Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

1. Już kombinujecie, ale spoko. Zawsze będę głosował przeciw QO bo nikomu nie wyszło to na dobre. Rozumiem sytuacje Embiida ale bez jaj...

Czy wzięcie przepisów z rl NBA (według CBA) to kombinowanie? :tongue: po prostu nikt tego wcześniej nie brał pod uwagę i nie było to napisane w regulaminie (oprócz tego, że stosujemy zasady zbliżone do rl NBA)... a w NBA gracz zawsze ma taką opcję do wyboru, więc u nas też jest ;) oczywiście może w pierwszych dwóch turach przy ofertach 10mln+ rzadko będzie się zdarzało, by ktoś brał QO, ale np. przy ofercie w 3.turze typu 14/1+TO, gracz może spróbować wziąć QO i powalczyć o większy kontrakt przy QO ok. 4mln ;)

edit: fakt, że 1+PO jest nielegalne ma znaczenie, bo przy ofertach poniżej wartości gracza lub chęci wyrwania się skądś, po prostu jedyna opcja to by było 2+PO, a tak można zaryzykować z QO.

Edytowane przez MJ1

Zgłaszam tylko, że zgłosiłem zdanie odrębne. Oczywiście mogę być w tym momencie nie obiektywny, ale nie zmienia się zasad gry w trakcie, w środku I rundy FA. Wprowadza to niepewność.

Gdyby nie January to byś nawet nie wiedział, że taki przepis istnieje, a teraz piszesz o zamieszaniu...

Zamęt powstał, bo opublikowaniu ofert Janaury znalazł nowy zapis...

Chyba dobrze, że znalazłem ?

Dobrze, że znalazłeś tylko timing był tak fatalny, że w pewnym momencie nie można było brać ani QO, ani 1+1. Dlatego dziwi mnie reakcja Tecu, a o tym co zaszło wczoraj na forum rady to już w ogóle nie wspomnę ;)

A sam wiesz, że pewne rzeczy przechodzą, a inne nie, bo sami się ciągle uczymy zasad, a po za tym były pewne niedopatrzenia czy działania wstecz ;)

Dobrze, że znalazłeś tylko timing był tak fatalny, że w pewnym momencie nie można było brać ani QO, ani 1+1. Dlatego dziwi mnie reakcja Tecu, a o tym co zaszło wczoraj na forum rady to już w ogóle nie wspomnę ;)

A sam wiesz, że pewne rzeczy przechodzą, a inne nie, bo sami się ciągle uczymy zasad, a po za tym były pewne niedopatrzenia czy działania wstecz ;)

A co zaszło? Możesz cytować.

Cokolwiek znaleźliście, to skoro już poszły oferty według pewnych zasad, to chyba powinno tak pozostać do końca przynajmniej 1 tury?

Znalezisko, że nie można dawać RFA 1+1 wg cba, którego mamy się trzymać , zdecydowało o wprowadzeniu w czasie trwania rundy FA pod głosowanie qo,ktorego wcześniej miało nie być. Ja kończę temat, akceptuję opinię rady, choć tak jak napisałem, mam zdanie odmienne, choć oczywiście nie jestem obiektywny, bo wprowadzenie tego przepisu jest związane z zamieszkaniem z Embiidem.

Pelikan uciekł z zagrody.

To brzmi jak hasło w filmie szpiegowskim i wciąż nic nie rozumiem.

Znalezisko, że nie można dawać RFA 1+1 wg cba, którego mamy się trzymać , zdecydowało o wprowadzeniu w czasie trwania rundy FA pod głosowanie qo,ktorego wcześniej miało nie być. Ja kończę temat, akceptuję opinię rady, choć tak jak napisałem, mam zdanie odmienne, choć oczywiście nie jestem obiektywny, bo wprowadzenie tego przepisu jest związane z zamieszkaniem z Embiidem.

Nie rozumiem. Przecież było wprost powiedziane, że nie ma QO i przecież nie wynikało to z tego, że nie wiemy iż coś takiego jest w CBA. Zrobiła się akcja z Embiidem i rada nagle przegłosowała, że będzie QO? Ja rozumiem, że rada ma decydujący głos, ale są pewne granice. Na przykład zmienianie zasad w trakcie wolnej agentury. Zdecydowaliśmy się na brak QO, zostało to oficjalnie i głośno powiedziane, więc o co chodzi?

Nie rozumiem. Przecież było wprost powiedziane, że nie ma QO i przecież nie wynikało to z tego, że nie wiemy iż coś takiego jest w CBA. Zrobiła się akcja z Embiidem i rada nagle przegłosowała, że będzie QO? Ja rozumiem, że rada ma decydujący głos, ale są pewne granice. Na przykład zmienianie zasad w trakcie wolnej agentury. Zdecydowaliśmy się na brak QO, zostało to oficjalnie i głośno powiedziane, więc o co chodzi?

QO obowiązywało, bo nikt nie wiedział o tym, ze oferty 1+1 dla RFA są nielegalne. Rok temu takie oferty szły, teraz też poszły i do czasu jak Jasiek tego nie ogłosił każdy żył w błogiej niewiedzy. Zastosowanie się do zasady CBA stało się u Nas problematyczne, czego tu nie rozumiesz?

Powinno być abo jedna opcja albo druga. Sam optujesz za tym, by jednych ustaleń się trzymać, a drugie zmieniać w trakcie.

Są duże nieścisłości przy RFA (również u nas w regulaminie, czy "wstępnych (nie ustalonych w regulaminie!) zasadach" dotyczących RFA. Brak QO miał być związany z tym, że oferty 1roczne od innych klubów będą zajebiste dla niektórych RFA.

Zresztą Tecu sam znalazł 2 inne rzeczy mocno uderzające w brak QO (w sensie gigantycznie propsujące kluby z własnymi RFA w CBA/regulaminie). 

Nie wiem, z czym miał być związany, wiem tylko, że został ustalony. Rzeczywiście to propsuje kluby z własnymi RFA. Tylko ja się nie zgadzam na wprowadzanie tego w trakcie wolnej agentury, bo gdyby np. Tecu wiedział o tym, że będzie możliwość wzięcia QO przez EMbiida, to pewnie w życiu nie rzuciłby Embiidowi umowy 100/4.

QO obowiązywało, bo nikt nie wiedział o tym, ze oferty 1+1 dla RFA są nielegalne. Rok temu takie oferty szły, teraz też poszły i do czasu jak Jasiek tego nie ogłosił każdy żył w błogiej niewiedzy. Zastosowanie się do zasady CBA stało się u Nas problematyczne, czego tu nie rozumiesz?

Powinno być abo jedna opcja albo druga. Sam optujesz za tym, by jednych ustaleń się trzymać, a drugie zmieniać w trakcie.

No ale ktoś z rady sam napisał oficjalnie, że nie ma QO, nie pamiętam kto, ale pamiętam, że taka wiadomość się pojawiła. A to już zmienia postać rzeczy.

Nie wiem, z czym miał być związany, wiem tylko, że został ustalony. Rzeczywiście to propsuje kluby z własnymi RFA. Tylko ja się nie zgadzam na wprowadzanie tego w trakcie wolnej agentury, bo gdyby np. Tecu wiedział o tym, że będzie możliwość wzięcia QO przez EMbiida, to pewnie w życiu nie rzuciłby Embiidowi umowy 100/4.

Ale o 1+1 wiedział

Ktory rfa dostal 1+1 bo nie pamietam...??

Ktory rfa dostal 1+1 bo nie pamietam...??

KCP, Tim Hardaway

Martwa zmiana, i tak nikt nie zagłosuje za QO przy graczach z 1 rundy, także nie ma co sie prężyć

Lol, to kto ma brać QO jak nie grube ryby które dostają kiepskie kontrakty? Sam byłeś najgłośniejszym orędownikiem by Joel wziął QO, a teraz rozumiem skłaniasz się, że weźmie byle co?

Zresztą nie jestem na bieżąco, ale jeszcze wczoraj wygrywała opcja 1+1, coś się zmieniło?

Embiidowi dał 3 plus 1.

Racja, mój błąd :) niemniej jednak po ofercie Tecu pojawiły się głosy, że najkorzystniejszą dla Joela będzie 1+PO, jednak jest to nielegalna oferta, więc jeśli chce się jak najszybciej wyrwać (nie tylko Joel, tylko każdy RFA niedoceniony ;P casus Noela), to QO jest jedynym wyjściem ;) druga najszybsza opcja to oferty 2-letnie/ 2+PO.