Skocz do zawartości

wojna na ukrainie

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

z rt.com:

"To support the currency, Russia’s Ministry of Finance has ordered businesses that trade abroad to sell 80% of their foreign currency earnings and convert them to rubles."

i z tego samego artykulu:

"Due to restrictions on the use of foreign exchange reserves in dollars and euros, we did not carry out any interventions today. The government has announced a decision to introduce the mandatory sale of 80% of export earnings. This measure will ensure an even supply of foreign currency on the domestic fx market to meet the needs of importers and citizens. At the same time we are taking a number of steps to limit export of capital by non-residents," said Nabiullina.

Edytowane przez memento1984

Cytat

"Bild": Władimir Putin mógł ukryć się w bunkrze na Uralu

"Według informacji z kręgów ukraińskich tajnych służb i niemieckich kręgów rządowych, rosyjski despota miał zaszyć się w bunkrze na Uralu. Mówi się też, że nie pozwolił na wyjazd z kraju swoim przyjaciołom-oligarchom, zabierając nawet ich prywatne odrzutowce" - pisze niemiecki dziennik "Bild'.

Jak dotąd, brakuje potwierdzenia takich informacji ze strony rosyjskiej. Oficjalne zdjęcia pokazywały Putina, uczestniczącego w piątek 25 lutego w posiedzeniu Rady Bezpieczeństwa Rosji w Moskwie. "Ostatnie nagranie wideo Putina, w którym mówi o 'odstraszającej broni jądrowej', nie zawiera żadnych wskazówek, pomagających ustalić miejsce pobytu rosyjskiego przywódca – zauważa "Bild".

22 minuty temu, polskignom napisał:

Nie wiem, nie czyta strony.

Dla mnie wyrok jest zasze taki sam. Nie ma miejsca na ziemi dla ludzi którzy pchają się jak swinie ze swoją wizją Świata.

I nie przeszkadza mi przekonanie Dyktatorów o własnej wyjatkowości, pod warunkiem, że nie robią gnoju, tam gdzie ich nikt nie chce.

Edytowane przez starYfaN

A takie były śmiechy z Bidena(w tym moje), a póki co rozgrywa to pokerowo, uniezależnił Europe od siebie i swojego sprzętu, pokazal sile, przewagę USA militarna i taktyczna, pozbywa się rosji, a nawet nie stracił jednego żołnierza. Jakby twitterowicz był dalej prezydentem, to pewnie już w Kijowie był rząd rosyjski, co już sugerował sam Trump mowiac, że gowno go obchodzi co się dzieje w Europie, America first itd.

Screenshot_20220228-155536_Opera.jpg

comment_1646047235p0iZcFEmksPQzpbun8THgd,w400.jpg

34 minuty temu, Reikai napisał:

A takie były śmiechy z Bidena(w tym moje), a póki co rozgrywa to pokerowo, uniezależnił Europe od siebie i swojego sprzętu, pokazal sile, przewagę USA militarna i taktyczna, pozbywa się rosji, a nawet nie stracił jednego żołnierza. Jakby twitterowicz był dalej prezydentem, to pewnie już w Kijowie był rząd rosyjski, co już sugerował sam Trump mowiac, że gowno go obchodzi co się dzieje w Europie, America first itd.

Jeśli chodzi o agresję rosyjską względem Ukrainy

za Obamy -> Krym

za Trumpa -> względny spokój

za Bidena -> full-scale inwazja

czyny, nie słowa narracja 

Teraz, the_secret napisał:

Jakby Trump był prezydentem to nikt by Ukrainy nie zaatakował, 4 lata jego prezydentury to czas względnego pokoju, ale co ty o tym możesz wiedzieć kognitywnie ograniczony placku

Przede wszystkim Biden jest prezydentem od roku a takiego przygotowania wywiadowczego jakie mają USA nie da się zrobić w ciągu roku. I serio nie mieszałbym do tego prezydentów bo wojsko i wywiad to bardzo rozbudowane aparaty w USA i pewna ciągłość kierunków i działań w nich obowiązuje. 

4 minuty temu, julekstep napisał:

Jeśli chodzi o agresję rosyjską względem Ukrainy

za Obamy -> Krym

za Trumpa -> względny spokój

za Bidena -> full-scale inwazja

czyny, nie słowa narracja 

Pytanie na ile to była polityka Trumpa, a ile to jak sam putin/rosja nie byli gotowi na to, na co czaili się od lat, a na ile to odlot putina. Nie wiem ile w tym polityki Trumpa, a ile całej reszty.

Co nie zmienia faktu,  że Biden rozgrywa to pięknie i trochę zdeptał narracje o sleepy Joe,  to jak krytycy Kaczyńskiego skupiający się na tym, że ma łupież i zakłada dwa różne buty, a ignorujący to jak od lat trzyma za ryj partie.

11 minut temu, the_secret napisał:

Jakby Trump był prezydentem to nikt by Ukrainy nie zaatakował, 4 lata jego prezydentury to czas względnego pokoju, ale co ty o tym możesz wiedzieć kognitywnie ograniczony placku

XD

13 minut temu, Reikai napisał:

Co nie zmienia faktu,  że Biden rozgrywa to pięknie i trochę zdeptał narracje o sleepy Joe,  to jak krytycy Kaczyńskiego skupiający się na tym, że ma łupież i zakłada dwa różne buty, a ignorujący to jak od lat trzyma za ryj partie.

Tam jest sztab kumatych ludzi, Joe ma ogarniać i nie zasnąć przed kamerą, dobrze że ich słucha. 

14 minut temu, Reikai napisał:

Pytanie na ile to była polityka Trumpa, a ile to jak sam putin/rosja nie byli gotowi na to, na co czaili się od lat, a na ile to odlot putina. Nie wiem ile w tym polityki Trumpa, a ile całej reszty.

XD

Ale Ty serio twierdzisz, że to zasługa Bidena ? :) 

28 minut temu, MarcusCamby napisał:

Chciałem kupić wczoraj większą ilość na cinkciarzu ale zablokowane niestety. 

Frank Szwajcarski mi za to ładnie rośnie i powinien rosnąć dalej, chociaż to tylko częściowo niweluje mi straty tracącego złotego. 

Życie wygrali, którzy żyją w Polsce i mając oszczędności inwestowali je w złoto. 1 uncja złota, która kosztowała 1-1,5 rok temu 6800-7200 złotych teraz idą po 8500-9000.