Skocz do zawartości

NCAA sezon 2009/2010

Kosi

Rekomendowane odpowiedzi

ja bede chyba za West Virginia po wczorajszym meczyku z Novą :) ten Butler to calkiem fajny zawodnik, pokazal wczoraj ze jest clutch, taki poor man Brandon Roy :) akademickiej koszykowki nigdy nie ogladalem bo nie mialem jak i nie wiem o co biega w tym calym march madness ale moze to nadrobie.

Tak się składa, że ten Butler to jest w tej chwili najbardziej clutch w całej lidze :)

A jak chcesz nadrobić NCAA i zacząć oglądać to polecam te dwie stronki w moim podpisie.

Maciek9020, to UTEP zakwalifikuje się do MM?

Texas El Paso jest #21 w rankingu trenerów. 15-1 w Conf -USA. Spokojnie będą w MM.

Mal, chciałbym wysłuchać Twojej opnie dlaczego chcesz kibicować Vanderbilt? I dlaczego jesteś przeciw Tennesee i Villanova?

Vanderbilt..hmm. Widziałem ich tylko raz z Kentucky i podobał mi się ten mecz. Potem wygrali jakiś tudny mecz na wyjeździe. I tak zostawili w miarę pozytywne wrażenie. Ten ich kangur jest ciekawym graczem.

Villanova to debile. Rotacja połową hali, zero pomysłu na grę. Wczoraj byli fatali. Z G-Town byli fatalni. Z Syracuse byli fatalni. Tam w zasadzie nie ma nawet jednego gracza, który jest fajny i któremu można kibicować.

Tennesee też widziałem w kilku meczach i się mi nie podobali. Co prawda grali bez tych zawieszonych, potem wygrali z Kentucky, ale tego nie widziałem toteż nie wiem jak się tam zmienił pomysł na granie. Przeciwnie do Vanderbilt, zostawili złe wrażenie i tak zostało.

Kolejne anty:

Texas - Kolejna ekipa bez pomysłu na grę, z szeroką ławką.

Ktokolwiek wejdzie do MM z PAC-10. Obojętne czy któraś Arizona , USC czy UCLA. Konferencja jest słaba.

Teraz pomyślałem, że generalnie te drużyny potrafią biegać w kółko i robić po 20 strat w meczu. To na pewno nie jest ten basket, który lubie.

Mal,

W Nova nie ma komu kibicować? Choćby Scottie Reynolds czy Corey Fisher. Ale okej,każdy ma prawo do swojego zdania i własnych opinii. Ja mam trochę odmienne ;)

Co do PAC-10 konferencja jest słaba to fakt, ale ostatnio jakby trochę lepiej grają. I oczywiście te zespoły, które wymieniłeś nie będą w MM, bo akurat to nie one są obecnie w czołówce konferencji, a California, Washington i Arizona State.

szoszon,

Kenucky nie wygra tego wszystkiego i to nie Wall będzie ciągnął gre Wildcats. Nie zdziwię się jak odpadną gdzieś w Sweet Sixtine, choć pewnie w Final Four się znajdą.

Z moich standardowych drużyn w tym roku pokibucję Duke, Louisville i Illini, normalnie też byłbym za Texasem, ale ich aktualny team jakoś mi nie pasuje, Cincy, USF, Florida i parę innych z pozostałych, tradycyjnie moich teamów, nie wchodzą albo nie będą się liczyć. Poza tym Purdue - choć szkoda bardzo kontuzji Hummela, która raczej przekresla ich szanse, Ohio State i Notre Dame. Odrobine jeszcze sympatyzujé w tym roku z Syracuse, acz nie lubié Wesleya Johnsona.

Przeciwko: Villanova - jacyś irytujący są dla mnie, Kentucky, Michigan State - bo nie lubie.

Wczoraj kozak mecz Louisville by the way. Kyle Kuric mecz życia, o którym bedzie pewnie opowiadał wnukom, historia z wczoraj jak z amerykańskiego filmu, ładnie też latał nad koszami. West Virginia - Villanova też był niezły mecz, choć z racji końcówki, bo od dzwięku piłki odbijającej się od obręczy mogła rozboleć głowa.

Jest taki program jak rok temu, że wszystkie mecze można na żywo i nie na żywo oglądać ? Czy to stronka była ?

Jest i będzie: mmod.ncaa.com

A także dodatkowo niedawno otworzyli stronę ze wszystkim meczami od Sweet 16 w górę od 2000 roku plus dodatki, boska strona: vault.ncaa.com

Za: Jayhawks - Henry, Collins, Morningstar (jeden z moich ulubionych białych), obaj Morrisowie

Bears - mój człowiek Ekpe Udoh plus Acy i Dunn - fajna atletyczna ekipa. Mogą dość szybko odpaść, ale niech zbierają doświadczenie, w przyszłym roku mocniejsi o Perry Jonesa powinni walczyć o czołową czwórkę.

Orange - Andy Rautins

Cardinals - bardziej ze względu na Ricka Pitino

Nie za: Wildcats - nie lubię Cousinsa

Blue Devils - nie lubię Singlera

Za: Jayhawks - Henry, Collins, Morningstar (jeden z moich ulubionych białych), obaj Morrisowie

Bears - mój człowiek Ekpe Udoh plus Acy i Dunn - fajna atletyczna ekipa. Mogą dość szybko odpaść, ale niech zbierają doświadczenie, w przyszłym roku mocniejsi o Perry Jonesa powinni walczyć o czołową czwórkę.

Orange - Andy Rautins

Cardinals - bardziej ze względu na Ricka Pitino

Nie za: Wildcats - nie lubię Cousinsa

Blue Devils - nie lubię Singlera

Jeśli Udoh zostanie na seniorski sezon to Baylor może miażdżyć. Tylko ze Udoh jakby zostal to w drafcie 2011 mialby 24 lata... Jedynym ich problemem będzie brak rozgrywającego...odchodzi Carter a nikt nie przyjdzie na ta pozycje...Chyba ze ten freshman Walton jest niezly- niewiem, nie widzialem.

West Virginia - Villanova też był niezły mecz, choć z racji końcówki, bo od dzwięku piłki odbijającej się od obręczy mogła rozboleć głowa.

Poza tym, że Nova grała bez pomysłu, to potem Ci sędziowie... te kroki przy zbiórce, offens na najgorszym flopie ever, wjazd kogoś z Novy, zderzenie i no call. Ostatnia akcja WVU, i łokieć przy wyprowadzaniu piłki. To błędy z ostatnich minut. Wcześniej, też sędziowie ostro dali dupy. Rozumiem , że nie można dać im się zabić, no ale bez jaj.

No, sędziowanie było kiepskie, te kroki przy zbiórce to była jakaś komedia, plus komuś w końcówce odgwizdali faul na Reynoldsie, że na powtórce ciężko było się dopatrzeć, żeby się w ogóle dotknęli. Akcję później wzięty z powietrza faul w ataku Villanovy, zapewne w ramach rekompensaty dla WV za ten faul, którego nie było. Ale za to emocje były przednie.

Jeśli Udoh zostanie na seniorski sezon to Baylor może miażdżyć. Tylko ze Udoh jakby zostal to w drafcie 2011 mialby 24 lata... Jedynym ich problemem będzie brak rozgrywającego...odchodzi Carter a nikt nie przyjdzie na ta pozycje...Chyba ze ten freshman Walton jest niezly- niewiem, nie widzialem.

Wszystko zależy od Udoha. Tegoroczny draft zapowiada się na zdominowany przez wysokich. Ekpe nie jest specjalnie wysoko w mockach, ale nisko też nie. Jeśli zostanie, to wprawdzie będzie miał 24 lata, ale prawdopodobnie będzie grał w czołowej ekipie, a za rok tylu wysokich co teraz w drafcie też pewno nie będzie i jego notowania mogą wtedy pójść w górę. Jego wybór. Mam nadzieję, że zostanie.

Wszystko zależy od Udoha. Tegoroczny draft zapowiada się na zdominowany przez wysokich. Ekpe nie jest specjalnie wysoko w mockach, ale nisko też nie. Jeśli zostanie, to wprawdzie będzie miał 24 lata, ale prawdopodobnie będzie grał w czołowej ekipie, a za rok tylu wysokich co teraz w drafcie też pewno nie będzie i jego notowania mogą wtedy pójść w górę. Jego wybór. Mam nadzieję, że zostanie.

No jak zostanie na nastepny sezon to powinien być najlepszym wysokim w drafcie, chyba ze sie ktoś nowy objawi. Ostatnim chyba, ktory zostal wybrany dosyć wysoko w wieku 24 lat byl Al Thornton.

Ile to jest "wysoko"? W zeszłym roku w loterii poszedł 24 letni Hansbrough.

A no fakt zapomnialem o Tylerze...wysoko to dla mnie wlasnie loteria.

Chyba wlasnie Syracuse przegrało sezon...Onuaku kontuzja kolana i Cuse przegralo z Georgetown...jak okaze sie to powazniejszy uraz to z 6 zawodnikami nic nie zdzialają.

Oh my God...ogladal ktoś Ohio State vs Michigan?!!Najpierw Manny Harris grający swietny mecz trafia pull up jumpera na 2.2 sek do konca meczu i Michigan prowadzi 68-66...Pilka idzie do Turnera ktory trafia trojke z jakiś 12 metrów jak nie wiecej... Dawno nie ogladalem takiego meczu na żywo!

Te dwie akcje można zobaczyć - http://aboutncaa.blogspot.com/2010/03/evan-turner.html

Obiecuję, że więcej nie będę się reklamował haha.

btw. to mało meczy oglądasz skoro dawno takiego nie widziałeś