Skocz do zawartości

Offseason 2009

badboys2

Rekomendowane odpowiedzi

links nie mam pewnosci gdzie to wycztyalem. 5 minut temu bylem przekonany, ze na zawszepopierwsze badz supergigancie ale ani tu ani tu tego nie widze.

edit. juz widze. na zpp ale tam jest faktyczne napisane, ze mavs moga nieoczekiwanie go zatrzymac. sory moj blad.

ignazz jakim cudem mavs maja opchnac stacka ponownie z joshem za ripa? skoro w tym momencie jest graczem raptors.

faktycznie w po moze byc im trudnej niz w sezonie. maja duzo potenacju by pokonywac slabe ekipy. ale w po bedzie wszystko zalezalo od defensywy i matchupowania. i nie ma sie co oszukiwac. droga do mistrzostwa wiedzie przez la. jezeli zle sie matchupujesz z lakers zapomnij o misiu. tu sprawa wygl;ada bardzo ciezko ale teraz odkad maja matrixa sprawa wyglada nieco lepiej. duzo lepiej. wlasciwie kogos taiego jak marion im brakowalo. nowikowi szczegolnie. ale josh to imo nie jest gracz na sg. nie poradzi sobie raczej z kb.

Nie wiem czy mi to umnkęło czy nic nie było, ale Q. Ross także w Mavs.

A tak przy okazji - plota o ofercie PTB dla Millsapa za ok. 8 mln. Oferta wydaje się mieć ręce i nogi i to byłoby już chyba za dużo w Porltand heh. Kolejny młody, zdolny ? Jak to wszystko wypali to na papierze szykuje się 7-peat :D

Czyżby PTB nie kusiło się na Odoma ?

Że stockiem mój blad...

Ja jestem zwolennikiem Josha ktory z KB wcale nie musi miec tak źle...

Najwazniejsze że przejscie Matrixa moze zrzucic z Dirka obrone Artesta

Co do PTB to czarny scenariusz

Wzmocnienie Millsupem zostawic moze Odoma za nizsza kase lakers

A co jakby Jazz po stracie Millsupa brali Odoma? Mozliwe?

Q Ross w Mavs i tak cicho? Cholera dobry gracz idealnie potrzebny takim Cavs czy Celts

To moze jednak uwalniac Jeta ktory z Joshem moze isc za cos mocniejszego

Co do mojego pomyslu z Allenem ktos zadal pytanie po co?

Po to aby zagrac o misia

Dodatkowo celts moga tym trejdem przez dodatkowe snt ratowac odejscie Glenna Davisa za darmo!

Tym bardziej że mozna to robic trojstronnie

Oczywiscie wzmocnienie jedynie jeżeli Josh i jego problemy to dalej ta sama spiewka

Wyglada na to że mavs zaszaleli

A ktory trejd uwazacie nie tyle za najwazniejszy ale ktory gracz zmieniajacy klub jest najlepszy?

Shaq Hedo Carter Artest Jefferson Parker McDyess Gortat Ariza?

IMO obecnie i tak Jefferson

A co jakby Jazz po stracie Millsupa brali Odoma? Mozliwe?

Nie. Jazz mają już prawie 74 mln dol. w puli salary a do podpisania zostali jeszcze właśnie Millsap oraz rezerwowy rozgrywający, którym pewnie zostanie Price.

A ktory trejd uwazacie nie tyle za najwazniejszy ale ktory gracz zmieniajacy klub jest najlepszy?

Shaq Hedo Carter Artest Jefferson Parker McDyess Gortat Ariza?

IMO obecnie i tak Jefferson

Ciężko powiedzieć. Artest, Carter, Jefferson - praktycznie ta sama półka.

Mi się jakiś czas temu, marzyła taka sytuacją, Boozer opt out, a my sobie podpisujemy za rozsądną kasę Lamara, na Millsapa też kaska zostaję i robi się całkiem przyjemnie w Jazz.

jakim cudem? jak napisał Karl - mają teraz payroll na poziomie ponad 73 baniek, odjąć od tego niecałe 13 baniek Booza to i tak jest i tak ok 60, a tzn że jest powyżej salary i nadal macie tylko MLE...

ale pamiętam czasy kiedy nam się marzył Booz w Lakers, tylko nie pamiętam kogo oni wtedy chcieli z dwójki Butler-Odom, ale my dawaliśmy niestety tego drugiego i był to zdaje się właśnie Butler, a Jazz chcieli Odoma. No ale macie swoją lepszą wersję Odoma czyli AK47, lepszą przynajmniej wg was :mrgreen:

a tak swoją drogą Mavs mają fajną pakę. marion i Josh dadzą radę bronić SG, a na szybszych w stylu Wade zawsze będzie wspomniany przez Ignazza Ross, który także jest dobrym defensorem. Raptem pare dni, a Mavs dołączyli do Lakers i Spurs w czołówce zachodu tworząc top3.

Ciekawe co zrobią Nuggets. Już doszli do porozumienia z Bird manem, ale Jones im zwiał do Pacers. Kim teraz będą bronić KB?

a Howard za Allena to raczej nie dla Celtics. Bez sensu raczej.

a jeśli chodzi o zmiany klubów... Jeff i Artest na 1 miejscu.

a wschód śpi....

Ariza olał cenzora Lebrona :wink: ponieśli straty w sztabie i finansach (kontrakt VareFlopa), więc może być bida. Magic też trudno ocenić, na pewno znacząco się nie wzmocnili, ale to na pewno jeszcze nie koniec, bo z tego co wiem za Hedo dostali TPE (trade player exception), który będą mogli wydać na Bussa, może big baby albo kogoś innego - aby miał dobry jumper i range, żeby spaceingu nie popsuć:]

no, no Danny Ferry nie próżnuje ;] Otóż chodzą plotki, ze Cavs są dogadani z Anthonym Parkerem, a jest też podobno planowany trade w którym Cleveland mieli by pozyskać Geralda Wallace... Wally Szczerbiak i JJ Hickson do Charlotte za Gerald Wallace - to zobaczyłem i pomyślałem, czemu nie ;] Może nie długo Ferry będzie znany nie tylko z zdjęcia, które Shaq znalazł w necie ;p ale z stworzenia zespoła na mistrza dla króla :D

links nie mam pewnosci gdzie to wycztyalem. 5 minut temu bylem przekonany, ze na zawszepopierwsze badz supergigancie ale ani tu ani tu tego nie widze.

edit. juz widze. na zpp ale tam jest faktyczne napisane, ze mavs moga nieoczekiwanie go zatrzymac. sory moj blad.

Własnie mnie troche zmartwiłeś dlatego chciałem jakieś oficjalne info, ponieważ nic wczesniej o tym nie wiedziałem. Rzeczywiście Mavs moga spróbować go zatrzymać, ale nie wydaje mi się że podpiszą i Gortata i Bassa. Dlatego cały czas mam nadzieje że Brandon wybierze Orlando- przydał by się tam niezmiernie a Magic sa nim zainteresowani (zresztą nie tylko oni).

Co do Dallas to fajny skład skompletowali. Tym ruchem wchodzą do top3 zachodu. Ciekaw jestem jak to wszystko będzie działać.

no, no Danny Ferry nie próżnuje ;]

racja :mrgreen:

Dołączona grafika

hehehe :]

ale dodanie Parkera to dobra opcja, bardziej defensywna, ale niestety rezerwowa, bo chyba nie posadzą n aławie najlepszego obwodowego obrońcy w zespole czyli Westa?! a znowu Parker nie jest wart przesuwania LeCenzora na PF. Co innego G-Force, ale o nim nie słyszałem. Dodanie Geralda to będzie dobry ruch, chociaż dla mnie póki co nie aż tak prawdopodobny. Taka para na skrzydłach to by była dobra opcja. Tylko po co im VareFlop wtedy?

no to boozer ladnie wywinal jazzmanom. ci nie dosyc, ze nie podpisza millsapa to za rok straca boozera za free. faq.

millsap chce kasy. jest mlody i to jest najlepsza okazja bo nie wiadomo jak potoczy sie jego kariera. jazzmani nie majac pewnosci, ze wymienia odoma moga sie nie zdecydowac na podpisanie paula. tymbardziej, ze za rok prog podatkowy spadnie a jazz nie lubia przeplacac o ile kojarze.

ignazz ciezko. kazdy fan swojej druzyny znajdzie w tych wzmocnieniach wielkie plusy.

spurs zyskuja scorera. wlasciwie spurs najmniej stracili. lakers i magic stracili bardzo waznych zawodnikow swojej rotacji. ale zyskali cos lepszego.boston tez nie wiadomo do konca jak wyjdzie na tych wszystkich roszadach. podobnie cavs. najwiecej chyba zyskuja jednak mavericks i spurs.

mcdyess i jefferson

+

matrix i gortat

ci gracze wniosa napewno nowa swiezosc w tych ekipach i pewnei zarowno mavs jak i spurs zamelduja sie w 2 rundzie playoffs. minimum.

patrzac na koszty to najlepiej wyszli chyba mavs i lakers. maja allstarow za polowe ceny. pod wzgledem talentu najwiecej zyskali chyba spurs. fajnie wyszli na tym wszystkim lakers. qrwa artest jest cholenie dobrym graczem. chyba malo jest zawodnikow, ktorzy prezentuja az tak wysoki poziom gry w defensywie i ofensywie. rok temu marzylismy o artescie.miesiac temu dziekowalismy za arize. a treraz nie placzemy za ariza i dziekujemy za ron rona.

co do ron rona. to chyba tylko kg ma taki wplyw zarowno na atak jak i obrone swojego zespolu. kiedys moze duncan? to bedzie bardzo duzy plus dla lakers. zyskuja nieco w ataku, ktory nei byl slaby(!:D) ale najwiekszy skok bedzie widac w obronie. artest nada ton calej lini defensywnej. to jest niesamowite. i juz nie moge sie doczekac. zobaczymy czy phil zmusi ich do grania w defensywie. ale mam nadzieje, ze po tym co widzialem w po, kiedy naprawde dobrze bronili doszlo do nich, ze obrona to jest priorytet i zobaczymy defensywe na poziomie top5 ligi. ze zdrowym bynumem i odomem na lawce to jest jak najbardziej mozliwe. no i nie ukrywam, ze z takim skladem(podpisanym odomem) licze na atak 70 zwyciestw.

phil musi byc qrwsko podniecony tym wszystkim. spokojnie moglby juz spoczac na laurach. ale teraz staje przed szansa stworzenia po raz 2 ekipy, ktora mozna bedzie postawic na jednej polce z bulls czy lakers 00. i to jest duze wyzwanie dla niego.

Nie odpuszczą, bo grali, chcą i będą grać trzema rozgrywającymi.

no to boozer ladnie wywinal jazzmanom. ci nie dosyc, ze nie podpisza millsapa to za rok straca boozera za free. faq.

millsap chce kasy. jest mlody i to jest najlepsza okazja bo nie wiadomo jak potoczy sie jego kariera. jazzmani nie majac pewnosci, ze wymienia odoma moga sie nie zdecydowac na podpisanie paula. tymbardziej, ze za rok prog podatkowy spadnie a jazz nie lubia przeplacac o ile kojarze.

Podpiszą Millsapa. O to jestem spokojny. GM Jazz oraz prezydent klubu zapewniają, że Millsap będzie podpisany, o ile nie będzie to szalona kwota - 8, 9 mln wyrównają, a nie sądzę, by więcej dostał Millsap. Raczej na pewno, bo Portland ma coś 7 mln plus góra 1.5 mln możliwych do wydania, a OKC raczej zrezygnuje z tegorocznych zakupów (i bardzo mądrze!), które było do tej pory największym rywalem Jazz w wyścigu po Paula. Stracić Boozera za free za rok, nic się nie dzieje, już w tym roku chętnie bym go odpuścił.

A co do Jazz i Odoma, to w obecnej chwili finansowej Utah, absolutnie bym ich nie łączył.

Zresztą jeśli chodzi o transfery w Jazz, to zamieściłem ostatnio na stronie tekst o opcji McGrady za Kirilenkę i Harpringa. link

Dołączona grafika

no przecież napisałem ;] i teraz cytuje siebie ;]

Może nie długo Ferry będzie znany nie tylko z zdjęcia, które Shaq znalazł w necie ;p ale z stworzenia zespoła na mistrza dla króla :D

PI3TR45, jak ty zniesiesz obecność Shaqa w tak znienawidzonym przez ciebie zespole?

Co do Varejao, to jedyny argument za jego posostaniem to emerytalny wiek dwóch gigantów i wciąż młody floper miałby zająć później na stałe miejsce na centrze. Tylko na cholerę nieblokujący słaby fizycznie center, któremu już nie gwiżdżą flopów jak dawniej? Który w ataku 90% pkt. zawdzięcza w pełni LeBronowi? Który ma ujemne bastetball IQ? No i w tym sezonie będziemy go widzieć na pewno na PF uganiającego się za Garnettem czy znowu Lewisem, a na to będzie bardzo trudno patrzeć. I to wszystko za górę forsy na 6 lat z góry. :evil:

To wszystko wyglądałoby zbyt pięknie. Mieliśmy Shaqa za bezcen, a za rok kogo byśmy zechcieli z FA do tercetu LeBron-Delonte-Mo. Aż tu nagle wieści o planowanym obniżeniu salary w przyszłym offseason i w końcu tragikomiczny kontrakt Varejao. Na dokładkę zabrali nam coacha.

Co do Geralda to wiadomo, talentem za bezcen się nie gardzi, zwłaszcza jeśli go w drużynie brakuje. Ale przy obecnej parze wysokich w S5 Varejao-Shaq przydałoby się zadbać o spacing, a G-Force to średnia opcja do tego zadania.

Może nie długo Ferry będzie znany nie tylko z zdjęcia, które Shaq znalazł w necie ;p ale z stworzenia zespoła na mistrza dla króla :D

a zdjęcie wkleiłeś? nie! a ja wkleiłem 8)

PI3TR45, jak ty zniesiesz obecność Shaqa w tak znienawidzonym przez ciebie zespole?

jeśli chodzi o znienawidzone zespoły to bym wymienił Queens, Celtics czy już nawet prędzej Suns (a tam grał Shaq i zniosłem :) ), wiec o mnie martwić się nie musisz. Inna sprawa, że do Cavs nic nie mam, najwyżej do samego LeCenzora i jego ślepych wyznawców.

Co do Geralda to wiadomo, talentem za bezcen się nie gardzi, zwłaszcza jeśli go w drużynie brakuje. Ale przy obecnej parze wysokich w S5 Varejao-Shaq przydałoby się zadbać o spacing, a G-Force to średnia opcja do tego zadania.

Czy przesunięcie Lebrona na PF czy po prostu granie parą bron-wallace na skrzydłach nie daje więcej spaceingu? Wydaje mi się, że źle nie jest, a właśnie G-Force jest IMO świetnym rozwiązaniem jeśli pomysł z graniem niższym składem jest poważny.

btw Mo-Parker-bron-G-ktoś

całkiem fajna defensywna piątka, tylko C im defensywnego brakuje.

Dołączona grafika

raczej znany z tego, że podobnie jak na tym zdjęciu będzie wyglądał na kogoś kto dał dupy

Czy przesunięcie Lebrona na PF czy po prostu granie parą bron-wallace na skrzydłach nie daje więcej spaceingu? Wydaje mi się, że źle nie jest, a właśnie G-Force jest IMO świetnym rozwiązaniem jeśli pomysł z graniem niższym składem jest poważny.

IMO jest to pomysł średni i ktoś z dużo lepszym rzutem pasowałby tu znacznie lepiej. Zamiana skrzydłowych obok Jamesa z Varejao-Smith na Wallace-Varejao to IMO taki sobie pomysł w kontekście spacingu.

btw Mo-Parker-bron-G-ktoś

Ty tak poważnie? Delonte to człowiek, który w PO grał średnio dłużej niż chociażby LeBron, bo aż 42,5 mpg (a w ECF nawet 45 mpg), a tu nagle następca Sashy za niespełna 3 bańki rocznie ma go wyprzeć ze składu? Podoba mi się ruch z Parkerem, ale bez żartów.

Cisza taka w byczym temacie, a tu Boozer jest przymierzany do Chicago : http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=4317515

Szkoda napewno Kirka i nie wiem czy jest sens pozbywać sie go gdy już niema Gordona w Bulls :roll: Tak samo nie jestem przekonany czy Boozer jest tym człowiekiem na jakiego w Chicago czekano już jakiś czas i jakim miał być T.Thomas, zresztą ten trade dobitnie pokazałby, jaki błędem było wymienienie LaMarcusa na Tyrusa :?