Skocz do zawartości

ASG 08

2k4

Rekomendowane odpowiedzi

Strasznego samobója sobie wbiłeś. ;-]

Piszesz o procentach z gry, psizesz o tym jak to się spodziewałeś że mu skoczą i jak źle jest z nim i jak nie spełnia swoich oczekiwań. Wrzucać JJ i co? MA on gorsze wszystkie proenty rzutowe, z gry, za 3 i FT... No to o czym mowa? :roll:

Dlatego sa dopiski nad cytatami. "Jako pierwsza opcja"; "Jako 3 opcja". Moze dam ci jakies % JJa z Phoenix z Nashem?

http://www.nba.com/playerfile/joe_johns ... stats.html

Sezon 04-05... 46% FG, 48% 3pt. Juz wiesz o co mi chodzi? Nie przeszkadzalo mu, ze nie moze rzucac seriami, nie przeszkadzalo mu obecnosc wielu innych opcji ofensywnych po prostu lepiej wywiazywal sie ze swojej roli. Analogicznie myslalem, ze Ray po przejsciu do Bostonu bedzie rzucal high percentage, a tu przy mniejszej ilosci rzutow, przy mniejszym skupieniu na sobie obrony rzuca na nizszym %.

PS. tak na marginesie to czemu JJ zanotowal 7% nizszy FG od zeszlego roku :shock:

To zależy od wielu czynników a szczególnei od tego do jakiej drużyny i kogo bym już w niej miał. Jednoznacznie który z dwóch nie jstem w stanie powiedzieć.

Chodzilo mi o Boston Celtics 07-08

Zreszta ty nie rozumiesz podstawowej rzeczy jak widze na razie. Prawie każdy strzelec w tej lidze ma swoje serie, lubi się wstrzelić, być w grze, rzucać seryjnie i jak trafia to idzie dalej, jak nie to daje sobie siana. Kwestia jest ważnego poczucia gry, albo idize albo nie, jedni mogą sobie odpuścić wtedy inni muszą sobie radzić dalej. W Bostonie nie ma za bardzo takiej możliwości.

Ale to dziala w dwie strony. Shooterzy potrafia byc hot i rzucac po 5 in a row, ale potrafia tez byc cold i nie trafiac 5 in a row. Dla mnie ta konkretna sytuacja to po prostu regres zawodnika, a nie to, ze lepiej rzuca z trudniejszych pozycji czy pod wieksza presja.

Moze dam ci jakies % JJa z Phoenix z Nashem?

Dziękuje, obędzie się :P

Przykład PHX jest skrajnie nietrafiony. ONi ze względu na swoją politykę ofensywną, bieganie run and gun i szybkich kontr są idealnym miejscem do funkcjonowania dla strzelców. JJ wtedy zagrał sezon życia względem procentow do ktorych bodaj w innym miejscu się nie zbliżył nawet i to normlane jest w Arizonie, podobnie jak ze strzelcami jest w Raptors, przy Shaqu czy mając Jasona Kidda. Musisz się bardziej wysilić jeżeli chcesz znaleźć analogiczny przykład do Allena. W rng nie ma żadnego problemu bycia nawet 4 czy 5 opcją. Bo po pierwsze pierwsza opcja to był Nash, druga to nieprzydatny w kontrach Amare a tam właśnie najlepiej i najłatwiej miał JJ bo to były wrecz pozycje treningowe, lepiej i łatwiej niż wide open do tego cały czas czyste pozycje więc dużo łatwiej się wstrzelić. Allen open looka ma raz na jakiś czas a często musi się meczć po pól wolnych pozychach po zasłonie czy nawet przez ręce. To utrudnia sytuację. Poza tym nie masz statystyk ile z tych niecelnych rzutów RA było np w IV wyrównanej kwarcie kiedy to Celts często stają i rzucają z kompletnie beznadziejnych i nieprzygotowanych pozycji. A mogło być też dużo, na prawdę dużo i to w większości nietrafionych bo jak pamiętam to Ray często w takich momentach znikał, był out i zimny oddawał 2-3 rzuty rozpaczy z daleka przez ręce. To nie tak że jak w Suns ze co druga, trzeca akcja jest piękna kontra i kompletnie niepilnowana pozycja, Ray ma takie może 2-3 rzuty w meczu. Poza tym nie mów ze ma tka strasznie łatwo bo obrona zawsze będzie się skupiać na wielkiej trójce i kto ma w miare dobrego guarda zawsze posyłą go do Allena właśnie. Tam nikt nie zapomina o Garnetcie, o Pierce'u i o nim też a musisz pamiętać żę nie mają jeszcze świetnego systemu gry pozycyjnej by aż tak banalnie im wszystko wpadało, często to improwizacja która wynika z inywidualnych umiejętności. Do r'n'g duużo, duużo łatwiej sie przystosować i z miejsca w to wejść, Celts na razie mają zalążek tego co chcą grać a jak oglądałem to częste trójki i rzuty Allen oddaje nie po wyprowadzeniach i jak piszesz milionach wolnych pozycji a po zwykłej zasłonie czy nawet indywidualnych mękach i trudnej pozycji.

Chodzilo mi o Boston Celtics 07-08

Zdecydowanie Allena, do Pierce'a lubiącego wjazdy i do Garnetta grającego podkoszem idealnie pasuje właśnie taki uniwersalny SG mogący być shooterem ze świetną trójką jak Allen. Rip mimo wszystko częściej gra bliżej kosza, na półdystansie i po typowych zasłonach, na razie Celtics jest potrzebny taki Allen który rzuci, wyjdzei po zasłonie, trafi 3 a jak trzeba to coś pokozłuje i sam stworzy sobei sytuację. Hamilton nie wszystko to zapewni.

Tyle, sorki za wszystkie błędy, na prawdę mi się spieszy i nie mam czasu pisać dokłądnie wszystkie.

pozdr

Wybor sheeda "taki sobie". Biorac pod uwage, ze sam zawodnik nie bardzo pali sie do gry w ASG i mial juz zaplanowany urlop mozna bylo wybrac kogos innego. Moze oddac decyzje w rece samego Kg (pewnie ray ray by polecial). Jak by nie bylo ASG juz troszke sie postarzal i jest po prostu nudny

O a ja mam pytanie - może nieco laickie itd itp, ale nie mam bladego pojęcia o tym, więc pytam. Jeśli trade Kidd'a dojdzie do skutku jeszcze przed ASW, to czy będzie on nadal reprezentował Wschód, mimo że formalnie należeć będziej już do zespołu z konferencji zachodniej?

O a ja mam pytanie - może nieco laickie itd itp, ale nie mam bladego pojęcia o tym, więc pytam. Jeśli trade Kidd'a dojdzie do skutku jeszcze przed ASW, to czy będzie on nadal reprezentował Wschód, mimo że formalnie należeć będziej już do zespołu z konferencji zachodniej?

Gdzieś już to pytanie/dylemat widziałem. Może na ESPN w którymś Daily Dime, nie pamiętam. Ale z tego, co kojarzę z artykułu na ten temat, to jest to raczej sytuacja jeszcze nieunormowana w przepisach. Jeśli Kidd przejdzie do Dallas, to wytworzy się precedens i dopiero wtedy władze ligi pomyślą, jaką decyzję w temacie gry w ASG podejmą i jaka wykładnia będzie obowiązywać w przyszłości w tego typu sytuacjach.

Banner dla Polaków na stronie nba.com: Pilnować transmisja radiowa lub telewizyjna

Trzaskać pod kątem liczniejszy

Informacja - :lol:, mi wystarczyłoby już tylko po angielsku 8)

Dołączona grafika

Czy ja mam to rozumieć: Pilnuj transmisji radiowej lub telewizyjnej - kliknij po więcej informacji? :P

Widzieliscie, co zrobil Daniel "Boobie' Gibson w Rookie Challenge?! O man! :shock: :shock: :shock: Wiem, to tylko RC, ale chłopak zaszalal, wiedzialem, że będzie chcial sobie za trzy porzucać... 11-20, nowy rekord w RC i 33 punkty, 4 zbiórki i 2 asysty, co przeklada się na tytuł MVP. Oby tak rzucał w Cleveland :D