Skocz do zawartości

Top 50 E-NBA 2017

zalias

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.07.2017 o 09:55, BothTeamsPlayedHurd napisał(a):

ej a możemy zrobimy na wakacje w podobnym klimacie ranking all-time greats? tylko tym razem może głosy na top 40 bo 50 to ciut za dużo zastanawiania, a w wynikach łącznych i tak  te 50 nazwisk się znajdzie...

:DDDDDD

nie wiem czemu ale bardzo mocno rozbawil mnie ten post

ogolnie to no wydaje mi sie ze top50 a top40 to prawie zadna roznica

top 50 a top 25 to juz jest dopiero

ale co do pomyslu to ja raczki umywam, jak ktos ma 40 lat, inny 30, inny 20 a inny 15 to maja zupelnie odmienne zdanie, zawsze najbardizej cenimy tych, ktorych ogladalismy w czasie dorastania mi sie tak wydaje

W dniu 19.07.2017 o 10:01, zalias napisał(a):

:DDDDDD

nie wiem czemu ale bardzo mocno rozbawil mnie ten post

ogolnie to no wydaje mi sie ze top50 a top40 to prawie zadna roznica

top 50 a top 25 to juz jest dopiero

ale co do pomyslu to ja raczki umywam, jak ktos ma 40 lat, inny 30, inny 20 a inny 15 to maja zupelnie odmienne zdanie, zawsze najbardizej cenimy tych, ktorych ogladalismy w czasie dorastania mi sie tak wydaje

nie wiem co Cię tak rozbawiło - a między czterdziestką a pięćdziesiątką jest duża różnica, bo im dalej w las tym trudniej się zdecydować

no a ja liczę, że ludzie u nas podeszliby poważnie i Vince Carter nie będzie przed Billem Russelem

ale Zalias ty nie musisz tego składać jak Ci się nie chce, ja się mogę podjąć ale ciekawi mnie czy jest w ogóle zainteresowanie..

znaczy umywam raczki, to mi nawet chodzilo ze ja osobiscie nawet bym nie glosowal

btw. jasne ze powaznie, ale tak jak napisalem to zaleznie od tego kto kiedy dorastal itp

ciezko tez porownywac czasem np Duncana z Olajuwonem kto wyzej, albo nawet Duncana z Bryantem jesli inne pozycje, ta sama era, kariery pelne osiagniec

ciezko wybrac tez kryteria oceny, peak sezon? cala kariera? osiagniecia?

W dniu 19.07.2017 o 08:22, zalias napisał(a):

taka ciekawostka.

na forum glosow bylo 17

tutaj jest top300 i glosy liczone w tysiacach 

https://www.reddit.com/r/nba/comments/6o1z9k/after_hundreds_and_thousands_of_ratings_here_is/

roznice sa, np cousins znacznie wyzej

ale mocno to sie nie rozni

Pfff, Jokic 28, Cousins 10, Booker 45.

Zaskoczony jestem niską pozycją Westbrooka, spodziewałbym się, że na reddicie będzie w top5.

W dniu 19.07.2017 o 10:29, zalias napisał(a):

znaczy umywam raczki, to mi nawet chodzilo ze ja osobiscie nawet bym nie glosowal

btw. jasne ze powaznie, ale tak jak napisalem to zaleznie od tego kto kiedy dorastal itp

ciezko tez porownywac czasem np Duncana z Olajuwonem kto wyzej, albo nawet Duncana z Bryantem jesli inne pozycje, ta sama era, kariery pelne osiagniec

ciezko wybrac tez kryteria oceny, peak sezon? cala kariera? osiagniecia?

Serio masz problem z alltime porownaniem Timmiego i Kobiego? :) (rozumiem dylemant z Olajuwonem - bo skill wiekszy mial Hakeen, ale kariere zdecydowanie Timmy)

w top15 jakoś można sensownie to poukładać, gorzej na dalszych miejscach bo dyskusja o wyższości Garnetta nad Malonem i vice versa to już śmierdząca sprawa

ale ogólnie Zalias nie rozumiem Twojej reakcji - to ma być tylko zabawa, a nie zbiorowe opracowanie do encyklopedii sportu ;) 

W dniu 19.07.2017 o 12:27, julekstep napisał(a):

Serio masz problem z alltime porownaniem Timmiego i Kobiego? :smile: (rozumiem dylemant z Olajuwonem - bo skill wiekszy mial Hakeen, ale kariere zdecydowanie Timmy)

nie no ja swoje zdanie mam i dla mnie problemu nie ma osobiscie

dla mnie Timmy > Kobe

all day every day

ale zaloze sie ze na tym forum jest przynajmniej kilka osob ktore bedzie twierdzilo odwrotnie

W dniu 19.07.2017 o 13:28, MarcusCamby napisał(a):

Ktoś wklei ten ranking Reddita?

W pracy mi się nie otwiera ta strona.

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Tomek9248

W dniu 19.07.2017 o 09:55, BothTeamsPlayedHurd napisał(a):

ej a możemy zrobimy na wakacje w podobnym klimacie ranking all-time greats? tylko tym razem może głosy na top 40 bo 50 to ciut za dużo zastanawiania, a w wynikach łącznych i tak  te 50 nazwisk się znajdzie...

zrobisz top5-10 a uzbiera sie nazwisk na top50 spokojnie* : )

W dniu 19.07.2017 o 15:47, memento1984 napisał(a):

zrobisz top5-10 a uzbiera sie nazwisk na top50 spokojnie* : )

myślę, że top30 by wystarczyło, żeby nakulać te 50 nazwisk, w top15 raczej wiadomo kto będzie, ale później może być duży rozrzut - wątpię żeby ktoś miał boba petita, ale już taki pierce czy nash się mogą pojawić ;)

W dniu 19.07.2017 o 18:49, Elwood napisał(a):

Ktoś Wam konta na chwilę podjebał czy wy tak na trzeźwo z tym downgradem PP ?

to ja odpowiem tak, czy byl kiedykolwiek ppdczas swojej kariery clear top 3 SF w lidze ?? Czy jest chhociaz cien szansy zeby byl 15 all time ?? Jak nie to nie mam wiecej pytan wysoki sadzie. A jak tak to prosze o uzasadnienie

W dniu 19.07.2017 o 18:54, zalias napisał(a):

to ja odpowiem tak, czy byl kiedykolwiek ppdczas swojej kariery clear top 3 SF w lidze ?? Czy jest chhociaz cien szansy zeby byl 15 all time ?? Jak nie to nie mam wiecej pytan wysoki sadzie. A jak tak to prosze o uzasadnienie

Clear since 99 do przyjścia Brona PP, Vince i TMac w dowolnej kolejności nie mieli sobie równych. Na ewentualne "ale się nie łapał do 1st team" - od momentu przyjścia PP do ligi w 6 z kolejnych 7 sezonów skrzydła były okupowane przez KG/TD/CWebba/Nowika

atak, defensywa, u name it

przyszedł bron i melo, tmaca zgubiły kontuzje i pp nawet ze schyłkiem cartera był clear 4

15 all time to by mnie musiało srogo pojebać, by go wsadzić. Dalej nie wiem. Ale w top 15 pod kątem tytułów indywidualnych i zespołowych, dominacji w swej erze,wyjątkowości to by była gimnastyka

w sumie dobry temat na teraz, i pojedynki w stylu "ki c*** barkley tu robi jak pierścienia nie ma"

Cobra w niedzielę na tvn7

W dniu 19.07.2017 o 18:54, zalias napisał(a):

a gdzie ja napisałem niby, że top15 he? dla mnie jest gdzieś w 50tce może a może jednak nie, ale idę o zakład, że są tacy co go mają w 30tce i na takiej liście wyskoczy

W dniu 19.07.2017 o 19:37, Elwood napisał(a):

Clear since 99 do przyjścia Brona PP, Vince i TMac w dowolnej kolejności nie mieli sobie równych. Na ewentualne "ale się nie łapał do 1st team" - od momentu przyjścia PP do ligi w 6 z kolejnych 7 sezonów skrzydła były okupowane przez KG/TD/CWebba/Nowika

atak, defensywa, u name it

przyszedł bron i melo, tmaca zgubiły kontuzje i pp nawet ze schyłkiem cartera był clear 4

15 all time to by mnie musiało srogo pojebać, by go wsadzić. Dalej nie wiem. Ale w top 15 pod kątem tytułów indywidualnych i zespołowych, dominacji w swej erze,wyjątkowości to by była gimnastyka

w sumie dobry temat na teraz, i pojedynki w stylu "ki c*** barkley tu robi jak pierścienia nie ma"

Cobra w niedzielę na tvn7

wg mnie temat o GOAT pokazuje za kazdym razem ze jak sie zaczyna mieszac ery to i nie da sie tego tak naprawde dobrze porownac i czesto nie da sie przekonac 2 strony uzywajac konkretnych argumentow, bo tez prawda jest taka ze i jedna strona i druga czesto ma racje piszac o wyzszosci zawodnika X nad Y

takze jak temat powstanie zajrze pewnie, ale od dyskusji sie powstrzymam

W dniu 19.07.2017 o 19:43, BothTeamsPlayedHurd napisał(a):

a gdzie ja napisałem niby, że top15 he? dla mnie jest gdzieś w 50tce może a może jednak nie, ale idę o zakład, że są tacy co go mają w 30tce i na takiej liście wyskoczy

przepraszam, ale no rzeczywiscie ja to tak przeczytalem i zrozumialem ze bys nasha albo pierce'a wstawil potencjalnie do top15 bo pod koniec miales ze masz clear top15 a potem mozna sie gimnastykowac i to mnei troche zmylilo

bylem na treningu i tak sobie miedzy seriami wbijac lubie czasem na reddita, czasem twittera, czasem forum i nie do konca skupiony bywam heh, takze fakt - my bad.

P.S.

pisales tam poprzedni post to olalem cos ze "moj idol Simmons sobie poradzil" z tym idolem to nei wiem o co chodzi, ale jak tak odebierasz niech bedzie, to tam inna para kaloszy, ale co do rankingu - ksiazke pisal przez 3 lata i nie musial sie klocic z nikim i brac pod uwage opinie kogos innego, takze proces byl "latwiejszy" a zobacz jaki czasochlonny zeby zrobic to z glowa i wyjasnic