Skocz do zawartości

wojna na ukrainie

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, Koelner napisał:

Korwin jest mocny ale Łukaszenka drugi raz wyjechał z tą solą - ten to ma odjechane 

To kołchoźniany dzban. Kiedyś wpadał do nas profesor z Mińska, twierdził, że po prostu nie chcą wojny z Rosją i dlatego tolerują Baćke.

To tak jakby terenowy zwiadowca Leppera przejął władzę w Polsce.

Godzinę temu, Koelner napisał:

Pan ładny się zepsuł. 

tym to zawsze wiatr w oczy i brode - najlepiej wygladali jak sie wszyscy ubrali na czarno, jak jacys ultrasi i tak sobie stali na jakis pustych polach u siebie w Groznym. to byl kontent! a tu widze ze Ukraincy zebrali niedokonczony, zwyciezki rant z cywilnie zabezpieczonego telefonu ktory bohater kadyrowa upuscil : ]

Жизнь

Edytowane przez memento1984

@Hoolifan

Ponosi Ciebie z tym Krymem

Raz ,że na samym Krymie poparcie dla Rosji już nie jest takie jak się niektórym wydaje. Na Krymie ludziom jest gorzej niż za Ukrainy. Większe bezrobocie. Mniej firm

Oczywiście niektóry będa podpierać się fikcyjnym referendym pod lufami armii. Ale ono ma taką wartość jak zapowiadane referendym w Chersoniu. W tej chwili już jest ok 150 armat 155 mm na terenie Ukrainy a kolejne są w drodze

Ale Rosja nie rzuci atomu by się bronić przed Ukrainą.. To byłaby dla nich taka porażka . Poza tym atom rzucony na Ukrainę spowoduje reakcję Zachodu i Chin. Bo Chiny są blisko i każda wojna atomowa uderzy bardziej w nich niż w takie USA

Zresztą Ukraina od kilku dni atakuje cele w Rosji. Biełgorod, Briańsk. Kubań. Wszyscy wiedzą co to za niewidzalna ręka działa i nie wywołało to jakiejś innej reakcji niż dotychczas tj bombardowanie na oślep miast

W nocy w Biełgorodzie był wybuch

@Reikai

Z pożarami to jest tak ,ze paryzantką to może być zawalenie się mostu pod Krasnodarem w kieunku na Kercz po którym  szło dużo zaopatrzenia rosyjskiego ale nie pożar centrym handlowego.

Ukraina stara sie uderzać w ważna infrastrukturę a nie na oślep... No i jednak z całym szacunkiem dla możliwości ich wywiadu ale o ile jestem w stanie uwierzyć ,że mogą mieć kogoś na Krymie czy w Kubaniu o tyle jakaś duża siatka na Uralu czy Władywostoku to raczej wymysł.

Wczoraj nad ranem płonęly magazyny ropy w Doniecku. Rafineria w Briańsku ma całkowcie zniszczone wszystkie zbiorniki z ropą. Wyleciały w powietrze mosty kolejowe pod Melitopolem

Wczoraj ofensywa rosyjska utknęła. Pomimo wielu prób nigdzie nie zdobyli nowego terytorium choć sama Ukraina też nie poza zdobyciem dwóch wiosek pod Charkowem.  Ostatnio patrzyłem sobie na dystans i wygląda na to ,że Ukraińcom chodzi o to by zdobyć terytorium blisko granicy z którego będa mogli swoją artylerią pokryć cały korykatrz logistyczny na linii Biełgorod - Kupiańska.

Czeczeni zaczynają być wkurzający również dla rosyjskiej armii. Wczoraj poszło info potwierdzone przez wywiad zachodni ,że regularna armia rosyjska złożona z Buriatów zaatakowała Czeczenów i zaiła kilkunastu bo ci ukradli łupy Buraitom . Do tego Czeczeni często stoją za oddziałami regularnymi i strzelają w plecy tym co się wycofują się,

To się nie skończy dobrze i śmierdzi buntem bo to nie czasy Stalina by ktoś sobie pozwolił na coś takiego. Ciekawe jest tak naprawdę co się stało z dotychczasowym dowódcą operacji bo obecnie dowodzenie przejął szef sztabu generalnego Gerasimow

Ukraina już trenuje na holenderskich hauubicach australijskich wozach bojowych i uczy się pracować na amerykańskich radarach kontrabateryjnych...

Na ich miejscu najpierw bym wykorzystał cały tens sprzęt pod Chersoniem. Raz ,ze to najbliżej logistycznie. Dwa ,że Rosjanie tam maja najsłabsze wsparcie lotnicze i aryleryjskie. A trzy ,że sukces tam sprawia ,że Rosjanie musza na gwałtu rery przerzucać co się da z donbasu. Już teraz przerzucili kilka BTG z Mariupola w tamten rejon. Tam samo wsparcie z Kubania poszło tam a nie pod Donieck i to tez jeden z powodów dlaczego atak na południowy Donbas praktycznie stoi w miejscu

Druga opcja to byłoby uderzenie na Melitopol łatwiejsze bo nie ma rzeki po drodze ale pewnie trudniej przerzucić sprzęt w tamten rejon. Ukraina wciąz ma spro odziałów których nie rzuszyli spod Kijowa czy Czernichowa. Ale Rosjanie też mają ok 40 BTG w reorganizacji w okolicach Kurska i Briańska. Część jest oczywiste w stanie nie nadającym się do żadnego powrotu jak 6 pułk pancerny z 90 dwyizji bo tam zostało 10% ludzi i sprzętu.. Część z nich została przerzucona na granicę bo jednak jakieś ryzyko ,że Ukraina uderzy na Rosje jest.. Choć realnie ani Kursk ani Briańsk nie mają znaczenia więc jedynie gdzie mogliby naprawdę uderzyć to kierunek na Biełgoród bo tylko tam mogliby wpłynąc na ofensywę w Donbasie

10 godzin temu, jack napisał:

Opowiada swojemu elektoratowi to co ten chce usłyszeć. Tekst o soli wcale nie jest gorszy od tego o Polsce w ruinie. Dzbany to ci co te teksty łykają. 

Nie musisz mnie przekonywać, że to polityk odpowiadający Twoim upodobaniom. Przejście jest w Terespolu.

2 godziny temu, starYfaN napisał:

Nie musisz mnie przekonywać, że to polityk odpowiadający Twoim upodobaniom. Przejście jest w Terespolu.

Słabe (i głupie) takie personalne pojazdy. 

Dostosuje się do twojego poziomu, to może coś zrozumiesz. Myślisz (no trochę się zagalopowałem) że Jarosław i Antoni to ludzie którzy poprowadzą Polskę ku świetlanej przyszłości a Tusk to tak naprawdę niemiecki dywersant a Erdogan to wzór polityka. Ale uwierz, jak odstawisz tabletki, wyłączysz TVP i radio ma ryja to nagle okaże się, że inflacja w Polsce to nie wina "operacji specjalnej", że to dzięki UE masz asfaltowe drogi, wyremontowane stacje PKP i nowe tory.

Nie wiem czy to co napisałem ma coś wspólnego z prawdą po za początkiem o tym, że twój wpis jest na żenującym poziomie. No i chyba to o tabletkach.

Edytowane przez ptak

25 minut temu, ptak napisał:

Słabe (i głupie) takie personalne pojazdy. 

Dostosuje się do twojego poziomu, to może coś zrozumiesz. Myślisz (no trochę się zagalopowałem) że Jarosław i Antoni to ludzie którzy poprowadzą Polskę ku świetlanej przyszłości a Tusk to tak naprawdę niemiecki dywersant a Erdogan to wzór polityka. Ale uwierz, jak odstawisz tabletki, wyłączysz TVP i radio ma ryja to nagle okaże się, że inflacja w Polsce to nie wina "operacji specjalnej", że to dzięki UE masz asfaltowe drogi, wyremontowane stacje PKP i nowe tory.

Nie wiem czy to co napisałem ma coś wspólnego z prawdą po za początkiem o tym, że twój wpis jest na żenującym poziomie. No i chyba to o tabletkach.

Ja z kolei mam wrażenie, że z różnych kąt pisze jedna osoba. Ba, nawet błędy gramatyczne i stylistyczne są identyczne. Poza tym polska polityka jest w innym temacie.

I do czego konkretnie odnosi się wpis, bo wcisnąłeś na siłę personalną wycieczkę, w której krytykujesz personalne wycieczki.

Po analizie wpisu, pozwolisz też, że pozostanę na dotychczasowym poziomie.

Edytowane przez starYfaN

1 godzinę temu, starYfaN napisał:

I do czego konkretnie odnosi się wpis, bo wcisnąłeś na siłę personalną wycieczkę, w której krytykujesz personalne wycieczki.

Przecież masz cytat, więc chyba wiadomo o jaki wpis mi chodzi. Pewnie, że dokonałem prywatnej wycieczki, napisałem przecież, że dostosuje się do twojego poziomu.

Co do tych kąt. Twierdzisz, że ja i ely3 to ta sama osoba? 😁😁

kończę temat.

1 godzinę temu, ptak napisał:

Przecież masz cytat, więc chyba wiadomo o jaki wpis mi chodzi. Pewnie, że dokonałem prywatnej wycieczki, napisałem przecież, że dostosuje się do twojego poziomu.

Co do tych kąt. Twierdzisz, że ja i ely3 to ta sama osoba? 😁😁

kończę temat.

To zadałeś szyku. Od momentu, w którym największy d....n forum dostał bana, to najgłupszy wpis, jaki czytałem. Poza tym akurat ely ma specyficzny tryb pisania, nie do podrobienia.

Parafrazując, nie wolno dyskutować z ....... bo spróbuje sprowadzić Cię do swojego poziomu i pokonać doświadczeniem.

2 godziny temu, ely3 napisał:

To może tyle w temacie błędów..

7 godzin temu, ely3 napisał:

@Hoolifan

Ponosi Ciebie z tym Krymem

No.

Edytowane przez starYfaN