Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Qcin_69 napisał:

no takim sposobem przeszedłeś Knicks w 1 rundzie wiec chyba jednak dostrzegasz jej zalety, to i seria Dallas-GSW to były dwa dramatyczne wyniki przecież :) 

Przeszedłem bo miałem zwyczajnie lepszy team, choć i tak były jakieś głosy na Knicks.

4 godziny temu, RonnieArtestics napisał:

Przeszedłeś bo zwyczajnie jako jedyny zrobiłeś opis, tak bym raczej powiedział... :) 

No.. Tobie akurat to nie przeszkodziło zagłosować za Knicks. 🙃 - chyba nawet w obu rundach (później za 76ers) co wyjaśnia Twoje postrzeganie moich Magic (a chyba bardziej mnie niż drużyny :) ) i to pomimo iż zarówno C_M i Tecu z klasą przyznali, że to ja miałem w tej serii  lepszy team. Przypadek? 🤔

I do tego jeszcze hejtujesz lajkujesz wszystkie posty, które mnie szkalują . 😮 masakra.. 

Edytowane przez Alonzo

21 minut temu, january napisał:

Lowry poleci do RL Heat, cieszysz się Alonzo :P ?

Ehh, tak z boku i perspektywy czasu to RL Lakers przeokropnie ujebali, że nie poszli po niego podczas trade-deadline.

Wszyscy którzy wtedy skąpili na Lowryego to marnie skończyli w Playoffs. Lakers, Sixers, Heat

1 minutę temu, january napisał:

Jesteś w stanie zrobić szybką analizę tego :)?

Bo w zeszłym sezonie różnica vs RL była średnio około 1,2 mln na team, czyli tyle co nic.

Over cap, poniżej (łącznie z wyjątkiem) tax appron.

A nie było coś z tym, że jeśli masz cap space mniejszy od full mle albo room mle to masz fulla?

1 minutę temu, january napisał:

Yup, napisałem "over cap" :P, ale nie pamiętam teraz na szybko dokładnie, sorry.

Bo właśnie nie mogę tego nigdzie znaleźć. Może jakaś dobra dusza typu @karpik rozwieje moje wątpliwości z rana

Dobra znalazłem @january

the team’s team salary is above the salary cap (or only below the salary cap by less than the amount of the exception) but below the tax level plus the tax apron at the time the exception is used (and at all times thereafter during that salary cap year); and

4 godziny temu, january napisał:

Lowry poleci do RL Heat, cieszysz się Alonzo :P ?

Ehh, tak z boku i perspektywy czasu to RL Lakers przeokropnie ujebali, że nie poszli po niego podczas trade-deadline.

Image

ale zajebiście!!!!!

1 godzinę temu, BMF napisał:

Śmiesznie się ułożyło, że Lowry trafił za 90/3 do Heat, gdy beGM Heat-wannabe przekonywali, że 50/2 dla Lowry'ego mającego 33 milionów w player option to świetna oferta. :) 

Nie będę ukrywał, że jestem zaskoczony, ale parę ekip o niego zabiegało i to podbiło ostatecznie cenę. :) 

Nunn za to w rl gdzieś poleci po 90/5 Duncana dodatkowo. 

To teraz już tak na spokojnie:

Rynek zweryfikował nieco moich graczy:

Lowry naturalnie jest przepłacony i szczególnie ten ostatni rok może wyglądać koszmarnie, ale Riles ma juz swoje lata i potrzebuje drużynę na TERAZ do Jimmiego - stąd Lowry dstał tyle ile chciał. Zainteresowani nim byli m.in. Mavs i Pels, ale zadecydowała chęć gry z Butlerem @cvbe ;) oraz oczywiście $$$$$$$$$$ i długość kontraktu. W Heat kibice trochę marudzą, że Pat ściągnął geriatrię (Lowry i PJ Tucker), ale ja jestem bardzo zadowolony i uważam, że pod kątem najbliższego sezonu to świetny ruch. (szczegóły pewnie w temacie Heat jak mi się tam będzie chciało pisać  :) )

Wielkim przegranym jest Kelly Oubre, który może niedługo spaść na poziom gracza MLE - tu proponując mu kontrakt u nas byłem okazuje się fair. Możliwe, że któryś z teamów z malego rynku będzie mu mógł większą kasę zaproponować - Kelly pewnie podpisze z kims dzis wieczorem. 

Po s&t Lowrego, Heat są ograniczeni hard capem jak wtedy po dealu po Butlera - stąd po sytym kontrakcie dla Duncana, który była dla nich priorytetem od razu po Lowrym nie bardzo mogą zaproponować Nunnowi odpowiednio wysoki kontrakt. Tu trzeba jeszcze zaczekać co inne teamy mu zaproponują, oczywiście zawsze możliwy jest s&t żeby go nie stracili za free. Również zakładam, że Nunn gdzieś podpisze dzisiaj wieczorem.

Iggy - gdzieś mi się przewinęło, że możliwy jest powrót do Currego i Draya lub mówi się o Lakers. Tu też decyzja pewnie niebawem. Możliwe, że za BAE lub minimum. 

Temple podpisał bodajże 2-letni kontrakt z Pels po s&t z Bulls za Balla.

Udonis pewnie wróci :) 

Sirvydisa mi zwolnili w Detroit, ale ma grać w ich Lidze Letniej - Weaver robi tam swoje porządki, a Litwin to nie był jego wybór, zresztą mają tylu młodych, że wszystkich nie pomieszczą na kontraktach, więc może 2way, lub agent mu znajdzie inny team. Trochę szkoda, ale nie przewidywałem u niego i tak dużej roli w tym sezonie. 

O Birchu jeszcze nic, ale możliwe że przedłuży w Toronto.

Hagans ma grać w Lidze Letniej dla Toronto, pojawił mi się jeszcze niespodziewanie 29-letni estoński stash Janis Timma, którego Magic pozyskali kiedyś (chyba w 2015) w jednym z 634843y64343 wymian Lukea Ridnoura i ma grać dla Magic w Lidze Letniej. 

Zadowolony jestem naturalnie z Lowrego :P Oubre okazuje się, że mogę również mieć szansę zatrzymać w składzie za rozsądne pieniądze w przyszłości. 

Godzinę temu, fluber napisał:

Ciągnie tych wielkich weteranów do Lakers;) 

Po tym 4-letnim extension  Currego chyba możemy nie mieć wyboru :) 

Edytowane przez Alonzo