewnie nie, ale w odpowiednim zespole i z odpowiednim kołczem istnieje prawdopodobieństwo ze podniesie career high.

- spadający kontrakt można pchnąć dalej

- rebuilding ma swoje prawa, Suns też kiedyś oddali 20-8 Marburego "za darmo"

Mieli przynajmniej Amare. Nikt jeszcze nie wiedział, że nie podciągnie się w obronie a od początku szalał jak potłuczony. Poza tym, jeżeli oddanie go pomoże im zdobyć Bosha w te wakację czy gracza jego kalbiru za rok no to życze im tego. Tylko że ja nie widzę takiej możliwości. Najlepiej niech oddadzą go do Cavs za LBJa :D

Trafiło im się wielkie szczęście, ze dostali PG na lata, który pewnie wkrótce będzie all-starem albo i superstarem(taką mam nadzieję). Tylko, że Wall lubi mieć piłkę w łapach, Arenas również. Widzisz konflikt interesów?

Widzę i dlatego sugeruję pozbyć się Arenasa, ale powtarzam, nie za darmo.

A teraz jak będzie wyglądał ich cap. Dając Howardowi jeszcze na rok kontrakt(moga to zrobić) będą walczyć o PO i rozwijać młodych- Blatche, Wall. Będą mogli do nich dokoptować również jakiegoś wolnego agenta za maxa.

Naprawdę myślisz, że Howard jest wartościowym zawodnikiem i dzięki niemu jakikolwiek zespół bedzie dzięki niemu bliżej PO ? Od roku jest skończony.

Thornton to debil, ale tani debil. Howard to również debil, ale drogi debil. Lepiej dać pograć Thorntonowi.

Za rok jak im spadnie Howard i Edek będą mogli podpisać kolejnego free agenta. Wtedy na wybiegu będzie Perk i on powinien być ich celem nr 1.

Rewelacja, wszystkim co dostaną za Arenasa będzie perspektywa pozyskania Perkinsa. Jak uwielbiam Perka... to nie jest dobry pomysł. Poza tym do tej pory skończą się kontrakty Raya, Pierce'a i Nate'a więc powinni mieć wystarczająco dużo miejsca żeby zostawić sobie Perka. On tam pasuje i tam zapewne zostanie.

Dla Wizards bardzo dobry trade.

Pozbywają sie TOP3 najgorszego mega kontraktu w lidze robiąc miejsce dla młodego talentu. Rebuilding całkowity. I jeszcze Knicks musieliby przecież dodać jakiegoś grajka, bo samego Edka za Gilberta wymienić nie mogą.

Inna sprawa od strony Knicks, chociaż można ująć to tak. Wiadomo, że w Nu Jorku kasa sie nie kończy. Oni planują zbudować w to lato team, który przez dłuugie lata bedzie ponad salary cap. Nie robi im więc różnicy, czy będą mieli ponad 20 mln kontrakt Arenasa czy nie, bo tylko w to lato chcą podpisać FA. A wiadomo, że w to lato lepszym magnesem dla gwiazd jest Arenas niż Eddy Curry.

Problem jest tylko taki, że będą musieli włożyć za niego przynajmniej 14,184 mln salary. Więc albo Danilo, albo Chandler i Douglas/Walker.

Wizards juz kiedyś pozbyli sie na momencie swojego "big" trio i też mieli pierwszy pick w drafcie ;)

Historia kołem sie toczy

Dla mnie Arenas to młodsza wersja Francisa i Marbsa, bez mózgu, z ręką i ciągotami do oddawania masy rzutów

A GrubyEdek to

no coż to Edek

Oooo jaki fajny pomysł mają chłopaki z ESPNu!

Jeśli ktoś w to wierzy, to radzę sobie przypomnieć, że:

- GMem Knicks nie jest Isiah Thomas,

- ESPN jest ostatnimi czasy antynixowy i taki rumor z tym trendem idealnie się komponuje,

- już w styczniu Arenas miał iść do Knicks (oczywiście jakże by inaczej wg insiderskich przecieków ESPN), mamy maj a Gil szykuje się powoli do trzeciego powrotu w wielkim stylu w ostatnich dwóch latach, no i dalej jest w Wizards,

- gdyby to nawet miałaby być prawda, Knicks nie mieliby żadnego interesu by robić ten trade przed 1. lipca,

- zjawisko znane pod akronimem EDEC (Eddy Curry's Expiring Contract) będzie jak wino, im bliżej połowy lutego, tym lepsze i Donnie o tym doskonale wie.

Dziękuję za uwagę.

Teraz ja nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Oddac Arenasa za Edka? No bez kitu po co tak wysoko o\niech oddadza go za farmara do LAL albo Dragica do Suns. Jak pisał jakiś kolega wyżej to jest all star w prime a nie k**** przeciętniak. I może byc cancerem itd. ale nie oddaje się takich typów za gości pokroju Curryego bo to jest pierdolona głupota i tyle.

Jeśli go oddac to czemu nie do sixers za igiego? Będą sobie mieli drugiego iversona a Wizards solidnego gracza na lata i hajs na podpisanie w najbardziej optymistycznej sytuacji przy spuszczeniu howarda Bosha i mają ekipę na solidną walkę w PO. A oddając Arenasa do NY za Edka czyszczą sobie tylko salary bo chyba nikt nie myśli, że Ed zapewni im walkę w PO.

Z kolei gdyby NY miało LBJ Tracy i Arenas to by mogła byc dobra gra tam i kupa śmiechu :D Widze już te konferencje prasowe z ich udziałem. Ciekawe czy zaraziliby się od Gilberta fascynacją bronią chociażby :) Ale myślę, że robiliby w RS gładko 60+win a w PO na ryby w 1 rundzie :)

Akurat w Wizards najpewniej nic się nie zmieni imo nie zrezygnują z Agenta 0 a moim zdaniem w zaistniałej sytuacji powinni to zrobic ale wszystko przed nami. Najgorzej będzie jak się nic nie zmieni a największym ruchem będzie przejście booza i JJ do NYK. Przydałaby się jakaś zmiana sił i jakiś fun team (LBJ+T-mac+GA) i jakaś potęga z aspiracjami na misia.

Panowie juz wam karpik ladnie napisal, przestancie lykac takie kity. Walsh dwa lata kombinowal jak kon pod gore by zejsc znacznie pozniej salary cap, oddawal jakies tam talenty (Crawford i Randolph-mniej lub bardziej talenty) za jakichs przyglupow w stylu Hughesa zeby teraz sciagac kolejnego cancera ktory zapewni druzynie cale 40 wygranych... przy dobrych wiatrach. Arenas nie jest graczem ktory zapewni druzynie walke o najwyzsze cele i nie sadze by Walsh byl az tak glupi by sadzic inaczej. Curry i jego spadajacy za rok kontrakt to jest piekna karta przetargowa w lutym przyszlego roku.

@Quester nie wiem czy strzelam jakiejs glupiej gafy ale czy nie jest tak ze gdy dwie druzyny robia trejd, a obie sa ponizej salary cap to salary wymienianych graczy nie musi sie "pokrywac". Czyli mozna wymienic gracza 15mln za 10mln (w uproszczeniu). Gdzie jest Pietrsa jak go potrzebuja :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.