RappaR Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Godzinę temu, MarcusCamby napisał: Osiem lat temu zarabiając czwórkę na rękę stać Cię było na pobudowanie domu. Dziś zarabiając szóstkę cieszysz się, że stać Cię na dobrego łososia w hipermarkecie Ja o polityce PiSu i inflancji pisałem już w 2020. Wtedy mądre głowy problemu nie widziały, chociaż już wtedy ukryta inflancja wynosiła koło 10%. Mijają dwa lata, a pisowcy dalej w swoich okopach. Dla tych ludzi już nie ma ratunku Bez jaj z ta teza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Teraz, fluber napisał: We Wrocławiu?!!! We Wrocławiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 2 minuty temu, Cardi napisał: We Wrocławiu No to jestem w szoku bo niby średnie zarobki we wrocku w ostatnim miesiącu to było 7300 brutto. A wśród wykształconych przecież musi być wyższa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 (edytowane) 5 minut temu, fluber napisał: No to jestem w szoku bo niby średnie zarobki we wrocku w ostatnim miesiącu to było 7300 brutto. A wśród wykształconych przecież musi być wyższa Skąd te dane? Skoro Urząd Statystyczny podaje tylko za maj? I to o 4 stówy niżej Edytowane 15 Lipca 2022 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 1 minutę temu, Cardi napisał: Skąd te dane? Skoro Urząd Statystyczny podaje tylko za maj? I to o 4 stówy niżej Mam swoje sources. Ale generalnie to prognoza na lipiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 5 godzin temu, fluber napisał: Ja jestem umysł ścisły. Potrzebuje danych, do nich się odwołuje dyskutując 9 minut temu, fluber napisał: No to jestem w szoku bo niby średnie zarobki we wrocku w ostatnim miesiącu to było 7300 brutto. A wśród wykształconych przecież musi być wyższa 2 minuty temu, fluber napisał: Mam swoje sources. Ale generalnie to prognoza na lipiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 13 minut temu, Cardi napisał: We Wrocławiu Ano. 6.5 netto to u mnie w branży tylko na kierowniczych stołkach i to nie wszystkich. 13 minut temu, fluber napisał: No to jestem w szoku bo niby średnie zarobki we wrocku w ostatnim miesiącu to było 7300 brutto. A wśród wykształconych przecież musi być wyższa Wc*** wrocławskie IT pewnie to zawyża, a jest tego sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 2 minuty temu, Krzemo napisał: Ano. 6.5 netto to u mnie w branży tylko na kierowniczych stołkach i to nie wszystkich. Co to za branza z ciekawosci? bo moi znajomi middle 30’ prawo lekarze bank budownictwo it to nikt za mniej niz 10k netto nie pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 4 minuty temu, Cardi napisał: Dane inflacji za czerwiec zostały podane dzisiaj a ile już gadano o prognozie 15,6? Prognoza różni się bardzo niewiele od finalnych wartosci więc nie wiem czemu myślisz że to nie są dane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 (edytowane) 13 minut temu, blackmagic napisał: prawo lekarze bank budownictwo it to nikt za mniej niz 10k netto nie pracuje No to super grupka szczęśliwców. Elektroenergetyka, wiodącą grupa energetyczna. 10 netto to wyciąga u mnie kluczowa kadra zarządzająca, ew jacyś politycznie ustawieni trzymani po piwnicach. Edytowane 15 Lipca 2022 przez Krzemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 5 minut temu, Krzemo napisał: Wc*** wrocławskie IT pewnie to zawyża, a jest tego sporo. No w sumie tam paru kumpli bierze lekko ponad 20 na rękę więc pewnie mediana jest znacznie nizsza niż srednia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 5 godzin temu, fluber napisał: Dowód anegdotyczny mnie nie przekonuje Powiedział człowiek, który chyba najczęściej ze wszystkich tutaj takich dowodów używa. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 W dniu 4.08.2020 o 16:34, ignazz napisał: Ely jest akurat wybitnym specjalista w swojej dziedzinie z ogromnym doświadczeniem wiec myśle ze ma bardzo wysokie uposażenie z pewnością dla większości tu nieosiągalne. W pewnych aspektach jest autorytetem i nic dziwnego ze kiedyś coś takiego rzucił zmęczony smetami kozaków internetowych. Odpowiadając wprost na pytanie dla osób po 30 rokiem życia minimum przyzwoitości to 96.000 netto. @Cardi dwa lata temu 8k netto miesięcznie to było minimum przyzwoitości więc te 6k netto to jakieś śmieszne pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 26 minut temu, Krzemo napisał: No to super grupka szczęśliwców. Elektroenergetyka, wiodącą grupa energetyczna. 10 netto to wyciąga u mnie kluczowa kadra zarządzająca, ew jacyś politycznie ustawieni trzymani po piwnicach. No to wspolczuje. Na budowie za 10 k na reke to kierownicy robot pracuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 30 minut temu, Krzemo napisał: No to super grupka szczęśliwców. Elektroenergetyka, wiodącą grupa energetyczna. 10 netto to wyciąga u mnie kluczowa kadra zarządzająca, ew jacyś politycznie ustawieni trzymani po piwnicach. U moich znajomych tez norma blackmagica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 13 minut temu, fluber napisał: @Cardi dwa lata temu 8k netto miesięcznie to było minimum przyzwoitości więc te 6k netto to jakieś śmieszne pieniądze Zgadzam się żebyś zrobił rocznice tego wydarzenia. Twoja partia ma na tym polu doświadczenie. 1 minutę temu, RappaR napisał: U moich znajomych tez norma blackmagica U moich nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 O czym ma świadczyć jakich kto ma znajomych? "No to współczuję" - ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 (edytowane) 16 minut temu, RappaR napisał: U moich znajomych tez norma blackmagica Wiecie, mnie te kwoty nie dziwią, ani nie szokują, ale to nie jest reguła, dotyczy pewnych branż, gdzie jest ssanie na rynku na usługę lub produkt, do tego kapitał i brakuje ludzi. Moja branża miliardy zł bezpowrotnie zadolowala w nierentowne inwestycje, bo takie były potrzeby polityczne i teraz jest cienko. Ale dalej te przysłowiowe 10 netto to jest 15—20 % zatrudnionych. No i mam znajomych co wyciągaja 20 w it, ale znam też takich co robią za 6 brutto w standardowych branżach. Edytowane 15 Lipca 2022 przez Krzemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 1 minutę temu, Krzemo napisał: Ale dalej te przysłowiowe 10 netto to jest 15—20 % zatrudnionych. Możliwe. Rok temu to było chyba 10 procent. Przynajmniej takie info znalazłem z lipca ubiegłego roku 10 proc. najlepiej zarabiających Polaków uzyskuje dochody miesięczne powyżej 10 tys. zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 6 godzin temu, ignazz napisał: W jakie Fluber towarzystwo wpadłeś ( jeżeli koledzy są tak ważnym elementem ze go przytoczyłeś) ze Ty masz takie poglądy? 19 minut temu, ignazz napisał: U moich nie Życie pisze najlepsze scenariusze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi