Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

15 drużyn dysponuje gotówką na II turę. I już na prawdę nie wyobrażam sobie, by znowu czekały z ofertą. Oprócz tej 15, być może będzie też 5 klubów, które zdecydują się złożyć ofertę swoim cap holdom.

10 drużyn może tylko patrzeć, z tej grupy może uda się wyjść Houston Rockets, którym brakuje ledwie 400 tys., by bulek mógł licytować coś więcej niż Sefoloshę.

Edytowane przez MarcusCamby

BTPH, a co Ci się nie podoba w mojej aktualizacji tabelki?

mówię do osób które wygrały kontrakty i ich nie wpisały - Ty tam nie masz nic do tego, raczej nLBS musi ustalić strukturę kontraktu Iggego i sobie wpisać, to samo z Ibaką, dalej już nie sprawdzałem

Ibace wpisałem cap holda, a Iguadolę wpisałem za 22mln.

no to źle, bo ma być cały kontrakt wklepany i to najlepiej szybko - inaczej nie wiadomo kto ma ile cap space i nie można ruszyć dalej 

a Iguodala może mieć 22 w tym roku, a może mieć 21 lub 23 - decyzja LBSa

Tak informacyjnie, Miami Heat nie beda skladali ofert w II turze

Wciąż nie mogę pojąć tej strategii. Nie warto nawet np. graczowi wartemu 16mln, rzucić oferty 24/2 (TO)?

Ale w sumie zrodził mi się w głowie jeden logiczny pomysł czemu kluby nie składają ofert.

no to źle, bo ma być cały kontrakt wklepany i to najlepiej szybko - inaczej nie wiadomo kto ma ile cap space i nie można ruszyć dalej 

a Iguodala może mieć 22 w tym roku, a może mieć 21 lub 23 - decyzja LBSa

Czyli tylko Milsap i Iggy są wymagani. Chociaż nie wiem czy jest to konieczne.

Oj już tam.

Tonujmy nastroje. Mam nadzieję, że Regis się nie rozmyśli i będzie się bawił z nami dalej. Ma potężny arsenał na drugą rundę, bo tam chyba wszystkich już bije jednoznacznie rosterem, a do tego ze 35 mln do wydania.

Gwoli ścisłości.

Ja już podjąłem decyzję, że rezygnuję, bo nie mam ochoty w to się dalej bawić, a i z czasem u mnie słabo więc pewnie wcześniej czy później zacząłbym to spowalniać.

Nie chcę jednak, żeby moja rezygnacja była problemem i byście musieli czekać na nowego GM albo brać znowu pierwszego który się zgłosi, więc do czasu aż ktoś odpowiedni się nie pojawi to ja mogę jeszcze chwilę Boston poprowadzić. Choć dobrze byłoby aby przed 2. turą nowy GM się pohawił.

Edytowane przez Regis

Wciąż nie mogę pojąć tej strategii. Nie warto nawet np. graczowi wartemu 16mln, rzucić oferty 24/2 (TO)?

Ale w sumie zrodził mi się w głowie jeden logiczny pomysł czemu kluby nie składają ofert.

Przygotowuje sie na tankhaton w przyszlym roku, aby zachowac swoj pick(1-7 protected), Nie za bardzo moge wiec brac wartosciowych graczy, a mam juz takich np. Horford, Parker. Noah tez pewnie sie troche odbije od dna. Cap space na razie az tak mi nie bedzie potrzebny, bo nie mam jeszcze zadnego franchise playera by skusic gruba rybe z FA. Moge co najwyzej kogos brac na handel za przyszle picki, ale w tej grze firstroundery sa tak cholernie drogie, ze watpie zebym od kogos dostal pick za goscia w contract year.

Krótko :

Deadline składania ofert do julekstep : 23.07

Zasady : Oferty powyżej 10mln. Umowy przynajmniej dwuletnie gwarantowane (czyli może być PO, ale nie TO). Można złożyć ofertę gwarantowaną na jeden rok, ale musi być powyżej 20 mln.

Tradycyjnie jak w 1 turze maksymalnie 3 oferty, nie licząc własnych RFA jak coś.

Memphis, Hawks oraz Hornets mają jedynie 2 oferty.

Nie można składać ofert zawodnikom spoza swojego klubu, których miało się w klubie przy naszym rozpoczęciu gry (2017 rok).

Hard cap w tym sezonie wynosi 148 639 500 $ (150% SC).

Wrzucę w ten weekend zasady CBA jak skończę je pisać.

No proszę, bardzo ważne zmiany. Czy one były wcześniej wprowadzone i je przeoczyłem czy teraz je wprowadziłeś? Mam na myśli te dwa lata gwarantowane też na drugą turę.

No proszę, bardzo ważne zmiany. Czy one były wcześniej wprowadzone i je przeoczyłem czy teraz je wprowadziłeś? Mam na myśli te dwa lata gwarantowane też na drugą turę.

a jeśli już wysłałem oferty 1+1 to co teraz? nie róbmy jaj, nie było takiego wymogu to nie można go wrzucać za 5 dwunasta