josephnba Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Tak tak Zajmujcie się fanaberiami waskeza pomijanie dwa dość wątpliwe projekty ustaw @Koelner @Camelus mieliście rację Vaskezem przykrywają walki PiSu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 W dniu 26.08.2020 o 19:21, josephnba napisał(a): @Koelner @Camelus mieliście rację Vaskezem przykrywają walki PiSu Rozwiń dwóch z trzech muszkieterów otwarcie przyznało się , że głosują na PiS z jego powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 W dniu 26.08.2020 o 19:26, Koelner napisał(a): dwóch z trzech muszkieterów otwarcie przyznało się , że głosują na PiS z jego powodu. Rozwiń Nie wiem czy jestem jednym z trzech muszkieterow czy moze samym d'artagnanem - ale ja glosuje z Twojego powodu. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 W dniu 26.08.2020 o 21:24, julekstep napisał(a): Nie wiem czy jestem jednym z trzech muszkieterow czy moze samym d'artagnanem - ale ja glosuje z Twojego powodu. Dzieki Rozwiń To my ci dziękujemy Każdy glos, nie ważne na kogo oddany to głos na Polskę! (Wczoraj oglądałem to gówno vegi na netflixie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) W dniu 26.08.2020 o 21:28, josephnba napisał(a): To my ci dziękujemy Każdy glos, nie ważne na kogo oddany to głos na Polskę! (Wczoraj oglądałem to gówno vegi na netflixie) Rozwiń https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rzad-odracza-powrot-nizszych-stawek-VAT-7950441.html Kaczyński zaznaczył, że polityka prowadzona przez rząd "uderzy w kieszenie Polaków". Zwrócił uwagę, że podwyżki podatków przyczynią się też do osłabienia sytuacji finansowej, zwłaszcza małych firm. o podwyżce VAT przez Tuska Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 No no Obiecywali zniesienie tego vatu 5 lat temu, mają jeszcze czas tak jak słynny happening Jarka z kanistrem pokazujący że paliwo może być nawet o połowę tańsze no ale jest pińcetplus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 W dniu 27.08.2020 o 06:42, Koelner napisał(a): Rozwiń Mógłbyś ogarnąć zeby jokic dziś zagrał??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) W dniu 27.08.2020 o 08:20, fluber napisał(a): Mógłbyś ogarnąć zeby jokic dziś zagrał??? Rozwiń Ze wszystkich rzeczy nieważnych , koszykówka jest dla mnie najważniejsza @josephnba narzekałeś na 500 plus a wiejska sieciówka spożywcza przeskoczyła......Orlen https://www.bankier.pl/wiadomosc/Gieldowa-wrtosc-Dino-wyzsza-od-Orlenu-7946536.html Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 W dniu 27.08.2020 o 09:00, Koelner napisał(a): koszykówka jest dla mnie najważniejszą rzeczą z mniej ważnych @josephnba narzekałeś na 500 plus a wiejska sieciówka spożywcza przeskoczyła......Orlen https://www.bankier.pl/wiadomosc/Gieldowa-wrtosc-Dino-wyzsza-od-Orlenu-7946536.html Rozwiń Jaka wiejska? U mnie stoją dwa, a mieszkam w mieście:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 W dniu 27.08.2020 o 09:02, fluber napisał(a): Jaka wiejska? U mnie stoją dwa, a mieszkam w mieście:) Rozwiń ich strategia rozwoju oraz utrzymania sieci jest na tereny wiejskie i małomiejskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 W dniu 27.08.2020 o 09:02, fluber napisał(a): Jaka wiejska? U mnie stoją dwa, a mieszkam w mieście:) Rozwiń Miasto>miasto Feel the diference Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Cytat MSZ: rekomendujemy, żebyście jak nie musicie to nie lećcie do Hiszpanii Rozwiń https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Polityka/Lukasz-Szumowski-na-wakacjach-Byly-minister-wybral-sie-na-hiszpanska-wyspe-Fuerteventure Ja pierdolę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camelus Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) Byłyby jaja jakby nie mógł wrócić, tudzież musiałby na kwarantannę W sumie jakoś mnie nie dziwi - nasza klasa polityczna tak ma, niezależnie od partii Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez Camelus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Jak wróci z koroną to będą jaja Już widzę paski TVP, "rząd zmusił Szumowskiego do rezygnacji ponieważ zachodziła obawa że nie traktuje poważnie zagrożenia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) W politykę staram się tu nie mieszać, ale trafiłem na ciekawy artykuł, powiązany z wyborami prezydenckimi w USA i środowiskiem NBA, więc podrzucam. Może kogoś zainteresuje Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 W dniu 27.08.2020 o 13:43, quevas napisał(a): donżuan spod pisuaru : Rozwiń Coming out to bardzo ważny moment w życiu każdego homoseksualisty i powinien go dokonać wtedy gdy czuje się na siłach. Ty wrzucając tego twitta pochwalasz autora czy co? Już pomijając to, że to jakiś wysryw atencjusza A co do tych wpłat dla Trumpa to oni te kwoty dla beki rzucają chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 W dniu 28.08.2020 o 15:00, quevas napisał(a): niech od miecza ginie, kto mieczem wojuje Rozwiń Kodeks Hammurabiego sprzed circa 4000 lat. Ten prymitywizm idealnie pasuje do Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 W dniu 28.08.2020 o 15:11, RappaR napisał(a): Kodeks Hammurabiego sprzed circa 4000 lat. Ten prymitywizm idealnie pasuje do Ciebie Rozwiń Studiowałem uważnie Kodeks Hammurabiego i mylisz się. Tam jest wiele świetnych rozwiązań. Ponadczasowych. No i niezwykle ze można oryginał oglądać w Luwrze. Sam kodeks nie silił się na hipokryzje i nie było tam równości wobec prawa. U nas tez nie ma ale teoretycznie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 W dniu 28.08.2020 o 15:31, ignazz napisał(a): Studiowałem uważnie Kodeks Hammurabiego i mylisz się. Tam jest wiele świetnych rozwiązań. Ponadczasowych. No i niezwykle ze można oryginał oglądać w Luwrze. Sam kodeks nie silił się na hipokryzje i nie było tam równości wobec prawa. U nas tez nie ma ale teoretycznie jest. Rozwiń Nie odwoływał się do licznych świetnych rozwiązań, ale do tej jednej: oko za oko, ząb za ząb. Jeśli uważasz, że jest świetna, Twoje prawo W dniu 28.08.2020 o 15:17, quevas napisał(a): mniejsza o mnie za to ekstremalnemu katolikowi z Solidarnej Polski kara w myśl zasady prawa mojżeszowego powinna bardzo się spodobać Rozwiń Nie wiem kto to, zainteresuje mnie, jak założy sobie konto na e-nba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 W dniu 28.08.2020 o 15:33, RappaR napisał(a): Nie odwoływał się do licznych świetnych rozwiązań, ale do tej jednej: oko za oko, ząb za ząb. Jeśli uważasz, że jest świetna, Twoje prawo Nie wiem kto to, zainteresuje mnie, jak założy sobie konto na e-nba.pl Rozwiń Wole jej dosyć szybka korektę: Ustawa Dwunastu Tablic groziła takim odwetem warunkowo, w razie trwałego okaleczenia. Tablica 8,2 si membrum rup(s)it, ni cum eo pacit, talio esto (jeśli ktoś pozbawił drugiego części ciała i nie zawarł z nim ugody, niech zostanie wykonane na nim prawo talionu). Ugoda (pactum) zobowiązywała sprawcę do zapłaty odszkodowania w uzgodnionej wysokości. Kara za złamanie kości była ustalona ustawowo, wedle Tablicy 8,3 wynosiła 300 asów za wolnego i 150 za niewolnika (płatnych do rąk właściciela)[2]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi