Skocz do zawartości

ECSF: Celtics (1) - Cavaliers (4)

Jmy

And the winner is...  

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. And the winner is...

• 4-0 Celtics
    • 4-0 Cavaliers
      0
    • 4-2 Cavaliers
    • 4-3 Celtics
    • 4-1 Cavaliers
    • 4-1 Celtics
    • 4-2 Celtics
    • nie interesuje sie NBA, ale smialo przyznam medal LeBronowi oraz laurke Garnettowi.
      0
    • 4-3 Cavaliers

Rekomendowane odpowiedzi

Znowu okazało się jak diametralnie zmieniają się partnerzy LeBrona w cudzej hali. Szkoda, bo LBJ naprawdę fajnie dzisiaj przełamywał obronę Bostonu. Jednak mimo małego wsparcia od role players u Cavsów i faktu, że Celtics ponownie u siebie zagrali dużo lepiej była szansa, zwłaszcza, że nasi rywale znowu beztrosko gubili się w końcówce. Nasi jednak zupełnie zapomnieli o tym, jak ważne w ich przypadku są zbiórki i to przechyliło szalę. No cóż, Cavs na pewno mogą wygrać kolejny mecz u siebie, są w stanie również zwyciężyć G7. Podstawą jednak będzie jednak walka na tablicach i w obronie. BTW strasznie szkoda G1.

Rondo zagral naprawde wielki mecz. 20 punktow 13 asyst, swietne decyzje tylko jedna strata. I Garnett, kiedy mial te serie jak trafil z 5 rzutow z rzedu. W sumie, Cavs mielis zanse w koncowce, niestety nie potrafili wykonczyc, akcji. Tzn nie wiem, czy niestety, bo zanosi sie na siedmiomeczowa serie. A to kochamy, czyz nie?

Brawa dla Garnetta swietny mecz, Rondo rowniez - tak powinien grac rozgrywajacy !!!

Jest tak jak by sie wydawalo, Celtowie wygrywaja mecz u siebie, a Cavs maja noz na gardle i musza wygrac kolejne spotkanie. Ale czy im sie to uda ? Moim zdaniem NIE, kiedys Boston musi przelamac ta serie na wyjezdzie... Latwo nie bedzie, ale mam takie przeczucie. Choc wolalbym aby doszlo do meczu nr 7

Allen cos nie moze sie wstrzelic w kosz przeciwnika, szkoda ze nie rzuca ze swoja "normalna" skutecznoscia.

Cleveland grali beznadziejna defensywe w 2 polowie. To co odpieprzal w szczegolnosci Varejao wolalo o litosc. Szkoda momentami, ze on nie ma mozgu, gdyby on przynajmniej myslal... dzieki temu moglibysmy zapobiec spokojnie okolo 10 latwym punktom Bostonu. No ale drugi geniusz Brown tez nie widzial tego jak Davis robil sobie z Varejoka dzifke po ktorej caly czas jechal. Ciezko bylo naprawde znalezc wysokiego, ktory by nie robil koszmarnych bledow w obronie, bo wszyscy je robili, ale Anderson to przebijal akurat tej nocy wszystkich.

Druga sprawa to jak mozna nie wykorzystac takiej szansy? Prowadzenie wynosilo nawet 14 punktow na 6min do konca drugiej kwarty i wszystkie sie rozplynelo. Masa glupich strat, masa bledow 24 sekund i co najwazniejsze, jak mozna zdobyc tylko 3 punkty w taki kawal czasu? Pozatym czemu ten Rondo po zaslonach gubil cala defensywe i robil co chcial? Czasem mam wrazenie, ze na wyjazdach Cavs zapominaja jak sie gra, a juz w szczegolnosci nie rozumialem tego jak to po amerykansku nazywaja "lack of energy". W playoffach powinno sie gryzc parkiet bez wzgledu na to co sie dzieje to nie preseason.

LeBron chyba odzyskuje swiezosc bo przynajmniej w 1 polowie mial spory ciag na kosz i nawet cos tam mu siedzialo. Poki co ze spotkania na spotkanie coraz lepiej gra ale duza liczba minut chyba zle na niego wplywa, bo w koncowce game 5 widac bylo, ze albo sie poddal albo rzeczywiscie byl troche juz zmeczony (zwlaszcza w D). I have no idea.

Teraz pora na game 6, ktory Cleveland musza wygrac jesli chca pozostac w grze. Mimo wszystko ciezko zakladac, ze Cavs wygraja to spotkanie, bo Celtics jest taki na wyjazdach czy sraki, trzeba dac z siebie max i jesli sie uda to wtedy dopiero bedzie mozna myslec o game 7. Wszystko sie moze zdarzyc, scenariusz moze sie roznie potoczyc.

szkoda mi cavsow.

usnelo mi sie w przerwie meczu, ale dobrze to wygladalo. bylo nawet 14 do przodu. pozniej glupie rozkojarzenie i celci w 2 minuty zniwelowali te strate.

uwazam, ze stac ich na zwyciestwo u siebie w g6. bedzie ciezko, ale skoro boston nie potrafil wygrac w atlancie to dlaczego ma mu byc latwiej w cleveland??!!

oby. co nie zmienia faktu, ze w tym momencie pistons wygladaja na wschodzie jednak najlepiej....

3:2, chociaz byly szanse na win. Nikt nie mowi, ale mecz LeBrona najlepszy w tej serii.

Mam nadzieję, że Cavs wygrają jutro i zobaczymy jeszcze mecz numer siedem.

Wkurza mnie też bardzo jeden fakt. Przedmeczowe szaleństwa Bostonu. - te fajerwerki i tego typu sprawy. Przez to g*wno Wallace ma alergię a Delonte'go Westa wyraźnie szczypią oczy.

Głupia rzecz, ale może mieć jakiś wpływ.

Boobie wypada jednak na dłużej - 1-2 tygodnie. :? Będzie na pewno trudniej i może włączenie do rotacji na jego miejsce DJ-a byłoby dobry m pomysłem? W każdym razie najrówniejsza opcja na dystansie wypada i to może być poważny problem w tej serii. Tak czy inaczej trzeba walczyć i przede wszystkim utrzymywać intensywność w obronię oraz dominować na tablicach.

Boobie wypada jednak na dłużej - 1-2 tygodnie. :?

Oh no :? :? :? :? :? Ten Cyc to ma pecha, że... :roll: - po tym roku kończy mu się umowa, a ryzykiem byloby go podpisywac za dużą kasę, gdyby miał tak często doznawać urazow.

Eh ten druny Brown musial wylaczyc z gry DJ-a. - wielkiego zawodnika od chemii, walczaka. Ten wprawdzie w obronie wiele nie daje, ale gdy widzę do niego podanie wiem ze praktycznie zawsze trafi. (później te jego emocjonalne rekacje, które sprawiają, że rywalom głowa opada ;] )

Liczę z całego serca, że jutro Cavaliers wygrają i zobaczymy mecz numer siedem. Trzeba walczyć...

Mike Brown to nie jest dobry trener, nie potrafi wykorzystać potencjału zespołu. Nagle Devin Brown mu się znudził, i siedzi na ławie a gra Pavlo, który grał kaszanę cały sezon. - na kolejny niefart grubasek podpisal przedluzenie umowy, ale w każdym razie, jaki trener pasowalby do CC?

GO CAVS! - trzeba wierzyć - kto wie co jeszcze się wydarzy...

Wkurza mnie też bardzo jeden fakt. Przedmeczowe szaleństwa Bostonu. - te fajerwerki i tego typu sprawy. Przez to g*wno Wallace ma alergię a Delonte'go Westa wyraźnie szczypią oczy.

Głupia rzecz, ale może mieć jakiś wpływ.

Okazuje się, że jeszcze Wally'ego dokucza alergia z powodu tego dymu po fajerwerkach i już mamy trzech zawodników, którym wdało się to we znaki. Hawks też na nie narzekali. Cavs już składali z tego powodu apelacje i Stern miał coś tam z tym zrobić...

Nie no prosze, fajerwerki? Czegos takiego jeszcze nie mielismy. :twisted: To lepsze niz ten motyw z tlumaczeniem dlaczego James pudluje z prostych pozycji (przypomne: bo jak jest wybity z rytmu i musi zmienic zamysl co do akcji to nie moze sie dostatecznie skupic, czy jakos tak ;-) )

a co w tym dymie i alergii takiego dziwnego Kore? mają rację że skarżą, zobacz sobie mecz tenisa, tam ktoś pierdnie głośniej i już zawodnik się wybija z rytmu i np. powtarza serwis... a tu mamy dym, który może dużo bardziej wpływać na zdrowie zawodników i powinni go zabronić. i okaże się że to była główna przyczyna siły Celtów u siebie w hali :twisted:

a co w tym dymie i alergii takiego dziwnego Kore? mają rację że skarżą, zobacz sobie mecz tenisa, tam ktoś pierdnie głośniej i już zawodnik się wybija z rytmu i np. powtarza serwis... a tu mamy dym, który może dużo bardziej wpływać na zdrowie zawodników i powinni go zabronić. i okaże się że to była główna przyczyna siły Celtów u siebie w hali :twisted:

no ja nie przecze ze moze przeszkadza ale wlasnie ostatnia mysl ktora powiedziales pol zartem to cos co tak dziwnie bilo ze slow naszych dwoch poprzednio wypowiadajacych sie kolegow, tyle ze w duzo powazniejszym tonie :) Wiem, wiem nie chodzilo Wam o to, ale tak to zabawnie zabrzamialo, ze moglem sie przywalic :P

Dobra, Boston zatrzymany poniżej 70 pkt. (kto by pomyślał po letnich transferach, że coś takiego może mieć miejsca bez żadnych problemów z kontuzjami u Celtów?) i mamy siódmy mecz. Tym razem nie może zabraknąć intensywności w obronie a na tablicach, a jeśli to się spełni, to przy tak grającym LeBronie jak dziś w drugiej połowie mamy zwycięstwo. :P Celtics nigdy nie przegrali serii prowadząc 3-2, nie przegrali jeszcze w tych PO u siebie i czas najwyższy to zmienić!

brawo cavs!!

celtics 0-6 na wyjezdzie? r u kiddin me?!!

nie wiem o co tu chodzi, ale mam wrazenie, ze predzej celtics przegraja u siebie niz wygraja na wyjezdzie.

jesli nie w g7 z cavs to juz gdzies z detroit.

lbj naprawde zagral niezly mecz. kluczowe rzuty, zbiorki. cholernie brakuje mu jakiegos allstara. ja wiem ze jest big z, ze jest kilku gosci, wsrod ktorych zawsze ktos ma dzien. ale gdyby mial u swojego boku jakiegos fajnego goscia...

choc z 2 strony lbj robi wszystko i ciezko mi sobie wyobrazic co ten 2 mialby robic...

tak czy siak. dobra robota cavs.

w g7 wszystko moze sie zdarzyc, ale jezeli cavs to wygraja to bedzie to jednak niespodzianka

ale jaka!!

brawa dla Cavs, Celtics wciąż nie mogą nic wygrać na wyjeździe :lol: kto by pomyślał, że będą musieli zagrać 14 meczów w pierwszych dwóch rundach :? i to mając za rywali Hawks i Cavs

Cavs trochę mieli szczęścia w tej końcówce ten ofensywny Pierce'a na Lebronie, potem brak 2+1 w akcji z Allenem, ale byli na pewno dzisiaj lepsi i całkowicie zasłużenie wygrali.

Nie wierzę za bardzo w ich wygraną w Bostonie, Celtics rzucą się na Lebrona i pozwolą pokonać jego partnerom, a jakoś wątpię by ci dali to radę zrobić na wyjeździe w game 7, najważniejsze, że Celtics nie mają jak dotąd spacerku i widać, że nie taki diabeł straszny jak mogło się wydawać.

z taka gra zieloni nie zasluguja na ECF i mam nadzieje, ze Bron w g7 im to uswiadomi :twisted: od kiedy Jesus przestal byc pierwsza (nawet druga opcja w ataku) jego gra wyglada kiepskawo a i rzut wpada tylko co ktorys. Ciekawa jestem kto pomoze Lebronowi, choc wcale bym sie nie zmartwila gdyby w pojedynke utarl nosa Bostonowi.

Nie wierzę za bardzo w ich wygraną w Bostonie, Celtics rzucą się na Lebrona i pozwolą pokonać jego partnerom, a jakoś wątpię by ci dali to radę zrobić na wyjeździe w game 7, najważniejsze, że Celtics nie mają jak dotąd spacerku i widać, że nie taki diabeł straszny jak mogło się wydawać.

No diabeł(Boston) jednak jest straszny i to jak!!! Ale tylko u siebie w Bostonie !!!

Brawo dla Cavs :) Myslalem ze Celtowie jednak przelamia ta zla passe, ale niestety (albo stety) mylilem sie.

Jednak sadze ze w Bostonie gospodarze wygraja i tyle bedzie slychac w tym sezonie o Cavaliers. Ale emocje sa i o to chodzi.

Nieobliczalny James moze wiele, ale moglby jeszcze wiecej gdyby mial troche lepsza druzyne :) (tak jak juz pisal badboys2)

lbj naprawde zagral niezly mecz. kluczowe rzuty, zbiorki. cholernie brakuje mu jakiegos allstara. ja wiem ze jest big z, ze jest kilku gosci, wsrod ktorych zawsze ktos ma dzien. ale gdyby mial u swojego boku jakiegos fajnego goscia...

choc z 2 strony lbj robi wszystko i ciezko mi sobie wyobrazic co ten 2 mialby robic...

Trafiać. LeBronowi przydałby się po prostu świetny scorer, czy to inside typu Gasol czy na dystansie typu Redd. Po prostu ktoś, kto nie pozwoliłby rywalom stosować na LBJ-u takiej obrony, jaką się na nim obecnie stosuje, bo w przeciwnym razie zrobiłby przeciwnikowi z dupy jesień średniowiecza. Kto wie, może w przyszłym sezonie przy spadających kontraktach Wally'ego i Snowa... A o tym, że któryś z partnerów LeBrona zawsze ma dzień powiedziałeś akurat po meczu, w którym tego dnia nie miał żaden. ;)