Alonzo Opublikowano Poniedziałek o 08:51 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 08:51 (edytowane) 13 minut temu, january napisał(a): Byleby nie szło post factum, ale imo głupi pomysł z taką zmiana jaka chcesz zrobić na przyszłość. Nie no Jasiu, dość oczywista decyzja - w simce i w FBXach tak to działa od zawsze. U nas też myślałem, że to oczywiste,a ale jak parę osób protestuje, to spoko - teraz te kilka godzin nikomu nie zrobi różnicy (zgubiłby te godziny ktoś inny po drodze), a uregulujemy to od kolejnego draftu. Z całym szacunkiem - ale zajrzenie nawet na te 2-3min. na forum jak postępuje draft jak ma się własny pick - we współczesnym świecie nie jest niczym skomplikowanym. Nawet @Regis wie, że trzeba wtedy zerkać w draft. Opcja z godzinami jest strzałem w 10, ale braku zajrzenia przez 24h jak wiesz, że może zaraz będziesz wybierał, a przy okazji jacy gracze poszli mi nie wytłumaczysz. 3 minuty temu, 24kobe8 napisał(a): Przecież bez rozpiski nie zamkniesz draftu w 10 dni Nie rozumiem wogole z czego wynika nagle zmiana, bo draft zaczal sie szybciej, poleciała lawina oczywistych pickow i brak wymian jak w zeszlym roku. Przypominam, ze rok temu gdyby nie bylo rozpiski a zasada 24h to byśmy sie pierdolili z tym jeszcze dluzej. Ile razy sie negocjowala na szybko bo zbliżał sie deadline a tak 24h to jest ryzyko przedłużania. Rozpiska mega porządkuje. 24h sa ryzykowne, ze w 10 dniach nie zamkniesz tematu Zasada 24h działa tylko w przypadku jak mamy zapas czasowy większy niż 24h. Czas jest liczony od oficjalnego startu draftu - czyli od północy z 13 na 14 czerwca jak dobrze rozumiem. Ludzie mają normalnie po 4h na wybór, więc niepojęte jest biadolenie, że komuś 24h nie wystarczą.. Edytowane Poniedziałek o 08:52 przez Alonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano Poniedziałek o 09:04 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:04 @ignazz a po co ten pośpiech ? Zamiast poganiać weź ten czas wykorzystaj i wybierz raz dobrze w drafcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Poniedziałek o 09:07 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:07 3 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a): @ignazz a po co ten pośpiech ? Zamiast poganiać weź ten czas wykorzystaj i wybierz raz dobrze w drafcie. Nikogo nie poganiam. Jak zwykle nawet nie czytając dopierdalasz się ad personam. Po pierwsze nie ma szans abyśmy zmieniali w trakcie gry zasady i można poprawić coś za rok Po drugie to jest jedynie wtedy te 24ha jak jest duże wyprzedzenie tabelki i nagle 1 osoba resetuje czas np przez 3 dni. Nie rozumiesz ale się odzywasz. Z wszystkim w życiu tak masz stykowo? Tabela jako oś wyborów to najlepsze rozwiązanie. Ale korekta z tym 24ha w przypadku sporego wyprzedzenia harmonogramu warta rozważenia. Tylko właśnie aby nie było 3 dni martwych w przypadku szybszego wybierania z pierwszą 12 picków. Jak ma zostać tylko tabelka ( nie ja zgłaszam chęć zmiany) nie mam z tym problemu. Co rok hamulcowy się znajdzie. Jeżeli nie chcemy żadnego bezpiecznika wprowadzić możemy czekać. @RonnieArtestics z każdym moim fatalnym wyborem twoje szanse rosną przecież. Należy się cieszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano Poniedziałek o 09:23 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:23 31 minut temu, Alonzo napisał(a): Ludzie mają normalnie po 4h na wybór, więc niepojęte jest biadolenie, że komuś 24h nie wystarczą.. Po co zatem rozpiska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Poniedziałek o 09:28 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:28 2 minuty temu, 24kobe8 napisał(a): Po co zatem rozpiska? Historycznie była jedynym harmonogramem. Ale wraz z powtarzającą się sytuacja że jest scenariusz nieżyciowy tzn draft tak bardzo wyprzedza rozpiskę że ktoś zgodnie z nią ma prawo aż 2-3 doby czekać robi się zastanawiającą. I dlatego zapewne @Alonzo wrzucił tu pomysł zmiany tego złego scenariusza. Mnie zaskakuje że forsuje to w takiej formie ale sama korekta regulaminu draftu jest pozytywna i przewidująca. Nie można zabierać komuś przysługującego prawa wyboru w terminie i dlatego dla bieżącego draftu bym nic nie zmieniał. Nad bezpiecznikiem aby „nie marnować” 3 dni dla 1 potencjalnie poza forum i tak osoba warto się pochylić. Ale nie działając tak ad hoc z marszu Te najdłuższe oczekiwania kończyły się i tak autopickiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano Poniedziałek o 09:33 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:33 (edytowane) Rozpiska ma za zadanie zrobić tak żebyśmy skończyli przed draftem. Więc jeżeli się wyrwaliście trzy dni do przodu, bo nie macie nic innego do roboty to teraz czekajcie na swoją kolej i nie marudźcie, ludzie serio mają jeszcze życie prywatne oprócz begm, albo mogą po prostu chcieć dwa dni pomyśleć/negocjowac, skoro takie mają do tego prawo wg regulaminu. Dla mnie „niepojęte” jest że się wyrwaliście trzy dni do przodu a teraz poganiacie innych. Nie byłoby tej dyskusji w ogóle, gdybyście jechali zgodnie z harmonogramem więc o co ta drama? Edytowane Poniedziałek o 09:35 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Poniedziałek o 09:34 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:34 (edytowane) Może być odwrotnie. Z racji niewielkiej ilości czasu szybkie wybory aby zająć się życiem. Bym wypośrodkował interesy obu stron za rok jednak wprowadzając drobną korektę. Jeżeli większość będzie chciała tylko kierować się rozpiską to też jest to ok. Tylko tu GM nie ma na forum więc to nie są kwestie negocjacji wymian na co potrzebuje czasu. I z tego co wiem to conajmniej 2 GM złożyło oferty więc ta niedostępność choć życiowo zrozumiała w takim momencie w aspekcie gry szkodzi. Założeniem gry jest przecież w tych 6-7 kluczowych datach być choć minimum dostępnym dla innych. I nie piszę tego z perspektywy mojego interesu bo nie ja wysłałem ofertę na odpowiedź którą czekam Edytowane Poniedziałek o 09:39 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano Poniedziałek o 09:39 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:39 9 minut temu, ignazz napisał(a): Mnie zaskakuje że forsuje to w takiej formie ale sama korekta regulaminu draftu jest pozytywna i przewidująca No dokładnie, zmieńmy reguły od 2027 i spoko. Ale teraz wisząca byc powinna rozpiska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano Poniedziałek o 09:39 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:39 (edytowane) 18 minut temu, 24kobe8 napisał(a): Po co zatem rozpiska? Szczerze? Nie sądziłem, że taka oczywistość jak temat 24h wywoła w ogóle dyskusję. Właśnie przez użeranie się z czymś takim ludzie się u nas irytują i brakuje chętnych do prowadzenia gry. Nie dotyczy to Kobe Ciebie, bo jesteś stosunkowo nowym GMem i nie wiedziałeś jak to u nas wcześniej funkcjonowało. Na draft mamy 10 dni - musimy czekać do momentu, aż będą się mogli wycofać gracze z Europy. I w tym okienku musimy wybrać 60 graczy. Początkowo było to 6 dziennie bez konkretnych godzin, ale często ktoś przedłużał i nagle robił się wieczór i 2-3 GMów miało deadline na wybór do północy. Z czasem usprawniliśmy to w konkretne godzinowe wybory. I to jest idealne rozwiązanie. Jednak mając te 10 dni, to trochę słabe jak 25 GMów będzie teraz czekało 36h czy tam 38h aż jeden GM wybierze. Chyba grasz w FBXach, więc nie rozumiem skąd Twoje pytanie - skoro tam ta zasada czasu pomiędzy jednym a drugim wyborem też jest określona - a wybiera się tylko 20 graczy. My mamy 60 ja już kończę ten temat, bo czuję duży dyskomfort że muszę tak długo coś tak oczywistego tłumaczyć. 2 minuty temu, 24kobe8 napisał(a): No dokładnie, zmieńmy reguły od 2027 i spoko. Ale teraz wisząca byc powinna rozpiska Dokładnie tak. 7 minut temu, ignazz napisał(a): Może być odwrotnie. Z racji niewielkiej ilości czasu szybkie wybory aby zajść się życiem. Bym wypośrodkował interesy obu stron za rok jednak wprowadzając drobną korektę. Jeżeli większość będzie chciała tylko kierować się rozpiską to też jest to ok. Raczej zasada 24h przy drafcie będzie u nas rzadkością, ale pozwoli nie zamulać. Edytowane Poniedziałek o 09:42 przez Alonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano Poniedziałek o 09:42 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:42 1 minutę temu, Alonzo napisał(a): Nie sądziłem, że taka oczywistość jak temat 24h wywoła w ogóle dyskusję. Zmiana nie jest problemem a forma i czas jej wprowadzenia. 2 minuty temu, Alonzo napisał(a): Nie dotyczy to Kobe Ciebie, bo jesteś stosunkowo nowym GMem i nie wiedziałeś jak to u nas wcześniej funkcjonowało. Serio? Myslalem, ze ta reguła ma uzasadnienie tylko dla graczy Atlanty w finale konferencji vs doświadczeni i zgrani Magic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Poniedziałek o 09:42 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:42 8 minut temu, RonnieArtestics napisał(a): bo nie macie nic innego do roboty to teraz czekajcie na swoją kolej i nie marudźcie, ludzie serio mają jeszcze życie prywatne Przede wszystkim przez brak tej reguły tracimy nasz cenny czas teraz. Stąd sama propozycja jest godna rozpatrzenia. Oszczędzasz czas. Nie marnujesz. Skoro taki cenny. Co w pełni rozumiem. Tracić czas = dyskutować o tym w poniedziałek Ale czego się nie robi aby tylko nie zająć się robotą 2 minuty temu, 24kobe8 napisał(a): Zmiana nie jest problemem a forma i czas jej wprowadzenia. Serio? Myslalem, ze ta reguła ma uzasadnienie tylko dla graczy Atlanty w finale konferencji vs doświadczeni i zgrani Magic 1. Zgadzam sie 2. Kto wygrał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano Poniedziałek o 09:47 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:47 4 minuty temu, ignazz napisał(a): Kto wygrał? Zgrani i doświadczeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano Poniedziałek o 09:59 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 09:59 1 minutę temu, 24kobe8 napisał(a): Zmiana nie jest problemem a forma i czas jej wprowadzenia. a ja nie sądziłem, że ta zasada u nas nie funkcjonuje - byłem pewien na 100% że to oczywista oczywistość - ale unikamy w miare możliwości sytuacji konfliktowych, więc looz. 2 minuty temu, 24kobe8 napisał(a): Serio? Myslalem, ze ta reguła ma uzasadnienie tylko dla graczy Atlanty w finale konferencji vs doświadczeni i zgrani Magic Nie wiem po co te infantylne złośliwości. Mi wystarczy, że w tej grze parę osób złośliwie głosuje jak się tylko da (i nawet jak sie nie da). KAT zdobył właśnie mistrzostwo jako cholernie ważny gracz w rl Knicks - a mnie się tu odkąd gram opluwa że z KATem nie da się przejść nawet II rundy playoffs. Niestety parę osób zwyczajnie nie ma godności i honoru - taka prawda. Ty jechałeś na Wembym - co pokazuje, że nie liczy się u nas drużyna, tylko pojedynczy gracz - to jest jedna z największych słabości w naszej grze i niestety trudno jest to jakoś u nas obiektywnie wyregulować. Twoje nabijanie się tutaj ze zgrania i doświadczenia jest zwyczajnie niepoważne - zobacz ile przeszli Knicks zanim zdobyli to mistrzostwo. Twoi Hawks i tak osiągnęli sukces ponad swoje możliwości - właśnie przez to, że masz Wembyego. Trochę szkoda, że dajesz się podpuszczać paru GMom, którzy odkąd pamiętam zawsze mnie krytykowali, bo niestety ludzkie złośliwości są tez częścią naszej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano Poniedziałek o 10:14 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 10:14 37 minut temu, RonnieArtestics napisał(a): Rozpiska ma za zadanie zrobić tak żebyśmy skończyli przed draftem. Więc jeżeli się wyrwaliście trzy dni do przodu, bo nie macie nic innego do roboty to teraz czekajcie na swoją kolej i nie marudźcie, ludzie serio mają jeszcze życie prywatne oprócz begm, albo mogą po prostu chcieć dwa dni pomyśleć/negocjowac, skoro takie mają do tego prawo wg regulaminu. Dla mnie „niepojęte” jest że się wyrwaliście trzy dni do przodu a teraz poganiacie innych. Nie byłoby tej dyskusji w ogóle, gdybyście jechali zgodnie z harmonogramem więc o co ta drama? To bardziej chodzi o to, że jedni robią to sprawnie a później ktoś wykorzystuje te zaoszczędzone 2-3 dni i na luzie, bo przecież rozpiska. Tylko, że później inni mają czas normalny czyli te 4h a nie 2-3 dni. Tylko o to by nie wykorzystywać bez skrupułów tego czasu, bo może być trochę nierówno. Ale fakt, nie ma takiego zapisu, nie ma takiego prawa jak 24h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano Poniedziałek o 13:10 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 13:10 @ignazz @Alonzo szkoda słów... Jeden sam w przeszłości nie raz był hamulcowym (i to w stylu najpierw poganiam, a potem sam blokuję lol). Drugi ma ból dupy nie wiadomo o co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano Poniedziałek o 13:13 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 13:13 (edytowane) Nigdy do tej pory nie było problemu jak ktoś trzymał decyzję do końca. Mi też zdarzyło się trzymałem wybór do prawie do terminu. Nie rozumiem tego wielkiego oburzenia Edytowane Poniedziałek o 13:14 przez ozzy110 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano Poniedziałek o 13:14 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 13:14 Spieszy sie ludziom do swoich pickow i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Poniedziałek o 13:28 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 13:28 16 minut temu, Braveheart22 napisał(a): @ignazz @Alonzo szkoda słów... Jeden sam w przeszłości nie raz był hamulcowym (i to w stylu najpierw poganiam, a potem sam blokuję lol). Drugi ma ból dupy nie wiadomo o co. Nie wiem który jest który ale przecież mi chodzi tylko o uzupełnienie regulaminu o taki scenariusz zabezpieczający. A tu pisałem że nie można tego zmienić. Na ten rok. To że dziwię się że w takim dosyć rozrywkowym momencie wielu GM nie zagląda tu to inna sprawa. Nic personalnego. I jakoś mi się nie kojarzy że byłem hamulcowym ale jeżeli Ty pamiętasz to z lat ubiegłych to tylko potwierdzasz że wiesz o czym tu niektórzy pisali wyczekując wyboru ;)))) Inaczej też jest gdy przeciągasz wymianami a inaczej gdy nie ma Ciebie dostępnego na forum. Tylko tyle. Martwiliśmy się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Poniedziałek o 16:25 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 16:25 Gracza mam wybranego. Czekam na odpowiedź 1 GM w kwestii trade up i wybór się pojawi na pewno minutę po odpowiedzi gm. Kolega jest na forum więc opóźnienia nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano wczoraj o 09:57 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:57 22 minuty temu, gizior napisał(a): #13 Hannes Steinbach @Tecu Bardzo fajny wybór @gizior Korcił mnie ten gracz, bo możliwe że do rl Heat trafi.. również z #13. Wszystko zależy jak rozmowy z Giannisem się potoczą, bo rl Bux też go z #10 podobno rozważają. Tak czy inaczej wg mnie bardzo udany draft dla Hornets - guard Darryn Peterson z #2 i teraz wysoki Hannes Steinbach z #13. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi