Skocz do zawartości

beGM - Random shit.

january

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że zauważyłem, że chyba się nie zrozumieliśmy z Tomkiem co do mojej oferty w sprawie Covingtona to od razu reaguję by było przejrzyście i uczciwie.

Covington dostał w realu przedłużenie kontraktu o 4 lata za 62 mln z czego 15 to jest renegocjacja aktualnego kontraktu rocznego, czyli zostaje 47 na następne 4 lata. Ja daję to samo i dodatkowo 4 mln, czyli napisałem 66/4 z czego 16 to renegocjacja aktualnej oferty.

Tomek nieopatrznie to zrozumiał/napisał, że 16 teraz i 50 na kolejne 3 lata i tak napisał.

Oferta przedłużenia jest na 66 mln z czego 16 to renegocjacja aktualnego roku umowy a 50 rozłożone na kolejne 4 lata, czyli taka sama konstrukcja jaką zaakceptował w realu + 4 mln extra.

Mam nadzieję, ze teraz jest już wszystko jasne, nie chciałbym byście głosowali na coś innego niż zaproponowałem, dlatego od razu reaguję, choć sądzę, że i tak o tym wiedzieliście. Wszędzie w artach było 62/4 i dlatego napisałem Tomkowi 66/4 z czego 16 renegocjacja.

Oczywiście skasuję posta jak tylko wszystko będzie jasne - wyjaśnienia wrzucam tutaj w porozumieniu z Tomkiem.

Wrzucam tu swojego posta a tamten skasuję jak tylko Tomek zeedytuje swojego by była pełna jasność.

Grizzlies mają dodatkowo TJ Warrena, chyba najlepszego gracza Suns w tym sezonie.

Evans - Warren - Marc Gasol to solidne trio, chociaż ten ostatni gra słaby sezon i na początku mają Conleya.

Twoi PG/SG/SF do czasu powrotu Paula - Felton, Mack, Afflalo, Wesley Johnson, Luke Babbitt. Takie gówna to najgorsi tankerzy tej ligi nie mają.

7. Magic - Mitchell tylko 30, a Kuzma 20 mpg? Jak wygląda rotacja na C pod nieobecność Noela?

chciałem wszystkimi młdoymi grać te 30 minut max, by ich nie zajechac w pierwszym sezonie, Co jest złego w20 mpg Kuzmy?

dlaczego mam uwzględniać nieboecność Noela? w sensie nie miał żadnej długiej kontuzji

w Mavs nie grał bo jest tam obrazony za brak kasy, są inni w rotacji którymi gra Carlsise - u mnie dostał hajs i ja nim gram mimo wszystko by się ograł nawet jak gra słabo

to jest własnie sytuacja trochę podobna do Barnesa z ławki, trzeba sobie wyobrazić jakby wyglądał Noel w takim warunkach

Eryko u mnie napisałeś 8-10 czyli 18

Meczy tylko..

meczów

edit:

a moi Magic nie zamało mają winów karpik? 7 ? z taką ilościa talentu w postaci rookich i poczatku sezonu Gordona?

w sumie nie wiem czy mi zależy na picku bo go oddaje do Ciebie :P

ale się zdziwiłem ze tak nisko został ten skład oceniony

Edytowane przez Dnc

Podziwiam, jeśli przeanalizowałeś wszystkie mecze pod kątem bilansu każdego zespołu.

Temat terminarza był poruszany kilka razy, czytałeś dyskusje? Bo głosu ani razu nie zabrałeś.

Jak więc to zrobiłeś? Ja jestem przerażony, bo nie widzę innego sposobu który będzie miarodajne, jak właśnie branie każdego meczu po kolei i patrzenie na match upy, a to zajmie ze 2 tygodnie, a mamy że 3 dni?

Normalnie. Widzę zespół, jego potencjał i słabe strony. Widząc to jestem w stanie ocenić jaki bilans taki zespół wykręci w porównaniu do innych drużyn. Każdy zespół został przez mnie rozpisany na czynniki pierwsze ze swoimi atutami i słabościami.

Mam rozpisaną masę zawodników, różne lineupy, oczywiście zajęło mi to trochę czasu, ale i tak myślę mniej niż analizowanie każdego meczu w terminarzu, bo to trzeba by robić na bieżąco po każdym dniu, by było miarodajne. Inaczej tego nie widzę.

Ja się jeszcze zastanawiam jak ustalić bilanse. Analizowanie terminarzu dla każdej drużyny zajęłoby zbyt dużo czasu, ale też nie branie tego pod uwagę nie jest obiektywne. Gdyby każdy w opisie dał rozkład terminarza, byłoby to dużo prostsze jednak. Jednak rozumiem, że nie każdy miał na to czas.

chciałem wszystkimi młdoymi grać te 30 minut max, by ich nie zajechac w pierwszym sezonie, Co jest złego w20 mpg Kuzmy?

dlaczego mam uwzględniać nieboecność Noela? w sensie nie miał żadnej długiej kontuzji

w Mavs nie grał bo jest tam obrazony za brak kasy, są inni w rotacji którymi gra Carlsise - u mnie dostał hajs i ja nim gram mimo wszystko by się ograł nawet jak gra słabo

to jest własnie sytuacja trochę podobna do Barnesa z ławki, trzeba sobie wyobrazić jakby wyglądał Noel w takim warunkach

meczów

edit:

a moi Magic nie zamało mają winów karpik? 7 ? z taką ilościa talentu w postaci rookich i poczatku sezonu Gordona?

w sumie nie wiem czy mi zależy na picku bo go oddaje do Ciebie :P

ale się zdziwiłem ze tak nisko został ten skład oceniony

Podbijam mój post, bo chyba uciekł niektórym A chciałem znać opinię

Niestety skasowałem plik w wordzie, gdzie miałem INJ wypisane (w sensie które daty opuszczali poszczególni gracze). To bardzo pomagało. Potem jedzie się po terminarzu, dzieli mecze na W, W/L, L. I daje około 50% z W/L i powstaje bilans.

To taka przyspieszona, ale fajna i skuteczna metoda. Na koniec ew. zostaje do zmiany kilka W by się bilans na 420-420 zgadzał i ready.

A takie coś jak B2B też było uwzględnione? ;)

Pewnie, podobnie jak mecze u siebie/wyjazd.

Ronnie zobacz jak Butler grał w tym grudniu, a nie pisz mi że się męczył ;p.

no ale jednak grube minuty waitersem i cj milesem to nie jest dobry znak dla obrony ;p 

masz lepszy bilans niz w realu wiec nie marudz, to wystarczajaco duzy impact przy kontuzjowanym russellu zamiast lonzo i braku randle'a ;) 

Gdzie wy widzicie tą elitarną ławkę ja się pytam u Bucks. Ja im dałem bilans 14-14. bo mają te same problemy co w RL, krótka kadra i nawet gorszy skład. Zamiast Bledsoe - Collison, zamiast Snella Nick Young. Nawet Brook Lopez wygląda w tym sezonie gorzej od Hensona!

Miłość do Giannisa przysłania oczy. Nie wiem czemu Bucks, którzy w realu grają słabo, tu są tak mocno windowani przy słabszych personaliach.

Ja sobie lubię pomarudzić :tongue: Po prostu Butler wygląda jak SS w grudniu^

A łoić dupska Wam będę w drugim trymestrze po wzmocnieniach :grin:

ja uwazam ze bardzo fajny sklad zbudowales, ale kontuzje niestety rowniez dopisuja lakers. 

przy rozwoju ingrama i russella, oraz butlerze, i starzejącym się pau ja nie wiem na co ci ten paul george kompletnie, uderzaj w DMC, serio serio. russel-butler-ingram-nance-dmc wygladaloby przekozacko, lepiej niz pg lub ingram na PF i jakis cienias na C..

I nie pisze absolutnie dlatego ze zalezy mi na PG u mnie, bo on moze, moze,  nawet i zmieni klub w przyszlym tygodniu, bo marudzi znowu chyba na bilans.. ;)

Wpisujcie do arkusza

Same shit different day. 

Usuń.

Naprawdę nic w świecie nie jest w stanie tak mnie załamać jak a) brak czytania ze zrozumieniem B) spóźnianie się bez powodu

"dałbym 20 W, ale c***owy opis do czytania"

"Bradley miał problemy z kontuzjami"

"brak opisu, byłoby więcej z tym składem"

"troszkę kontuzji [Clippers]"

"okc i sas dostalyby wiecej gdyby sie przygotowaly do sezonu"

Steve Carrell.jpg

Za opinię już nie tykam, Bogut, Vaughn i Luke Kennard to faktycznie może być "zwłaszcza kozacka ławka" ;)

Edytowane przez Tomek9248

• Eld zablokował(a) ten temat
  • Eld odblokował(a) ten temat
  • Eld zablokował(a) i odblokował(a) ten temat