fluber Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 1 minutę temu, Sebastian napisał: Populizm to moja reakcja alergiczna na hipokryzję. Czyją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 7 minut temu, fluber napisał: Czyją? Każdą a w tym przypadku Twoją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, RappaR napisał: Jakie macie godziny pracy? Dzisiaj wzięty urlop? Zatrzymuję taśmę, idę na kawkę i popisać z fluberem po czym wracam, uruchamiam taśmę i robota leci. Ilość powstałych dzieł musi się zgadzać. To nie dyżur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 42 minuty temu, Sebastian napisał: Każdą a w tym przypadku Twoją. A moja hipokryzja polega na czym? Że coś mi nie smakuje jak dzieci w Afryce głodują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) https://www.wroclaw.pl/prezydent-wroclawia/ Po ukończeniu studiów przyjąłem propozycję objęcia funkcji Dyrektora Wspólnoty Roboczej Związków Organizacji Socjalnych w Warszawie, w skrócie WRZOS. Instytucja ta zrzeszała blisko tysiąc organizacji pozarządowych i tworzyła pierwsze w Polsce standardy pracy z osobami bezdomnymi, wykluczonymi, uzależnionymi oraz przepisy regulujące kwestie z tą pracą związane. Do dziś mówię o sobie, że jestem najbardziej pozarządowym samorządowcem, bo NGO -sy mam w sercu. Są tym, czym samorząd i państwo nigdy nie będą. Z drugiej strony, bez odpowiedniego wsparcia instytucjonalnego NGO -sy nie są w stanie działać skutecznie. Jesteśmy sobie więc nawzajem potrzebni. I będąc po drugiej stronie, jako urzędnik – nigdy o tym nie zapomniałem. Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) 5 godzin temu, fluber napisał: Skończyłeś studia bez wysiłku??? Tak Największy wysiłek to było napisanie pracy bo wtedy zacząłem już pracować i miałem zajebiście mało czasu, a codziennie dojeżdżałem po 60km w jedną stronę 3 godziny temu, RappaR napisał: Jakie macie godziny pracy? Dzisiaj wzięty urlop? Zwyczajnie 8 h ale jak nie ma żadnej produkcji i nie muszę monitorować procesu, pobierać i badać próbek leków to faktycznie praca zajmuje mi max 4-5 h Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 13 minut temu, josephnba napisał: Zwyczajnie 8 h ale jak nie ma żadnej produkcji i nie muszę monitorować procesu, pobierać i badać próbek leków to faktycznie praca zajmuje mi max 4-5 h Czyli nic nie robisz i pijesz kawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 25 minut temu, RappaR napisał: Czyli nic nie robisz i pijesz kawę I wkurwiam ludzi na forum Taka jest specyfika pracy w farmacji Nic na siłę i nic na skróty Dopóki nie ma produkcji lub choć jakiś prób technologicznych mikrobiologia ma niewiele roboty Jak sa dłuższe przestoje, wówczas robimy jakieś kwalifikacje personelu do klas czystości czy monitorujemy pomieszczenia pod kątem różnych kolonii, zlecamy fumigacje itp Złota robota Najwięcej zajęcia jest kiedy wchodzi nowy produkt lub wchodzimy na nowy rynek (tak jak teraz na USA), FDA to kierat nieporównywalny z naszym GMP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 3 minuty temu, josephnba napisał: Taka jest specyfika pracy w farmacji W farmacji to specyfika w pracy, w innych branżach to brak empatii/okradanie/lenistwo/żerowanie/pasożytnictwo Jaki polski język jest pojemny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 49 minut temu, josephnba napisał: Zwyczajnie 8 h ale jak nie ma żadnej produkcji i nie muszę monitorować procesu, pobierać i badać próbek leków to faktycznie praca zajmuje mi max 4-5 h A co się stało z pracą w straży pożarnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Teraz, RappaR napisał: W farmacji to specyfika w pracy, w innych branżach to brak empatii/okradanie/lenistwo/żerowanie/pasożytnictwo Jaki polski język jest pojemny Jak zapewne wiesz tu się nie da robić nic na zapas, nie da się też przewidzieć zapotrzebowania Pandemia jedne co zwiększyła to potrzeby na heparynę no i były próby wdrożenia szczepionki białkowej. Nie wiem jak na tę chwilę sytuacja wygląda, bo z oczywistych powodów nie pracuję. Teraz, starYfaN napisał: A co się stało z pracą w straży pożarnej? Nic, straż to pasja ale pieniędzy z tego nie ma wielkich Robię to dodatkowo, nie jako główne źródło utrzymania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Teraz, josephnba napisał: Jak zapewne wiesz tu się nie da robić nic na zapas, nie da się też przewidzieć zapotrzebowania Pandemia jedne co zwiększyła to potrzeby na heparynę no i były próby wdrożenia szczepionki białkowej. Nie wiem jak na tę chwilę sytuacja wygląda, bo z oczywistych powodów nie pracuję. Fascynuje mnie, że uważasz, że pracę w pogotowiu ratunkowym można zrobić na zapas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 2 minuty temu, RappaR napisał: Fascynuje mnie, że uważasz, że pracę w pogotowiu ratunkowym można zrobić na zapas Nigdzie tak nie napisałem Co więcej czasami jeżdżę w karetce więc wiem że u was nie ma potrzeby robić nic na zapas bo macie roboty nie do przerobienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 57 minut temu, josephnba napisał: Tak Największy wysiłek to było napisanie pracy bo wtedy zacząłem już pracować i miałem zajebiście mało czasu, a codziennie dojeżdżałem po 60km w jedną stronę No mnie to kosztowało trochę wysiłku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 1 minutę temu, fluber napisał: No mnie to kosztowało trochę wysiłku. A ja chyba wyparłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 2 minuty temu, josephnba napisał: A ja chyba wyparłem Piguły, zawsze miały na studiach dużo czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 5 godzin temu, fluber napisał: A to są lepsze studia i gorsze? to pytanie to na poważnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 15 minut temu, RappaR napisał: Jaki polski język jest pojemny dokładnie, dlatego później można na siłę pisać że Polska istniała w XIX wieku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 1 minutę temu, julekstep napisał: to pytanie to na poważnie? W kontekście tego że są te które kończyli pisowcy i te które kończyła opozycja? Raczej retoryczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 3 minuty temu, fluber napisał: W kontekście tego że są te które kończyli pisowcy i te które kończyła opozycja? Raczej retoryczne To fakt, Tobie sprawiały trudności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi