Skocz do zawartości

ASG 08

2k4

Rekomendowane odpowiedzi

Ale zgodzę się z wami co do grania w klubowych koszulkach. Chętnie zobaczyłbym taki mecz gwiazd

To sobie ściągnij z netu mecze sprzed kilku lat. Takie coś już było :wink:

IMO kompletnie bez sensu. Kolorowy burdel na boisku. Trudno się połapać, co się dzieje.

Widziałem więc nie muszę ściągać i mi się taki kolorowy bajzel podobał :P

Master: Najpierw mowisz ze system jest dobry a potem ze z roku na rok jest coraz gorzej z meczem gwiazd. Jak dla mnie ten system to jeden z powodow tego ze all-star sie stacza, jakby udalo sie obmyslec taki system, ktory daje zawodnikom rozgrywajacym dobry sezon mozliwosc gry razem z tymi gwiazdami ktore juz wiele razy wystepowaly w tym meczu to mogloby to stac sie o wiele bardziej ciekawe

Przede wszystkim nie interpretuj moich słów, żeby pasowały do twojej teori. jedno z drugim sie nie wyklucza. Napisałem wyraźnie, ze system głosowania jest dobry, a że poziom ASG spada, to inna sprawa (najzwyczajszniejsze w swiecie olewactwo).

All-star Game nie słuzy do dawania komuś szansy czy jakiś tam mozliwości gry z gwiazdami. Fundamentalną sprawą jest, ze ASG od zawsze jest widowiskiem mającym na celu bawić. I kibice wybierają kogo chcą ogladać. I wybrali, wiec w czym problem? System jest też tak pomyslany, zeby jednak ta możliwość o której piszesz była i jest, bo najprawdopodobniej Paul tak czy siak w ASG zagra wlasnie dlatego ze sie wyróżnia i wybiora go trenerzy. Więc jaki inny system masz na myśli biorac pod uwage te zależności?

Pieklicie się o to też pierwsze piątki jakby to było jakies wyróżnienie, a prawda jest taka, ze to tylko i wyłacznie konkurs popularności. W innym przypadku Shaq już by w ASG więcej nie wystapił.

Też uważam, że to Chris Paul powinien obok Bryant w S5 grać i ze względu na to, że najbardzije zasługuje i również byłoby to z korzyścią dla widowiska, ale niestety jest jak jest i tych dwóch typów z Nuggets w S5 zachodu zagra.

Boli co? :twisted: Odwróćmy pytanie: A dlaczego mają nie grać?

Boli co? :twisted:

czy boli ? oj bardzo, ale na szczęście jako środek przeciwbólowy mogę zawsze zastosować spojrzenie na tebelę czy wyniki dotychczasowych meczów Lakers-Nuggets 8)

Odwróćmy pytanie: A dlaczego mają nie grać?

Anthony jeszcze przejdzie bo teoretycznie poza Duncanem lepszych skrzydłowych chyba trudno podać

o Iversonie już pisałem są jest taki Paul, który nie tylko gra lepiej, ale i jego gra byłaby z korzyścią dla widowiska a tym ma być All-Star więc nawet Nash czy Williams byliby tu lepsi, ale trudno tak sobie kibice wygrali

I Baron Davis, o którym tradycyjnie nikt nie pamięta - mimo, że stylem gry idealnie pasuje do tego meczu. Kiedyś grał na niższym poziomie, a się do tego meczu łapał. Teraz się o nim nawet nie wspomina przy wybieraniu graczy. :roll: Powiecie pewnie, że to z powodu zmiany konferencji, ale i tak w obecnej sytuacji taki stan rzeczy jest dla mnie niezrozumiały.

A od Anthony'ego lepszym zawodnikiem na pewno jest Nowiztki.

Gumbi/Monty aka Peruwianski Gigolo: No spoko, popisy dla publicznosci ale czy naprawde rajcuja cie te popisy? Czy ten mecz jest zaciety w jaki kolwiek sposob, czy oni chca wygrac zeby pokazac ktora konferencja jest lepsza ? NIE. Moze i taki nie byl zamysl od samego poczatku tego spotkania, ale wiekszosc z tych zawodnikow traktuje to jako wolny weekend zeby sie powyglupiac i mnie tam wcale nie rusza taki mecz. No ale widze w twoim pokretnym rozumowaniu jakies ziarnko prawdy co niestety tylko podkresla komercjalizacje i to co sie w tym swiecie niestety liczy. Niech tak tak tez bedzie, ja jestem temu systemowi przeciwny i ty akurat mojego zdania na ten temat nie zmienisz.

Z jednej strony jestem przeciwko komercjalizacji i wolałbym zobaczyć w takim meczu naprawdę najlepszych zawodników, z drugiej strony takie zabawy są naprawdę fajne i dobrze sie ogląda raz w roku mecz, który nie do końca jest na poważnie. Więc chyba najlepiej coś pośrodku, czyli show jak w 2001 eoku i jeśli się nie mylę w 2005 czy 2006, czyli zabawa ale zacięta i z emocjonującą końcówką w której ważą sie losy spotkania.

o Iversonie już pisałem są jest taki Paul, który nie tylko gra lepiej, ale i jego gra byłaby z korzyścią dla widowiska a tym ma być All-Star więc nawet Nash czy Williams byliby tu lepsi, ale trudno tak sobie kibice wygrali

Ma byc All-star i jest All-Star. Więc w czym masz problem? Powtórze jeszcze raz: Tu nikt nie gra za zasługi tylko za popularnośc, za zasługi to się można na ławke dostać.

czy boli ? oj bardzo, ale na szczęście jako środek przeciwbólowy mogę zawsze zastosować spojrzenie na tebelę czy wyniki dotychczasowych meczów Lakers-Nuggets 8)

Zobaczymy niedługo czy i na to miejsce w tabeli nie będzie musiał stosowac środków przeciwbólowych :roll:

I Baron Davis, o którym tradycyjnie nikt nie pamięta - mimo, że stylem gry idealnie pasuje do tego meczu. Kiedyś grał na niższym poziomie, a się do tego meczu łapał. Teraz się o nim nawet nie wspomina przy wybieraniu graczy. :roll: Powiecie pewnie, że to z powodu zmiany konferencji, ale i tak w obecnej sytuacji taki stan rzeczy jest dla mnie niezrozumiały.

Przeciez on konferencje zmienil w 2003 roku bodajze, bo Hornets najpierw grali na wschodzie a potem juz po przeprowadzce z Charlotte do New Orleans tez gral w ASG, wiec zmiana konferencji tutaj nie ma nic do rzeczy.

Zupełnie nie masz racji. Tylko, że nawet po przeprowadzce do Nowego Orleanu to nadal była drużyna konferencji wschodniej. Dopiero od sezonu 2004/05 grają w zachodniej. Baron w ASG grał w 2002 i 2004, w obu przypadkach dla wschodu. Po zmianie konferencji nie wziął już w tym meczu udziału i był nawet zupełnie pomijany przy rozważaniu kandydatur.

Albo Carlos Boozer. A Melo to wogóle będzie w pełni zdrów na ASG? Jak nie to własnie Niemca powinniśmy ujrzeć w S5 Zachodu.

Co do Davisa to jak najbardziej się zgadzam. Od początku sie dziwiłem czemu zgarnia tak mało głosów. Rozgrywa fantastyczny sezon, do tego jest niezwykle efektowny - idealny do tego typu spotkań. Moim zdaniem tylko CP#3 gra w tym RS lepiej ze wszystkich PG na Zachodzie. Tak samo za nisko Williams i Camby no ale co tu sie dziwić, West jest tak nafaszerowany gwiazdami że trudno wszystkich zmieścić do jednej druzyny.

Jak co roku będę kibicował Wschodowi a MVP marzy mi się Howard. Jeszcze do konkursu trójek ktoś z trojki Lewis/Hedo/Bogans + Kev Martin i będę very happy :D

Więc mamy mało czasu aby poznać rezerwowych w głosowaniu trenerów.

Może każdy wrzuci typy:

Wschód

G: Billups, Gilbert ( nie zagra), Allen

F: Lewis, PP, Josh Smith ( zupełnie nie widoczny w głosach)

C: So'Neal, Bosh ( wiem że jest na liście F)

rezerwowy rezerwowy jakby co.....

Carter , Butler

Zachód

P: Nash, Cp3, Parker, McGrady ( nie zagra)

F: Novicki, Boozer

C; Amare, Camby

rezerwowy rezerwowy

Bynnum ( nie zagra) ManuG, Matrix

wielka niesprawiedliwość: brak w składach graczy PTB gdzie raczej zyskują na zespołowości, szaleństwie i tu zastanawiam się nad Royem :idea:

West:

g - Paul, Roy, Nash

f - Dirk, Boozer, w ostatecznosci Marion...

c - Amare

East

g - (jest problem, bo wyjatkowo slaba konkurencja wlasciwie nie wiadomo kogo dac :/) JJ, moze Iguodala, ale nie wiem czy go wlozyli do g czy f, moze Redd...(byle nie tak beznadziejnie grajacy Ray czy Carter)

f - Butler, Josh, Pierce

c - Shaq

West:

G: Paul, Roy, Davis (wiem, powinien być Nash ale ja chce BD, choćby dla widowiska odmienności składu względem poprzednich lat, taki backcourt rezerwowych mógłby dać trochę ożywienia na parkiecie)

F: Nowitzki, Boozer (nie dostrzegam innych kandydatów)

C: Amare, Camby (najchętniej widział bym tutaj Jeffersona ale raczej nie ma szans, może za rok)

Niestety brak zawodnika Kings... Martin ma niewielkie szanse...

East:

G: Billups, JJ/Josh (dwóch z ATL to za duzo ale jeden z nich powinnien być)

F: Butler (musi być) + Pierce, Bosh, Jamison/G-Force

C: Sheed (albo Shaq, ale coś nie wierze w kolejny jego występ w tej imprezie)

Niestety brak VC. Hedo też sie nie załapie...

Zachód

Obroncy: Paul, Nash

Skrzydlowi: Nowitzki, Boozer

Centrzy: Amare

Extra players: Baron Davis, Brandon Roy

Wschód

Obroncy: Billups, i wielka pustka, ale z braku laku (czyt. bez Gilberta) Iguadala

Skrzydłowi: Butler, Bosh (ktoś z Toronto, choc moze Calderon :?: )

Center: olbrzymia dziura, ale jednak jeszcze chyba Shaq

Extra players: Josh Smith, Paul Pierce

Zachód:

G - Paul, Nash

F - Nowitzki, Boozer

C - Amare

dodatkowo Roy i Davis tak by każdy zespół łapiący się na PO miał reprezentanta

Wschód:

G - Billups, Joe Johnson

F - Pierce, Bosh

C - mimo tego jak słabo gra w tej chwili wciąż dałbym tu Shaqa, ale byłoby przegięciem by drużyna, która na półmetku sezonu nie miała nawet 10 wygranych miała dwóch All-Starów kiedy tacy gracze jak Ilgauskas czy Bogut nie grają wcale gorzej a ich drużynom jednak idzie lepiej więc albo Z albo Bogut

dodatkowo Butler za liderowanie Wizards pod nieobecność Arenasa i Turkoglu za świetny sezon i duży wkład w sukcesy Magic