Skocz do zawartości

Offseason 2009

badboys2

Rekomendowane odpowiedzi

owszem szkoda Kirka, ale jeszcze bardziej mi szkoda jego, bo to nie jest zawodnik na ławke. Nie ma Gordona i dobrze, bo robi sie miejsce na SG dla Salmonsa i S5 zacznie wygladać normalnie.

Booz, hmm nie lubie gosci takich jak on za bardzo, ale- punkty spod kosza!!! I to z jaka regularnością. Tego Bulls potrzebowali 5,4,3,2,i sezon temu, a nikt tego nie był w stanie Bykom dawac. Owszem ryzyko, bo i głupi jest i łamliwy, ale za rok mu spada kontrakt i to gruby kontrakt, wiec ew byłoby miejsce na walke o kogos lepszego

Nie jest to Amare ani Bosh, ale jakby nie patrzeć All-Star forward, a takiego grajka nam trzeba.

Tyrus był pomysłem, miał wielki kredyt zaufania, ale mu sie nic pod kopuła nie poprzestawiasło jak trzeba wiec papa- to jest biznes

To bylby dobry transfer w finansowego punktu widzenia dla Bykow, jak sie sprawdzi Boozer to go beda mogli przedluzyc, jak nie to bedzie wiecej kasy na FA, szczegolnie ze salary cap sie kurczy.

Co do sportowego punktu widzenia to Bykom bedzie brakowac defensywy Kirka, plus spora czesc back courtu sie rozpada (wliczajac w to Gordona), no i jak joseph napisal rzeczywiscie Booz da mozliwosci w ataku i pod koszem rywala. To nie bedzie wzmocnienie w stylu Big Ben ktory przyszedl do dobrze broniacego zespolu by tylko bronic.

Niemniej jednak fani Bykow z tymi z ktorymi zdazylem pogadac juz placza za Hinrichem.

danp ja tez płakał będe, zwłaszcza ze to mój no.1 w Bulls, ale facet sie marnuje w tym zespole, juz dawno mówiłem, że jemu potrzeba wiecej gry, bo ławka to nie jego miejsce. Chciałbym go wciąż ogladać w Bulls, ale niestety...jest ktos lepszy dla zespołu

Teraz bardzo by sie w Bulls Duhon przydał jako idealne uzupełnienie PG z ławki...

Co do pytania Ignazza powiem tak :

Carter i Wallace dla mnie zbawcami nie będą. Jeśli miałbym się bawić w prognozy to Magic będą GORSI niż rok temu (zwłaszcza, że stracili znaczną część rotacji), a Celtics niewiele lepsi (Bo wszystko wskazuje na to, że ubędzie im i tak krótka ławka). TO tylko moje prognozy.

Dice i Jefferson w Spurs bo stawiają ich w roli jednego z najsilniejszych zespołów w lidze.

Marion, Gortat(jeśli przyjdzie) i Ross bo jak wyżej.

A najbardziej Artest w Lakers bo jeśli nie będzie sprawiał problemów (na co się nie zanosi) i będzie chciał gryźć parkiet i zostawiać litry potu (na co się zanosi) to przy pozostaniu Odoma wnosi MISTRZÓW NBA na jeszcze wyższy poziom co w przypadku defensywy i jeszcze poprawionej ofensywy będzie koszmarem reszty zespołów.

Jednak to wszystko i tak są założenie. Prawda wyjdzie na parkiecie i dopiero wtedy się okaże co i jak ;)

Co do pytania Ignazza powiem tak :

Carter i Wallace dla mnie zbawcami nie będą. Jeśli miałbym się bawić w prognozy to Magic będą GORSI niż rok temu (zwłaszcza, że stracili znaczną część rotacji), a Celtics niewiele lepsi (Bo wszystko wskazuje na to, że ubędzie im i tak krótka ławka). TO tylko moje prognozy.

Dice i Jefferson w Spurs bo stawiają ich w roli jednego z najsilniejszych zespołów w lidze.

Marion, Gortat(jeśli przyjdzie) i Ross bo jak wyżej.

A najbardziej Artest w Lakers bo jeśli nie będzie sprawiał problemów (na co się nie zanosi) i będzie chciał gryźć parkiet i zostawiać litry potu (na co się zanosi) to przy pozostaniu Odoma wnosi MISTRZÓW NBA na jeszcze wyższy poziom co w przypadku defensywy i jeszcze poprawionej ofensywy będzie koszmarem reszty zespołów.

Jednak to wszystko i tak są założenie. Prawda wyjdzie na parkiecie i dopiero wtedy się okaże co i jak ;)

Nie wymieniłeś Cavs z O'Nealem i Anthonym Parkerem, bo rozumiem, że sa po za zasięgem i mistrzostwa dla James'a juz jest? ;p

Jedyna istotna strata to Lee, reszta jest do zastapienia. Mamy MLE wiec przynajmniej jednego solidnego grajka typu Bass da sie podpisac. Jest utalentowany Anderson wiec te minuty jakos sie rozloza. Przy odrobinie szczescia mozemy sciagnac jeszcze zawodnika typu Barnes i co nie bedzie rotacji? Na pewno nie bedzie gorsza niz lakersow gdzie macie takie tuzy na lawce jak walton czy vujacic.. dodaj do tego jeszcze wciaz mlodego Howarda ktory nie wiadomo czym zaskoczy 5blk?, powrot Nelsona, zastapienie Hedo Vincem takze twierdzenie ze bedziemy gorsi jest dosc ryzykowne.

@Figrin = ja po prostu w Cavs nie wierzę i tyle ;)LUbię Shaqa, i na pewno da więcej niż Ilgauskas, ale wątpię, że tyle aby chociaż na finał ligi starczyło :)

@Bogans - To moja subiektywna opinia i zgadzać się z nią nie musisz. Ironia z Vujaciciem ci wyszła biorąc pod uwage jego poprzedni sezon. Może to był jeden gorszy i teraz będzie lepiej ? Jednak nie nastawiając się na optymistyczny wariant to fakt wzmocnieniem nie jest zbytnim. Jednak Waltona będę bronił bo to solidne wsparcie. To, że jest PRZEPŁACONY to inna sprawa. Jednak dla mnie po S. Brownie to nasze najlepsze wsparcie z ławki.

Co do ławek Lakers i Orlando to szczerze mówiąc moim zdaniem są podobne i bez rewelacji. Ze wskazaniem na Lakers jednak bo wydaje się dłuższa i bardziej wyrównana.

Jednak nie ma co się oszukiwać. Silą obu ekip jest przede wszystkim s5 i to ona + paru zawodników z ławki będzie tworzyć trzon.

Z drugiej strony jak patrzę teraz na Magic to dla mnie wyglądają gorzej.

Czemu ?

Za Hedo przyszedł Carter - ok, tu jest lepiej. Jednak oprócz tego poszli inni m.in. Lee co jest już stratą.

Dodatkowo odpada Gortat prawdopodobnie i tak na dobrą sprawę pod koszem jest tylko Howard bo jakoś dla mnie Lewis NIGDY Pfem nie był i w pojedynkach Gasolami, Garnettami czy Duncanami szans nie ma żadnych praktycznie.

Kto tam jest jeszcze ? Foyle ? Chyba sami kibice Magic wiedzą, że nim to nikogo nie postraszą ;)

Reszta ławki :

A. Johnson - sami chyba w to nie wierzycie ?

J.J Redick - no to jeszcze na plus w miarę.

Anderson - może i utalentowany, ale kurde uznawać 21 letniego gościa bez większego doświadczenia za wzmocnienie ekipy, która była w tym roku w finale NBA. Panowie no ... proszę Was ;)

Bass jak przyjdzie jeśli przyjdzie to wątpię, iż będzie robił tak dobrą robotę jak Marcin.

Może Wy to widzicie inaczej. Moje zdanie jest niestety takie, że Magic bardziej się osłabili niż wzmocnili. Sezon pokaże kto miał rację :)

Ciekawi mnie czy SVG po pozyskaniu Bassa będzie nim grał w S5 i Lewisem na SF czy zagra Bassem z ławki... .

Pozatym Hill zdecydował się przedłużyć z Suns i tak BTW:

The Suns will also sign free agent Channing Frye to a two-year deal for $3.8 million, sources said. The second season is at Frye’s option.

Frye jednak spieprzył sprawę, interesowali się nim także Cavs który mogli mu dać resztę MLE pozostałą po Parkerze. W Ohio walczyłby o mistrzostwo a w Phoenix co najwyżej pogra o 8 seed... Gratuluje panie Frye... :roll:

SVG po pozyskaniu Bassa musi cierpliwie czekać na kolejny ruch Otis'a. Potrzebny jest drugi wysoki. Gortata raczej nie wyrównają i ten poleci na texas więc zostają gracze pokroju BigBaby (w co wątpie), Wilcox czy Powe. W przeciwnym razie Lewis niestety zostanie na PFie i trzeba bedzie wykorzystać kase (mle?) na rezerwowego SF (Barnes (!), Bowen?).

Frye za grosze? Niezle. Ładny prezent, a do gwiazdki jeszcze daleko.

Powe i tak opuściłby początek sezonu ze względu na kontuzję kolana. Ja bym spróbował zagrać C-Howard PF-Bass SF-Lewis. Lewis jest wysoki jak na SF (6-10) i mógłby to wykorzystywać w grze. Jednak gra Lewisem na PF daje Magic większy spacing aniżeli z ryśkiem jako niskim skrzydłowym. Dopiero początek offseason, ale faktycznie chłopakom z Orlando jakiś rezerwowy SF i center, bo jak pisał Links i można się spodziewać, że Gortat zagra w Dallas.

Za Hedo przyszedł Carter - ok, tu jest lepiej. Jednak oprócz tego poszli inni m.in. Lee co jest już stratą.

Dodatkowo odpada Gortat prawdopodobnie i tak na dobrą sprawę pod koszem jest tylko Howard bo jakoś dla mnie Lewis NIGDY Pfem nie był i w pojedynkach Gasolami, Garnettami czy Duncanami szans nie ma żadnych praktycznie.

Kto tam jest jeszcze ? Foyle ? Chyba sami kibice Magic wiedzą, że nim to nikogo nie postraszą ;)

Reszta ławki :

A. Johnson - sami chyba w to nie wierzycie ?

J.J Redick - no to jeszcze na plus w miarę.

Anderson - może i utalentowany, ale kurde uznawać 21 letniego gościa bez większego doświadczenia za wzmocnienie ekipy, która była w tym roku w finale NBA. Panowie no ... proszę Was ;)

Bass jak przyjdzie jeśli przyjdzie to wątpię, iż będzie robił tak dobrą robotę jak Marcin.

Może Wy to widzicie inaczej. Moje zdanie jest niestety takie, że Magic bardziej się osłabili niż wzmocnili. Sezon pokaże kto miał rację :)

Pietrus!!! Ani słowa o naszym 6th manie!

Jeśli chodzi o s5, to zmieniło sie wszystko na pyzycjach PG-PF. Zamiast Alston - Lee - Turkoglu - Lewis pewnie będzie Nelson - Carter - Lewis - Bass. Czyli na PG - upgrade, na SG - duży upgrade (jakkolwiek nie doceniać Lee), na SF - mały upgrade, na PF... defensywnie i w zbiórkach myśle, że upgrade co innego w spacingu... ale Bass to zajebiście energiczny koleś, który miałby szanse na s5 w wielu zespołach w lidze, ale z racji bycia za jednym z najlepszych na swojej pozycji miał marne minuty.

Jeśli chodzi o ławke, to zostaje Johnson, Redick, Pietrus, Foyle, za Battiego mamy Andersona (lepszy), odszedł Gortat i trzeba podpisać jakiegoś C.

Nie zapominajmy o Howardzie, który po porażce w finałach będzie chciał być lepszy... Ponoć non-stop trenuje.

Nie zapominajmy o Howardzie, który po porażce w finałach będzie chciał być lepszy... Ponoć non-stop trenuje.

Mam nadzieje że post moves trenuje :twisted:

Z Bassem na PF przekładamy wszystkie upgrade'y (Carter, Bass, Anderson) ponad spacing, a zawsze może za Bassa wejść Anderson i mamy system z sezonu 2009 :P

The Trail Blazers extended an offer to restricted free-agent forward Paul Millsap on Friday, according to sources. The actual offer sheet was reportedly sent to Millsap for his signature Friday night.

The offer is worth between $32-$36 million over four years, and signifies that Portland isn't willing to wait for possible trades.

With that said, the Blazers are expected to continue pushing for a trade involving power forward Carlos Boozer.

Utah will have a week to match the offer, which is believed to include a substantial signing bonus in hopes that the Jazz won't do just that.

Źródło : RealGM

Z czysto sportowego pkt widzenia : Millsap przyjdzie jako zmiennik Aldridge'a tak? Bo chyba innej opcji ja nie widzę ... :roll:

millsap nigdzie nie pojdzie, bo jazz wyrownaja taka oferte. tylko musza wyslac przez ten tydzien boozera gdzies. niewiadomo jeszcze gdzie ale go opchna. z tym, ze w tym momencie sa w gorszej pozycji bo wszyscy wiedza, ze musza wyslac boozera.

z 2 strony pozyskanie przez ptb millsapa oznaczaloby, ze odom nie ma juz gdzie isc za wiecej niz mle. i wszystko rozbiloby sie o to, czy w ogole chce grac za takie pieniadze. pewnie podpisalby wtedy 1-roczna umowe.

edit:

magic. fajnie, ze pozyskali bussa. dali mu dosc duza kase. ale problem polega na tym, ze buss jest cholernie undersized. on ma 203cm wzrostu!? i ja go nei widze w s5 grajacego jako pf. nie ta droga ida magic. do s5 wejdzie pietrus,, ktory chyba najlepiej prezentowal sie w przekroju finalow w magic. howard niech sie uczy manewrow, ale problem polega na tym, ze brandon bedzie musial grac jako center. center, r u kiddin me? magicy potrzebuja wysokiego, defensywnie nastawionego gracza, ktory wejdzie na 10 minut i da odpoczac howardowi. wypisz wymaluj gortat. ale jak nei gortat, to przeciez mozna bylo znalezc cos fajniejszego, wyzszego.

a tak howard jest nieco undersized i bass tez. c's moga grac dwoma 7-footerami plus perkins, ktory najlepiej potrafi bronic howarda 1on1 na wshodzie.

Wygląda na to że PTB nie wzmocnią sie znacząco przed sezonem(moge sie mylić)z ciekawych zawodników to nie zabardzo jest w czym wybierać.Zeby nie zrobili jakiejs nie przemyślanej wymiany i nie oddali kogoś znaczącego.Pojawiały się nazwiska Outlava Fernandeza czy Bayless'a

Orlando i Bass

Nie wiem do konca czy pomysl BB w S5 to dobry pomysl

Po pierwsze repertuar zagran Bassa jest podobny do Howarda i pomoze to raczej w jednym

W podwajaniu Howarda w D i nawet Risiek w przewadze wzrostu czekajacy na SF na obwodzie moze nie pomoc bo przez szybsze rece SF pilka moze nie przejsc

Dodatkowo energiczny Bass z metra sam sobie akcji( z jednym kozlem i dlugim krokiem) po podwojeniu moze nie zrobic jak to robil szybszy Gortat

A pod samym koszem gdzie BB jest skuteczny (pompka i wsad) miejsca moze być za malo dla niego tym bardziej że Howard ma taki nabiegajacy styl i trenejro nie podlozy mu przeszkody w postaci Bassa

Po prostu brak mu tego rzutu z poldychy.

Z lawki raczej i to czasem na C nawet tak z S5 raczej nie...

Ba zrozumiec trzeba także Pietrusa ktory w Finalach zagral rewelacyjnie i co? W nagrode lawka za Carterem ktoremu ( lubie faceta) blizej już do podstarzalego Gwiazdowa niż Allstara pelna geba...

Para SG Carter i SF Jefferson dzialala że wzgledu na mozliwosc krycia SG Jeffersonem (lub nawet Kiddem) a tu niezopominajmy że mamy w S5 slabego w D Nelsona!

Magic nie moze sobie pozwolic na już wolniejszego w D Cartera (wolny na SG) przy rownoczesnej slabosci Nelsona a i Ryska ( na SF)

Przesuwajac wszystko w gore (szkoda Lee) w D punktem krytycznym jest Lewis na PF( co poprzez szybkosc robil poprawnie) i stad obecnosc Bassa jako wentyl bezpieczenstwa

IMO nie bedzie zmiany S5 w dol tak oczykiwane przez was

Frye za grosze? Tak ale to jeden z tych niespelnionych talentow wiec czas pokaze czy w koncu zaskoczy.....

Co z zapowaidanym Q.Rossem ?

Jazz

Nie musza już Boozera wytrejdowac w 7 dni bo przeciez przepisy pozwalaja na podpisanie wlasnego FA (PM) ponad poziom salary

Nic na sile ( bo ktos pisal że maja 7 dni na to )

Luxtax liczymy na koniec wiec mozna czekac nawet do lutego 2010 ktory moze być miesiacem cudow!!!!!!