Skocz do zawartości

beGM - Draft - komentarze

january

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, nizina napisał(a):

Przepraszam za ostry ton. 

Ja przepraszam za niemiłe odezwanie się także. Wiesz. Nerwy czy mnie wpuszcza na halę z biletem jako nierezydent. 

Spurs niesamowicie sprawdza moją wytrzymałość nerwową. Są w stanie pobić rekord NBA aby to sprawdzić. 

Fani knicks w zaistniałej sytuacji nie wyciągną pomocnej dłoni. Ba. Nawet kawy nie zaparza. 

Już po drafcie jakaś analiza będzie. Realny draft i sezon szybko zweryfikują nasze „pomysły” na eksperta. 

11 minut temu, nizina napisał(a):

ale chocby tym wpisie, pouczasz kilka razy.  

Ps tez cenię Browna

Musisz mi wybaczyć. Starzy ludzie tak mają że guzik wiedzą a pouczają. 

W swoim stylu tylko dodam że najpierw była reakcja a potem moje pouczenie więc nie do końca swoją reakcję możesz tłumaczyć wydarzeniem które nastąpiło później. ;) 

Widzisz. Tak starzy ludzie znerwicowani mają.  

Chętnie po drafcie wymienię spostrzeżenia o Brown vs Acuff 

Brown przez problemy zdrowotne mógł nie pokazać pełni umiejętności bo jakby rozbić na dwie grupy występy z urazem i te absolutnie bez wpływu urazu pleców to by wyszła przepaść. I myślę że niektóre mocki ten aspekt w inny sposób wyceniają. 
Zobaczymy gdzie trafią i co zrobią w lidze. 
Znając mój pech mój trafi do Kings i go tam zezłomują. 

Mi z wyborem minimalnie bliżej było do Browna ale GM nie zostawił mi wyboru bo nie poszedł w Karabana. 

Nie okazał się po prostu aż tak odważny ;) i brałem co zostawił mi 

Wraz z kolejnymi wyborami będziemy mogli wmieszać więcej nazwisk bo ciekawy jestem waszej perspektywy. 

14 minut temu, Alonzo napisał(a):

@Braveheart22 po 24h od pickowania Regisa jeżeli nie wybierzesz (czyli dziś przed godz. 18.00) idzie do Ciebie Brayden Burries wg Big Board na Tankathon.

Mój post w tym temacie usunę po wyborze Clippers.

Nie, absolutnie nie. Celowo wprowadziliśmy określony co do godziny czas, by każdy wiedział z wyprzedzeniem kiedy ma swój pick.

Deadline dla Clippers to 16.06 8:00.

11 minut temu, january napisał(a):

Nie, absolutnie nie. Celowo wprowadziliśmy określony co do godziny czas, by każdy wiedział z wyprzedzeniem kiedy ma swój pick.

Deadline dla Clippers to 16.06 8:00.

Mi tam bez różnicy - na jedno wyjdzie po tym terminie. Jednak od oficjalnego startu draftu 24h to norma i to też ujmiemy w Zmianach do Regulaminu. 

I wykasuj swój post @january z tego tematu. ja mój też wykasuję zaraz po Twoim. 

Nie chodzi przecież aby każdy miał dobę na wybór tylko liczy się termin wcześniejszy. 
Jeżeli z powodów wcześniejszych jesteśmy 3 dni przed czasem to bez sensu dla jednej osoby nie logującej się na forum parę dni czekać 4 dni aż wejdzie termin tabelkowy. 
Biorąc dobę zapasu i tak się te terminy by po 3 wyborze wyrównały. 

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Nie chodzi przecież aby każdy miał dobę na wybór tylko liczy się termin wcześniejszy. 
Jeżeli z powodów wcześniejszych jesteśmy 3 dni przed czasem to bez sensu dla jednej osoby nie logującej się na forum parę dni czekać 4 dni aż wejdzie termin tabelkowy. 
Biorąc dobę zapasu i tak się te terminy by po 3 wyborze wyrównały. 

Nie każdy siedzi codziennie na forum.

A tak to od połowy każdy maja wie kiedy ma się pojawić na swój pick w drafcie.

Więc tak - w takiej sytuacji będziemy czekać choćby i 3 dni.

Teraz, 24kobe8 napisał(a):

@Alonzo @january

To chyba bez sensu, bo zakladajac, ze każdy bedzie zwlekał to ile potrwa draft? 30 dni?

Rozpiska z godzinami jest jak najbardziej ok

Na draft mamy w sumie 10 dni - choć nasz rozpoczęliśmy już w piątek wieczorem (oficjalnie start był w niedzielę rano). Takie rzeczy jak zwlekanie kogoś dłużej niż 24h to raczej będzie u nas wyjątkowa sytuacja, ale nie przesadzajmy też, że ktoś nie może podjąć decyzji w te 24h. Zajrzenie na forum raz dziennie współcześnie i monitorowanie tempa draftu nie jest chyba problemem. 

Teraz, january napisał(a):

Więc tak - w takiej sytuacji będziemy czekać choćby i 3 dni.

Zapraszam do Rady jak chcesz takie decyzje podejmować. 

Przecież bez rozpiski nie zamkniesz draftu w 10 dni

Nie rozumiem wogole z czego wynika nagle zmiana, bo draft zaczal sie szybciej, poleciała lawina oczywistych pickow i brak wymian jak w zeszlym roku.

Przypominam, ze rok temu gdyby nie bylo rozpiski a zasada 24h to byśmy sie pierdolili z tym jeszcze dluzej. Ile razy sie negocjowala na szybko bo zbliżał  sie deadline a tak 24h to jest ryzyko przedłużania.

Rozpiska mega porządkuje. 24h sa ryzykowne, ze w 10 dniach nie zamkniesz tematu