Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2018/19

january

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.09.2018 o 11:22, tweedy napisał(a):

To są percetyle, więc Twoje pytanie można zadać do każdej z tych statystyk :smile: Generalnie znaczy to tyle, że dla przyjętych kryteriów, w poszczególnych kategoriach zawodnik mieści się w danej grupie graczy. Tu są same pozytywne kategorie więc im większa liczba tym lepiej. Na przykładzie Twojego pytanie. Playmaking 66,8% oznacza, że dla przyjętych kryteriów BI mieści się w 1/3 (33,2%) najlepszych graczy. Tylko pytanie jakie kryteria zostały zastosowane, bo że statami można sobie manipulować to chyba każdy tu wie :smile:

Raczej nie masz zupełnie pojęcia o czym piszesz.,Skoro Playmaking 66.8% oznacza iże Ingram mieści się w 1/3 (33.2%) najlepszych graczy to  według Twojej wiedzy : w 30 teamach NBA jest po 20 graczy = 600 graczy to Ingram jest w przybliżeniu na 200 miejscu ,czyli 199 graczy w lidze ma lepszy Playmaking, a 400 graczy gorszy.,

W dniu 24.09.2018 o 13:20, mayor napisał(a):

Raczej nie masz zupełnie pojęcia o czym piszesz.,Skoro Playmaking 66.8% oznacza iże Ingram mieści się w 1/3 (33.2%) najlepszych graczy to  według Twojej wiedzy : w 30 teamach NBA jest po 20 graczy = 600 graczy to Ingram jest w przybliżeniu na 200 miejscu ,czyli 199 graczy w lidze ma lepszy Playmaking, a 400 graczy gorszy.,

Skąd Ty tych 600 graczy wyjąłeś jak my założeń nie znamy? Może było ograniczenie do pozycji? Albo starter/ławka?

Wg mojej wiedzy, jeśli, dla samych wyliczeń założymy, że podana przez Ciebie liczba graczy z badanej grupy jest poprawna to tak, percentyl właśnie coś takiego oznacza. Jeśli się mylę to wytłumacz mi proszę w takim razie co oznaczają percentyle, bo mnie chyba na statystyce na studiach oszukali.

W dniu 24.09.2018 o 14:58, tweedy napisał(a):

Skąd Ty tych 600 graczy wyjąłeś jak my założeń nie znamy? Może było ograniczenie do pozycji? Albo starter/ławka?

Wg mojej wiedzy, jeśli, dla samych wyliczeń założymy, że podana przez Ciebie liczba graczy z badanej grupy jest poprawna to tak, percentyl właśnie coś takiego oznacza. Jeśli się mylę to wytłumacz mi proszę w takim razie co oznaczają percentyle, bo mnie chyba na statystyce na studiach oszukali.

Nie było tam filtrów czyli te 66.8% oznacza że był oceniany jakos koło 200 miejsca w lidze

No i te staty mają oceniać "talent" a nie impact tak więc w tych statach Beasley wygląda na all stara mimo impactu G-Leaguera

Chłopaki no dosyć wyraźnie jest napisane, że wszystkie szczegóły podadzą lada moment jak stronę skończą.

"Thread: Full data & explanations will be available once the site is up, but here are some quick notes on the competency based grades"

i poniżej kilka wyjaśnień jest. Reszta niedługo.

https://twitter.com/The_BBall_Index/status/1020721246684762112

BTW. W większości postów podają dane dla pozycji i graczy pow. 1000-1500 min.

Edytowane przez dannygd

rewelacje Matta Barnesa o tym, że w czasie kariery jarał codziennie nabierają wiarygodności

W dniu 25.09.2018 o 16:07, Reikai napisał(a):

Pierwsze słowa Kuzmy o tym, na czym najbardziej skupiał się w lato - obrona :] Coś czuje, że będą odszczekiwane te tezy o przecenianym Kuzmie w tym sezonie.

wywiady z media day cec***ą się przecież tym, że każdy nad wszystkim pracował i wszystko polepszył, ja tam wolę poczekać, bo mało co się zazwyczaj sprawdza

• matek zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.