Skocz do zawartości

wojna na ukrainie

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Pablo81 napisał:

Nie postawiem takiej tezy. 

Napisalem, że wagnerowcy mają mniejsze zasoby niż FR. Może mieliby większe, gdyby USA ich dozbroily. Ale nie napisałem, że to zrobiły. Nigdzie 

Ogólnie jestem rozczarowany twoim poziomem. Nawet jeśli nie miałem racji, to nie masz podstaw do takiego tonu. Masz straszna manierę patrzenia z góry.

Pisałem, że wagnerowcy mogę nie mieć na tyle sił, aby zająć Moskwę, czego też nie uczynili. Ty natomiast w pozie nieomylnego nawet nie zajaknales się o ustawce.

jak smiesz wątpić w nieomylnosc elyego, powinienes sam sobie dać bana 😋

Wczoraj wlaczylem sobie foxnews - generalnie “gregorius”, co za “porazka putina” 98% kontentu - jedna babeczka z jakiegos think tanku, PhD, z tenure - “nie wyglada ze tam byla jedna ofiara w worku, czy jeden wystrzal, ot rozni patrioci, adresujacy swoje problemy, usciski dloni.”

wlodzimierz wlodzimierzowicz - jedna reka , w <24h zazegnuje “najwiekszy” kryzys swojej klepto-monarchii a “my” zyjemy:

-vid w nocy z jakimis blyskami ze sie szczelajo miedzy soba

-jednym (chyba) prawdziwym wybuchem i pozarem jednego, niepustego zbiornika z chyba paliwem

-google maps i korki na trasie do moskwy

-tweet z metrowa dziura na jakiejs drodze gdzies tam

-x km do maskwy

- jeden jakis dwupasmowy most odlaczony gdziestam

-najemnicy czekajacy w kolejce w mc vanji

-wiecej usciskow roznych ruskich patriotow w drugiej bazie - ot festiwal “ruskiego miru” 

-x km do maskwy!!!

-opowiesci o straconych samolotach/helikopterach/atomowkach w recach bandytow

-profesjonlni propagandysci z rassija1 narzekajacy ze tak nie mozna, ze teraz trzeba razem, bracia, rosjanie, rassija (kek!)

-video z jedna koslawo postawiona piaskarka na drodze

-x km do maskwy! ostatnia rzeka przed maskwa, 0.5h! Teraz albo nigdy!

-piaskarki na ulicach moskwy z panami w smiesznych kapeluszach

-papa putin z bratem lukaszenko brokeruja wielki rozejm rosyjskiej braci, ku chwale ojczyzny

-chyba jeden general-partacz na emeryture (frakcja nieudolnir, za-malo-agresywnie prowadzonej inwazji zaspokojona)

-przedstawiciel tej “bardziej” zdecydowanej, “korpo” frakcji zeslany zeby sie wykazal robiac porzadek i uzytek z Bialorusi na granicy z Polska

mi jest osobiscie glupio, ze mimo ze rano mialem beke, to w ciagu dnia zerkalem w telefon, “a nuz to pierdolnie”

Edytowane przez memento1984

12 minut temu, memento1984 napisał:

-jednym (chyba) prawdziwym wybuchem i pozarem jednego, niepustego zbiornika z chyba paliwem

Co najmniej w nocy jeszcze się palił

13 minut temu, memento1984 napisał:

opowiesci o straconych samolotach/helikopterach/atomowkach w recach bandytow

samolot potwierdzony na filmie, ka-52 również, reszta helikopterów jakieś filmy były ale potwierdzenia nie widziałem. Niemniej Oryx je umiescił na liście raczej jest rzetelny. A atomówkach pisałem że mało prawdopodobne.

Do tego jakieś wybuchy na drogach potwierdzone również choć bez większych strat. 

P.S nawet jakby FOX NEWS mowiło w 100% to co ja mysle to i tak jakoś zupełnie nie mam zaufania do tej stacji i chyba nigdy nie bede miał. Ale to moje zdanie.

3 minuty temu, Gregorius napisał:

Co najmniej w nocy jeszcze się palił

samolot potwierdzony na filmie, ka-52 również, reszta helikopterów jakieś filmy były ale potwierdzenia nie widziałem. Niemniej Oryx je umiescił na liście raczej jest rzetelny. A atomówkach pisałem że mało prawdopodobne.

Do tego jakieś wybuchy na drogach potwierdzone również choć bez większych strat. 

P.S nawet jakby FOX NEWS mowiło w 100% to co ja mysle to i tak jakoś zupełnie nie mam zaufania do tej stacji i chyba nigdy nie bede miał. Ale to moje zdanie.

Podalem fox bo az tak smiesznie trabili jak daily mail (=fakt) a jedna jakas babeczka troche tonowala to ja prawie w nasze forumowe onuce ubrali i zaczeli weryfikowac doktorat 

3 minuty temu, memento1984 napisał:

Podalem fox bo az tak smiesznie trabili jak daily mail (=fakt) a jedna jakas babeczka troche tonowala to ja prawie w nasze forumowe onuce ubrali i zaczeli weryfikowac doktorat 

nie bierz tego do siebie. Nie oglądam amerykańskich stacji i nie czytam gazet. Czasem widzę tylko jakieś urywki i stąd uraz do FOX'a.  Zresztą po prawdzie to mam uraz do większości "dzienikarzy" głównego nurtu od Bilda, przez Onet, Interie,...<wstawić sporo innych> do Washington Post

Teraz, Chytruz napisał:

Ostatnie poltora roku:

Putin/Rosja: daje kompromitujacy pokaz nieudolnosci lub slabosci panstwa/wojska

Foliarze: zrobili to specjalnie!

W sumie to przed chwila o tym myslałem. Bo teraz niby beka z OSINTU. Ci co najgłosneij krytykuja to np. @_LOAC_lawyer który na swoim koncie potrafi wyciąć połowe oficialnego komunikatu żeby mu pasowało pod teze. Widziałem to przynajmniej przy okazji wysadzenia tamy w Kachowce jak również przy okazji ENPP w Zaporożu. A to czego mi brakuje to wskaznia gdzie się pomylili? jedyne z czym mogę się zgodzić to że nie pełnili roli OSINT a relacjonowali na żywo przeklejając wiadomości z innych kont. Ale nawet dziś bardziej obserwuje wymyslenie tezy której oponent nie mowił ->wyśmianie go --> nie pokazanie alternatywnego scenariusza na podstawie dostępnych faktów.

"Amerykański wywiad dowiedział się już w połowie czerwca, że Jewgienij Prigożyn szykuje zbrojną rebelię - napisał w sobotę dziennik "The Washington Post", powołując się na rozmowy z niewymienionymi z nazwiska wysokimi urzędnikami administracji USA. Zdaniem wywiadu, Putin również został poinformowany o zagrożeniu i było to "zdecydowanie ponad 24 godziny temu" - twierdzi gazeta."

polskieradio24.pl

Ale jak to? Putin nie został zaskoczony, kiedy wysłał wszystkie swoje siły na front?

8 minut temu, Pablo81 napisał:

"Amerykański wywiad dowiedział się już w połowie czerwca, że Jewgienij Prigożyn szykuje zbrojną rebelię - napisał w sobotę dziennik "The Washington Post", powołując się na rozmowy z niewymienionymi z nazwiska wysokimi urzędnikami administracji USA. Zdaniem wywiadu, Putin również został poinformowany o zagrożeniu i było to "zdecydowanie ponad 24 godziny temu" - twierdzi gazeta."

polskieradio24.pl

Ale jak to? Putin nie został zaskoczony, kiedy wysłał wszystkie swoje siły na front?

Rozumiem że zawsze wierzysz "The Washington Post" czy tylko jak pasuje do twojej tezy? Czy w tym artykule nie było że skala była zaskoczeniem?

Ale ważniejsze jest pytanie. Co ty uważasz że się stało? jakieś logiczne wytłumaczenie tego?

Godzinę temu, memento1984 napisał:

wlaczylem sobie foxnews

"ruski przekaz w twoim domu"

Godzinę temu, memento1984 napisał:

“nie wyglada ze tam byla jedna ofiara w worku, czy jeden wystrzal, ot rozni patrioci, adresujacy swoje problemy, usciski dloni.”

Ofiary są udokumentowane. 

Teraz, Gregorius napisał:

Rozumiem że zawsze wierzysz "The Washington Post" czy tylko jak pasuje do twojej tezy? Czy w tym artykule nie było że skala była zaskoczeniem?

Ale ważniejsze jest pytanie. Co ty uważasz że się stało? jakieś logiczne wytłumaczenie tego?

Boję sie, że moje zdanie nie wpasuje się w waszą retorykę i nastąpi paniczna reakcja wraz z wyzwiskami. 

3 minuty temu, Pablo81 napisał:

Boję sie, że moje zdanie nie wpasuje się w waszą retorykę i nastąpi paniczna reakcja wraz z wyzwiskami. 

Spróbujmy. Byle było to logiczne lub oparte na faktach. wiadomo że bardzo dużo nie wiemy ale jednak po filmach, sytuacji na froncie itd, na czymś można sie oprzec. ogolnie wsród osób spierają się teraz dwie wersje : ustawka vs realny pucz. 

3 minuty temu, Gregorius napisał:

Spróbujmy. Byle było to logiczne lub oparte na faktach. wiadomo że bardzo dużo nie wiemy ale jednak po filmach, sytuacji na froncie itd, na czymś można sie oprzec. ogolnie wsród osób spierają się teraz dwie wersje : ustawka vs realny pucz. 

Wczoraj wieczorem na Polsacie opowiadał z rosyjskim akcentem jakiś kolejny generał, który stwierdzil, że prywatne wojsko nie istnieje, a grupa wagnera jest tak naprawdę nieformalnym odłamem rosyjskiej armii, nad którym 100% kontrolę ma Putin. Stwierdził on, że cała ta zagrywka miała na celu odsunięcie Szojgu. Putin chciał to zrobić w białych rękawiczkach i de facto nie przyznając się do bledu, jakim było trzymanie Szojgu tak długo na stanowisku.

7 minut temu, Gregorius napisał:

A co miałoby być w ogóle motywacja takiej ustawki wg tych, którzy mówią że to ustawka ?