Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Alonzo napisał:

Dostanie podczas sezonu po 1T lub po 2T o czym pisałem wyżej. Gdybym wiedział przed poprzednim sezonem, że mogę stashowanego Sirvydisa na 2way to zrobiłbym to odwrotnie i IQ grałby na normalnym kontrakcie, ale dorzucę mu te utracone 1,5mln$ czy ile to wyjdzie jak będzie RFA za 2 lata. Mam nadzieję, że dostrzegasz różnice pomiędzy 1,5ln$ dla Quickleya a 15 mln.$ dla Whitea i Brooksa 🙃

Zresztą Wy nie rozwijacie żadnych swoich wybranych rookiech poza Miye Onim to skąd mielibyście takie rzeczy wieedzieć :P 

dostrzegam tez roznice między zarabianiem 1,5mln za sezon a 5 tysiącami dolarów przez 2 sezony czy ile tam te TW teraz maja :) 

Alonzo podwójne standardy ponownie- tłumaczenia ponownie, usprawiedliwienia i obiecanki bez pokrycia(przypomnij może ile już milionów na koncie ma R.Tucker :) )- a mistrzostwa jak nie było tak dalej nie ma xd 

2 godziny temu, RonnieArtestics napisał:

@Eld 

• gracze RFA MUSZĄ mieć zagwarantowane dwa pełne lata bez żadnych opcji. Czyliniedopuszczalne jest 2+1PO oraz 2+1TO.

popraw ten zapis bo chyba chodziło ci o 1+1 tutaj 

Nope. Jest prawidłowy. Sam jeszcze za czasów Celtics na tym wpadłem.

Teraz, Eld napisał:

Nope. Jest prawidłowy. Sam jeszcze za czasów Celtics na tym wpadłem.

Myślę, że jednak Ronnie ma rację. Poza tym gracze, którym nie przedstawiono QO i zostali UFA nie mają u nas policzonych cap holdów. No i wg regulaminu w I turze można składać 4 oferty, a my możemy 5. Uważam, że to krok w dobrą stronę, ale dobrze by było zmienić regulamin.

Moze ktos mi wytlumaczyc dlaczego NBA pozwala na te haniebne kontrakty, skoro wedlug Was klub nie ma prawa brac opcji?

To po co taki kontrakt istnieje?

Skoro zawodnikow interesuje dobro innych zawodnikow, to czemu w CBA tego jasno i stanowczo nie zabronia?

Prosze o odpowiedzi.

4 minuty temu, karpik napisał:

Myślę, że jednak Ronnie ma rację. Poza tym gracze, którym nie przedstawiono QO i zostali UFA nie mają u nas policzonych cap holdów. No i wg regulaminu w I turze można składać 4 oferty, a my możemy 5. Uważam, że to krok w dobrą stronę, ale dobrze by było zmienić regulamin.

No to coś mi tu śmierdzi i to po grubości bo pamiętam w swoich początkach w beGM jak jakiemuś RFA zaoferowałem 1+1PO i oferta została odrzucona.

6 minut temu, RonnieArtestics napisał:

@Eld 2+1 to są dwa lata gwarantowane + opcja. Wiec coś jest zle. Albo chodziło ci o 3 lata gwarantowane, albo chodziło ci o to ze nie może być 1+1. Ale twój zapis sam sobie zaprzecza. 

Sam byłem wtedy tym mocno zdziwiony ale do dziś to pamiętam.

2 minuty temu, karpik napisał:

No i wszystko się zgadza, przeczytaj może jeszcze raz co napisałeś.

Pkt 32 CBA

The offer sheet must be for at least two seasons (not including option years). 

A napisałem wczoraj wieczór:

• gracze RFA MUSZĄ mieć zagwarantowane dwa pełne lata bez żadnych opcji. Czyli niedopuszczalne jest 2+1PO oraz 2+1TO.

Nie dodałem tylko, że tyczy się to sytuacji kiedy RFA chce zmienić drużynę. Jeśli chce pozostać w drużynie macierzystej ma mieć zagwarantowane 3 lata bez żadnej opcji.

Więc @RonnieArtestics co się nie zgadza w moim wczorajszym zapisie?

6 minut temu, karpik napisał:

No i wszystko się zgadza, przeczytaj może jeszcze raz co napisałeś.

Co mam przeczytać raz jeszcze?

2 minuty temu, Eld napisał:

Pkt 32 CBA

The offer sheet must be for at least two seasons (not including option years). 

A napisałem wczoraj wieczór:

• gracze RFA MUSZĄ mieć zagwarantowane dwa pełne lata bez żadnych opcji. Czyli niedopuszczalne jest 2+1PO oraz 2+1TO.

Nie dodałem tylko, że tyczy się to sytuacji kiedy RFA chce zmienić drużynę. Jeśli chce pozostać w drużynie macierzystej ma mieć zagwarantowane 3 lata bez żadnej opcji.

Więc @RonnieArtestics co się nie zgadza w moim wczorajszym zapisie?

Co mam przeczytać raz jeszcze?

No przeczytaj przeczytaj. napisałeś ze nie można dawac 2+1 a chodziło ci prawdopodobnie o 1+1.

2+1 to są dwa lata GWARANTOWANE + opcja. 

19 godzin temu, january napisał:

No już Ci napisałem czemu jak coś - Bam jest niezadowolony, że nie dostał rok temu oferty max extension od Rox.

Pytanie było do @Eld, dlaczego jednego z Bam/Beal do końca sezonu miałoby u mnie już nie być. 

Z Bamem wiem o co chodzi, ale on od początku wiedział że po sezonie dostanie maksa i jest zachwycony dalszą perspektywą gry w Teksasie:) 

1 minutę temu, karpik napisał:

To co napisałeś wczoraj wieczorem. Albo, żeby nie przedłużać: 1+1 to nie to samo co 2+1.

1 minutę temu, RonnieArtestics napisał:

No przeczytaj przeczytaj. napisałeś ze nie można dawac 2+1 a chodziło ci prawdopodobnie o 1+1.

2+1 to są dwa lata GWARANTOWANE + opcja. 

Ja prdl o to chodzi. O jedno głupie "nie" za dużo. Dzięki za czujność Chłopaki - przynajmniej wiem, że ktoś moje posty czyta.

Tak to jest pisać posty wieczorami...

1 minutę temu, Regis napisał:

Pytanie było do @Eld, dlaczego jednego z Bam/Beal do końca sezonu miałoby u mnie już nie być. 

Bo będzie miał 4 graczy na maksach i pędzisz niczym TGV wprost na górę z napisem "bankructwo"? A do tego po korytarzach krążą pogłoski, że Porzingisa nikt nie chce :).

Poza tym Beal jest UFA - ktoś mu może zaproponować lepsze perspektywy grania.

4 minuty temu, january napisał:

O 1 dzień za wcześnie ta 1 tura FA startuje u nas.

Najpierw musi być dzień na zejście z HC i ewentualną hekatombę jak ktoś nie zejdzie.

Ale dokładnych HC jeszcze nie znamy, bo nie podali oficjalnego salary.

W obu punktach masz rację, ale co mamy zrobić? Czekać? Podadzą to w nocy, a rano zacznie się cieczka, że Rada była nie przygotowana - tematów nie ma, moratoriów nie ma.

Tu musimy trochę nagiąć.

5 minut temu, cvbe napisał:

Chce, chce :)

Co Ty taki szrot zbierasz? Porzi, Kemba? :P

7 minut temu, Eld napisał:

Bo będzie miał 4 graczy na maksach i pędzisz niczym TGV wprost na górę z napisem "bankructwo"? A do tego po korytarzach krążą pogłoski, że Porzingisa nikt nie chce :).

Poza tym Beal jest UFA - ktoś mu może zaproponować lepsze perspektywy grania.

Nic nie wiesz, Eldzie Snow:) 

Porzingis cieszył się sporym zainteresowaniem, w wyborze nowego miejsca dla niego kierowałem się dobrem gracza, trafił świetnie moim zdaniem. 

Wizja bankructwa została już dawno zażegnana, nawet pozwoliłem sobie przyjąć od NYK kontrakty nie oddając niczego w zamian. A Beal ma Houston wszystko to, czego oczekuje w realu co w połączeniu z jego wyjątkową lojalnością sprawia, że nie widzę pół powodu aby miał gdziekolwiek odchodzić. W Houston dostanie wszystko, czego tylko zechce. 

13 minut temu, Eld napisał:

Co Ty taki szrot zbierasz? Porzi, Kemba?

One man's trash is another man's treasure :)

i Kemba i Porzi to bardzo mocni gracze, a że chwilowo mają zaniżoną wartość to tylko dla mnie na korzyść :) DDR też jest traktowany jak śmieć na forum ale ludzie potrawią przyznać się do błędu i dać drużynie w której jest liderem ECSF :) Teraz Kemba/Barrett/DDR/Porzi/Poeltl mają znowu zrobić PO :)

1 godzinę temu, Qcin_69 napisał:

dostrzegam tez roznice między zarabianiem 1,5mln za sezon a 5 tysiącami dolarów przez 2 sezony czy ile tam te TW teraz maja :) 

Alonzo podwójne standardy ponownie- tłumaczenia ponownie, usprawiedliwienia i obiecanki bez pokrycia(przypomnij może ile już milionów na koncie ma R.Tucker :) )- a mistrzostwa jak nie było tak dalej nie ma xd 

Rybeńko 🙃

Jeżeli chodzi o tzw. kulturę organizacji to ja jestem w ekstraklasie, a Ty w lidze W czyli Wiejskiej, to jak rozmowa dwóch ludzi z różnych światów przy której się kiedyś popłakaliśmy ze śmiechu, że pensję w czasach kawalerskich można wydać albo na książki, dokształcanie się itp., albo też przepić w burdelu i wydać na hetery 😂😂😂

a odnośnie Twoich standardów:

W dniu 18.06.2021 o 06:39, Alonzo napisał:

Sad Nba Playoffs GIF by ESPN

Christian Wood Basketball GIF by Houston Rockets

say what andre drummond GIF by Twitter

georges niang basketball GIF by NBPA

Miles Bridges Sport GIF by Charlotte Hornets

Nba Playoffs Sport GIF by NBA

chris boucher arrival GIF by NBA

GIF by NBA

jae crowder lol GIF by Utah Jazz

Happy Regular Season GIF by NBA

confused golden state GIF by NBA

miami heat basketball GIF by NBPA

image.jpeg.c5b946d1766662e300b47547a7545bca.jpeg

New Orleans Pelicans Sport GIF by NBA

San Antonio Spurs Sport GIF by Twitter

miami heat basketball GIF by NBPA

Continue To Be Continued GIF

2 minuty temu, Alonzo napisał:

Rybeńko 🙃

Jeżeli chodzi o tzw. kulturę organizacji to ja jestem w ekstraklasie, a Ty w lidze W czyli Wiejskiej, to jak rozmowa dwóch ludzi z różnych światów przy której się kiedyś popłakaliśmy ze śmiechu, że pensję w czasach kawalerskich można wydać albo na książki, dokształcanie się itp., albo też przepić w burdelu i wydać na hetery 😂😂😂

a odnośnie Twoich standardów:

nom, jeśli chodzi o sukcesy ja jestem w ekstraklasie, a Ty w lidze wiejskiej, to jak rozmowa dwóch różnych światów :) 

Ja przynajmniej nie kłamie ze mam burdel, a Ty dajesz dupy po cichu i robisz z siebie cnotkę przy mamie ;) 

Teraz, Qcin_69 napisał:

nom, jeśli chodzi o sukcesy ja jestem w ekstraklasie, a Ty w lidze wiejskiej, to jak rozmowa dwóch różnych światów :) 

Ja przynajmniej nie kłamie ze mam burdel, a Ty dajesz dupy po cichu i robisz z siebie cnotkę przy mamie ;) 

Na demokrację nie ma siły - zawsze wygra populista :P