starYfaN Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Nie wierzyłeś w inflację <5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Kiedy? Pisałem tylko, ze lepiej mieć inflacje ~4-5 i bezrobocie 3 niż na odwrót i nie uważam jej za groźna , ale może czegoś nie kojarzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 5 minut temu, polskignom napisał: Kiedy? Pisałem tylko, ze lepiej mieć inflacje ~4-5 i bezrobocie 3 niż na odwrót i nie uważam jej za groźna , ale może czegoś nie kojarzę Nieważne, to jest poziom inflacji stymulującej gospodarkę (na krótko). Wiadomo, że wszyscy stracą (najwięcej Ci z lokatą), ale gospodarka odbije. Gdyby mld z EU nie poszły do kieszeni samorządowców/polityków/potomstwa, byłaby szansa na nowe rozdanie. Na początku tematu (CV19) napisałem, że sytuacja gospodarki post covid zdeterminuje rozwój na 10 lat. Jest dobrze, ale wiadomo gdzie pójdą $ (bez względu na opcję polityczną), więc jak zwykle kowalski ledwie to odczuje i będzie średnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 No właśnie z tymi wszystkimi, to zobaczymy. Popatrz jak covid przyspieszył imigrację. I nie mówię tylko o danych za pierwszy kwartał w Polsce. Generalnie rozwarstwienie między krajami będzie się mocno powiększało. A dodatkowo przyspiesza dyskusje o międzynarodowych podatkach...będzie ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 W dniu 1.06.2021 o 10:35, Deltuś napisał: Piękny ogólnik. Dobra inaczej? Co nie było tak z dotychczasowym nauczaniem historii? To że uczyliśmy się rok starożytności! Czy to w podstawówce, czy w liceum nie starczało czasu na naukę o rzeczach najbardziej aktualnych. Czy ktoś z was doszedł choćby do 45go roku na historii w szkole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kołczu33 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 2 godziny temu, josephnba napisał: To że uczyliśmy się rok starożytności! Czy to w podstawówce, czy w liceum nie starczało czasu na naukę o rzeczach najbardziej aktualnych. Czy ktoś z was doszedł choćby do 45go roku na historii w szkole? Ja chyba, nie pamiętam. Nawet jeśli tak to odjebane na ostatniej lekcji gdzie połowa klasy szykowała się na poprawkę z matmy a druga połowa była na wagarach albo na turnieju sportowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 3 godziny temu, josephnba napisał: To że uczyliśmy się rok starożytności! Czy to w podstawówce, czy w liceum nie starczało czasu na naukę o rzeczach najbardziej aktualnych. Czy ktoś z was doszedł choćby do 45go roku na historii w szkole? Tak, w technikum udało się dojść do IIWŚ i nawet kawałek za nią, ale to zasługa świetnej nauczycielki jaką mieliśmy no i roku dłużej, zresztą z histy to ja maturę nawet pisałem. Niemniej zawsze mnie wkurzał ten brak kontynuacji w kolejnych szkołach, gdyż tak naprawdę na każdym szczeblu było na nowo powtarzanie od człowieka pierwotnego do mniej więcej międzywojnia/początku IIWŚ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 2 godziny temu, quevas napisał: może raczej skala szarej strefy lub bezrobocia ukrytego ? któż miałby uwierzyć w te księżycowe procenty rodem z sowieckiego Sojuza, skoro samą tylko liczbę ludzi żyjących poniżej progu ubóstwa GUS szacuje się na 5-6 % Co sądzisz na temat pomysłu by ludzie biedni, bez wykształcenia i inna hołota tego typu nie miała praw wyborczych? Jak Ty się odnosisz do takiego pomysłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 23 godziny temu, starYfaN napisał: Nie wierzyłeś w inflację <5 Wg UE my mamy inflacje powyżej 5 %. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 10 minut temu, ely3 napisał: Wg UE my mamy inflacje powyżej 5 %. A ile ma Audi Rydzyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 55 minut temu, ely3 napisał: Wg UE my mamy inflacje powyżej 5 %. Dyskutowaliśmy o maju i prognozach r/r na koniec 21. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 8 godzin temu, Pepis21 napisał: Tak, w technikum udało się dojść do IIWŚ i nawet kawałek za nią, ale to zasługa świetnej nauczycielki jaką mieliśmy no i roku dłużej, zresztą z histy to ja maturę nawet pisałem. Niemniej zawsze mnie wkurzał ten brak kontynuacji w kolejnych szkołach, gdyż tak naprawdę na każdym szczeblu było na nowo powtarzanie od człowieka pierwotnego do mniej więcej międzywojnia/początku IIWŚ. Jako że historia była moim ulubionym przedmiotem i tak jest do dziś to zawsze z materiałem wybiegałem mocno do przodu. Ale u nas, pomimo świetnej nauczycielki, doszliśmy do wybuchu WW2 i to w sumie tyle. Tylko co z tego, skoro od początku dwudziestolecia każdy miał już wyjebane? Zawsze się zastanawiam czemu tyle czasu poświęca się starożytności? Jakby mało nas tym męczyli na j.polskim... W sumie odpowiedzi udzielił mi kiedyś jeden z nielicznych stand uperów, których lubię https://fb.watch/5TMTNXLPeL/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 18 minut temu, Deltuś napisał: Jak to jest z tym przepisem o zgromadzeniach, bo Warchoł w sobotę z kiełbasą i Boysami wpada na bulwary? Sprawdź na procesji z okazji Bożego Ciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 52 minuty temu, Deltuś napisał: Jak to jest z tym przepisem o zgromadzeniach, bo Warchoł w sobotę z kiełbasą i Boysami wpada na bulwary? Jak będzie tam ktoś z PiSu to zakazy nie obowiązują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 21 minut temu, Deltuś napisał: Nie lubisz katolików, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 25 minut temu, Deltuś napisał: Nie lubisz katolików, co? A nie uważasz, że to po prostu jest pokaz kolejnej zajebistej hipokryzji PiSu ? To, że możesz iść na procesję już dziś ale na koncerty dopiero jutro ? Kościół jest przez tą władzę traktowany na specjalnych warunkach i to irytuje - słusznie irytuje. Zresztą nie tylko kościół bo jeszcze wszyscy kolesie rodziny i Ci, którzy akurat mogą się przydać aby zdobyć większość parlamentarną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 24 minuty temu, Sebastian napisał: A nie uważasz, że to po prostu jest pokaz kolejnej zajebistej hipokryzji PiSu ? To, że możesz iść na procesję już dziś ale na koncerty dopiero jutro ? Kościół jest przez tą władzę traktowany na specjalnych warunkach i to irytuje - słusznie irytuje. Zresztą nie tylko kościół bo jeszcze wszyscy kolesie rodziny i Ci, którzy akurat mogą się przydać aby zdobyć większość parlamentarną. U mnie jest dzisiaj koncert normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 19 minut temu, fluber napisał: U mnie jest dzisiaj koncert normalnie To "nielegalnie" bo dopiero od jutra można. Oczywiście koncert jest w pełni legalny bo te wszystkie zakazy są nielegalne. Ciekawe czy policję i sanepid przyślą ? Czy będą stali przy wejściu aby odstraszać ludzi ? Jak myślisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 27 minut temu, Sebastian napisał: To "nielegalnie" bo dopiero od jutra można. Oczywiście koncert jest w pełni legalny bo te wszystkie zakazy są nielegalne. Ciekawe czy policję i sanepid przyślą ? Czy będą stali przy wejściu aby odstraszać ludzi ? Jak myślisz ? Na sygnał miłosierdzia? zwariowales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 11 minut temu, fluber napisał: Na sygnał miłosierdzia? zwariowales? Czegoś nie wiem ? Jaki to koncert ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi