Skocz do zawartości

beGM - Pytania do Radnych (i nie tylko radnych)

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, january napisał(a):

Ja mam szablon player-option gotowy, ale jeszcze deadline na składanie swym graczom ofert musiałby być wyznaczony.

Wrzuć temat jak możesz, w wolnej chwili, nawet dzisiaj.

Jak dany GM będzie chciał negocjować że swoim graczem to odezwie się do nas w odpowiednim temacie FA.

@ignazz termin na składanie swoim graczom z PO propozycji jest do 15 czerwca - jak January slusznie podnosił tą kwestię. 

Na Radzie postaramy się dopiąc szczegóły i zmodyfikowac również ten punkt w Regulaminie.

11 godzin temu, 24kobe8 napisał(a):

Wnoszę o zapis w regulaminie i wprowadzenie zasady od następnego sezonu, że opis zobligowany jest zaczynać zespół z niższego seedu, chyba ze wyzszy seed uzna inaczej.

Dodatkowo deadline na taki opis dla zaczynającego zespołu, czytaj tego z niższym seedem powinien wynosić maksymalnie 24h jak nie 48h przed końcem czasu na opisy, aby HCA mial realny czas na odpowiedź.

Hca powinno byc premiowane, a w opisowej grze jaka jest beGM ciężko wymyślić cos innego. 

W pierwszym poscie serii HCA ustala czy chce zaczynać, czy jednak ma zaczynać niższy seed + 24/48h przed deadline jest wrzucany opis niższego seedu lub wyższego jak uznane zostało na początku serii.

Godzinę temu, 24kobe8 napisał(a):

U nas się to opiera Kobe bardziej na dobrym zwyczaju że tak powinno się robić. Osobiście uważam, że nie ma sensu takich kwestii regulować przepisami. 

Jednak jak pozostali członkowie Rady uważają inaczej, to naturalnie pochylimy się nad tą kwestią w offseason uaktualniając przepisy w Regulaminie. :) 

Ja ze swojej perspektywy i tego co wydarzyło się w naszej serii jak i finale uwazam, że warto to usystematyzować.

Jak hca uwaza, ze chce zacząć to spoko, jak woli starym zwyczajem, aby  zaczął rywal - też ok, powinno byc to  prawo tego co ma przewagę parkietu. 

Ale w obu powyższych, powinien byc deadline dla zaczynajacego, aby odpowiadający mial spokojny czas na odpowiedź. Proponuje minimum 24 a najlepiej 48h.

I tutaj chyba nie ma wątpliwości, i musimy to wprowadzić po prostu od nast sezonu.

przecież nigdy nie było żadnych kontrowersji z tego tytułu, drużyny się dogadywały między sobą lub po prostu ktoś wrzucał opis bardzo szybko i było wyjaśnione

zarzuca mi się jakąś złą wolę, ale dałem Magic 11 dni aby wrzucili opis pierwsi, co przy fakcie jak dużym underdogiem byli na starcie jest gestem, który wypadałoby docenic, zamiast tego oczywiście ta sprawa jest teraz bagatelizowana, a już post w tonie "zaśmiałem się pod nosem jak naprawdę nie miałem na to czasu" przy tym jak regularne było szkalowanie takich Knicks za każdy jeden brak opisu, jest sprawą skandaliczną, a mamy jeszcze publiczne ciśnięcie GMów o innej opinii w pakiecie

Ale tu chyba wlasnie chodzi by HCA dawalo przewage?

czytacie w ogole uzasadnienie @24kobe8 ?

Oboje finaliscie piszecie o dobrym zwyczaju czy dogadywaniu.

Moze zamiast zwracac na to uwage w miejscu, gdzie mozna latwo dac przepis, byscie zaczeli stosowac dobre zwyczaje w dyskusji miedzy soba?

3 minuty temu, LAF napisał(a):

Nie ma lepszego kandydata na GM Denver niż @julekstep

Boje się że może być więcej vacatow. To lato może być gorące nie tylko w realu, ale i na stołkach GMow. W kuluarach co raz głośniej się mówi o dymisjach przez właścicieli klubów po rozczarowujących wynikach w PO.

Orlando dalej nie zasnęło. 

To jest mis na skalę naszych możliwości. Ty wiesz co my robimy z tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom.

PS, nie jestem z Krakowa, ale trzeba przyznać że impre zrobili z pompą, podobnie jak w Orlando, gdzie było Piccolo, słone paluszki i kolorowe balony !!!