Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Qcin_69 napisał:

Pick 32 >pick 29 

W zaleznosci od tego kogo wybierzesz, jak trafisz dobrze to przeciez 29 > 32 

1 minutę temu, MarcusCamby napisał:

pewnie bym go dostał za Valanciunasa :(

Raczej udaloby sie dograc deal Monk <-> Jonas i pick uzylbym do zejscia ponizej tax :P 

25 minut temu, Eld napisał:

No i? 

Co Ci się nie zgadza z tym co napisałem? VS LAL (56), SAC (55) i LAC(57) zagrał rzeczywiście jak ciepła kupka, ale później było całkiem znośnie. 

Okres masz czy co? Bo coś dzisiaj strasznie czepliwy jesteś.

Uczciwy.

Przedstawiłem po prostu innym do oceny czy jego notowania także rozumieją jako "W zasadzie to w tym trymestrze miał może trzy słabe mecze".

zatem nie masz chyba co się złościć?

20 minut temu, Lucas napisał:

W zaleznosci od tego kogo wybierzesz, jak trafisz dobrze to przeciez 29 > 32 

Raczej udaloby sie dograc deal Monk <-> Jonas i pick uzylbym do zejscia ponizej tax :P 

Oj zdecydowanie nie!

jasne ze chodzi o trafienie zawodnika i lepiej być szybciej niż później ale:

31/33 to wybory tańsze a porównywalne bez obowiązku gwarantowania kontraktu oraz co ważne w lato nie zabiera cap hołdów które blokują z automatu free space. 
Różnica wyboru nie jest tak istotna w tym miejscu a jednak daje spora elastyczność. 
no i po zmianach dla tankerow jest stash jeszcze jako opcja. Przykładowo mogą być dobrymi strzałami takie:

PELS 2rd 2021

CHIC 2rd 2021 

Clips 2rd 2022

Pwls 2rd 2022 

ale nie musza. 

4 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał:

no no, Rox dostają w cymbał z Knicks, ale Ty nie będziesz potrzebował dwóch graczy rotacji by wygrywać co się da z dołem ligi

ciekawy trymestr się zapowiada

Tylko, że ja policzyłem sobie tylko tzw. pewniaki + dodałem jeszcze ze 3W z innymi, a do wyboru mam takie mecze ja u siebie Dallas, czy Indiana, albo wyjazdy do Detroit, czy Bostonu. Natomiast jeżeli założymy, że mój team wygra u siebie z Minnesotą, Toronto, czy który z dwóch meczy z  Charlotte u siebie, albo też wygra z jakimś playoffowym teamem na wyjeździe, to mój bilans idzie jeszcze bardziej w górę. Jasne, że z kimś słabym coś przegram, ale chyba możemy założyć, że równocześnie wygram też z kimś z kim teoretycznie nie powinienem, prawda? 

Piszę o tym od razu, bo jestem ustawiany do rogu na 5 seed a z tym się kompletnie nie zgadzam. Nieobecność KATa wyrównuje mi banalny terminarz. 

6 minut temu, Lucas napisał:

Ignazz barzdiej miałem na mysli to, ze masz takiego gracza dluzej na niskiej umowie :) 

No ja mam 32>29 ze względu na stash. 

U nas panuje jakiś niezrozumiały dla mnie kult pickow, podczas gdy co roku większość z graczy z pickami spoza loterii utrzymuje się w lidze ~końca rookie kontraktu- jasne, ze są wyjątki, a zdarzają się i prawdziwe steale z pickami 2 rundowymi, ale całościowo value takich pickow jest u nas bardzo zawyżone.

draft 17’- picki spoza loterii które sienutrzymaly w lidze- OG, Kennard,J.Allen, Adebayo, Collins, Giles, M.Morris, Brooks, Hart , z czego poza Adebayo raczej nikt nie dostanie kontraktu 15+ (OG i Collins są tego chyba najbliżej) ale no nie licząc Bama nikt tu nie ma potencjału wyskoczyć na wyższy poziom niż rols.

draft 18’-Huerter, M.Robinson, L.Walker, DiVicenzo, Brunson, J.Robinson, B.Brown, Kurucks, Shamet - tutaj to w ogóle masakra, kilku fajnych rolsow- Huerter,DiVicenzo,Brown, Brunson,Shamet , plus człowiek zagadka Mitch Robinson- reszta z bardzo niskim sufitem 

draft 19’ za szybko by oceniać ale tez poza Samaniciem (wink:wink) Nie widać tutaj żadnego Jokicia. 

Takze ja tam mam duży dystans do wyborów draftowych, i tak jak na początku patrzyłem na nie jak na walutę, tak teraz uważam ze w sporej ilości przypadków mogą być ciężarem (nie liczę pickow 1-10 bo te warto zachowywać, ale te 14+ maja wartość tylko w odpowiednich rękach- u nas wyróżniłbym tu January,Tecu,Karpik i Ozzy ale już dla takiego Człowieka Morza lepiej nie mieć takiego picku bo potem się wybiera Jordana Bella z 19stka 

Wspomniany Lonnie:

Lonnie Walker IV was having another very quiet game when he exploded in the fourth quarter. He hit two important three-pointers that bookended one of the best dunks of the Spurs season. Beyond the flash, Walker also had a few really good passes that exhibited better than normal court vision. Defensively, I thought he did a lot of good. He had some mistakes here and there but his effort and physicality on that end was a plus. 

4 godziny temu, MarcusCamby napisał:

Kiedy pozyskiwałem ten pick od Ciebie, Pistons nie mieli nic wartościowego i nawet swoich picków mało. Gdyby Morant wyglądał jak obecny Garland ( który wciąż jest mocnym prospektem i mimo tego co gra obecnie, BMF by go nie sprzedał za late picka. ) to bym tego picka nie oddał. O ile Markannena zawsze miałem za mocno overrated, o tyle Ja zmienił postrzeganie tej organizacji. Ich wartość wzrosła, więc ten pick przestał być tak sexy.

Do tej pory wielbię @BMF za wzięcie Garlanda.

Inaczej skończyłbym z ręką w nocniku, więc był to spory gamble z mojej strony z tą wymianą.

A i po raz kolejny przepraszam @Ashigaru

Edytowane przez ozzy110

12 godzin temu, Alonzo napisał:

Na chwilę obecna mam 3 graczy na 20pkt. - Mitchell, Lowry i Gordon + o niebo lepszą obronę. 

Lowry slabo zaczal trymestr ( 3-4 16ppg 35% fg). Gordon tez juz kontuzjowany ( kolano, dzis 2 mecz z rzedu out). Nie ma z czego zrobic 2 miejsca. 

I fakt ze jechali Cie gm-owie za oubre to jedno a liczenie na to ze dodadza Ci winy za startowanie mcgruderem to drugie:)

43 minuty temu, fluber napisał:

Lowry slabo zaczal trymestr ( 3-4 16ppg 35% fg). Gordon tez juz kontuzjowany ( kolano, dzis 2 mecz z rzedu out). Nie ma z czego zrobic 2 miejsca. 

I fakt ze jechali Cie gm-owie za oubre to jedno a liczenie na to ze dodadza Ci winy za startowanie mcgruderem to drugie:)

:)

Ehhhh... 

Gordon gra po 40min. w meczu i opuchło mu kolano. Nie grał w meczu z Portland. To jeden mecz. :) Następny Magic grają w środę, przeciwko Derrickowi Jonesowi Jr. Gordon o tym meczu środowym powiedział:  Hopefully, I can be back by Wednesday. It will be a big game for us, so we'll see if I can get right,"

Przypominam, że Oubre grał w pierwszych 5 meczach tego trymestru.

Do tej pory grałem w 3T kolejno z:

U siebie z Atlantą, Detroit i Dallas, wyjazd do Brooklynu i Atlanty, znów u siebie z Minnesotą, wyjazd do San Antonio i teraz u siebie z Portland.  Sądzę, że raczej poradziłbym sobie z Portland bez Gordona. Blazers ledwo ledwo wystawiają 5 graczy aktualnie. Robię tu 6-2 lub 5-3 w najgorszym razie. 

Lowry ma dokładnie 16,6pkt. na 37% w tym trymestrze i musi sobie radzić bez Gasola i Twojego Ibaki już w 3 meczach tego trymestru - tak więc każdy ma u nas problemy z kontuzjami - nie tylko ja. A pisanie ciągle o problemach moich Magic powoduje później takie a nie inne bilanse.. bo GMowie nie analizują tylko pamiętają, że przecież KAT nie gra, a  Cody Zeller, Oubre, czy Gordon są ch^#$wi..  ponieważ tak przecież pisało kilku GMów na forum.. :) Lowry ma też w tym trymestrze 6,4zb. 9,1as. 1,4prz. i 0,9bl. 

U Ciebie przecież też się rotacja skróciła - poza Ibaką, jeszcze Kennard, Thomas i teraz Redick. McGruder gra w dość głębokich rl Clippers, którzy wzmocnili się teraz Morrisem i Jacksonem, a zdrowy jest tez George, stąd nie ma dla niego miejsca w rotacji Clippers, co nie jest tu niczym zaskakującym. Nie jest kontuzjowany, jest w składzie meczowym i pojawia się na pojedyncze minuty. 

Zbudowałem sobie drużynę, która się wg mnie solidnie uzupełnia - po to pościągałem różnych role playerów, żeby każdy miał u mnie określoną rolę. Robiąc po McGrudera z Tobą dal jeszcze w Cavs oddałem za niego 2 2 rundy draftu - bo jest dla mnie bardzo dużo warto. Zaproponował mu nowy kontrakt - wysoki jak na zadaniowca - a i tak byłem u nas za to krytykowany. Grałem nim od początku sezonu pomimo, ze nie miałem dla niego minut, a w dwóch pierwszych trymestrach grał regularnie (nie licząc kontuzji) - ja upychałem go u siebie do składu jak tylko mogłem. A teraz jestem krytykowany za to, ze w silnych Clippers nie gra regularnych minut. :) U mnie gra. ;) 

trochę jak boomerang wraca to, że innym GMom wypominałeś krótkie ławki lub różne problemy ze zdrowiem/formą a teraz Ciebie spotykają problemy tej natury, z drugiej strony ciekawy będzie case Oubre, bo nie dość, że w PO nie zagra to już może nie wrócić a Ty będziesz musiał ludziom tłumaczyć, że to był shutdown PHX a u Ciebie byłoby inaczej

8 minut temu, Alonzo napisał:

U mnie gra

No i fajnie, że gra, tylko McGruder robi w tym sezonie jakieś 47% TS. Nie jest ani ball handlerem ani specjalnie dobrym obrońcą, w dodatku na SF gra out of position. Ja bym tego McGrudera starał się raczej przemilczeć na Twoim miejscu ; )

Ile minut planujesz dawać Noelowi pod nieobecność Townsa?

Nie wiem co to za kontuzja, ale tu powinna wystarczyc historia graczy z dokladnie tym urazem i ile mniej wiecej czasu wracali. Jesli RL Suns nie beda grac w Playoffs to wiadomo, ze to inaczej wyglada, ale nie mozna za to karać Alonzo. 

Edytowane przez Lucas

22 minuty temu, Lucas napisał:

Nie wiem co to za kontuzja, ale tu powinna wystarczyc historia graczy z dokladnie tym urazem i ile mniej wiecej czasu wracali. Jesli RL Suns nie beda grac w Playoffs to wiadomo, ze to inaczej wyglada, ale nie mozna za to karać Alonzo. 

"Torn meniscus in knee"

Czyli to samo co aminu.

A w Sixers kolejne problemy

Cytat

Zach LaVine (sore left quad) did not practice on Tuesday, won't play Wednesday vs. the Wolves, and said he would "probably be out a week."

ostatnio nei zagrał też richardson

7 miejsce wydaje się najbardziej prawdpodobnym scenariuszem, z jednocześnie sporą szansą na 2 rundę :)

Edytowane przez człowiek...morza

12 minut temu, polishllama69 napisał:

trochę jak boomerang wraca to, że innym GMom wypominałeś krótkie ławki lub różne problemy ze zdrowiem/formą a teraz Ciebie spotykają problemy tej natury, z drugiej strony ciekawy będzie case Oubre, bo nie dość, że w PO nie zagra to już może nie wrócić a Ty będziesz musiał ludziom tłumaczyć, że to był shutdown PHX a u Ciebie byłoby inaczej

Jak mi KAT nie wróci, to raczej niczym Was nie przekonam :) U mnie to jest kluczowa kwestia. 

10 minut temu, karpik napisał:

No i fajnie, że gra, tylko McGruder robi w tym sezonie jakieś 47% TS. Nie jest ani ball handlerem ani specjalnie dobrym obrońcą, w dodatku na SF gra out of position. Ja bym tego McGrudera starał się raczej przemilczeć na Twoim miejscu ; )

Ile minut planujesz dawać Noelowi pod nieobecność Townsa?

Rodney McGrudera mam rozpracowanego, jak mało kogo w tej lidze, dzięki jego grze w Heat :) Spokojnie może mi grac jako podstawowy sf. Na pozycji sg zwyczajnie nie ma dla niego minut. Jego statsy nie powalają, ale potrafi dobrze bronić, jest nieustępliwy i rzuca mi za 3pkt. z wide open. Nic więcej od niego nie potrzebuję. W obronie broni mi gracza na piłce, switchu je, nie zawala team defens. Oubre u mnie przecież i tak tylko stał na boisku i dłubał w nosie przez 30min. zatem każdy gracz, który broni z pozycji sf to u nas nad nim upgrade wg BeGMowej Starszyzny ;) 

Noel musi grać około 25min. a czasami więcej (może i 30min.) w zależności od przeciwnika. Mam sporo tankerów i przeciwników z dolnej części tabeli, zatem tu mogę dać pograć mojej młodzieży również. W trakcie trymestru to sobie dokładnie wyliczę. Przyjrzę się też rotacji podkoszowej przeciwników, bo po analizie kalendarza az tak źle to nie wygląda. 20-9 pewnie mi nie dacie w głosowaniu bez KATa, ale 18-11 robię spokojnie.  Natomiast, tak jak pisałem powyżej - KAT musi wrócić, bo jak nie to mam po sezonie, zatem liczenie co tam ugram bez KATa nie ma znaczenia.

Choć oczywiście jesteśmy ambitni, jak doskonale wiecie nigdy się nie poddajemy - nawet już po zakończonym głosowaniu :P;) Orlando Magic to drużyna z charakterem. GM przenosi tu kulturę organizacji rl Miami Heat o czym pisałem od samego początku dołączając do gry.

Nawiasem mówiąc coraz bardziej wierzę w Finał rl Miami Heat na Wschodzie. Jak Antek znowu nie wytrzyma presji, to wszystko jest możliwe. Dziś Heat ich rozjechali. :) 

@Lucas

Kelly Oubre ma po sezonie. Nawet nie będę go umieszczał w playoffowej rotacji.. :( W tamtym roku walczyłem o niego, bo powinien grać, teraz raczej temat zamknięty..