Skocz do zawartości

NCAA sezon 2009/2010

Kosi

Rekomendowane odpowiedzi

p.s. zgadnijcie co jest nie tak na tym zdjęciu http://johnclay.bloginky.com/files/2010 ... owup-2.jpg ?

Kentcuky zamiast Kentucky? :lol:

Dokładnie, ale jak widać na twitterze trenera Kentucky, było to celowe posunięcie:

3:39 PM Feb 10th http://twitpic.com/12eal0 - At a photo shoot for Slam Magazine. Look for the issue in March.

5:15 PM Feb 10th We were wondering would you guys notice the Wall jersey. UK fans don't miss anything! Of course, we switched to correct version later.

Co słychać u Jakuba Kuśmieruka? Niedawno "Orlando Sentinel" napisało o nim bardzo pozytywny artykuł, ale sam zawodnik studzi zapędy. Opowiada o swojej grze, jak i całego zespołu. Więcej - http://collegehoops.pl/index.php?co=news&news=2749

Przedwczoraj podczas meczu North Carolina - Duke, numer 50 z jakim grał Tyler Hansbrough zawisł pod kopułą hali Dean Smith Center - http://collegehoops.pl/index.php?co=news&news=2752

Dołączona grafika

Ed Davis out 6 tygodni, UNC poza March Madness, czyli w tym sezonie już nie zagra. Czy to znaczy, że zobaczymy go w przyszłym sezonie w składzie Tar Heels?

Raczej ucieknie do NBA. W mockach stoi wysoko, a UNC jest na etapie totalnego rebuilda.

Brad Wanamaker to będzie mój murzyn, którego jeszcze nikt nie dostrzega, ale chłopak z dnia na dzień robi postęp. Do tego jest silny mentalnie i kolejną końcówkę wygrał Pittom.

Kalin Lucas to chyba drugi najlepszy guard dostępny w drafcie. Pójdzie w loterii.

Brad Wanamaker to będzie mój murzyn, którego jeszcze nikt nie dostrzega, ale chłopak z dnia na dzień robi postęp. Do tego jest silny mentalnie i kolejną końcówkę wygrał Pittom.

W jednym meczu miał fajne staty. Przeciwko Ohio 10 zbiórek, 10 asyst, ale tylko 4 punkty :)

Kalin Lucas to chyba drugi najlepszy guard dostępny w drafcie. Pójdzie w loterii.

Jeżeli liczysz Turnera jako skrzydłowego to tak. Poza tym, jak a warunki NCAA taki Sherron Collins czy Scottie Reynolds są lepsi, ale w NBA mogą sobie już tak dobrze nie poradzić.

Jeżeli liczysz Turnera jako skrzydłowego to tak. Poza tym, jak a warunki NCAA taki Sherron Collins czy Scottie Reynolds są lepsi, ale w NBA mogą sobie już tak dobrze nie poradzić.

Turner na warunki NBA to będzie skrzydłowy. Można mu sztucznie przypisywać rzucającego obrońcę, ale to nie będzie to.

Nad Collinsem i Reynoldsem Lucas ma tą przewagę, że jest młodszy i był już w finale NCAA i to nie jako pionek. Teraz rozgrywa zajebisty sezon jako lider Mich St.

Nad Collinsem i Reynoldsem Lucas ma tą przewagę, że jest młodszy i był już w finale NCAA i to nie jako pionek. Teraz rozgrywa zajebisty sezon jako lider Mich St.

Uważasz, że to czy dany zawodnik grał w finale czy nie (nawet jako lider) ma znaczenie podczas draftu? Bardziej jak, niż czy, więc imho przewaga to żadna.

Dobrze, że postawiłem na NCAA wczoraj, a konkursy przy okazji patrzyłem, więc po kolei:

Maryland - Duke

Myślę, że Chytruz wszystko na temat tego meczu powiedział ;]

Ale Brian Zoubek zagrał mecz życia zdobywając w 22min 16pkt i 17zb. Prawdopodobnie ten mecz będzie pokazywał jego agent klubom w Europie.

Krzyżewski trenował swój 1000 mecz Duke.

Texas - Nebraska

W sumie za dużo się tam wydarzyć nie mogło, ale Texas w końcu zagrał na swoim poziomie. W końcówce pierwszej połowy zrobili taki run, że przeciwnikom odechciało się w ogóle grać. Z ciekawszych rzeczy to Avery Bradley miał do połowy 20pkt, w tym 5/5 za trzy i jeden na prawde gruby alley-oop z faulem (w całym meczu 25pkt, 9/12 z gry, 6/7 za trzy).

Colorado - Kansas State

Colorado niby próbowało, niby przez większą część meczu dużo nie przegrywali, ale Wildcats spokojnie kontrolowali wynik i mecz. Fajnie zaczął Jamar Samuels od dwóch niezłych dunków, później był już Jacob Pullen show (15pkt, 10as). Przyjemny meczyk do oglądania, sporo hajlajtów.

Tennessee - Kentucky

Fajnie John Wall znowu miał te 24pkt, ale jego gra w tym meczu wyglądała średnio. Przeplatał świetne akcje z fatalnymi i naprawdę dawno nie widziałem tak słabego meczu w jego wykonaniu. Tennessee przez większą część meczu się trzymało, nawet prowadziło, ale pod koniec pierwszej połowy Wayne Chism źle upadł i odnowił sobie jakąś kontuzje biodra czy pleców, a chłopaki bez niego nie dali rade. A Chism nie dość, że bardzo dobrze dobrze bronił Cousinsa to jeszcze w ataku sporo punktował.

Największą wadą DeMarcusa Cousinsa, ciągle jest jego głowa, kiedy wyprowadzi go ktoś z równowagi, albo dostanie kilka niekorzystnych gwizdków, dla niego już jest po meczu. Są postępy w tym elemencie, ale ciągle to nie to.

Kentucky w końcówce zrobiło run coś koło 15-0, w tym 10 punktów pod rząd Eric Bledsoe i to on a nie Wall był bohaterem meczu.

W urywkach widziałem jeszcze:

- Iowa State vs Kansas - i Marcus Morris robi różnicę w tym zespole, gdyby nie on i jego punkty w ataku, Jayhawks mieliby na koncie więcej niż jedną porażkę. Henry jakby znowu zaczął trafiać.

- Wake Forest vs Georgia Tech - i znowu zamiast podawać pod kosz to GA Tech grała z obwodu i o ile w pierwszej połowie to przynosiło skutki, to szczególnie w końcówce brak skuteczności i brak pomysłu przyczynił się do zwycięstwa Wake Forest. Favors po raz kolejny nic specjalnego nie pokazał.

- na dobranoc druga połowa San Diego - Gonzaga, z której utkwiło mi w pamięci, że Elias Harris będzie dobry.

- na dobranoc druga połowa San Diego - Gonzaga, z której utkwiło mi w pamięci, że Elias Harris będzie dobry.

Po przypadku Adama Morrisona wszelkich przyszłych napierdalaczy z Gonzagi należy traktować z dystansem ;]

Postawiłem dzisiaj na spread 6+ na St. John's, Harangody nie gra, to Notre Dame dostanie po dupie, nie?

Po przypadku Adama Morrisona wszelkich przyszłych napierdalaczy z Gonzagi należy traktować z dystansem ;]

Akurat Harris potrafi dużo więcej niż tylko rzucać. Obecnie jeszcze nie powinien iść do NBA, ale za rok? czemu nie.

Postawiłem dzisiaj na spread 6+ na St. John's, Harangody nie gra, to Notre Dame dostanie po dupie, nie?

nie

Whachoo gonna say now!?

Tory Jackson jest idiotą. Jak można przegrywając dwoma, mając piłkę oddawać rzut za trzy jeszcze przez ręce? Trener Notre Dame też jest idiotą, bo jak można pozwolić by najważniejszy rzut meczu oddawał koleś, który ma w meczu 1/8 z gry? Czemu to nie Tim Abromaitis lub Ben Hansbrough miał piłkę w ostatnich sekundach pozstanie zagadką 21 wieku.

Ogólnie St. John's wygrali dzięki rzutom za trzy i dlatego, że ktoś w tym Notre Dame jest idiotą.

Poza tym Wesley Johnson po ty upadku z Providence to nie jest ten sam Wesley Johnson. Ostatnie 4 mecze:

vs Providence 3/8 FG

vs Cincinnati 1/3 FG

vs Connecticut 4/12 FG

vs Louisville 5/20 FG

A Louisville mecz wygrał Samardo Samuels, który wszystkie 8 swoich punktów zdobył w końcówce plus dobra obrona.

Jeszcze widziałem Ohio State - Illinois. Całkiem przyjemny mecz, choć bez emocji.

Evan Turner grając na pół gwizdka (chyba za dużo się Walla naoglądał) robi 15pkt, 11zb, 8as... ale i też 6 strat.

W Ohio State znowu najważniejsi po 38 minut w meczu.

Demetri McCamey z Illinois jest niesamowitym rozgrywającym. Gdyby jeszcze więc mu siedziało dziś, to i prawdopodobnie mecz by inaczej wyglądał, ale 9 asyst, w tym większość no-lock passy do wysokich na czyste pozycje. Szok.

G'Town przegrało z jakimiś Rutgers, dla których było to drugi największe zwycięstwo historii.

Obejrzałem Kentucky-Missisipi i jakos ten cały Wall mnie nie przekonał. A był blisko triple double.

Ale co trzeba oddać to jak na pg i to tak młodego jest już super obrońcą.

I jeszcze inna rzecz. Jak z jego rzutem? Bo w tym spotkaniu wyglądał miernie.

Obejrzałem Kentucky-Missisipi i jakos ten cały Wall mnie nie przekonał. A był blisko triple double.

Bo i trafiłeś na nie najlepszy mecz w jego wykonaniu. Mimo tych statystyk. Tzn. brakowało tego błysku.

Jak z jego rzutem? Bo w tym spotkaniu wyglądał miernie.

Rzut jest ok. Oczywiście do poprawy, ale zwykle z jumprekami czy trójkami nie ma problemów.