Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, RonnieArtestics napisał:

Ja tam po cichu liczę na ciebie cały czas ze coś powiesz o kulturach organizacji nets i pacers w ostatnich latach … ;]

Kultura organizacji Pacers skonczyla sie na tym, ze nie dales mu oferty w pierwszym rozdanie na  FA, a dla takich zasluzonych dla organizacji jak Grant czy Bridges juz owszem. Ponadto w podziecie za pojedynczy wystep w II rundzie ma teraz brac w wieku 37 lat 10 milionow dolarow paycutu. To, az zle sie czyta. Mozna miec pretensje do Koladera za ostatnie lata, ale przygotowal sie do tego FA duzo lepiej od Ciebie. 

Edytowane przez tangiers

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał:

Ja tam po cichu liczę na ciebie cały czas ze coś powiesz o kulturach organizacji nets i pacers w ostatnich latach … ;]

Pacers zawsze szanowałem za charakter i walkę Ronnie, ale z tym brakiem oferty dla Paula naprawdę dałeś ciała.. :(

ja bym bez problemu zaakceptował niższy kontrakt z Twoją argumentacją że więcej nie mogłeś, ale nie brak oferty.. 

I jest mi tu naprawdę przykro bo dostałeś jeszcze kopa od Milesa Bridgesa. ja myślę, że on przyjmie QO albo jakiś niższy kontrakt i będzie finansował i osobiście rozlewał zupę dzieciom w sierocińcach oraz przebierałsię za św. Mikołaja i rozdawał paczki żeby zmienić swój fatalny teraz wizerunek.

Curry od Lakers nie dostał PO w ostatnim roku pomimo że w rl zdobył MVP Finals właśnie. I tu brak PI w rl nie ma znaczenia bo u nas go Golden St. sprzedało a w rl NIE. Kolader też mu mógł dać chyba 3mln więcej.. Będę za odrzuceniem w tej turze.

Nie wiem tylko co z Sabonisem.. Niby Marcus godnie go wynagradza , ale Reikai daje graczowi jako jedyny u nas Trade Kicker i nie można nowego GMa karać za tą patologię poprzedniego GMa.

3 minuty temu, tangiers napisał:

Kultura organizacji Pacers skonczyla sie na tym, ze nie dales mu oferty w pierwszym rozdanie na  FA, a dla takich zasluzonych dla organizacji jak Grant czy Bridges juz owszem. Ponadto w podziecie za pojedynczy wystep w II rundzie ma teraz brac w wieku 37 lat 10 milionow dolarow paycutu. To, az zle sie czyta. Mozna miec pretensje do Koladera za ostatnie lata, ale przygotowal sie do tego FA duzo lepiej od Ciebie. 

Yap..

Nie chciałem tego pisać tak dosadnie.. ale to naprawdę fatalny błąd..

I z tym Grantem w Atlancie to też ma sens.. Tu też nie wiem co zrobić..

10 minut temu, Alonzo napisał:

Nie wiem tylko co z Sabonisem.. Niby Marcus godnie go wynagradza , ale Reikai daje graczowi jako jedyny u nas Trade Kicker i nie można nowego GMa karać za tą patologię poprzedniego GMa.

Ten kontrakt wyglada podobnie jak moj dla Vucka 3 lata temu. Wtedy dostal 100/4. Pomogl mi wejsc na wyzszy level. Tu bedzie podobnie. Jest juz lider, Sabonis bylby 2 opcja. Sezon na powalczenie o 2 runde zeby Harden podpisal nowy, dlugi kontrakt i dokoptowanie jeszcze mocnego startera do powyzszej dwojki.

Jakkolwiek patrzac na sprawe Duranta teraz stworzenie mocnego teamu przed FA jest nagle przeszkoda, a Luka to zaden magnez, 2 finaly rowniez,

14 minut temu, tangiers napisał:

Ten kontrakt wyglada podobnie jak moj dla Vucka 3 lata temu. Wtedy dostal 100/4. Pomogl mi wejsc na wyzszy level. Tu bedzie podobnie. Jest juz lider, Sabonis bylby 2 opcja. Sezon na powalczenie o 2 runde zeby Harden podpisal nowy, dlugi kontrakt i dokoptowanie jeszcze mocnego startera do powyzszej dwojki.

Jakkolwiek patrzac na sprawe Duranta teraz stworzenie mocnego teamu przed FA jest nagle przeszkoda, a Luka to zaden magnez, 2 finaly rowniez,

Budując na Luce jesteś wręcz skazany na sukces i masz olbrzymi komfort dobierania sobie wręcz dowolnych klocków do niego :)

Z Durantem jest ten problem, że on walczy o swoje lagacy i nie bardzo może być w cieniu Doncicia..

Masz jednak rację odnośnie tej tendencji mocnych teamów.. tylko czemu to naszych Lakers nie dotyczy? - gdzie lider moich rl Heat został u nas zdegradowany do 3 opcji.. 

Dlatego byłem takim przecienikiem mistrzostwa Soty Qcina.

Z innej beczki - widać u nas coraz bardziej problemy drużyn przez olewanie młodych graczy na draftowskich kontraktach.

Edytowane przez Alonzo

@Alonzo nie wymyślaj już. Napisałem jak było. W realu nie Ma podziału na oferty kontroferty reoferty. Złożyłem mu ofertę i to ze nie złożyłem jest kłamstwem i tyle.

moja taktyka było czekać aż ktoś coś rzuci into przebić spokojnie w kontrofertach. Nie przewidziałem tego ze kolader rzuci mu tyle ile ja Mogę maksymalnie i tu popełniłem oczywiście błąd, ale moim zdaniem w reofertach kolader zamiast dać 105/3 i mieć to z głowy tez przygamblowal z 99/3 i To był tez jego duży błąd. bo teraz zamiast mieć pewnego cp3 ma narazie wyniki mocno pół na pół. Także kolader wcale nie chce tak mocno cp3 jak to opisujecie bo miał właśnie możliwość rzucenia mu 35 rocznie i nie byłoby w ogóle dyskusji ale postanowił pare mln spróbować zaoszczędzić … 

@Alonzogdyby regulamin na to pozwalał dałbym ofertę z warunkiem ze jak durant nie przyjdzie to wyrównuje ofertę Brooklyn. Ale nie mam takiej możliwości.  Wiec mi na cp3 bardzo zależy, jedynie pomyliłem się o kilka mln z jego wyceną gdy obmyslalem taktykę na I turę. Ale powtarzam raz jeszcze: nie możesz pisać ze nie dostał oferty, bo dostał. 

Edytowane przez RonnieArtestics

50 minut temu, RonnieArtestics napisał:

@Alonzo nie wymyślaj już. Napisałem jak było. W realu nie Ma podziału na oferty kontroferty reoferty. Złożyłem mu ofertę i to ze nie złożyłem jest kłamstwem i tyle.

ja nie chcę Ronnie i nie będę Ciebie tutaj atakował - bo nie o to tu chodzi. Napisałeś jednak, że złożyłeś ofertę Paulowi, a że ja kłamię. Jeżeli kłamię, to znajdź mi prosze tutaj poniżej gdzie jest oferta dla Paula. 

W dniu 10.07.2022 o 22:29, ozzy110 napisał:

OFERTY

Indiana Pacers:

1. Fred VanVleet 110/3+1 PO

2. Kevin Durant 189,7/3+1 PO (44,119,845 w 1 roku i 5% wzrostu)

3. Paul George 186,1/3+1 PO (43,279,250 w 1 roku i 5% wzrostu) jeśli nie 2

4. Mikal Bridges 112/3+1 PO  (28/28/28/28) jeśli nie 2 i 3

5. Jaren Jackson Jr. 102/3+1 PO (25,5/25,5/25,5/25,5) jeśli nie 2,3 i 4

6. Jerami Grant 45/1+1 PO jeśli nie 2,3,4 i 5

.. nie ma..

Czyli nie kłamię. 

Złożyłeś mu kontrofertę, a to jednak trochę coś innego..

Drużyny w rl z ofertami dla swoich najważniejszych graczy stoją pod drzwiami minutę po północy 1 lipca. 

Sztab Indiany był wtedy co najwyżej pod drzwiami Freda Van Vleeta i moożliwe, że jak się podzielił, to ktoś był tez wtedy u Duranta. Wieczorem rozmowy z Georgem i moooże jeszcze by się udało z Mikalem Bridgesem. 2 lipca już na spokojnie - JJJ i Jerami Grant, a Chris Paul w wariancie optymistycznym moooooże wieczorem 2 lipca lub dopiero 3 lipca - gdzie oczywiście poinformowałeś go, że jest dla Was najważniejszy, ale zrobiłeś to po południu 2 lipca lub przy obiedzie 3 lipca. Wtedy Paul był już po rozmowie z GMem Brooklynu. 

Nie rozwijam wątku dalej, bo to do niczego nie doprowadzi. Mogłem się po prostu nie odzywać i zagłosować, ale jestem na tyle głupi, że myślę że robię dobrze uzasadniając swoją opinię, a za to tylko zawsze tutaj obrywałem. :) 

Ode mnie eot.  

Edytowane przez Alonzo

Czyli kontroferta nie jest już oferta gry dla mnie dalej? Olalem go? Ty takie rzeczy sugerujesz a to nie prawda. Możesz napisać ze się przeliczyłem z jego wstępna wycena, bo to prawda ze się nie spodziewałem ze ktoś mu rzuci więcej niż powiedzmy 60/2 albo 75/3. Nie przewidziałem tez tego ze NIKT nie zlozy oferty FVV w I turze i mogłem mu dać mniej. To były moje błędy. 

Ale nie sugeruj proszę ludziom ze go olalem!! Bo daje mu praktycznie tyle ile mogę, tak aby zachować jednocześnie jakichś ludzi ze składu, żebyś później w I trymestrze nie pisał ze mam 13 nowych i -5W za to… 

@AlonzoTy dajesz sugestie ze ja go olalem…

podczas gdy ja w przypadku podpisania go i duranta muszę jeszcze zrzucić weterana który gra u mnie od 3-4 lat za darmo i dorzucić jeszcze za to 2nd roundera i zrzucić gdzieś jeszcze noela, pewnie tez za to doplace…

a niektórzy piszą tak jakbym go olał…

gdy dałem mu propozycje tylko 10% niższa niż drugi, nowy klub, gdy proponuje mu jednocześnie walkę o mistrzostwo z Durantem. Lol 

a ja mu zaproponowałem zniżkę dla sprowadzenia duranta i zachowania FVV. 

Jak mówiłem, w realu moglbym dać mu iść na pierwsze spotkanie gdzie indziej żeby mógł bliżej określić swoje zadania, po tym jak zobaczył inne oferty. Przecież po to są te narZedzia typu kontroferty, żeby z nich korzystac. Za bardzo bierzecie do siebie ta grę. Ty sobie wyobrażasz to jako olanie, a ja sobie wymyslilem taka taktykę po prostu, bo miałem tylko 6 ofert i 2 kontr. 

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał:

Czyli kontroferta nie jest oferta gry dla mnie dalej? Olalem go? Jak mówiłem, w realu moglbym dać mu iść na pierwsze spotkanie gdzie indziej żeby mógł bliżej określić swoje zadania, po tym jak zobaczył inne oferty. Przecież po to są te narZedzia typu kontroferty, żeby z nich korzystac. Za bardzo bierzecie do siebie ta grę. Ty sobie wyobrażasz to jako olanie, a ja sobie wymyslilem taka taktykę po prostu, bo miałem tylko 6 ofert i 2 kontr. 

Rozumiem Twoja interpretację, ale się z nią nie zgadzam.

Jeżeli przekonasz u nas większość, to Paul u Ciebie zostanie i super - naprawdę życzę Tobie silnej drużyny. :) 

Po prostu ja to widzę inaczej i tylko tyle. Nikogo u nas nie zamierzam przekonywać do swojej interpretacji. :) 

29 minut temu, Alonzo napisał:

Rozumiem Twoja interpretację, ale się z nią nie zgadzam.

Jeżeli przekonasz u nas większość, to Paul u Ciebie zostanie i super - naprawdę życzę Tobie silnej drużyny. :) 

Po prostu ja to widzę inaczej i tylko tyle. Nikogo u nas nie zamierzam przekonywać do swojej interpretacji. :) 

Mam do ciebie tylko dwa pytania jeszcze -  bo akurat ty masz Kyle Lowry w podobnym wieku.

1.czemu nie złożyłeś mu oferty ? Chociaż 44/2 ? nie zasłużył? Czy będę mógł ci to wypominać jak ktoś mu zlozy 44/2 w drugiej turze a ty będziesz chciał zniżkę z uwagi na lojalność ? 
2. czy gdyby ktoś mu złożył ofertę w I turze dawalbys kontrofertę ?

ty robisz aferę o to ze przygamblowalelem z cp3 bo myślałem szczerze ze BYĆ MOZE nikt na niego nawetsię nie połasi? Przecież tak mamy złożony regulamin ze mam kontrofertę w zanadrzu i chciałem ten fakt wykorzystać. Gram narzędziami jakie daje mi begm. Myślałem ze jest cień szansy ze nie dostanie żadnej oferty w pierwszej turze i warto to sprawdzic. No i tylko jedna osoba złożyła mu ofertę, wiec dużo się chyba nie pomylilem? Rozumiałbym aferę jakby chodziło o duranta, ale przecież to nie było OCZYWISTE czy ktoś zlozy mu ofertę a ja wiedziałem ze mam zawsze jak coś kontrofertę… 

ludzie zmiłujcie się, ta gra jest naprawdę nie przyjemna. Budujesz skład 2,5 roku w oparciu na graczu i gracz ma 37 Lat, zaliczył bardzo słaba końcówkę PO, nie jest oczywiste czy dostanie ofertę W I turze, wiec postanawiasz po prostu zobaczyć co zrobi konkurencja… jednocześnie próbując mu ściągnąć do pomocy najlepszego gracza na free agents 2022. dla mnie to jest serio logiczne… w odpowiedzi od kilku osób od samego początku miałem insynuacje ze ja gościa olałem. Gdzie w kontrofercie wyrownalem dokładnie pierwsza ofertę, choć fizycznie nie mam na to w tej chwili miejsca biorac Duranta. 

mysle ze gdyby kolader złożył OFERTĘ Kyle Lowry  na powiedzmy 47/2 a ty byś złożył mu później KONTROFERTĘ 44/2  to MYSLE ZE NIE KRZYCZAŁBYM teraz ze Alonzo qrfa olał Lowryego …. głosujcie na Nets….. 

na koniec całej mojej dyskusji w I turze FA, bo serio meczy mnie to pi****lenie…

w REALU PEWNIE BYM SIĘ SPOTKAŁ JEDNEGO DNIA Z WSZYSTKIMI TRZEMA FVV I CP3 I DURANTEM i próbował ich przekonać wszystkich na raz. 

Wiec Głosujcie na Pacers!

PS. Alonzo  głosując na Nets pokazesz tylko wszystkim jakim jesteś hipokryta z cała ta swoja kultura organizacji. Po pięciu latach słuchania o kulturze organizacji wg Alonzo Wystarczy teraz przebić marne 9mln na 89 milionach żeby dostać dwóch najlepszych graczy na rynku po tym Jak się szorowalo dno przez piec lat, a rywal ma zaklepanych już nurkica i vanVleeta, którzy prawie  weszli do finału konferencji wraz z cp3 ;) 

@RonnieArtestics

Nie przekonuj mnie tylko nieprzekonanych :)

Jako człowiek zagłosowałbym za Paulem w Indianie - dałeś ciała, ale wierze, że się z jakiegoś powodu pogubiłeś w tych kalkulacjach.

Natomiast jako Chris Paul - pisałem Tobie wyżej..

Lowry rok temu powinien przyjąć ode mnie ofertę przedłużenia - nie miałbym dzięki temu wysokiego luxury tax, a Lowry miałby 3x po ponad 20mln$ i spokój do końca kariery. Lowry to inteligentny gość i dogadałby się z klubem. Ostatecznie dawałem mu po dyskusji z Karpikiem chyba około 65/3, TK i NTC.. ale tak doświadczony i mądry gracz okazał się u nas zwykłym pazernym egoistą. Teraz tez mu złożę wg mnie ok ofertę w II rundzie i mam nadzieję, że ze mną normalnie podpisze.  Konkretny kontrakt dla niego mam jakoś od połowy sezonu. Miałem też przygotowaną alternatywę, gdyby ktoś mu złożył ofertę w I turze, ale z oczywistych względów nie mogę tego ot tak teraz napisać.

Tak sobie myślę, że mogłeś jeszcze Paulowi rzucić NTC i TK 15% + jest jeszcze jeden myk, który ja mam przy Lowrym - gwarancji powodzenia oczywiście nie ma, ale wtedy głosujący widzą kreatywność GMa i że faktycznie rzuciłeś wszystko, co mogłeś. 

.. ale nie trać na mnie czasu Ronnie :) Przekonuj nieprzekonanych. ja wszystko co mogę dla Ciebie zrobić, to obiecuję, że przy remisie z Paulem - mogę zmienić głos na Indianę. Niech będzie, że u wahającego się Paula, który jest 50/50 decyduje sentyment - GM dał ciała, ale wyjaśniliśmy podczas rozmowy nieporozumienie i dogadaliśmy się. Jak będzie 13 - 13 czy 14-14 na końcu to zmieniam głos na Pacers. ;) 

18 minut temu, Alonzo napisał:

Ostatecznie dawałem mu po dyskusji z Karpikiem chyba około 65/3, TK i NTC..

No raczej nie, sto razy Ci mówiłem, że Lowry nie może dostać NTC, CP3 zresztą też.

2 minuty temu, Reikai napisał:

@Alonzo o co kaman z tą patologią poprzedniego GM Warriors? Co zrobił?

Po tym jak przegrał z moimi Mavs w pierwszej rundzie PO z powodu wąskiego składu i kiepskiej rotacji pod koszem, GM zamiast poszerzyć rotację w offseason postanowił wymienić Stepha na Ingrama i rozjebać Dubs jakie znamy i kochamy :)

Pewnie teraz świętowaliby tytuł, gdyby nie to.

12 minut temu, RonnieArtestics napisał:

.

Oby ktoś dal w tym roku ze 3-4 mln więcej lowryemu niż ty jesteś w stanie bo chętnie zobaczę twoja gimnastykę w tym temacie. ;)

4 godziny temu, Alonzo napisał:

ja bym bez problemu zaakceptował niższy kontrakt z Twoją argumentacją że więcej nie mogłeś, ale nie brak oferty.

Właśnie dlatego m.in. nie chce mi się brać udzia£u q dyskusjach bo ludzie nie czytają ze zrozumieniem..

16 minut temu, Reikai napisał:

@Alonzo o co kaman z tą patologią poprzedniego GM Warriors? Co zrobił?

Odpisał Tobie powyżej Karpik.

Rozwalił drużynę oddając Currego xa drobne i Draya za Sabonisa bodajże którego zaraz możesz stracić.

13 minut temu, karpik napisał:

No raczej nie, sto razy Ci mówiłem, że Lowry nie może dostać NTC, CP3 zresztą też.

Liwry gra już u mnie 4 sezony, czyli tetaz chyba mogę.

Wytłumaczyłem już czemu nie dostał oferty. Bo chciałem sprawdzic czy dostanie i dać w razie co kontrofertę bo taki mamy regulamin i zasady gry. Tak samo jak ty sprawdziłeś z lowrym i ci się upiekło ( kolader np. mógłby dać mu warunkową jak nie wygra cp3, ciekawe co byś wtedy gadał).

Również mi się dyskutować więcej nie chce…

powiem tylko tyle ze za każdym razem jak w trakcie sezonu cos o stabilizacji będziesz znów pieprzył, to będziesz przeze mnie kontrowany tym ze wybrales nets dla cp3. 

2 minuty temu, RonnieArtestics napisał:

Wytłumaczyłem już czemu nie dostał oferty. Bo chciałem sprawdzic czy dostanie i dać w razie co kontrofertę bo taki mamy regulamin i zasady gry. Tak samo jak ty sprawdziłeś z lowrym i ci się upiekło ( kolader np. mógłby dać mu warunkową jak nie wygra cp3, ciekawe co byś wtedy gadał).

Również mi się dyskutować więcej nie chce…

powiem tylko tyle ze za każdym razem jak w trakcie sezonu cos o stabilizacji będziesz znów pieprzył, to będziesz przeze mnie kontrowany tym ze wybrales nets dla cp3. 

Odp o Lowrym jest powyżej.

Niestety jeste$ niereformowalny a moje szczere i życzliwe odp. odbierasz jako słabość.

O jakie stabilizacji piszesz w Indianie - nie mam pojęcia.. Ostało ci si€ 3-5 graczy z poprzedniego sezonu..

Mój błąd że podjąłem z Tobą dyskusję..

26 minut temu, MarcusCamby napisał:

To nawet nie czytałeś moich argumentów w oddzielnym temacie? 

30 minut temu, karpik napisał:

Po tym jak przegrał z moimi Mavs w pierwszej rundzie PO z powodu wąskiego składu i kiepskiej rotacji pod koszem, GM zamiast poszerzyć rotację w offseason postanowił wymienić Stepha na Ingrama i rozjebać Dubs jakie znamy i kochamy :)

Pewnie teraz świętowaliby tytuł, gdyby nie to.

Aaa to wiem, myslalem ze lista grzechów jest dłuższa. 

Co nie zmienia faktu, że zjebal. No cóż, nowy GM, nowe porządki, Warriors mają już plan B, jeśli zaklepanie przyszłości z Sabonisem się raczej nie wydarzy, takze gratulacje dla Cambiego za przechwycenie go.