Gość Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 była dobra wola autora ale rada postanowiła się wtrącić i zablokować plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 21 minut temu, MarcusCamby napisał: ja wtedy chciałem iść z duchem czasu, ale starzy radni mnie punktowali CBA i wywiązały się z tego tylko kłótnie. Obecnie w radzie nie zasiadam, ale na pewno Jasiek nie będzie za zmianą. Absurdalny jest ten zapis w naszej rzeczywistości powinno być ~45 dni maks przez te terminy okienek u nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Ale w istniejącej nba wymieniać możesz do lutego szybciej i ekipy maja możliwość wyrobienia się w tym 60 dniowym terminie. Tylko cześć graczy jest dostępna po 15 grudnia ( podpisani latem) resztę jak wyślesz 6 grudnia to 6 lutego znowu możesz. Nie zrobiłem żadnej wymiany na razie wiec mi ta przepychanka nie przeszkadza w niczym ale w poprzednim roku była raczej zgodność. drugi temat to wnioskowane co rok WYRÓWNANIE Trade Deadline idealnie w punkt i sekundę do tego w realu. Handel wtedy ma ryzyko a nie podkupywanie Gasola gdy się wie ze poleciał do Toronto Wymusza to tez tej akurat nocy aktywność wszystkich którzy handlują i nasłuc***ą. Dodało by to kolorytu i bonus by szedł do tych którzy potrafią być aktywni i szybko działać A kto ma w dupie to najwyżej nic nie traci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Tzn ja się nie będę wykłocał, są zasady to się zamierzam w nich trzymać, ale jeśli chcemy urealniać rozgrywkę to chyba trzeba by było to przemyśleć, zwłaszcza że terminy trymestrów jak widać są mocno lotne więc raz będzie można a raz nie - trzeba by to ujednolicić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Czy kontrakt Blakeneya (Chicago) to jest minimum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 12 minut temu, Qcin_69 napisał: Czy kontrakt Blakeneya (Chicago) to jest minimum? Nie. Podjął QO a QO nie jest minimalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Panowie, czy ten hajs co mi się odliczy za przejęcie Bazemore'a to mi się tak jakby odliczy od straty finansowej w tym sezonie a co za tym idzie podwyższy nieco przyszłoroczny hardcap? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Ale o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 20 minut temu, ignazz napisał: Ale o co chodzi? Załóżmy że będę miał w tym roku stratę 5mln (nie będę ale jakaś pewnie będzie). Przed sezonem C_M przejął Bazemore'a a co za tym idzie po jego zwolnieniu część jego kontraktu odliczy mi się od tej straty? Tam chyba wyjdzie około 1,2 mln od każdego roku stretchu odliczone, więc strata wyniesie 3,8 i to to będzie liczone do wyliczania hardcapu? Czyli hardcap wzrośnie o 600k dzięki temu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 20 minut temu, cvbe napisał: Załóżmy że będę miał w tym roku stratę 5mln (nie będę ale jakaś pewnie będzie). Przed sezonem C_M przejął Bazemore'a a co za tym idzie po jego zwolnieniu część jego kontraktu odliczy mi się od tej straty? Tam chyba wyjdzie około 1,2 mln od każdego roku stretchu odliczone, więc strata wyniesie 3,8 i to to będzie liczone do wyliczania hardcapu? Czyli hardcap wzrośnie o 600k dzięki temu? Tylko w obecnym sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 5 minut temu, ozzy110 napisał: Tylko w obecnym sezonie No, whatever - ważne czy resztę dobrze rozumiem bo to tylko na tym sezonie mi zależy bo za rok mi odejdzie ta ogromna strata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Przepraszam za być może głupie pytanie. Czy w czasie draftu handluje się gotówką z tego sezonu czy już z następnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Pojawilo sie info ze byc moze cousins wroci w tym sezonie. Jakie to bedzie mialo u nas konsekwencje? Cousins bedzie dalej traktowany jak kontuzjowany? Gracze ktorych podpisano za dpe nie beda mogli grac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 ^If the disabled player comes back sooner than expected he may be activated immediately, and the replacement player is not affected. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 24 minuty temu, polishllama69 napisał: ^If the disabled player comes back sooner than expected he may be activated immediately, and the replacement player is not affected. Tylko ze u nas byl trade:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 1 minutę temu, fluber napisał: Tylko ze u nas byl trade:) Wydaje mi się, że omawialiśmy już temat latem i nic nie stało wg CBA na przeszkodzie, by handlować Cousinsem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 10 minut temu, fluber napisał: Tylko ze u nas byl trade:) normalnie ono wygasa a tutaj nie wiem jak to wygląda @karpik Ty wiesz co się dzieje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 19 minut temu, polishllama69 napisał: normalnie ono wygasa a tutaj nie wiem jak to wygląda @karpik Ty wiesz co się dzieje ? CBA pkt 25. Once granted, the exception expires when a player is acquired, when the disabled player is traded or returns to the team, or on March 10 of that season, whichever comes first. This exception is granted on a season-by-season basis -- if the player also will be out the following season, the team needs to apply for this exception again the following season. Innymi słowy, jak wyzdrowieje to może grać i będzie traktowany u nas jako gracz grający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 19 minut temu, polishllama69 napisał: normalnie ono wygasa a tutaj nie wiem jak to wygląda @karpik Ty wiesz co się dzieje ? Piszę z telefonu bez sprawdzania cba, więc mogę się mylić, ale jak już DPE zostanie przyznane, to normalnie można handlować jak się chce. Jak się przehandluje kontuzjowanego gracza, a do tej pory nie skorzystało z DPE, to przepada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 2 minuty temu, karpik napisał: Piszę z telefonu bez sprawdzania cba, więc mogę się mylić, ale jak już DPE zostanie przyznane, to normalnie można handlować jak się chce. Jak się przehandluje kontuzjowanego gracza, a do tej pory nie skorzystało z DPE, to przepada. Nie mylisz się. Dokładnie tak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi