Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, DeltaCenter napisał:

Ten temat to nic innego jak przedłużenie pieniactwa z polskiej sceny politycznej. Wszystko oparte na osobistych animozjach. W polityce w zasadzie wszystkie obecne spory polityczne sprowadzają się do sfery prywatnej, ktoś kogoś uraził, ten na tego się obraził. 90% konfliktu w polskiej polityce kręci się wokół Jarosława Kaczyńskiego. Zaczęło się jeszcze w latach 70-tych jak Kaczyński zajął krzesło Kuronia na spotakniu KOR, a potem salon do dziś nie może wybaczyć Kaczyńskiemu, że ten rozwalił cudowną koalicję rządowoą Michnik, Geremek, Mazowiecki - Kiszczak i PZPR. I tak się ciągnie to do dziś.

Sugerujesz, że to Jarosław napuścił Wałęsę na Mazowieckiego?  :) 

4 godziny temu, DeltaCenter napisał:

Na tym forum niczym na scenie chuligańskiej wiadomo kto z kim ma kosę, a kto z kim ma układ czy zgodę.

99160217_239047964055080_542904318848663552_n.thumb.jpg.6da21393b08cfd470f9c18f731ecd295.jpg

w środku Fluber, w pierwszym rzędzie zawsze w gotowości Julek z Rapparem, a z tyłu Kucio, Polskignom oraz ty.

2 minuty temu, quevas napisał:

tzw. obostrzenia pandemiczne są wybornym pretekstem do prowadzenia właściwej akcji : deptania swobód obywatelskich w Polsce. Odbywa się tresura, której celem jest wybijanie ludziom z głów jakichkolwiek prób protestu przeciw idio- i bandytyzmom władzy. Nie trzeba bić kijami, kilka razy zasądzona pokazowa 10 tys grzywna przemawia do wyobraźni znacznie skuteczniej.

Fajnie że mamy w naszym kraju wolność słowa
Że człowiek jest człowiekiem
A umową umowa

Fajnie mieć rządzących wiernych konstytucji
A nie klaunów w cyrku politycznej prostytucji

Fajnie że ludzie są tu zjednoczeni
A nie wiecznie podzieleni i na zawsze skłóceni

Fajnie że prezydent miewa własne zdanie, 
A nie jest niczym kelner na każde zawołanie

Fajnie ze na ulicę wylezą patrole
Ze się będą mnożyć kapusie i trolle

Fajnie, że w resorcie służy Jaki-taki, 
kiedy gada taki, przewracają mi się flaki.

Fajnie, że ze stadniny usunięto Draba, 
nie będzie tu hodowli żadnego Araba. 

Fajnie mieć grupę martwych bohaterów - 
kupczyć pamięcią dla doraźnych celów.

Fajni są ci, co kelnerami pomiatali,
co tak ostro grali, a kelnerzy to nagrali.

Fajnie, że to nagranie tak do serca wzięli,
o kraju zapomnieli, umknęli do Brukseli.

Fajnie, że ludzie znowu wyszli na ulice, 
nasze te ulice, ale czyje kamienice?

Fajnie, tylko czego tak bronimy wzajem, 
domu czy raczej powierzchni pod wynajem?

Bliski zawału prezes Trybunału,
Święta nasza racja, po co komu demokracja,
Sowiecka - świecka Komisja Wenecka, 
Niech Unia poznaje nadwiślańskie obyczaje.

50 minut temu, quevas napisał:

przypominasz komentatorów sportowych, którzy na początku meczu prognozują wynik posiłkując się wynikami spotkań tych samych reprezentacji sprzed 70 lat

Mogę być bukmacherem i postawić niemałą sumę pieniędzy na to, że po wyborach prezydenckich twoja nienawiść do PIS-u wzrośnie jeszcze bardziej, :)

Chcesz wierzyć w sondaż wyborczej? ok, ale pamiętaj, ostrzegałem.

50 minut temu, quevas napisał:

I jeszcze człowiek Putina w Warszawie ;)

Panie Q, to już było......

LANDSCAPE_1280

Edytowane przez DeltaCenter

Gość StaryFan
19 minut temu, quevas napisał:

Polacy nienawidzili radzieckiego komunizmu tylko dlatego, że był on materialną konsekwencją zdrady Amerykanów i Brytyjczyków w Jałcie

Nie było żadnego innego powodu.

Co do istoty, to antylogia. Skoro nie było innego powodu, to nie było zdrady.

Potem się dziwimy, że padają wyrażenia "polskie obozy koncentracyjne".

Tak własnie wygląda postrzeganie interesu państwa, poprzez interes partyjny. 

😕

9 godzin temu, blackmagic napisał:

Niby tak ale dla tej czesci ktora jest obecna w internecie i gotowa wydac 150 zl na koncert. Wszedzie indziej chyba jednak inne gusta dominuja. Szczegnie u "szwagra"na grillu i "weselu"

Ale masz kompleksy,  że musisz sobie tworzyć takie rzeczy

7 minut temu, RappaR napisał:

Ale masz kompleksy,  że musisz sobie tworzyć takie rzeczy

https://www.google.com/amp/s/muzyka.dziennik.pl/news/artykuly/576633,disco-polo-na-salonach-zenek-boys-milano-z-diamentowymi-platynowymi-i-zlotymi-plytami-i-singlami-od-zpav.html.amp

Btw. Pamietam ze na medycynie sa podstawy psychologii - widac ze probujesz ale jeszcze troche wiedzy przed postawieniem diagnozy jeszcze potrzebujesz trochę praktyki bo na razie niestety pudło.

Ps. Poza tym nie obruszaj się jak ktos nie lubi takiej muzyki jak Ty

4 minuty temu, blackmagic napisał:

https://www.google.com/amp/s/muzyka.dziennik.pl/news/artykuly/576633,disco-polo-na-salonach-zenek-boys-milano-z-diamentowymi-platynowymi-i-zlotymi-plytami-i-singlami-od-zpav.html.amp

Btw. Pamietam ze na medycynie sa podstawy psychologii - widac ze probujesz ale jeszcze troche wiedzy przed postawieniem diagnozy jeszcze potrzebujesz trochę praktyki bo na razie niestety pudło.

Ps. Poza tym nie obruszaj się jak ktos nie lubi takiej muzyki jak Ty

Diamentowa Płyta dla albumu

Akcent – „Przekorny los”
Dawid Podsiadło – „Annoyance and Disappointment”

Potrójna Platynowa Płyta dla albumu

Depeche Mode – „Spirit”

Platynowa Płyta dla albumu

REKLAMA

Hans Zimmer – „The Classics”
Teresa Werner – „Spełnić marzenia”
Z.B.U.K.U. – „Życie szalonym życiem”

Złota Płyta dla albumu

B.R.O. – „Nowy rozdział”
Boys – „25 lat”
Foo Fighters – „Concrete and Gold”
Kuban – „Myślisz jeszcze?”
Kasia Godzisz, Ewelina Jurczak – „Przedszkolaczek”
The Weeknd – „Starboy”

Jak z tego wyszło Ci, że Disco Polo jest najpopularniejsze  w kraju to ja nie wiem.

6 godzin temu, Artlan napisał:

Mocne słowa jak na wątek, który dociągnął do 63 stron. xD To jest akurat idealny przykład, że wydzielanie wątków ma sens.

Mnie ten temat akurat średnio interesuje i bardzo dobrze, że fluber z kolegami bawili się na oddzielnym podwórku. 

mocne słowa jak na kogoś kto jednak w temacie polityki porusza ten temat (za duży effort, żeby się bawić w cytowanki, ale nietrudno znaleźć)

9 minut temu, RappaR napisał:

Diamentowa Płyta dla albumu

Akcent – „Przekorny los”
Dawid Podsiadło – „Annoyance and Disappointment”

Potrójna Platynowa Płyta dla albumu

Depeche Mode – „Spirit”

Platynowa Płyta dla albumu

REKLAMA

Hans Zimmer – „The Classics”
Teresa Werner – „Spełnić marzenia”
Z.B.U.K.U. – „Życie szalonym życiem”

Złota Płyta dla albumu

B.R.O. – „Nowy rozdział”
Boys – „25 lat”
Foo Fighters – „Concrete and Gold”
Kuban – „Myślisz jeszcze?”
Kasia Godzisz, Ewelina Jurczak – „Przedszkolaczek”
The Weeknd – „Starboy”

Jak z tego wyszło Ci, że Disco Polo jest najpopularniejsze  w kraju to ja nie wiem.

Podpowiem ci - diamentowa plyta oznacza ze sprzedales wiecej niz platynowa czy zlota. 

Diamentowa dostal zenek, o ktorym tu rozmawiamy. Oprocz niego dostal tez podsiadlo - to ten co razem z Taco wyprzedali stadion, o których pisalem ze sa najpopularniejsi w tej grupie, ktora dominuje w internecie i nie ma problemu z wydaniem 150 zl na koncert. W pozostalej czesci spoleczenstwa większość lubi sie bawic przy disco polo (czyli znowu zenek).

Teraz rozumiesz?

Btw. Zaczelo sie od dyskusji czy mozna uznac ze ktos ma lepsze gusta niz drugi. Fajnie ze wylapales w nie wiem 10 poscie cos do czego mozesz sie przyczepic. Nie wiem po co, do samej dyskusji, ktora wydaje mi sie ze prowadzimy z fluberem na imho nienajgorszym poziomie pomimo znacznych roznic swiatopogladowych, nic tym nie wnosisz. Chciales mnie obrazic (zarzucajac zakompleksienie) czy o co chodzi? Chyba ze chcesz dolaczyc do rozmowy i to byla jakas dziwna próba? 

2 minuty temu, blackmagic napisał:

Podpowiem ci - diamentowa plyta oznacza ze sprzedales wiecej niz platynowa czy zlota. 

Diamentowa dostal zenek, o ktorym tu rozmawiamy. Oprocz niego dostal tez podsiadlo - to ten co razem z Taco wyprzedali stadion, o których pisalem ze sa najpopularniejsi w tej grupie, ktora dominuje w internecie i nie ma problemu z wydaniem 150 zl na koncert. W pozostalej czesci spoleczenstwa większość lubi sie bawic przy disco polo (czyli znowu zenek).

zenek i podsiadlo skonczyli w top 2 ale dalej tam za bardzo na kolejnych miejscach disco polo nie ma. patrzac po wynikach jest jedna bardzo popularna gwiazda ale disco polo jako gatunek muzyczny w zestawieniu jednak nie dominuje

2 minuty temu, blackmagic napisał:

Teraz rozumiesz?

Btw. Zaczelo sie od dyskusji czy mozna uznac ze ktos ma lepsze gusta niz drugi. Fajnie ze wylapales w nie wiem 10 poscie cos do czego mozesz sie przyczepic. Nie wiem po co, do samej dyskusji, ktora wydaje mi sie ze prowadzimy z fluberem na imho nienajgorszym poziomie pomimo znacznych roznic swiatopogladowych, nic tym nie wnosisz. Chciales mnie obrazic (zarzucajac zakompleksienie) czy o co chodzi? Chyba ze chcesz dolaczyc do rozmowy i to byla jakas dziwna próba? 

Diamentową dostali Zenek i Podsiadło. Poza Zenkiem, który jest fenomenem pojedynczym nie ma wśród top12 jest jeszcze jeden album Disco Polo. Ty z tego wysunąłeś wniosek:

większość lubi bawić się przy disco polo.

7 minut temu, RappaR napisał:

Diamentową dostali Zenek i Podsiadło. Poza Zenkiem, który jest fenomenem pojedynczym nie ma wśród top12 jest jeszcze jeden album Disco Polo. Ty z tego wysunąłeś wniosek:

większość lubi bawić się przy disco polo.

A co jeżeli dalej czai się 100 płyt disco polo ze sprzedażą o 1-10szt mniej niż wymóg na platynową? Skąd w ogóle w dobie internetu pomysł na określanie co jest popularną muzyką patrząc na sprzedaż płyt. Na sprzedaż kaset magnetofonowych też patrzysz?

Panowie ale kto kupuje dziś płyty? I to jeszce Disco polo. Bo chyba nic się nie zmieniło i dalej te diamentowe, złote itd to za sprzedaż się dostaje. Disco polo musi być bardzo popylarne skoro w kablówce mam z 4-5 programów z tą muzyką. Chyba zarabiają na siebie. 

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat