kolader Opublikowano Niedziela o 11:13 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 11:13 Poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano Poniedziałek o 18:29 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 18:29 Ma ktoś możliwość kontaktu z @Braveheart22 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano Poniedziałek o 19:47 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:47 @Tecu Pójdzie Kayil w 1 rundzie w rl? Jak typujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Poniedziałek o 19:55 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:55 Godzinę temu, ozzy110 napisał(a): Ma ktoś możliwość kontaktu z @Braveheart22 ? 8 minut temu, Braveheart22 napisał(a): @Tecu Pójdzie Kayil w 1 rundzie w rl? Jak typujesz? Mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano Poniedziałek o 21:25 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 21:25 1 godzinę temu, Braveheart22 napisał(a): @Tecu Pójdzie Kayil w 1 rundzie w rl? Jak typujesz? Nie mam pojęcia, takie dostałem info plus podoba mi się, więc wybrałem. Niewiele ryzykuję. Mocki są dość mało oryginalne, raczej prawie taka sama trzydziestka się miesza a z pewnością będą niespodzianki. Jest kilku graczy, którzy mają szanse się tam dostać niespodziewanie. Do tego trzeba patrzeć na to co gracze zostawili. Kayil prawdopodobnie dostał bardzo dobrą ofertę z Gonzagi, więc raczej powinien mieć coś uzgodnione, bo po roku w dobrej drużynie i przy zapowiadającym się gorzej przyszłym drafcie, miałby szanse na niezły wybór za rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizior Opublikowano Wtorek o 14:33 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 14:33 Fajny pick @nizina też mocno o nim myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nizina Opublikowano Wtorek o 14:40 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 14:40 6 minut temu, gizior napisał(a): Fajny pick @nizina też mocno o nim myślałem Dzięki, pewnie pojdzie na stash, ale szukalem smart pg, wiec ciepliwie poczekam, co z niego wyrośnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizior Opublikowano Wtorek o 15:02 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 15:02 19 minut temu, nizina napisał(a): pewnie pojdzie na stash Pewnie tak. To bardzo mądry, kreatywny i widowiskowo grający PG, czasem nawet trochę szalony też bardzo jestem ciekawy jak się rozwinie. Obyś miał z niego w przyszłości sporo pożytku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ashigaru Opublikowano Środa o 03:29 Udostępnij Opublikowano Środa o 03:29 (edytowane) Jutro zaktualizuję listę o drugą rundę. beGM Team beGM Prospect RL NBA RL NBA Team Delta (beGM vs RL NBA) 1 Kings AJ Dybantsa 1 Wizzards 0 2 Hornets Darryn Peterson 2 Jazz 0 3 Suns Cameron Boozer 3 Grizzlies 0 4 Wizards Caleb Wilson 4 Bulls 0 5 Mavericks Keaton Wagler 5 Clippers 0 6 Pistons Mikel Brown Jr. 6 Nets 0 7 Spurs Darius Acuff 7 Kings 0 8 Sixers Yaxel Lendenborg 11 Warriors -3 9 Raptors Kingston Flemings 8 Hawks 1 10 Rockets Aday Mara 12 Thunder -2 11 Clippers Brayden Burries 10 Bucks 1 12 Spurs Morez Johnson Jr. 9 Mavericks 3 13 Hornets Hannes Steinbach 14 Hornets -1 14 Suns Ebuka Okorie 17 Pistons -3 15 Rockets Nate Ament 13 Bucks 2 16 Suns Jayden Quaintance 20 Spurs -4 17 Nets Allen Graves 19 Raptors -2 18 Lakers Labaron Philon 22 Sixers -4 19 Knicks Dailyn Swain 15 Bulls 4 20 Kings Cameron Carr 24 Lakers -4 21 Timberwolves Bennett Stirtz 16 Thunder 5 22 Spurs Karim Lopez 21 Grizzlies 1 23 Pacers Christian Anderson 18 Hornets 5 24 Bucks Alex Karaban 29 Kings -5 25 Spurs Chris Cenac Jr. 27 Celtics -2 26 Celtics Baba Miller 36 Clippers -10 27 Hornets Isaiah Evans 33 Timberwolves -6 28 Warriors Henri Veesar 52 Hawks -24 29 Nuggets Koa Peat 30 Suns -1 30 Lakers Sergio de Larrea 25 Mavericks 5 31 Lakers Zuby Ejiofor 23 Hawks 8 32 Celtics Tarris Reed Jr 26 Spurs 6 33 Hawks Joshua Jefferson 28 Nets 5 34 Suns Jack Kayil 39 Knicks -5 35 Rockets Meleek Thomas 34 Cavaliers 1 36 Cavaliers Ryan Conwell 37 Heat -1 37 Sixers Richie Saunders 32 Grizzlies 5 38 Warriors Bruce Thornton 31 Rockets 7 39 Nets Ugonna Onyenso 53 Pistons -14 40 Timberwolves Trevon Brazile 35 Nuggets 5 41 Hornets Braden Smith 38 Pacers 3 42 Timberwolves Emmanuel Sharpe 45 Kings -3 43 Timberwolves Felix Okpara 46 Wizzards -3 44 Nets Dillon Mitchell 40 Celtics 4 45 Pelicans Rafael Castro 45 46 Trailblazers Izaiyah Nelson 51 Magic -5 47 Kings Ky Boswell 47 48 Hawks Otega Oweh 41 Thunder 7 49 Hawks Jaden Bradley 50 Raptors -1 50 Clippers Vsevolod Ishchenko 56 Mavericks -6 51 Timberwolves Nick Martinelli 55 Clippers -4 52 Trailblazers Ja'Kobi Gillespie 42 Spurs 10 53 Hornets Tyler Nickel 47 Knicks 6 54 Warriors Robert McCray V 54 55 Grizzlies Tamin Lipsey 55 56 Suns Malique Lewis 60 Bucks -4 57 Nets Trey Kaufman-Renn 59 Timberwolves -2 58 Bucks Noam Yacoov 58 59 Raptors Maliq Brown 44 Spurs 15 60 Suns Donovan Atwell 60 0 X Tyler Bilodeau 43 Nets -43 0 X Tobi Lawal 48 Mavericks -48 0 X Bryce Hopkins 49 Nuggets -49 0 X Lajae Jones 54 Warriors -54 0 X Narcise Ngoy 57 Clippers -57 0 X Jaron Pierre Jr. 58 Pelicans -58 Edytowane wczoraj o 03:35 przez Ashigaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano Środa o 05:13 Udostępnij Opublikowano Środa o 05:13 De Larrea do Dallas Peat do Phoenix ESPN says this will expand to a three-team team trade where No. 25 selection Sergio De Larrea goes to Dallas, Phoenix gets Peat as the Suns hoped and the Knicks end up collecting three future second-rounders as they work to steer clear of the second apron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano Środa o 08:48 Udostępnij Opublikowano Środa o 08:48 W dniu 20.06.2026 o 13:57, Tecu napisał(a): wygadaniem się upitego przeze mnie kolegi skauta z NBA, od którego dowiedziałem się, że dostał promise od Nuggets w pierwszej rundzie czyli rl Denver robi w hooya młodych graczy, zero kultury organizacji cc: @LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano Środa o 08:59 Udostępnij Opublikowano Środa o 08:59 9 minut temu, 24kobe8 napisał(a): czyli rl Denver robi w hooya młodych graczy, zero kultury organizacji cc: @LeweBiodroSmoka Teoretycznie jeszcze mogą wybrać z #35 i dać kasę gwarantowaną. Ale tak, nie mam pojęcia jak kluby później rozliczają się z promises. Może pod stołem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano Środa o 10:45 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 10:45 Tak sobie u mnie wyniki w RL. Z jednej strony Philon ma piękne 0% szans na przebicie się do s5 (odliczając kontuzje), z drugiej jest szansa, że z marszu będzie backupem Maxeya z minutami. Niemniej wolałbym go widzieć w organizacji, która mogłaby go docelowo mieć jako PG1, także no nie jestem tu zadowolony. Ejiofor jest jednym z undersized (Okongwu, Newell) wysokich w Hawks, ciężka chyba droga do minut, ale on z takim profilem nigdzie by nie miał zagwarantowanego czasu gry. Oby mu pykło;) DeLarrea nie wiadomo czy na stash nie pójdzie, ale tak czułem, że Schmitz go będzie chciał. Docelowo mógłby fajnie w Mavs wyglądać, także tu jest w miarę ok dla mnie z tym, gdzie wylądował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano Środa o 10:52 Udostępnij Opublikowano Środa o 10:52 ja @ozzy110 będę teraz porównywał kariery Carra (w Lakers z miejsca będzie o nim dużo pisane) i mojego drugiego faworyta Bennetta Stiritza - bo naprawdę miałem olbrzymią chęć brać jego.;) @january rozważałem pozyskanie picku gdzieś z przedziału 26-30 właśnie dla Zuby Ejiofora, ale ostatecznie zrezygnowałem;) Też lubię tego gracza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Środa o 11:41 Udostępnij Opublikowano Środa o 11:41 W dniu 20.06.2026 o 12:31, człowiek...morza napisał(a): najwekszy steal tego draftu dailyn swain zapiszcie sobie moi uczniowie te slowa 28 minut temu, gizior napisał(a): Nie sposób się nie zgodzić - ja miałem taką samą nadzieję, że wezmą Carra, Philona albo Okoriego, z guardów był jeszcze Anderson. Jestem mocno rozczarowany akurat takim wyborem. Dziwne w sumie też, że i Carr i Philon spadli niżej. Według mnie każdy z tej czwórki byłby lepszym wyborem niż Swain. Cholernie szkoda takiego wyboru zdania są podzielone... ale i tak jak się ma #19 numer dosyć wysoki i w bardzo mocnym drafcie to obowiązkowo powinieneś się wykazać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano Środa o 11:47 Udostępnij Opublikowano Środa o 11:47 5 minut temu, ignazz napisał(a): zdania są podzielone... ale i tak jak się ma #19 numer dosyć wysoki i w bardzo mocnym drafcie to obowiązkowo powinieneś się wykazać ja niestety z fitu do bulls mocno niezadowolony ale wybranie przeze knicks 4 numery nizej mysle ladnie pokazuje kunszt i instynkt gm'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Środa o 11:58 Udostępnij Opublikowano Środa o 11:58 11 minut temu, człowiek...morza napisał(a): ja niestety z fitu do bulls mocno niezadowolony ale wybranie przeze knicks 4 numery nizej mysle ladnie pokazuje kunszt i instynkt gm'a tego nikt nigdy nie kwestionował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizior Opublikowano Środa o 12:29 Udostępnij Opublikowano Środa o 12:29 42 minuty temu, człowiek...morza napisał(a): ja niestety z fitu do bulls mocno niezadowolony Żeby nie było jak PWillem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano Środa o 21:09 Udostępnij Opublikowano Środa o 21:09 Parę słów o moim drafcie Suns Boozera miałem wyżej niż Dybansę, na równi z Petersonem, który mi lepiej by pasował do zespołu, bo jednak fit Boozer Queen jest dość trudny. Ale jednak cieszę się, że udało się wdrapać na #3, bo miałbym spory problem z wyborem z #6 zwłaszcza, że od wielu graczy w zasięgu 6-12 miałem wyżej gracza, którego wybrałem z #14. #14 i #16 spodziewałem się, że Okorie i Quaintance zostaną wybrani niżej, pewnie też mogłem zrobić trade down i wciąż ich wybrać, ale nie chciałem ryzykować i wybrałem graczy których zwyczajnie chciałem bez kombinowanie, choć kusiło To są moje wybory i oczywiście zdaję sobie sprawę że absolutnie się mogę mylić ale od początku chciałem wybrać graczy z najwyższym, wg mnie sufitem, nawet z dużym ryzykiem wtopy, choć miałem zapasowy plan bardziej bezpieczny, czyli Morez i Philon. Moreza zakosił @ignazz i jednak , mimo takich myśli, nie wybrałem Philona jako double strike na PG i graty @january za ten wybór (może handelek ) Okorie w Pistons ma szansę się pokazać, bo brakowało im tego typu gracza, choć może nie pokazać jednak playmakingu przy Cadzie w pełni, który to playmaking był trochę uśpiony w NCAA. Quaintance to high risk ze względu na zdrowie, ale głęboko wierzę, że gdyby był zdrowy to poszedłby w top5. Piękny obrońca, idealny do Boozera. Druga runda to pójście w ryzyko z Kayilem, choć i tak był w top3 moich wyborów, które zostały obok Thorntona i Thomasa. Zobaczymy dziś czy Nuggets jednak go zgarną z #35 i podpiszą. Końcówka to mój faworyt do sleepera z końcówki Malique Lewis, którego obserwuję już od kilku cykli draftowych. U niego może być ciekawa sytuacja, bo może w przyszłym sezonie zagrać w NCAA w barwach Arizony Do #60 nie ostały się inne moje wybory i zdecydowałem się na wybór Atwella, bo rzucać to on potrafi oj potrafi i interesują się nim Miami, którzy mają rękę do takich graczy. Ale pewnie nic z tego nie wyjdzie. 76ers Tu poważnie myślałem o trade down i były rozmowy, ale cel był jeden Yaxel Uważam, że jestem w podobnej sytuacji jak real Warriors, gramy na teraz, więc biorę gotowego, wszechstronnego pasującego do 76ers gracza, którego przy okazji bardzo lubię i miałem go ciut wyżej. Tak, wiem, Duarte mnie niczego nie nauczył Druga runda to przebicie wieku Yaxela w postaci mini Kona. Wszechstronny, potencjalnie świetny roles z ławki. Wybieranie kontuzjowanych to moje drugie imię Dzięki za draft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Środa o 21:57 Udostępnij Opublikowano Środa o 21:57 Draft. Perspektywa spurs. Do draftu przystąpiłem pochmurny z pechowego wydarzenia jakim była nieudana loteria oraz fakt nadania mi numeru startowego RL Kings co przy scenariuszu który się ziścił dało mi gracza z RL kings i teraz będę zmuszony robiąc opisy tolerować możliwe że patologie złego zarządzania klubem i rookasem. 1. rozgrywający kotwica Przez długi okres czasu nie miałem pojęcia który z graczy młodego pokolenia byłby najlepszym. Koncepcja przejęcia inicjatywy i pójścia po #5 nie była przez długo kusząca na tyle aby porządnie ofertowac #5 za #7. Licząc na ciekawy wybór #12 nie chciałem łączyć tych picków. Ostatecznie zadecydowałem że po prostu nie mając Waglera wysoko wybiorę tego który mi zostanie ( 2 z 3 ) na rozegranie. Po czym zacząłem bardziej cenić Browna. Bo dokopałem się do jego zdrowych meczów. Odrzucając statystyki tych z urazem wyszło mi że jest wyraźnym top #5. z drugiej strony brakuje mi superstara a szalony Acuff co by nie pisać o jego obronie może mi to dać. 2. Boozer stories Liga w pewnym momencie stanęła gdy pojawił się koncept Luka Doncic za #2. W tym scenariuszu grałem tylko wyłącznie trzecie skrzypce do pomocy w przeprowadzeniu wymiany. Etap gry był taki że każdy z każdym rozmawiał, 99% liczyło na udany trade up. Ale i tak #2 blokowała wszystko. Po odblokowaniu dalszych wymian gdy CHAR zrezygnowało z ruchu po gwiazdę mocno przestraszone potencjalnym trade requestem nie mając zaplecza wrócił temat Boozera. Pistons w swoim stylu bardzo twardo i wręcz brutalnie negocjowało warunki biorąc ze stołu coraz więcej. Do masakrycznego oczyszczenia kontraktami na poziomie 60.000.000 zysku miały być i picki i młode nazwiska. Może i na dalszy handel. Patrząc na salary cap i nieobecność pana Regisa wiedziałem że rozegra się to z suns w roli głównej. Boozer to świetny prospekt ale dwa znaki zapytania sprawiły że dałem ile mogłem ale nie zdecydowałem się dać tyle ile nie mogłem. #7 i spore bonusy okazały się w wyścigu o pick pistons świetnym drugim miejscem. Dosyć pechowo po prostu akurat suns mogło minimalnie dać coś czego potrzeba było. #6 zamiast #7 co dla sprzedającego było ważne. A że czyszczenie salary odbyło się bardzo ciekawymi młodymi to pick wręcz leciał w stronę suns. Piękny. Cały. Pomalowany już na pomarańczowo. Na marginesie dodam że zdawałem sobie sprawę że 99% rozmow i tak nie za bardzo miała szansę skończyć się sukcesem bo każdy z każdym negocjował także pod rozpoznanie przeciwnika. Pustych przebiegów było sporo. 3. #12 Całkowicie niepotrzebnie rozpisałem scenariusz zależności i wyborów GM ( temat utrudniał nieobecny Regis) i nawet patrzyłem na trade up. Dlaczego? Bo narodził się szatański pomysł aby może przy braku decyzji co do rozgrywającego brać z 7&8 obu. Po prostu Flemingsa na tyle ceniłem że taki plan był. Ostatecznie wróciłem do pomysłu z Morezem. Mocno się zastanawiając kogo na celowniku ma lakers z #13. I tu byłem blisko potężnego błędu jakbym dostał coś co chciałem a ostatecznie byłoby to niewarte ryzyka utraty celu #2 ( no może #3) mojego draftu. Na szczęście dużo lepszy GM przyzydzil i Morez został w spurs. 4. Lopez Nie może być Fiesty bez Meksykanina. A tego miałem wyżej niż Moreza. Zacząłem szukać grubego trade up mając #25&28 ale i przyszykowane inne assety. Zdecydowanie kolegów na konkretnych graczy nie pozwoliło mi przepłacić grubego trade up. Temat Knicks kręcił się w kółko a że wakacje GM nie sprzyjały główkowaniu knicks zostali i z pickiem ( fajnym ) i z kłopotem. Po odmowie pozyskania wyższych picków zrobiłem co Was tak rozbawiło. ( Ronnie) 2rds podkupowalem skoki aby ostatecznie skończyć z Lopezem tuż przed wyborem tego gm co śmiał się najgłośniej. Z 28 na 22 oddane 4x2rd stały się faktem. Starczyło. Choć jakby ktoś Lopeza brał szybciej to cała ta akcja skakania pickami byłaby głupia. I wtedy śmiech byłby uzasadniony. #5 cap space w naszej grze zabawa w księgowych ( chociażby przy pozyskaniu Boozera ale i rozterki przy pozyskaniu Doncica) ma coraz większe znaczenie. Coraz bardziej do gry i gm ( nie wszystkich) przebija się świadomość że to jest asset. Dlatego wnioskowałem aby taka waluta móc płacić przed draftem bo te wiszące decyzje PO psują trochę obraz tego co zaraz będzie. A będzie nieciekawie u poniektórych. Ja za pomoc chciałem dostać właśnie drobne skoki w drafcie. No ale przyblokowany głosowaniem na PO dopiero za jakiś czas po prostu czekam. #6 inne detale #25 całkiem miły był do sprzedania. Ale nie chciałem tak dobrego i mocnego draftu rozmienić na bylejaki pick z gwarancją wręcz że doskonale zarządzany klub typowany na #27-30 prze najbliższe lata da mi zysk z brania 1 do 1. Wolałem gracza w takim przypadku. #7 ocena końcowa słabiutko moim zdaniem ale mając taki zestaw picków oraz związane ręce z w pełni wykorzystaniem cap space zrobiłem co mogłem aby chociaż było wesoło. Lopez takim graczem może okazać się dosyć szybko bo ma wady które mogą sprawić że odbije się od NBA jak bezdomny od restauracji z gwiazdką. Pożyjemy zobaczymy. C+ rozmów sporo, kombinowania co by było gdyby za dużo a odwagi na Boozera za mało. Jednym z aspektów kluczowych w tym braku odwagi jest jednak ryzyko że ta obrona jest podejrzana a mając Durena chyba to nie jest dobry fit. @Sylvinho. zdradzisz sekret czy blefowałeś czy jakbyś miał #3 dalej brałbyś Wilsona? Serdecznie dziękuję za wszystkie rozmowy i za cierpliwość negocjujących. Bo lubię sobie pogadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi