Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, DLT_Braddock napisał:

Przypomnij wszystkim ile kosztował twój i kolegów "powrót do normalności". 

Padłeś ostatnio ofiarą, jakiejś eskalacji potrzeb kontyngentu wojskowego? Cały czas coś Was tam gnębi.

Jak już podliczyłeś ojca, to warto wiedzieć, że niekoniecznie można tą kalkulację odnieść do całej reszty.

Edytowane przez starYfaN

2 godziny temu, DLT_Braddock napisał:

Żydzi > pieski i kotki > goście z Ukrainy

Spierdalaj>spierdalaj>spierdalaj 

2 godziny temu, Koelner napisał:

To prawda że dzisiaj w Warszawie wyły syreny?

80 lat więc zawyły i bardzo dobrze. 

Kto wczytał się choć trochę w historię likwidacji getta ten słowem się nie zająknie czy to słuszne czy nie 

8 minut temu, josephnba napisał:

80 lat więc zawyły i bardzo dobrze. 

Kto wczytał się choć trochę w historię likwidacji getta ten słowem się nie zająknie czy to słuszne czy nie 

Czyli jest pełna akceptacja mieszkańców Warszawy? Jeśli tak to nic mi do tego :) Moczarski powinien być obowiązkowy jako lektura w szkole ( nie fragmenty ) ponieważ jest dość łatwy i zrozumiały a moim zdaniem ma bardzo dużą wartość. 

8 godzin temu, Koelner napisał:

Czyli jest pełna akceptacja mieszkańców Warszawy? Jeśli tak to nic mi do tego :) Moczarski powinien być obowiązkowy jako lektura w szkole ( nie fragmenty ) ponieważ jest dość łatwy i zrozumiały a moim zdaniem ma bardzo dużą wartość. 

Na bank nie ma pełnej akceptacji, ale kto się przejmuje śmieciami w typie tego zjeba z forum? 

A Rozmowy... już nie są w kanonie lektur?

2 godziny temu, josephnba napisał:

Na bank nie ma pełnej akceptacji, ale kto się przejmuje śmieciami w typie tego zjeba z forum? 

Nawiązuję do tego, że ja np. w Gdańsku nie chciałbym aby każde święto było celebrowane syrenami, tym bardziej uważam, że powinno się świętować sukcesy a nie porażki.

Obchody PW są fajne ale jak dodawane są kolejne to dla mnie to się rozmywa. 

2 godziny temu, josephnba napisał:

A Rozmowy... już nie są w kanonie lektur?

Chyba właśnie nie.

11 godzin temu, starYfaN napisał:

Przypomnę, że cały czas trzeba płacić za to, a wystarczyło po prostu nie słuchać telewizyjnych "eskpertów", wyjść z domu i żyć normalnie.

11 godzin temu, josephnba napisał:

Spierdalaj>spierdalaj>spierdalaj

Uspokój się, bez wulgaryzmów proszę. To nie moje hierarchia, tylko władz m.in  Warszawy.

3 godziny temu, josephnba napisał:

Mnie tylko zastanawia jak pomimo sankcji, embarga i utrudnień w przepływie pieniędzy kreml finansuje tych zjebów .,Chyba że to ziarno nienawiści zasiane raz w chorych głowach, jak już zakiełkuje to później rośnie bez nawożenia 

2 minuty temu, mayor napisał:

Mnie tylko zastanawia jak pomimo sankcji, embarga i utrudnień w przepływie pieniędzy kreml finansuje tych zjebów .,Chyba że to ziarno nienawiści zasiane raz w chorych głowach, jak już zakiełkuje to później rośnie bez nawożenia 

W społeczeństwie musi być różnorodność dlatego to nic dziwnego, że tego typu ludzie istnieją. Dla nas kolaboranci w 39’ to też niby science-fiction ale też byli. Całe szczęście, że tę rolę odgrywają debile a zagrożeniem byłoby jak tę grupę reprezentowały osoby z autorytetem. 

Potrzeba wyszukiwania sobie wiecznego wroga - antysemity, faszysty, homofoba, transfoba, antyszczepionkowca, onucy itd - charakteryzuje ludzi głupich, podatnych na manipulacje. Pal licho, jeśli sobie po forach takie głupoty wypisujecie. Gorzej jak za leczenie tych fobii państwo musi płacić w miliardach złotych (i ja muszę się do tego dorzucać). 

39 minut temu, Koelner napisał:

W społeczeństwie musi być różnorodność dlatego to nic dziwnego, że tego typu ludzie istnieją. Dla nas kolaboranci w 39’ to też niby science-fiction ale też byli. Całe szczęście, że tę rolę odgrywają debile a zagrożeniem byłoby jak tę grupę reprezentowały osoby z autorytetem. 

Tak ale kolaboranci w 39 nie robili tego bezinteresownie zawsze pojawiały się jakieś korzyści w zamian za współpracę.Do tych kremlowskich śmieci i różnej maści rusofili bardziej pasuje porównanie do szmalcowników, gdyż tamci czasem wydawali albo zabijali Żydów bez żadnych korzyści materialnych z powodu chorobliwego antysemityzmu

11 minut temu, DLT_Braddock napisał:

Potrzeba wyszukiwania sobie wiecznego wroga - antysemity, faszysty, homofoba, transfoba, antyszczepionkowca, onucy itd - charakteryzuje ludzi głupich, podatnych na manipulacje. Pal licho, jeśli sobie po forach takie głupoty wypisujecie. Gorzej jak za leczenie tych fobii państwo musi płacić w miliardach złotych (i ja muszę się do tego dorzucać). 

Zawsze możesz wyjechać. Kto się dołoży na bilet dla Deltusia?

Wpisujcie miasta.

6 minut temu, mayor napisał:

Tak ale kolaboranci w 39 nie robili tego bezinteresownie zawsze pojawiały się jakieś korzyści w zamian za współpracę.Do tych kremlowskich śmieci i różnej maści rusofili bardziej pasuje porównanie do szmalcowników, gdyż tamci czasem wydawali albo zabijali Żydów bez żadnych korzyści materialnych z powodu chorobliwego antysemityzmu

W 39' prasa IIRP zrobiła dobrą robotę, dodatkowo ludzie pamiętali zabór pruski, zabór ruski i wojnę bolszewicką. U nas z powodu PRL ludzie nienawidzą ruskich ale znam wielu którzy chętnie oddaliby całkowicie autonomię Polski na korzyść UE a myślisz, że nie znajdzie się chociaż procent osób które wierzą w ruski mir? Patrząc na wpisy tych pojebów to oni uważają, że UE i USA jest lewica i zgniła a pod Rosją i Putinem rozwijałby się konserwatyzm i wiara w Boga.

Moim zdaniem ten plankton jest kontrolowany przez nasze służby -> nie wierzę że CIA i nasi pozwoliliby tym debilom na aktywność bez ich kontroli.

16 minut temu, mayor napisał:

To nie jest prawda. Zapominasz, że Polska tak naprawdę była świeżo po odzyskaniu niepodległości i dodatkowo była zamieszkiwana przez mieszankę narodów. Bardzo dużo ludzi współpracowało z Niemcami bo po prostu była to dla nich kolejna zmiana władzy i chcieli zwyczajnie spokojnie żyć.

A dziś mamy sytuację w której każdy kto wyraża jakieś zdanie odmienne traktowany jest jako zdrajca i agent. W ten sposób agentem jest dla niektórych taki Warzecha - gdzie facet po prostu trzeźwo ocenia sytuację. I szczerze mówiąc ja wolę racjonalne podejście niż takie jakie - nawet tutaj-  niektórzy prezentują. 

5 minut temu, Sebastian napisał:

A dziś mamy sytuację w której każdy kto wyraża jakieś zdanie odmienne traktowany jest jako zdrajca i agent. W ten sposób agentem jest dla niektórych taki Warzecha - gdzie facet po prostu trzeźwo ocenia sytuację. I szczerze mówiąc ja wolę racjonalne podejście niż takie jakie - nawet tutaj-  niektórzy prezentują. 

Warzecha? Naprawdę?

Ale dojebałeś xD no i k**** mnie zablokowała (tak jak Sikorski ;])

FraGBjqWwAAFlV3?format=jpg&name=large

Trzeźwy na maksa.

1 godzinę temu, DLT_Braddock napisał:

Przypomnę, że cały czas trzeba płacić za to, a wystarczyło po prostu nie słuchać telewizyjnych "eskpertów", wyjść z domu i żyć normalnie.

Popatrz na ofiary covid i ofiary strasznej wojny w Ukrainie. Skoro już wyjeżdżasz, to możesz odwiedzić sąsiada i żyć normalnie. 

Godzinę temu, Koelner napisał:

Zawsze możesz wyjechać. Kto się dołoży na bilet dla Deltusia?

Wpisujcie miasta.

Poproszę 3 bilety na Mauritius. Podaj link do zrzutki. Będę monitorował. 

21 minut temu, starYfaN napisał:

Popatrz na ofiary covid i ofiary strasznej wojny w Ukrainie. Skoro już wyjeżdżasz, to możesz odwiedzić sąsiada i żyć normalnie. 

Na ofiary covida? Widze na tym forum przykłady ofiar. Gościu, ja musze płacić za to, że tacy jak ty domagali się restrykcji, represji i zakupu milionów szczepionek, które gniją teraz w magazynach. Domagali się, bo jako dorośli mężczyźni, mieli obsrane gracie. Moja wtedy 17 letnia córka miała więcej odwagi. Na litość, co to jest ta Wukraina? 

53 minuty temu, Koelner napisał:

Warzecha? Naprawdę?

Ale dojebałeś xD no i k**** mnie zablokowała (tak jak Sikorski ;])

FraGBjqWwAAFlV3?format=jpg&name=large

Trzeźwy na maksa.

Bez wyzwisk w stylu : onuca, ku*** nie potrafisz? Szukasz kolegów wstąp do nafo. 

Edytowane przez DLT_Braddock

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat