Skocz do zawartości

TENIS

mac

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Czyli jak twój podopieczny zaczyna znowu pić, to jest to wyłącznie twoja wina?

Dziwna analogia. Przecież Iga nie miała problemów w takiej skali na początku kariery. Powinieneś raczej zapytać czy gdyby mój podopieczny który nigdy nie pił po 5 latach terapii na wyłączność zaczął pić to czy byłaby to wyłącznie moja wina. Wyłącznie pewnie nie, ale największą odpowiedzialność byłaby moja.

22 minuty temu, fluber napisał(a):

Dziwna analogia. Przecież Iga nie miała problemów w takiej skali na początku kariery. 

Wow, to ludzie rodzą się z depresją, wypaleniem itp? Nie są to choroby, które mogą wystąpić wraz z wiekiem?

23 minuty temu, fluber napisał(a):

Powinieneś raczej zapytać czy gdyby mój podopieczny który nigdy nie pił po 5 latach terapii na wyłączność zaczął pić to czy byłaby to wyłącznie moja wina. Wyłącznie pewnie nie, ale największą odpowiedzialność byłaby moja.

Ale głupia analogia, bo Światek współpracuje z psycholog od początku swoich sukcesów. Więc nie wiem skąd próba sprzedania tu takiego porównania, że współpraca zaczęła się dopiero po osiągnięciu pierwszych sukcesów i po początkowym zachowaniu wyników sportowych nastąpił upadek.

9 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Wow, to ludzie rodzą się z depresją, wypaleniem itp? Nie są to choroby, które mogą wystąpić wraz z wiekiem?

Nie, ale nie powinni jej dostawać będąc pod pełną i ekskluzywną kontrolą lekarską.

10 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Ale głupia analogia, bo Światek współpracuje z psycholog od początku swoich sukcesów. Więc nie wiem skąd próba sprzedania tu takiego porównania, że współpraca zaczęła się dopiero po osiągnięciu pierwszych sukcesów i po początkowym zachowaniu wyników sportowych nastąpił upadek.

Ale ja nie oczekuję od psycholog że Iga będzie zawsze wygrywać. Oczekuje, że będzie stabilna psychicznie. A na początku była. Po 5 latach pracy z nią jest w dużo gorszym stanie.

22 minuty temu, Kubbas napisał(a):

czemu?

zajebista dziewczyna

Jej umiejętności wołają o pomstę do nieba, na necie latają kompilację z jej komicznymi błędami z forehandu, dziewczyna zatrzymała się w rozwoju. O podwójnych błędach serwisowych nie wspominam 

Jej mecze to ból oczu, czasami mam wrażenie że rywalkom żal się robi Coco, przez co włącza w nich jakiegoś dziwnego rodzaju empatię, co następnie kończy się utratą koncentracji, a potem nagle mecz im ucieka, spirala się nakręca i rywalki same przegrywają:)

Generalnie dobrze oddaję ją myśl w stylu

"she's phenomenal athlete who happens to play tennis"

Czyli fenomenalna sportsmenka, która uprawia tenis, ale nierzadko ciężko ją nazwać tenisistką patrząc po umiejętnościach 

Edytowane przez P_M

jebnal tak zwany mental nie wiem czmeu

tak jak kolega z gory napisal ktorys nie zlamala sie nie spotkala ja tragedia jakas chuba i uwaga ona jest przed prime czyli dopiero jej talent sie wznosi i powinns byc lepsza wiec dlaczego nie jest? otoz to tu wchodzą względy jak ja to mowie pozasportowe czyli sfera poxa cialem choc mozlwie ze jednak troche ciało a dokladnie krew nie wiemy jak to z tym dawaniem w zyle nie ebde sie rozwodzil nie weim ale widze dwie drogi 

1. mental 

2. brak dopengu

co latwiej naprawic? chyba jednak to pierwsze bo jest lod lupom tenisowej Uefy zapomnailem jak to sie nazywa ten zwiazek

a mental to nie chce plotkować bo przez takie docinki i domysly moj braciak odszedł od pierwszej zony bo niby dawala jak ten wyjechal do holandii a potem nie dalo sie tego odkrwcic jak poszlo w ruch...

trzymam kciuki Iszka zeby jednak podjela dobte decyzje tak zwane strategiczne dla jej kariey

ale mecz

1 godzinę temu, P_M napisał(a):

Jej umiejętności wołają o pomstę do nieba, na necie latają kompilację z jej komicznymi błędami z forehandu, dziewczyna zatrzymała się w rozwoju. O podwójnych błędach serwisowych nie wspominam 

Jej mecze to ból oczu, czasami mam wrażenie że rywalkom żal się robi Coco, przez co włącza w nich jakiegoś dziwnego rodzaju empatię, co następnie kończy się utratą koncentracji, a potem nagle mecz im ucieka, spirala się nakręca i rywalki same przegrywają:)

Generalnie dobrze oddaję ją myśl w stylu

"she's phenomenal athlete who happens to play tennis"

Czyli fenomenalna sportsmenka, która uprawia tenis, ale nierzadko ciężko ją nazwać tenisistką patrząc po umiejętnościach 

i robi polfinal Wimbledonu ;)

Cytat

Jej mecze to ból oczu, czasami mam wrażenie że rywalkom żal się robi Coco, przez co włącza w nich jakiegoś dziwnego rodzaju empatię

X D

ogladnijcie sobie ostatni podcast razem jego i Sidora

Cytat

Novak Djokovic in Wimbledon press after his loss to Jannik Sinner

“Could you talk more about how you tried to deal with his serve? Everyone says you’re the best returner..”

Novak: “Was. Was. That’s the reality. Was. 

juz w meczu z Felixem, bardzo duzo pilek Novaka nie wraca do gry, moze i by powalczyl cos gdyby bylo inaczej