Skocz do zawartości

Draft 2010

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie zastanawia ta miłość do Whiteside'a, gość ma ultra-high bust potential, brałbym Aldricha przed nim bez mrugnięcia okiem.

to Aldrich ma w takim razie super mega- high bust potential...Gosc jest surowy w ofensywie, undersized na C i nie broni tak dobrze jak Whiteside. Rzut też ma slabszy, jest mniej atletyczny...ja nie widze zeby on mial w czyms przewage nad HW. Chyba tylko to ze grał w Kansas przemawia na jego korzyść. On może być maksymalnie Role Playerem w NBA, a Whiteside ma wiekszy potencjał.

Miszczuniu, jakbyś czasem wziął sie za rzetelną analizę, a nie akcje typu: "tego zespołu nie lubię, więc na pewno przegra, tego zawodnika nie lubię, więc na pewno pójdzie niżej w drafcie" to może nie produkowałbyś tylu farmazonów.

Aldrich dobrze gra w pomalowanym i potrafi tam sobie radzić z piłką, świetnie broni i ma 5 najwyższy reach w drafcie, o całe 3-4 centymetry mniejszy niż Whiiteside, rozumiem, że to czyni z niego karzełka pod koszem. Rzut ma lepszy od Whiteside, wypadł lepiej w teście na zwrotność i był szybszy w sprincie, a pod względem tego co pokazali w NCAA, Whiteside może mu podawać piłki na workoutach.

Whiteside to na ten moment StromileSwiftShawnWilliamsKWameBrown, wielki, wysoko skaczący murzyn, o którym nie wiadomo czy w ogóle potrafi grać w koszykówkę, który w dodatku grał w w jakimś nikomu nieznanym zadupiarskim zespole w jakiejś paździerzowej konferencji, gdzie miał c*** wi kogo za przeciwników.

Poza tym, wytłumacz mi dlaczego Whiteside lepiej broni od Aldricha i dlaczego jest lepszy w ataku - jeśli tak mówisz, to na pewno widziałeś przynajmniej kilka meczów Hassana. No, chyba, że nie widziałeś.

Mnie zastanawia ta miłość do Whiteside'a, gość ma ultra-high bust potential, brałbym Aldricha przed nim bez mrugnięcia okiem.

to Aldrich ma w takim razie super mega- high bust potential...Gosc jest surowy w ofensywie, undersized na C i nie broni tak dobrze jak Whiteside. Rzut też ma slabszy, jest mniej atletyczny...ja nie widze zeby on mial w czyms przewage nad HW. Chyba tylko to ze grał w Kansas przemawia na jego korzyść. On może być maksymalnie Role Playerem w NBA, a Whiteside ma wiekszy potencjał.

Miszczuniu, jakbyś czasem wziął sie za rzetelną analizę, a nie akcje typu: "tego zespołu nie lubię, więc na pewno przegra, tego zawodnika nie lubię, więc na pewno pójdzie niżej w drafcie" to może nie produkowałbyś tylu farmazonów.

Aldrich dobrze gra w pomalowanym i potrafi tam sobie radzić z piłką, świetnie broni i ma 5 najwyższy reach w drafcie, o całe 3-4 centymetry mniejszy niż Whiiteside, rozumiem, że to czyni z niego karzełka pod koszem. Rzut ma lepszy od Whiteside, wypadł lepiej w teście na zwrotność i był szybszy w sprincie, a pod względem tego co pokazali w NCAA, Whiteside może mu podawać piłki na workoutach.

Whiteside to na ten moment StromileSwiftShawnWilliamsKWameBrown, wielki, wysoko skaczący murzyn, o którym nie wiadomo czy w ogóle potrafi grać w koszykówkę, który w dodatku grał w w jakimś nikomu nieznanym zadupiarskim zespole w jakiejś paździerzowej konferencji, gdzie miał c*** wi kogo za przeciwników.

Poza tym, wytłumacz mi dlaczego Whiteside lepiej broni od Aldricha i dlaczego jest lepszy w ataku - jeśli tak mówisz, to na pewno widziałeś przynajmniej kilka meczów Hassana. No, chyba, że nie widziałeś.

Jakbyś nie wiedział to w tej samej "paździerzowej" konferencji grał Derrick Rose czy Tyreke Evans...

Aldrich jest 6'9'' bez butów oszust jeden a w butach 6 cm wyższy ponad więc fajnie że ma niezłego reacha...jak mu zmienią buty to juz nie będzie taki ''wielki''

Skąd wiesz ze ma rzut lepszy od Whiteside'a??Czy on trafił kiedyś z 6,7 metrów do kosza??Whiteside trafia...

A te testy zwrotnosciowe i szybkosciowe nic nie znaczą u wysokich...widać na boisku jak kto sie porusza.

I czy tym myslisz ze ja mam uprzedzenia co do zawodnikow zanim ich zobacze??Jak nie widzialem Aldricha w akcji to sobie myślałem pewnie calkiem fajny gośc, ale moje poglądy sie zmieniły jak zacząłem go oglądać.

Mnie tylko zastanawia Maciek i nie tylko, na jakiej podstawie wysuwacie tak daleko idące wnioski na temat Whiteside'a, zważywszy na fakt, że swoją wiedzę opieracie jedynie na tym co przeczytaliście.

Aldricha oglądałem kilkanaście razy, a co do Whiteside'a to po samych statystykach i mixach mozna zobaczyć, że ma wiekszy potencjał niż ten biały ogórek. Przymajmniej ja mam takie wrażenie. W poprzednich latach rzadko się myliłem co do prospectów.

oj panie sam sobie doły kopiesz :)

Mixy mają to do siebie, że zawierają najlepsze akcje i o ile po obejrzeniu kilku/kilkunastu meczy można sobie wyrobić opinie o zawodniku, to już po obejrzeniu mixa nie bardzo.

Zrób mixa o Aldrichu i też będzie fajnie wyglądał. Chodzi o to, że podczas spotkań można obejrzeć nie tylko plusy, ale przede wszystkim minusy gry.

W tej chwili to wygląda tak, że po obejrzeniu kilku mixów oceniasz potencjał kolesia. Nie tędy droga.

Nie mówię, że Whiteside będzie bustem, bo tego nie wiem. Za mało widziałem jego w akcji by cokolwiek o nim pisać. W każdym razie moim zdaniem nie doceniasz Aldricha, o którym pisałem jakiś czas temu na blogu.

Tak ostatnio wygląda ten temat Kosi, get used to it. Kilku tuzów porównuje newsy z hoopshype.

Ale ty czasem irytujący jesteś, wszystko co chyba tyczy sie ciebie odnosisz do innych, ja przed MM nie "woziłem" się jako znawca i dlatego obiektywnie radziłem się tych którzy mają faktyczna na ten temat wiedzę, ponieważ Jazz wybierają tak wysoko z częstotliwością raz na kilkadziesiąt lat ( patrząc na całą historię klubu) to postanowiłem rzetelnie podejść do sprawy, ogladałem masę meczów MM i byłem chyba na wszystkich stronach zajmujących się draftem, przejrzałem dosłownie kilkadziesiąt mocków i ich uzasadnienia, więc nie masz prawa nazywać mnie teraz niekompetentną osobą wypowiadającą swoje opinie na podstawie jakiegoś widzimisię, szczególnie że Jazz życzę z całego serca jak najlepiej byłoby bezsensowne gdybym od tak sobie chciał aby wybrali jakiegoś tam grajka.

Dalej akurat moje opinie zgadzają się z tymi Maćka, może obaj się mylimy, ale zakładam ze sporą dozą prawdopodobieństwa że jednak mamy w tym temacie rację, opinie o Aldrichu wyciągam na podstawie obejrzanych meczów w którym gołym okiem było widać że jest sporo undersized ( odrazu widać kto wogóle widział gości w akacji a kto nie, czytając opinie) dodatkowo siła też nie jest jego wielkim atutem, nie wiem czemu w NBA miałoby to wyglądać lepiej, później z czego śmieją się jawnie na ekspresie koleś w butach rośnie o ponad 6 cm :shock: ( na tej że stronie radzą aby w tych butach co przyszedł do mierzenia, nie grał tylko je oddał Frankensteinowi :) )

Kontynuując Whiteside tak grał w przeciętnym uniwerku ( ale bez przesady że Marshall to jakieś kompletnie nikomu nie znane zadupie :? ) ale ponieważ miał na prawdę świetne nr i ma fenomenalne ( nie boje się tego słowa użyć) warunki, jest brany pod uwagę nawet w top 10, wiadomo ze gdyby grał w renomowanej uczelni i notował podobne ststy, ba nawet o połowę gorsze to byłby pewnie konkurencja dla Favorsa i Cusinsa, szanse na busta byłby minimalne, ale grał gdzie grał więc ryzyko jest, tak jak mówią na stronach o drafcie ryzyko jest ale nagroda może być ogromna i ja się z tym zupełnie zgadzam.

Mnie tylko zastanawia Maciek i nie tylko, na jakiej podstawie wysuwacie tak daleko idące wnioski na temat Whiteside'a, zważywszy na fakt, że swoją wiedzę opieracie jedynie na tym co przeczytaliście.

Aldricha oglądałem kilkanaście razy, a co do Whiteside'a to po samych statystykach i mixach mozna zobaczyć, że ma wiekszy potencjał niż ten biały ogórek. Przymajmniej ja mam takie wrażenie. W poprzednich latach rzadko się myliłem co do prospectów.

oj panie sam sobie doły kopiesz :)

Mixy mają to do siebie, że zawierają najlepsze akcje i o ile po obejrzeniu kilku/kilkunastu meczy można sobie wyrobić opinie o zawodniku, to już po obejrzeniu mixa nie bardzo.

Zrób mixa o Aldrichu i też będzie fajnie wyglądał. Chodzi o to, że podczas spotkań można obejrzeć nie tylko plusy, ale przede wszystkim minusy gry.

W tej chwili to wygląda tak, że po obejrzeniu kilku mixów oceniasz potencjał kolesia. Nie tędy droga.

Nie mówię, że Whiteside będzie bustem, bo tego nie wiem. Za mało widziałem jego w akcji by cokolwiek o nim pisać. W każdym razie moim zdaniem nie doceniasz Aldricha, o którym pisałem jakiś czas temu na blogu.

Akurat mam do tego nosa bo w poprzednich latach po mixach potrafiłem ocenić gości...tak sie sklada ze Aldrich też ma mixa i nawet jego najlepsze akcje wyglądają słabo...Mi sie to sprawdzało w 95% więc dlaczego teraz mam mieć wątpliwości. Możecie się z tym nie zgadzać ale takie jest moje zdanie.

te workouty sprawnościowe, siłowe można sobie wsadzić do kieszeni.

pamiętam jak dziś jak na e-b wszyscy pisali że oden over durant bo oden wyjebał na klate prawie tyle co pudzian.

gdzie jest teraz oden a gdzie durant? oden w szpitalu, durant pierwszy na liście strzelców. go figure.

wszystko zależy od woli, charakteru, etyki pracy i sztabu drużyny do której się trafi. a to nam ciężko oceniać w tej chwili.

wszystkie braki można nadrobić, zatuszować, poprawić ciężką pracą. tak pi****le troche jak w bibli ale tak jest.

co do hasana i aldricha to się nie wypowiadam bo za mało ich widziałem. ale aldrich na busta nie wygląda na ten moment. może być z niego david lee a może być chris andersen a może też być cezary tryb trybański.

a że hasan grał w paździerzowej konferencji to prawda. i nie ma znaczenia to że grali tam i rose i tyreke. u wysokich to jest troche inaczej niż u niskich. bo w ich przypadku warunki gry zmieniają się bardziej po przyjściu do nba - wyżsi, silniejsi przeciwnicy z którymi ciężej walczyć pod koszem niż z farmerami z południa.

Aldrich jest 6'9'' bez butów oszust jeden a w butach 6 cm wyższy ponad więc fajnie że ma niezłego reacha...jak mu zmienią buty to juz nie będzie taki ''wielki''

Aha.

Jakbyś nie wiedział to w tej samej paździerzowej konferencji grał Derrick Rose czy Tyreke Evans...

No tak, to na pewno bardzo mu pomoże w grze.

Skąd wiesz ze ma rzut lepszy od Whiteside'a??Czy on trafił kiedyś z 6,7 metrów do kosza??Whiteside trafia...

Jest taki jeden prosty sposób, trzeba sobie zobaczyć do kolumny "FT" i zazwyczaj, jeżeli jeden osobnik trafia 59%, a drugi 68%, to znaczy, że ten drugi dysponuje lepszym rzutem. Nie wiem też gdzie widziałeś, ze Whiteside "trafia" skoro nie oglądałeś meczów, pewnie w mixach, tylko że tam zazwyczaj nie pokazuje się spudłowanych rzutów. Zresztą, w miksie nawet Louis Amundson może wyglądać jak Most Dominant Ever.

A te testy zwrotnosciowe i szybkosciowe nic nie znaczą u wysokich...widać na boisku jak kto sie porusza.

Aha.

Widocznie obrona w pomalowanym nie ma nic wspólnego z szybkością na nogach i zwrotnością.

Statystyki mają zbliżone, ale Aldrich rzuca na dużo wyższym procencie, zarówno z gry jak i z FT, do tego robił to w drużynie, która była faworytem ligi, gdzie miał większą konkurencję niż Whiteside w tej swojej drużynie, której nazwy nie mogę sobie przypomnieć, bo nikt jej nie zna.

Whiteside to na ten moment śmierdzący bustem na kilometr przykad typowego athletic retarda, którego się bierze, bo jest athletic ratardem i "może co z tego bedzie".

Akurat mam do tego nosa bo w poprzednich latach po mixach potrafiłem ocenić gości...tak sie sklada ze Aldrich też ma mixa i nawet jego najlepsze akcje wyglądają słabo...Mi sie to sprawdzało w 95%.

Chyba jednak zakończę dyskusję...

Elwariato, zwróć uwagę, że Aldrich prawie nie ma szyi.

Elwariato, zwróć uwagę, że Aldrich prawie nie ma szyi.

Nie no przepraszam ale żartujesz sobie całkowicie odnośnie tego posta, jawnie widać że meczów Aldricha NIE WIDZIAŁEŚ, więc za przeproszeniem przestań pieprzyć głupoty. cole dla którego nie mam prawa czuć absolutnie żadnej antypati wyglada na typowego rolsa którego atutem są bloki z pomocy, z jego warunkami nie radził sobie w walce w pomalowanym z przeciwnikami w NCAA co dopiero będzie w NBA. Nie będę powielał swoich postów co do opinii o Whiteside, ale powtarzam faktycznie ryzyko dotyczące jego jest większe ale nagroda tez może być o wiele większa, w wypadku aldricha o zadnych zaskoczeniach na + nie ma mowy, wiesz co dostajesz i tyle, w tym wypadku akurat przysłowie nie ryzykujesz nie jedziesz jest bardzo celne.

ps. co do statów Chytry które przytoczyłeś to szkoda że nie podałeś minut gry Aldricha w ostatnim roku gry, ciekawe czemu tak drastycznie spadły w porównaniu z rokiem poprzednim :? Nawet jego trener z Kansas zrobił z niego pożytecznego rolsa i tyle, bo taki jest ten zawodnik

Jest taki jeden prosty sposób, trzeba sobie zobaczyć do kolumny "FT" i zazwyczaj, jeżeli jeden osobnik trafia 59%, a drugi 68%, to znaczy, że ten drugi dysponuje lepszym rzutem.

Nie koniecznie...rzut ze statycznej pozycji a z wysokoku to co innego i nie zawsze sie to sprawdza przy rzutach z gry...Release Aldricha to jest koszmar.

Widocznie obrona w pomalowanym nie ma nic wspólnego z szybkością na nogach i zwrotnością.

Ma, ale jest to inne bieganie niz takie jak na tym calym Combine...po poruszaniu się na boisku widać kto jest szybszy na nogach, bardziej elastyczny, atletyczny. Do tego Aldrich ma gorszego verticala nawet ode mnie...

Statystyki mają zbliżone, ale Aldrich rzuca na dużo wyższym procencie, zarówno z gry jak i z FT, do tego robił to w drużynie, która była faworytem ligi, gdzie miał większą konkurencję niż Whiteside w tej swojej drużynie, której nazwy nie mogę sobie przypomnieć, bo nikt jej nie zna.

Whiteside to na ten moment śmierdzący bustem na kilometr przykad typowego athletic retarda, którego się bierze, bo jest athletic ratardem i "może co z tego bedzie".

Procent z gry wynika z tego wlasnie ze mial lepszych partnerów, dzięki czemu też lepsze pozycje rzutowe, a najczesciej to rzuty spod samego kosza. Nie ma sie już co licytowac kto będzie bustem...zobaczymy to za jakiś czas.

(...) z jego warunkami nie radził sobie w walce w pomalowanym z przeciwnikami w NCAA co dopiero będzie w NBA.

Pozwól, że spytam czy widziałeś jakieś mecze Kansas nie z MM ?

EDIT:

ps. co do statów Chytry które przytoczyłeś to szkoda że nie podałeś minut gry Aldricha w ostatnim roku gry, ciekawe czemu tak drastycznie spadły w porównaniu z rokiem poprzednim :? Nawet jego trener z Kansas zrobił z niego pożytecznego rolsa i tyle, bo taki jest ten zawodnik

Błądzisz panie i to bardzo.

Po pierwsze spadły drastycznie o niecałe 3 minuty

Po drugie w zeszłym sezonie Kansas było dużo słabsze

Po trzecie zmieniła się trochę taktyka w porównaniu do poprzedniego sezonu

Nie no przepraszam ale żartujesz sobie całkowicie odnośnie tego posta, jawnie widać że meczów Aldricha NIE WIDZIAŁEŚ, więc za przeproszeniem przestań pieprzyć głupoty.

No, widziałem ledwie jakieś 10-12 meczów Kansas w tym sezonie, więc obawiam się, ze to ja tu mogę rozporządzać zwrotem "pieprzyć głupoty" w stosunku do kogoś, kto wszystkie informacje na temat owych panów czerpie ze słowa pisanego.

Akurat mam do tego nosa bo w poprzednich latach po mixach potrafiłem ocenić gości...tak sie sklada ze Aldrich też ma mixa i nawet jego najlepsze akcje wyglądają słabo...Mi sie to sprawdzało w 95% więc dlaczego teraz mam mieć wątpliwości. Możecie się z tym nie zgadzać ale takie jest moje zdanie.

mr mix powiedz co np oceniles po mixach i jakich gosci wypatrzyles? i przewidziales ktory bedzie kozakiem w lidze na podstawie mixa

po mixie mozna zobaczyc ze jakis murzyn jest wyskakany, robi fajne paki i blokuje efektownie z pomocy. ale moze miec mozg wielkosci gwizdka i skonczyc w nba na sdc i po wygasnieciu rookie contract skonczyc przygode z liga, tego nie zobaczysz na mixie, chyba ze pokazuje pozaboiskowe wybryki

No, widziałem ledwie jakieś 10-12 meczów Kansas w tym sezonie, więc obawiam się, ze to ja tu mogę rozporządzać zwrotem "pieprzyć głupoty" w stosunku do kogoś, kto wszystkie informacje na temat owych panów czerpie ze słowa pisanego.

Hej, chyba nie przeczytałeś tego co napisałem, albo nie zrozumiałeś, w kontekście draftu oglądałem ile się tylko da spotkań MM. Tak Kosi masz racje nie widziałem poza tą faza rozgrywek meczów Cola, możliwe że tak jak mówisz jestem w błędzie, ale zupełnie na poważnie biorę pod uwagę całkiem odwrotny scenariusz, to co napisałeś w stosunku do aldricha to prawda, ale faktem jest że w roli rolsa się odnajduje chłopak i ta teoria wcale nie wydaje mi się chybiona. Wszystko w tym temacie okaże się 24 czerwca bo KoC zna się na talentach jak mało kto jesli weźmie Whitesida okaże się że chłopak jest warty ryzyka własciwie tyle mogę jeszcze dodać w tym kontekście

mr mix powiedz co np oceniles po mixach i jakich gosci wypatrzyles? i przewidziales ktory bedzie kozakiem w lidze na podstawie mixa

po mixie mozna zobaczyc ze jakis murzyn jest wyskakany, robi fajne paki i blokuje efektownie z pomocy. ale moze miec mozg wielkosci gwizdka i skonczyc w nba na sdc i po wygasnieciu rookie contract skonczyc przygode z liga, tego nie zobaczysz na mixie, chyba ze pokazuje pozaboiskowe wybryki

George Hill, Aaron Brooks( chociaż jego częściowo i po meczach i po mixach), Marcus Thornton, nie z NCAA Serge Ibaka, Monta Ellis, Rodney Stuckey, po części tez Westbrook.

Ludki, nie chcę przerywac waszej kłótni, ale tak odnosnie draftu.

Co wiadomo o tym Harangodym? Bo wiem, że zdobywał w ncaa duzo punktów i dobrze zbierał. Nawet trójkę rzucić potrafi.

Powiem szczerze, że dopóki nie nabawił się kontuzji to lubiłem oglądać Notre Dame. Więc dlaczego jest tak nisko? Na pewno 5 dziesiątka to wszystko na co go stać?

ok, ale to sami niscy poza ibaka. po hillu i stuckeyu tez oczekiwalem dobrej gry

w przypadku wysokiego trudniej zobaczyc w mixie niektore plusy lub minusy bo glownie pokazane sa akcje z pod samej obreczy przeciwnika lub swojej

Zgadza sie...ale widać turnaround jumpery, Pick&Popy czy hook shoty.

Aldrich dobrze gra w pomalowanym i potrafi tam sobie radzić z piłką, świetnie broni i ma 5 najwyższy reach w drafcie, o całe 3-4 centymetry mniejszy niż Whiiteside, rozumiem, że to czyni z niego karzełka pod koszem.

Przypomniało mi się, że Whiteside do mierzenia standing reacha przystąpił w klapkach a Aldrich w 6 cm butach.Było o tym wspomniane bodajże na nbadraft.net... w kazdym razie gdzieś o tym czytałem.

Powiem szczerze, że dopóki nie nabawił się kontuzji to lubiłem oglądać Notre Dame. Więc dlaczego jest tak nisko? Na pewno 5 dziesiątka to wszystko na co go stać?

brak ogólnie pojętej atletyczności + wiek + słaba obrona + kontuzjia = 5 dziesiątka ;]

to tak w skrócie.

Sobie wrzucę kilka ciekawych linków, może widzieliście, może nie:

1) Hassan Whiteside/Daniel Orton Workout - http://www.nbadraft.net/hassan-whitesid ... on-workout

2) NBA 2010 Pre-Draft Training Camp, a dokładniej video z pierwszego dnia campu w Chicago z ESPN w 16 częściach - http://www.youtube.com/watch?v=N3Ndd63Ok8o (dla wytrwałych)

3) Wesley Johnson Late Night ATTACK Athletics Workout - http://www.draftexpress.com/article/Wes ... kout-3485/ [+video]

4) Al-Farouq Aminu Pre-Draft Interview & Workout Footage - http://www.draftexpress.com/article/Al- ... age--3487/ [+video]

Już na samym początku się skonkretyzuje.

Pisząc o zawodnikach, umiejscawiam ich w składzie Jazz, czyli tam gdzie brakuje centymetrów pod koszem, gdzie brakuje atletyczności pod koszem, gdzie kolejny biały to jest strzał w stopę, gdzie brakuje wielkiego czarnego, który będzie straszył blokiem.

Z tego co widzę, to większość zapomniała jak wyglądały ostatnie 3 lata przygód Jazz z PO, na którym etapie się kończyły, Z KIM się kończyły i co było GŁÓWNYM PROBLEMEM w rywalizacji z tym zespołem.

Dołączona grafika

Cole Aldrich:

Undersized, biały, nieatletyczny, z butami na koturnach.

Height w/o shoes - całe 6'9

Height w/ shoes - 6'11.25"

Shoes - 2.25", czyli 6 cm (!) buty, najwięcej z wybieranych. Bije na głowę resztę, gdzie średnia to ok.3 cm. Albo jakiś błąd, albo ktoś tu chce zakłamywać rzeczywistość.

Idziemy dalej,

No step vertical - 23", czyli drugi najgorszy wynik z testowanych.

Max vertical - 28", czyli czwarty najgorszy wynik.

Rzeczywiście na serię z Lakers, na nasze problemy jak ulał...

Co do Whiteside'a nigdzie nie pisałem, że jest to pewniak. Ale: 1. wzrost i warunki ma (czyt. bije Aldricha wszędzie), 2. blokować i bronić umie (czyli to czego nam potrzeba, świetny wingspan, atletyczny) 3. rzucić też potrafi, 4. ma duży potencjał.

Aldrich centymetrów sobie nie doda (no chyba, że 10 cm buty założy), Whiteside już je ma. Wolę wierzyć, że Whiteside się dobrze rozwinie, niż z Aldrichem pewnego poziomu już nie przeskoczyć. Tak jak pisze el, nie ryzykujesz nie masz, wolę tutaj podjąc ryzyko, bo może się to dobrze opłacić, niż wybrać Aldricha i ...znowu być tam gdzie są Jazz. 9.pick dostaliśmy praktycznie za darmo, więc można mocno zaryzykować. Tak jak piszą, Whiteside to jedna z większych tajemnic tegorocznego draftu i ja w to wchodzę.

Pochodzi z zapizdowa? Spójrzcie na skład Jazz, z której rundy draftu byli wybierani i z jakiej uczelni byli wybierani.