Cardi Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 A ludzie tu mieli ze mnie bekę, jak mówiłem że PiS to żadna prawica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 4 minuty temu, Cardi napisał: A ludzie tu mieli ze mnie bekę, jak mówiłem że PiS to żadna prawica ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 17 minut temu, Cardi napisał: A ludzie tu mieli ze mnie bekę, jak mówiłem że PiS to żadna prawica Na uniwersytetach , w książkach itp itd Hitlera uważa się za prawicę a znajdzie się Korwin czy Michalkiewicz , którzy mianują go lewicowcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 47 minut temu, quevas napisał: skoro chwalisz skuteczność słabego zawodnika zdobywającego rzekomą przewagę za pomocą bezczelnego ignorowania przepisu o krokach i zachęcasz do tego samego innych graczy, skończyć się to musi w sposób oczywisty, choć prędzej chuligan zostanie z tej ligi wyrzucony na zbity pysk niż zmusi innych do naśladowania własnego schamienia. Mateusz Morawiecki: Wizja Jarosława Kaczyńskiego to równe szanse każdego Polaka jak widać, może Polska wyjść z komuny, ale komuna z Polski wyjść nie może Na razie płaczesz, że chuligan pokazuje środowy palec, a Europa kiwa głową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 1 minutę temu, quevas napisał: dzisiaj ja płaczę za rok-dwa płakać będziesz Ty i reszta "suwerena" wraz z dziećmi i wnukami Piąty rok już płaczesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Godzinę temu, fluber napisał: Piąty rok już płaczesz. tzw 'przepowiednie Korwinowskie' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kołczu33 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 4 godziny temu, Cardi napisał: A ludzie tu mieli ze mnie bekę, jak mówiłem że PiS to żadna prawica Przecie PiS to zwykła zamordystyczna chadecja, jeśli chadecki solidaryzm połączony z zamordystycznym katolicyzmem nie jest prawicą to chyba nic nie jest. Swoją drogą podział na prawicę i lewicę w kwestiach innych niż światopoglądowe jest przestarzały i niepotrzebnie wprowadza w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Jest sukces ! Prąd dla przeciętnego Kowalskiego zdrożeje tylko o 10% Dla firm coś około 15%. Sukces ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 (edytowane) Godzinę temu, Kołczu33 napisał: Swoją drogą podział na prawicę i lewicę w kwestiach innych niż światopoglądowe jest przestarzały i niepotrzebnie wprowadza w błąd. bardzo słuszne zdanie (ironia jakby ktoś nie wyłapał), jak widać po głosach w wyborach jak również po tym, jakie tematy omawiane są w mediach czy ogólnie w szeroko pojętej debacie publicznej tematy takie jak ekonomia we względnym dobrobycie mało kogo już w tzw. naszym świecie interesują a większość partii i tak ma ekonomicznie lewicowy program Edytowane 10 Grudnia 2020 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 5 godzin temu, quevas napisał: dzisiaj ja płaczę za rok-dwa płakać będziesz Ty i reszta "suwerena" wraz z dziećmi i wnukami Mówiłeś tak rok, dwa temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 6 godzin temu, quevas napisał: dzisiaj ja płaczę za rok-dwa płakać będziesz Ty i reszta "suwerena" wraz z dziećmi i wnukami To dobrze. Zawsze wolę dobrze dzisiaj niż kiedyś. Mój kumpel powiedział że wkrótce pójdzie na studia, minęło 7 lat i dalej idzie na nie. Ale możesz mieć problem z tym za rok, że nie dożyję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 3 minuty temu, quevas napisał: sprawność nieudaczników historyczna działalność vasquiego na forum w dwóch słowach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kołczu33 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 Bynajmniej na bombelki dały, i Niemce nam zazdroszczą dobrobytu https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Polityka/Koronakryzys-a-rzad-rozdaje-nagrody.-Poplynelo-ponad-15-milionow-zlotych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2020 1 godzinę temu, Kołczu33 napisał: Bynajmniej na bombelki dały, i Niemce nam zazdroszczą dobrobytu https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Polityka/Koronakryzys-a-rzad-rozdaje-nagrody.-Poplynelo-ponad-15-milionow-zlotych Bo w Niemczech biedniej. Tutaj tekst lekarza o sytuacji w Polsce: "Fachowiec" za ostatnie prace w moim domu (12 dni po 8h) wziął 11 tysiecy bez materiałów i faktury. Robota wykonana swietnie, nie kłóciłem się, bo doceniam jego wysiłek. Czas docenić tez nas, a nie żyć w mentalnych latach 60-70. Zdziwilibyście się jak żyją w Polsce uczciwi, niepijący na potęgę fachowcy. Narty we Włoszech, 2 razy w roku podróż letnia. Jedna Europa, druga Azja, Afryka, Ameryka Południowa, dom pod Poznaniem, auto w leasing, którego nie powstydziłby się dobry ginekolog. Niedziele wolne. I uwazam, że to bardzo dobre, bo fizycznie dostają w kość, a i klienci obecnie nie są łatwi. Problem w tym, że najbardziej naszej pracy nie doceniamy my sami i to MY nie sięgamy wyżej. Kolego, powodzenia w poszukiwaniach!" Jak widać, Niemcy faktycznie nam mogą zazdrościć dobrobytu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 7 godzin temu, RappaR napisał: Bo w Niemczech biedniej. Tutaj tekst lekarza o sytuacji w Polsce: "Fachowiec" za ostatnie prace w moim domu (12 dni po 8h) wziął 11 tysiecy bez materiałów i faktury. Robota wykonana swietnie, nie kłóciłem się, bo doceniam jego wysiłek. Czas docenić tez nas, a nie żyć w mentalnych latach 60-70. Zdziwilibyście się jak żyją w Polsce uczciwi, niepijący na potęgę fachowcy. Narty we Włoszech, 2 razy w roku podróż letnia. Jedna Europa, druga Azja, Afryka, Ameryka Południowa, dom pod Poznaniem, auto w leasing, którego nie powstydziłby się dobry ginekolog. Niedziele wolne. I uwazam, że to bardzo dobre, bo fizycznie dostają w kość, a i klienci obecnie nie są łatwi. Problem w tym, że najbardziej naszej pracy nie doceniamy my sami i to MY nie sięgamy wyżej. Kolego, powodzenia w poszukiwaniach!" Jak widać, Niemcy faktycznie nam mogą zazdrościć dobrobytu Rappi 12 zł po 8 godzin daje 96 zł, za które facet wziął 111 tysięcy bez faktury - bo tak Panu doktorowi co paragonów nie wystawia pasowało. To daje mój drogi około 115 zł za godzinę. Lekarz zdaje się bierze 200-300 za 10 minut w prywatnej praktyce ? I jeszcze przepisuje leki firmy które ufundowała mu ostatnie narty we Włoszech, podróż letnią.. I tak porównując, skoro lekarze mają lepiej niż "fachowiec" z opisu, to czemu wyjeżdzacie do Niemiec ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 7 godzin temu, Sebastian napisał: Lekarz zdaje się bierze 200-300 za 10 minut w prywatnej praktyce ? Wśród moich znajomych nie ma takiego przypadku. Nie mówię tylko o równolatkach, ale o kolegach specjalistach. 7 godzin temu, Sebastian napisał: I jeszcze przepisuje leki firmy które ufundowała mu ostatnie narty we Włoszech, podróż letnią Mi firmy w ciągu dwóch lat przy ufundowały kilkanaście długopisów, pendrive, kilka kawałków pizzy i stetoskop. Żadnej z tych rzeczy nie wykorzystałem poza pracą. 7 godzin temu, Sebastian napisał: tak porównując, skoro lekarze mają lepiej niż "fachowiec" z opisu, to czemu wyjeżdzacie do Niemiec Nie wiem, ja nie wyjechałem. Moi koledzy z pracy także. Pytanie bardziej dlaczego osoby lajkujace Twój post nie wyjechały, jak im źle w tej Polsce. Z Julkiem złożymy się na bilet w jedną stronę by im (i Polsce jednocześnie) pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 wyjaśni mi ktoś sens wyrzucania jedzenia na ulicę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Godzinę temu, RappaR napisał: Wśród moich znajomych nie ma takiego przypadku. Nie mówię tylko o równolatkach, ale o kolegach specjalistach. Mi firmy w ciągu dwóch lat przy ufundowały kilkanaście długopisów, pendrive, kilka kawałków pizzy i stetoskop. Żadnej z tych rzeczy nie wykorzystałem poza pracą. Nie wiem, ja nie wyjechałem. Moi koledzy z pracy także. Pytanie bardziej dlaczego osoby lajkujace Twój post nie wyjechały, jak im źle w tej Polsce. Z Julkiem złożymy się na bilet w jedną stronę by im (i Polsce jednocześnie) pomóc Popatrz na ceny wizyt w prywatnych praktykach - nie są raczej żadną tajemnicą - tak wiem, nie odjąłem kosztów ale Twój pan doktor od pana "fachowca" też tego nie zrobił. Z prezentami widać jeszcze jesteś za mało wart na rynku. A czemu koledzy laikujący nie wyjechali ? Pewnie dlatego, że większość osób nie mających silnej tożsamości narodowej już z Polski uciekła a zostali Ci, którzy czują się silnie związani z tą ziemią i chcą tutaj żyć. 6 minut temu, josephnba napisał: wyjaśni mi ktoś sens wyrzucania jedzenia na ulicę? Ja myślę, że charakter tej działalności jest symboliczny. Jak widać cel został osiągnięty bo wszyscy o tym piszą i mówią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 @Sebastian tak też uważam że jest smboliczny symbolizuje głupotę i krótkowzroczność rolników marnujących jedzenie domu opieki, MOPSy, bezdomni na ulicach jestem pewien ze znajdzie sie 100 lepszych sposobów wykorzystania takiej ilości jedzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 2 godziny temu, Sebastian napisał: A czemu koledzy laikujący nie wyjechali ? Pewnie dlatego, że większość osób nie mających silnej tożsamości narodowej już z Polski uciekła a zostali Ci, którzy czują się silnie związani z tą ziemią i chcą tutaj żyć. Z pewnością jakbyśmy nie weszli do UE emigracja byłaby z przymusu ( tak jak była możliwość we wcześniejszych latach , tak jak robią to teraz sąsiedzi ze wschodu lub z Kaukazu czy z osamotnionej na Bałkanach Serbii ) . Na szczęście żyjemy we wspaniałych czasach i mam nadzieje , że nikt tego nie popsuje ale jak ktoś psuje to należy reagować . Tożsamość narodowa jest istotna ale jak zakłada się rodzinę to jednak czynnik ekonomiczny jest istotniejszy . „By utrzymać rodzinę, Dziecku nie wytłumaczysz dlaczego nie masz co do garnka włożyć , jarzysz? Jarzysz jarzysz k**** jarzysz?” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi