jack Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 W dniu 18.07.2020 o 17:58, fluber napisał(a): Ci co mieszkaja w duzych miastach - czy u Was tez po wyborach nagle masowo zapowiadane sa podwyzki? we wrocku mpk ma isc w gore o 50% a parkingi nawet o 100% i wszystko zapowiedziane akurat w tym tygodniu. Rozwiń Podobno drastycznie podrożały bilety PKP ale chyba jeszcze przed wyborami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 W dniu 18.07.2020 o 18:55, jack napisał(a): Podobno drastycznie podrożały bilety PKP ale chyba jeszcze przed wyborami Rozwiń a tego nie slyszalem, w ubieglym tygodniu w regio ceny byly po staremu jak przed pandemia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Zaskoczenie? Kto przy zdrowych zmysłach wprowadziłby podwyżki przed wyborami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 vat na drewno opalowe wzrasta o 15% , nie znam sie ale to chyba najtanszy sposob ogrzewania z ktorego korzystaja najubozsi , w nagrode za glosy sezon grzewczy opodatkowany o 15% wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 No wiadomo to wszystko przez Trzaskowskiego. Przecież Andrzej Duda jest gwarantem, że nie będzie podnoszenia podatków. A tak w ogóle to do wyborców Dudy mam pytanie, bo skoro tak ważna dla nich jest nauka kościoła. Jakie mogą być powody unieważnienia małżeństwa z ponad 20 letnim stażem i trójką dzieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 W dniu 18.07.2020 o 20:21, mistrzBeatka napisał(a): vat na drewno opalowe wzrasta o 15% , nie znam sie ale to chyba najtanszy sposob ogrzewania z ktorego korzystaja najubozsi , w nagrode za glosy sezon grzewczy opodatkowany o 15% wiecej. Rozwiń najubozsi nie placa vat na drewno opalowe;) W dniu 18.07.2020 o 20:28, The Game 85 napisał(a): A tak w ogóle to do wyborców Dudy mam pytanie, bo skoro tak ważna dla nich jest nauka kościoła. Jakie mogą być powody unieważnienia małżeństwa z ponad 20 letnim stażem i trójką dzieci. Rozwiń moze byc ich cale mnostwo. lista potencjalnych powodow jest bardzo dluga. patrzac na to co sie dzieje w tvp to kurski mogl sie zalapac na kilka paragrafow;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 W dniu 18.07.2020 o 20:48, fluber napisał(a): najubozsi nie placa vat na drewno opalowe;) moze byc ich cale mnostwo. lista potencjalnych powodow jest bardzo dluga. patrzac na to co sie dzieje w tvp to kurski mogl sie zalapac na kilka paragrafow;) Rozwiń Ale że to bardzo bliski przyjaciel Kaczyńskiego to na pewnie nie był powód. A ślub kościelny rozwodnika tydzień po wyborach to przypadek. A i jeszcze zapytam kim w takim wypadku są dzieci z unieważnionego małżeństwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 W dniu 18.07.2020 o 20:56, The Game 85 napisał(a): A i jeszcze zapytam kim w takim wypadku są dzieci z unieważnionego małżeństwa? Rozwiń Przeciez to oczywiste. Antychrystami! lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 W dniu 18.07.2020 o 20:48, fluber napisał(a): najubozsi nie placa vat na drewno opalowe;) Rozwiń ojciec ma jakas cienka emeryture i sie zalil ze mu opal sporo wzrosl . btw. papa glosowal na pis , czemu? zadna inna partia mu tyle nie dala, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 W dniu 18.07.2020 o 20:56, The Game 85 napisał(a): Ale że to bardzo bliski przyjaciel Kaczyńskiego to na pewnie nie był powód. A ślub kościelny rozwodnika tydzień po wyborach to przypadek. A i jeszcze zapytam kim w takim wypadku są dzieci z unieważnionego małżeństwa? Rozwiń jesli chcesz znac moje zdanie: 1. uwazam ze uniewaznienia slubu sa wspolczesnymi odpustami 2. lista przyczyn uniewaznienia malzenstwa zawiera tyle punktow ze po jej pierwszym przeczytaniu stwierdzilem ze nie ma waznych malzenstw 3. czeste uniewaznianie malzenstw oslabia status rodziny nie mniej niz postepujaca laicyzacja 4. generalnie ta sprawa smierdzi na kilometr, bo oboje uzyskali uniewaznienie dosc szybko a ponowny slub jest zazwyczaj okolicznoscia ktora nie powinna ulatwiac uzyskania zaswiadczenia 5. nie znam natomiast szczegolow sprawy. uniewaznienia sie zdarzaja i maja uzasadnienie, wiec nie mam podstaw zakladac ze to bylo kupione i niesluszne mimo okolicznosci. W dniu 18.07.2020 o 21:07, mistrzBeatka napisał(a): ojciec ma jakas cienka emeryture i sie zalil ze mu opal sporo wzrosl . Rozwiń widziales paragon?:) W dniu 18.07.2020 o 21:07, mistrzBeatka napisał(a): btw. papa glosowal na pis , czemu? Rozwiń bo dojrzalosc najczesciej przychodzi z wiekiem?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 W dniu 18.07.2020 o 21:10, fluber napisał(a): jesli chcesz znac moje zdanie: 1. uwazam ze uniewaznienia slubu sa wspolczesnymi odpustami 2. lista przyczyn uniewaznienia malzenstwa zawiera tyle punktow ze po jej pierwszym przeczytaniu stwierdzilem ze nie ma waznych malzenstw 3. czeste uniewaznianie malzenstw oslabia status rodziny nie mniej niz postepujaca laicyzacja 4. generalnie ta sprawa smierdzi na kilometr, bo oboje uzyskali uniewaznienie dosc szybko a ponowny slub jest zazwyczaj okolicznoscia ktora nie powinna ulatwiac uzyskania zaswiadczenia 5. nie znam natomiast szczegolow sprawy. uniewaznienia sie zdarzaja i maja uzasadnienie, wiec nie mam podstaw zakladac ze to bylo kupione i niesluszne mimo okolicznosci. Rozwiń Dzięki za wyjaśnienie. No ja też nie znam szczegółów ( i nawet nie chcę znać), ale jak to wygląda. Ważny członek PiS czyli partii która kreuje się na obrońce katolicyzmy w wojnie z LGBT zaledwie tydzień po wyborach bierze 2 ślub kościelny. Tak bronią nauk kościoła, ale gdy to im przeszkadza to po prostu dostają unieważnienie i spokojnie 2 ślub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 W dniu 18.07.2020 o 21:22, The Game 85 napisał(a): Dzięki za wyjaśnienie. No ja też nie znam szczegółów ( i nawet nie chcę znać), ale jak to wygląda. Ważny członek PiS czyli partii która kreuje się na obrońce katolicyzmy w wojnie z LGBT zaledwie tydzień po wyborach bierze 2 ślub kościelny. Tak bronią nauk kościoła, ale gdy to im przeszkadza to po prostu dostają unieważnienie i spokojnie 2 ślub. Rozwiń uniewaznienia sa dopuszczalne. natomiast robienie z 2 slubu takuej pompy i jeszcze robienie tego w sanktuarium w lagiewnikach jest dla kk w Polsce wizerunkowo fatalne. jakby wszystko w kk mozna bylo kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 18.07.2020 o 21:07, mistrzBeatka napisał(a): ojciec ma jakas cienka emeryture i sie zalil ze mu opal sporo wzrosl . btw. papa glosowal na pis , czemu? zadna inna partia mu tyle nie dala, Rozwiń Uważasz swojego ojca za osobę inteligentną czy głupią? To nie obraza Twojego ojca, nie znam go i po prostu ciekawi mnie Twój stosunek do niego, jako osoby, która go bardzo dobrze zna, ja na przykład swojego ojca bardzo szanuję mimo tego, że mamy inne poglądy polityczne. Po prostu ciekawi mnie jaki jest Twój stosunek do tego, że ojciec głosuje na PiS. Mówisz mu, że wyborcy PiSu to patusy i debile? Edytowane 18 Lipca 2020 przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 W pierwszej chwili myślałem, że to informacja na pudełka ale właściwie to czysta polityka ze ślubem w tle. Kurski wraz z Kaczyńskim i nową Panią Kurską bezpośrednio po ślubie udali się do krypty na Wawelu. Cyrk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 W dniu 19.07.2020 o 06:47, jack napisał(a): Cyrk. Rozwiń bronią „wartości” o których wspominał @fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 W dniu 19.07.2020 o 06:57, Koelner napisał(a): bronią „wartości” o których wspominał @fluber Rozwiń długo na takim podejściu do wartości nie pociągniemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 W dniu 19.07.2020 o 07:00, fluber napisał(a): długo na takim podejściu do wartości nie pociągniemy Rozwiń dlaczego tak uważasz ? Pan Kurski pokazał , że te „wartości” są ważne dla mas aby nimi sterować ( po drugiej stronie jest to samo ) a sam idąc klasykiem „ impreza jest dobra jak każdy robi to co lubi” . Amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 W dniu 18.07.2020 o 20:56, The Game 85 napisał(a): A i jeszcze zapytam kim w takim wypadku są dzieci z unieważnionego małżeństwa? Rozwiń Bękartami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 W dniu 18.07.2020 o 22:11, RappaR napisał(a): Uważasz swojego ojca za osobę inteligentną czy głupią? To nie obraza Twojego ojca, nie znam go i po prostu ciekawi mnie Twój stosunek do niego, jako osoby, która go bardzo dobrze zna, ja na przykład swojego ojca bardzo szanuję mimo tego, że mamy inne poglądy polityczne. Po prostu ciekawi mnie jaki jest Twój stosunek do tego, że ojciec głosuje na PiS. Rozwiń przeciez napisalem jasno , ojciec glosowal portfelem, jest po ekonomii wiec rozumie skad sie biora pieniadze dla niego i co sie z tym wiaze. swiatopogladowo z pisem mu nie po drodze. nie szanuje go kompletnie za inne rzeczy niezwiazane z polityka. Cytat Mówisz mu, że wyborcy PiSu to patusy i debile? Rozwiń po co ? przeciez tak nie uwazam, to ze na pis statystycznie glosowali ludzie gorzej wyksztalceni nie znaczy ze sa patusami czy debilami. Kazda partia sie pozycjonuje na okreslonych wyborcow , pis wygrywa wybory wiec robi to dobrze a ze przy okazji zostaly strzepy z publicznej telewizji....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 W dniu 19.07.2020 o 09:04, mistrzBeatka napisał(a): ojciec glosowal portfelem, jest po ekonomii wiec rozumie skad sie biora pieniadze dla niego Rozwiń To ze ktoś jest po ekonomii to moim zdaniem nic nie znaczy w temacie tego "rozumienia", ale pomijając to tak z ciekawości: co porabia ojciec jeśli można zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi